14 Eylül 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İsrail, dünyanın gözü önünde suç işlemeye devam ediyor

İsrail, dünyanın gözü önünde suç işlemeye devam ediyor

Haberton - Haberton
30 Nisan 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
AK Parti'li Yalçın: İsrail, dünyanın gözü önünde suç işlemeye devam ediyor

AK Parti'li Yalçın: İsrail, dünyanın gözü önünde suç işlemeye devam ediyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, İnsan Hakları Başkanlığı istişare toplantısı kapsamında Sivas’ta parti teşkilatında basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, İsrail’in küresel Sumud Filosu’na saldırısına tepki göstererek, “Uluslararası sularda yol alan sivil inisiyatiflere bile saldırabilecek kadar alçak bir yapıdan bahsediyoruz. Yine aynı suçu işledi. Dünyanın gözünün önünde bu suçları işlemeye devam ediyor. Bir gün umuyoruz ki İsrail bu yaptıklarını cezasını topyekun ödeyecek” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Hasan Basri Yalçın, İnsan Hakları Başkanlığı istişare toplantısı kapsamında Sivas’ta parti teşkilatında basın toplantısı düzenledi. AK Parti Merkez Karar Yürütme Üyesi Mehmet Umur ve AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi’nin de katıldığı toplantıda değerlendirmelerde bulunan Yalçın, AK Parti’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ şiarıyla siyaset yaptığını, her adımda insan yaşamını daha iyi hale getirmek için hareket ettiğini söyledi.

‘CHP SEÇMENİNİ BİLE TEMSİL EDEMEYECEK DURUMDA’

Yalçın, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin içerisine sürüklendiği skandallar ve rezaletler Türkiye’nin herhangi bir derdine çözüm olacak bir parti imajı vermesini, kendi meselelerini bile çözemedikleri, kendi meselelerini çözmek bir kenara günden güne bataklığın içerisine savrulduklarını gösteriyor. Sahip oldukları belediyelerde kurdukları sistemlerle ülkenin kaynaklarını nasıl sömürdüklerini gördük. Şehirlere tek bir hizmet yapmadıklarını, defalarca açık açık gördük. Bu zamana kadar birçok ahlaksızlıklarına da şahit olma durumunda kaldık. Ama son günlerde yaşananları muhtemelen hiçbirimiz burada bile tekrar edemeyiz. Gerçekten bizim konuşmaya utandığımız şeylere CHP’liler imza atmışlar. Gerçekten akıl alır gibi değil böyle bir siyasi partiden ne Türkiye’ye ne kendisine ne insanlığa herhangi bir fayda gelmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Belki çeşitli alışkanlıkları nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermeye devam eden kardeşlerimiz olabilir. Onlara da buradan sesleniyorum. Gerçekten Cumhuriyet Halk Partisi artık sıradan bir CHP seçmenini bile temsil edemeyecek bir ahlaksızlığın içerisine sürüklenmiş durumdadır” dedi.

‘DÜNYANIN ÖNÜNDE SOYKIRIMA İMZA ATTILAR’

İsrail’in küresel Sumud Filosu’na saldırısına ilişkin de Yalçın, “İsrail son 2,5 yılın içerisinde her türlü melaneti işledi. Dünyanın gözleri önünde bir soykırıma canlı yayında imza attı. 75 binden fazla sivili katletti. Bu sivillerin maalesef yarısını çocuklar ve kadınlar meydana getiriyor. Gerçekten korkunç bir olayla karşı karşıyayız. Maalesef büyük güçler dediğimiz, uluslararası hukukun, insan haklarının demokrasi gibi değerlerin temsilcisi olduğunu iddia eden birçok devlet, birçok devlet başkanı bu çıplak gerçekliği bu soykırımı görmezden gelmeye devam ediyor. Biz Türkiye olarak uluslararası kamuoyunda her türlü zeminde ister Cumhurbaşkanımızın yaptığı ikili toplantılarda olsun, ister daha geniş katılımlı uluslararası toplantılar olsun her türlü bunu dile getirip uluslararası kamuoyunun zirvesine taşımaya çalışıyoruz. Türkiye’nin dış politika önceliklerinin merkezinde her zaman Gazzeli masumlar var ve her zaman masumların hakkını savunmaya gayret gösteriyoruz. Ama gördüğünüz gibi ortada bir ateşkes var olmasına rağmen hala Gazze’de insan hakları çiğnenmeye devam ediyor. Hala Gazze’de sivil insanlara saldırmaya devam ediyorlar. Hala Gazze’yi kıtlık ve açlığa sürüklemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu anlamda Gazze’ye yapılabilecek her türlü desteği, yardımı biz açıkça destekliyoruz” diye konuştu.

İsrail’in sivil inisiyatiflere bile katlanamayacak bir terör yapısı olduğunu ifade eden Yalçın, “Gördüğünüz gibi yine uluslararası sularda yol alan sivil inisiyatiflere bile saldırabilecek kadar alçak bir yapıdan bahsediyoruz. Yine aynı suçu işledi. Dünyanın gözünün önünde bu suçları işlemeye devam ediyor. Bir gün umuyoruz ki İsrail bu yaptıklarını cezasını topyekun ödeyecek. İsrail bunları ödesin diye biz de elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Umuyoruz ki sivil inisiyatifler Gazze’deki insan hakları ihlallerini çok daha fazla uluslararası gündeme getirsin. Kamuoyunu daha fazla aydınlatsın. Umuyoruz ki İsrail’den korkan, laf edemeyen devlet başkanları artık İsrail’in işlediği bu suçları daha açık bir şekilde dile getirmeye başlasınlar. Türkiye ve Cumhurbaşkanımız bu anlamda öncü bir rol oynuyor. Biz o rolümüzü oynamaya devam edeceğiz. İnşallah en kısa süre içerisinde Gazze başta olmak üzere tüm Filistin meselesinde daha iyi sonuçlar almak için elimizden geleni yapacağız. İsrail’in bu işlediği suçların cezasını görmesi için elimizden geleni ardımıza koymayacağız” dedi.

Etiketler: AK PartiCHPFilistinGazzeİsrailSivasTerörTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’yi kabul edecek

Sonraki Haber

Gülhan’ı altınları için öldüren üst komşusu, su içme bahanesiyle içeri girmiş

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: "Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye'nin dili olsa da konuşsa"
Politika

Cumhurbaşkanı hayalini gerçekleştirdi: “Şehir hastaneleri projesi hayalimdi, eski Türkiye’nin dili olsa da konuşsa”

13 Eylül 2026
MHP’li isimden 'Terörsüz Türkiye' mesajı: "Geri dönülemez bir yola girildi"
Politika

MHP’li isimden ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: “Geri dönülemez bir yola girildi”

13 Eylül 2026
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü
Politika

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmetlerine devam ediyor: Huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve yaşlı bakım evi sözü

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanından Sakarya Zaferi'nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: "Anadolu'nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı"
Politika

Cumhurbaşkanı’ndan Sakarya Zaferi’nin yıl dönümünde anlamlı mesaj: “Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu akıllara kazıdı”

13 Eylül 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de komşularını ziyaret etti
Politika

Erdoğan’dan Rize’de baba ocağı ziyareti: Komşularıyla hasret giderdi

13 Eylül 2026
Bakan Gürlek: Terörsüz Türkiye, geleceği güvence altına alma hedefidir
Politika

Bakan Gürlek’ten “Terörsüz Türkiye” mesajı: Ortak geleceğimizi güvence altına alacağız

13 Eylül 2026
Sonraki Haber
Gülhan’ı altınları için öldüren üst komşusu, su içme bahanesiyle içeri girmiş

Gülhan’ı altınları için öldüren üst komşusu, su içme bahanesiyle içeri girmiş

En Güncel Haberler

Kurtlar Vadisi senaristleri Kaşif Kozinoğlu soruşturmasına dahil oldu
Öne Çıkan

Kurtlar Vadisi senaristleri Kaşif Kozinoğlu soruşturmasına dahil oldu

13 Eylül 2026
Oyuncu Çağla Boz gözaltına alındı
Öne Çıkan

Oyuncu Çağla Boz gözaltına alındı

13 Eylül 2026
Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir
Sağlık Haberleri

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir

13 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İnatçı boğa güreşten kaçtı, demir kapıdaki boşluktan arena dışına atladı

13 Eylül 2026
Yaşam

İzmir’de 12 ilçede atlı jandarma birlikleri görev yapıyor: Vatandaşların ilgi odağındalar

13 Eylül 2026
Yaşam

Mersin Limanı’nda geminin altına gizlenmiş 350 kilo kokain ele geçirildi

13 Eylül 2026
Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda dönüş yoğunluğu sürüyor: Okulların açılması da etkili

13 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Okul alışverişini son güne bırakan veliler yine Eminönü'nü tercih etti

Okul alışverişini son güne bırakan veliler yine Eminönü’nü tercih etti

- Haberton
13 Eylül 2026

Okullarda 2026-2027 eğitim öğretim dönemi yarın başlıyor. Okul alışverişini son güne bırakan veliler, Eminönü Tahtakale Çarşısı'nı tercih etti. Okullarda 2026-2027...

Türk ihracat pazarları: İşte en çok ihracat yapılan 20 ülke

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Güncel Haber

Kurtlar Vadisi senaristleri Kaşif Kozinoğlu soruşturmasına dahil oldu

Kurtlar Vadisi senaristleri Kaşif Kozinoğlu soruşturmasına dahil oldu

13 Eylül 2026
Oyuncu Çağla Boz gözaltına alındı

Oyuncu Çağla Boz gözaltına alındı

13 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton