26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İsrail barış seslerini görmezden gelmemeli

İsrail barış seslerini görmezden gelmemeli

Haberton - Haberton
9 Mayıs 2024
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
İsrail barış seslerini görmezden gelmemeli

İsrail barış seslerini görmezden gelmemeli

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “Filistin tarafınca barışa katkı sağlayacak ilk adımın atılması memnuniyet vericidir. İsrail barış seslerini görmezden gelmemeli ve ateşkese taraf olmalıdır” dedi.

Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada, aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 953 oldu” dedi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada yapılan faaliyetlere ilişkin Bakanlık’ta bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesinin artan bir etki ve yoğun baskıyla sürdüğünü belirterek, “Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada, aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 953 oldu. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 953 olmuştur. Geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Habur’daki hudut karakolumuza teslim olmuştur. 3 Mayıs’ta Pençe Operasyonu bölgesinde şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ata Göçmen’e bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘1582 KİŞİ HUDUDU GEÇEMEDEN ENGELLENDİ’

Aktürk, sınırlardan son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 355 kişinin yakalandığını kaydederek, “Yakalanan şahıslardan 5’i terör örgütü mensubudur. 1582 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle, 1 Ocak’tan itibaren hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 3 bin 488’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 52 bin 442 olmuştur. Ayrıca 48 kilogramı son bir haftada olmak üzere yıl içerisinde yapılan operasyonlarda 288 kilogram uyuşturucu ele geçirilmiştir” diye konuştu.

Bakanlığın, ikili ilişkiler ve uluslararası misyonlar kapsamında birçok coğrafyada dünya barışına katkıda bulunmaya devam ettiğini aktaran Tuğamiral Aktürk, “2 Mayıs’ta ülkemize ziyaret gerçekleştiren Endonezya Dışişleri Bakanını, 3 Mayıs’ta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bölge Bakanı ve Irak Türkmen Cephesi Siyasi Büro Üyesini kabul eden Sayın Bakanımız, 7 Mayıs’ta, Sayın Cumhurbaşkanımızın Kuveyt Emiri ile gerçekleştirdiği görüşmeye refakat etmiştir. Sayın Bakanımız, bugün de Sayın Genelkurmay Başkanımızın davetlisi olarak ülkemizde bulunan Katar Genelkurmay Başkanı ile Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarını kabul edecektir. Bakan Yardımcımız Alpaslan Kavaklıoğlu ise 6 Mayıs’ta Bakanlığımızı ziyaret eden Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı (AGİT) Terörle Mücadele Çalışma Grubu Üyesi milletvekilleri ile bir araya gelmiştir” diye konuştu.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Filistin tarafınca barışa katkı sağlayacak ilk adımın atılması memnuniyet vericidir. İsrail barış seslerini görmezden gelmemeli ve ateşkese taraf olmalıdır" dedi.
MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “Filistin tarafınca barışa katkı sağlayacak ilk adımın atılması memnuniyet vericidir. İsrail barış seslerini görmezden gelmemeli ve ateşkese taraf olmalıdır” dedi.

‘İSRAİL BARIŞ SESLERİNİ GÖRMEZDEN GELMEMELİ’

Orta Doğu’daki gelişmelere değinen Aktürk, Hamas’ın Gazze’de ateş sağlanmasına yönelik Mısır ve Katar’ın teklifini kabul etmesine ilişkin, “Filistin tarafınca barışa katkı sağlayacak ilk adımın atılması memnuniyet vericidir. İsrail, hem bu adımı hem kendi içinde yükselen barış seslerini görmezden gelmemeli ve ateşkese taraf olmalıdır. Böylesine olumlu bir gelişmeye rağmen, 35 bin Filistinlinin ölümüne sebep olan İsrail, saldırılarını artırarak Refah’a yöneltmiştir. İsrail’in saldırılarını durdurması, daha fazla masum insanın ölmemesi ve daha büyük bölgesel felaketlerin yaşanmaması adına uluslararası toplumu sorumlu davranmaya ve atılan bu adıma destek olmaya çağırıyoruz. Bölgemizde kalıcı barışın sağlanmasının, Filistin meselesinin adil bir çözüme kavuşması ile mümkün olacağını bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Aktürk, geliştirilen yerli savunma sanayisi ise TSK’nın imkan ve kabiliyetlerinin her geçen gün daha da arttığını belirterek, “Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca, muhtelif miktarda kuleli zırhlı tanksavar aracının muayene ve kabul faaliyeti tamamlanmıştır” ifadelerini kullandı.

‘SÜREKLİ OPERASYON DEVRESİNDEYİZ’

Tuğamiral Aktürk’ün sunumu sonrası MSB kaynakları gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son haftalarda Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısında yaşanan artışa ilişkin, daha önce ‘Bu yaz Irak’ın kuzeyinde kilidin kapanacağı’ yönünde açıklama yapıldığı anımsatıldı. Bakan Yaşar Güler’in ifade ettiği gibi öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlarla terörle mücadelenin sürdürüleceği vurgulanarak; şu anda terörle mücadelenin belirtilen şekilde devam ettiği, TSK’nın artık sürekli operasyon devresinde olduğu kaydedildi.

‘HUDUTLAR HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜVENDE’

Hudut güvenliği ile ilgili Türkiye’ye birçok kaçağın giriş yaptığını iddia eden kişilerin kullandığı görüntülerin neredeyse tamamının insan kaçakçılarının insanları kandırmak için yeri, zamanı ve hangi ülkeden olduğu belli olmayacak şekilde çektikleri reklam görüntüleri olduğu belirtildi. Bu görüntülerle Türkiye’de gördükleri her yabancının sınırdaki duvarlardan atlayarak geldiğini sanan veya kasıtlı olarak böyle bir algı yaratmaya çalışanların da en büyük saygısızlığı ve haksızlığı sınırlarda nöbet tutan 60 bin Mehmetçik’in emeğine yaptığı kaydedildi. Bakanlık kaynakları, Türkiye’nin hudutlarının hiç olmadığı kadar güvende ve hiç olmadığı kadar iyi korunduğunu, hudutların güvenliğinden emin olmak isteyen herkesi sınır hattında misafir etmekten büyük memnuniyet duyacaklarını aktardı.

‘ÜS BÖLGELERİNDE PARATONERLER MEVCUT’

Irak’ın kuzeyinde yıldırım düşmesi sonucu bazı askerlerin şehit olduğu sorusuna ilişkin, üslerin tamamında paratoner olduğu, TSK’nın üs bölgesine konuşlanırken ilk kurulan sistemlerden birinin paratonerler olduğu aktarıldı. Irak’ın kuzeyindeki Pençe bölgesinde yıldırım düşme olayının yoğun yaşandığı sadece dün üs bölgelerine düşen yıldırım sayısının 307 olduğu kaydedildi. Her türlü sistemin çalıştığı; ancak bazen doğa ile baş etmenin mümkün olmadığı vurgulanarak, yükseklikten kaynaklı, ani iklim değişikliklerinin de etkisiyle bu tarz kayıpların yaşanabildiği bildirildi.

ABD’den F16 tedarikine ilişkin ise taslak teklif ve kabul mektupları üzerinde ilgili birimlerin gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaparak ABD’li muhataplara ilettiği, sürecin planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi.

Etiketler: Filistinİsrail
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kocaeli’ye tayin olan başöğretmen kazada yaşamını yitirdi

Sonraki Haber

THY nisan ayında 7 milyon yolcuya hizmet verdi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
THY nisan ayında 7 milyon yolcuya hizmet verdi

THY nisan ayında 7 milyon yolcuya hizmet verdi

En Güncel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

Mersin’de vatandaşları farklı illerden iş vaadiyle getirerek adlarına banka hesabı ve Gsm hattı açtıran, bu hesapları dolandırıcılıkta kullanan 12 şüpheliden...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton