26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - İş Bankası ve Arya Kadın Platformu’ndan iş birliği

İş Bankası ve Arya Kadın Platformu’ndan iş birliği

Haberton - Haberton
18 Kasım 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
İş Bankası ve Arya Kadın Platformu'ndan iş birliği

İş Bankası ve Arya Kadın Platformu'ndan iş birliği

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İş Bankası ve Arya Kadın Platformu, cinsiyet dengeli ve sürdürülebilir getiri potansiyeli sunan girişimlere yatırım yapmak üzere minumum 10 milyon dolar büyüklüğe ulaşması hedeflenen fon kurdu.

Türkiye’nin ve MENA’nın (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) ilk cinsiyet dengesi odaklı etki yatırımını yapan ‘Arya Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ Arya Kadın Yatırım Platformu, Türkiye İş Bankası ve Maxis iş birliğinde kuruldu.

Bugün tanıtılan fonun minimum 10 milyon dolar büyüklüğe ulaşması hedefleniyor. Yapılan araştırmalar, son 30 senede girişimlere yapılan yatırımın sadece yüzde 2,4’ünün kadın kuruculu girişimlere gerçekleştiğini ve bu rakamın 2020 yılında hala yüzde 2,3 ile aynı aralıkta olduğunu gösterse de kurucuları arasında kadınların da olduğu girişimler, yalnız erkek kuruculu girişimlere oranla yüzde 25 daha yüksek değerleme sağlıyor.

Gerek karar alma noktasında gerekse operasyonda cinsiyet dengesini gözeten girişimlere yatırım yapacak olan fon, bölgesel etki yaratan bir girişim sermayesi yatırım fonu olmayı hedefliyor.

ARYA GSYF GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNDE OYUNU DEĞİŞTİREN YERE SAHİP OLACAK

İş Bankası ve Arya Kadın Platformu’ndan iş birliği

Kadın girişimciliğinin sürdürülebilir olmasına katkı sağlamak, daha fazla kadını yatırımcıyı ekosisteme kazandırma konusunda cesaretlendirmek ve kadının her alanda güçlenmesine katkı sağlayabilmek adına sosyal girişim olarak kurulan Arya Kadın Yatırım Platformu, 2013 yılında başladığı yolculukta, 2018’den itibaren İş Bankası’nın da desteğini alarak etki yaratmayı başardı.

8 yılda temasa geçilen 800’den fazla kadın kuruculu girişimin 22’sine 5,4 milyar dolar yatırım yapan Arya Kadın Yatırım Platformu’nun melek yatırımcı ağında 300’den fazla lider kadın bulunuyor.

Arya Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, sahip olduğu kadın ağırlıklı yatırımcılarından da güç alarak; Arya etkisinin önemli bir halkası olan cinsiyet dengeli ekiplerini sadece erken aşamada değil, kritik eşik olan Seri A etrafında da desteklemek üzere kurgulandı.

Fon, kadın girişimcilerin aktif olduğu girişimler başta olmak üzere, yenilikçi uygulamalar ve teknolojiler geliştiren, kolay ölçeklenme potansiyeli bulunan, rekabette ayrışabilir ve çıkış imkânları öngörülebilir girişim şirketlerine yatırım yapmayı amaçlıyor.

“CİNSİYET VE FIRSAT EŞİTLİĞİNİN OLMADIĞI ORTAMDA, SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİK KALKINMADAN BAHSEDİLEMEZ”

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran fonun tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, kadın girişimcilerin girişimcilik ekosistemi içerisindeki yerlerini sağlamlaştıracak, ekonomik hayatta kadınların daha fazla değer yaratmasının önünü açacak girişimlerini büyütmelerine, globale açılmalarına imkân verecek fonun, kadının toplumda hak ettiği yeri alması açısından kıymetli olduğunu vurguladı.

Cinsiyet ve fırsat eşitliğinin olmadığı veya zayıf kaldığı bir ortamda, sürdürülebilir ekonomik kalkınmadan bahsedilemeyeceğinin altını çizen Aran, fırsat ve cinsiyet eşitliğini sağlamanın, kadınların toplumsal hayata, ekonomiye, girişimcilik ekosistemine daha fazla katılımına imkân vermenin önemine işaret etti.

TÜRKİYE’DE KADIN GİRİŞİMCİLERİN KARŞILAŞTIĞI EN BÜYÜK ZORLUK FİNANSMANA ERİŞİM

İş Bankası ve Arya Kadın Platformu, cinsiyet dengeli ve sürdürülebilir getiri potansiyeli sunan girişimlere yatırım yapmak üzere minumum 10 milyon dolar büyüklüğe ulaşması hedeflenen fon kurdu.

Hem dünyada hem de Türkiye’de son yıllarda kadınların iş yaşamında daha çok var olduklarını, daha etkin hale geldiklerini, ancak bunun istenilen seviyede olmadığını belirten Aran, şöyle dedi:

“Türkiye’de kadın girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmede ve belli bir ölçeğe ulaşmada karşılaştıkları en büyük zorluk finansmana erişim, fon bulma noktasında oluyor. Yaratıcı bir fikri, tecrübesi, özgüveni olan pek çok kadın inanıyorum ki finansal destek bulduğu takdirde kendi işini kuracaktır.

Bu noktada kadın girişimcilere işletmeyi kurma aşamasından, büyütme ve ekonomiye katkı sağlayacak aşamaya ulaşana kadar sağlanacak finansal, eğitsel ve mentorluk desteği büyük önem taşıyor. Ekonomiye kazandıracağımız daha fazla kadın girişimci demek daha fazla üretim, daha fazla istihdam, dolayısıyla ülke ekonomisine daha fazla katkı demektir.”

Hakan Aran, Arya Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ile bankanın sürdürülebilirlik çerçevesinde ve özellikle toplumsal cinsiyet eşitliği ile kadınların işgücüne katılımının sağlanması kapsamında sürdürdüğü çalışmalara yatırım ayağını da eklediklerini, böylelikle bu alanda bütünsel bir yaklaşım ortaya koymuş olduklarını söyledi.

“GLOBALDE DE İLK GÖSTERİLEN OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Arya GSYF Kurucularından Ahu Serter; “Arya, insanların daha önce görmediği, görüp de değerlendirmek konusunda geç kaldığı bir konudaki fırsatı göz önüne çıkarmak için kuruldu. Bu fırsat neydi? Kadınlar, Türk Kadınları…

Geçtiğimiz 10 sene içinde dünya, kadınların önemini ve gayri safi hasılaya erkekler kadar katılsalar nasıl bir fayda getireceklerini keşfetti. Cinsiyet ve çeşitlilik odalı bakmanın dünyaya nasıl faydalı olacağını anlattığımız bir yer Arya. Bugün burada bir dönüm noktasındayız aslında. Türkiye’de ve MENA’da bir ilk olmasının yanı sıra globalde de ilk gösterilen olmayı hedefliyoruz.

Kadınların farkını gösterebilmesi için parayla olan ilişkilerini daha iyi hale getirmeleri gerekiyor. Böylelikle başarılı olan ile başarısız olanın farkına varabilelim. Bu yüzden Paranın Cinsiyeti Yoktur diyoruz” sözleriyle cinsiyet dengesinin önemi için uzun zamandır yaptığı çalışmalara değindi.

Yatırım Komitesi üyeleri arasında; Ahu Serter, Barış Karakullukçu, İlknur İlkyaz Gül, Murat Özgen, Özlem Tümer Eke, Rıza Kutlusoy, Sanem Tatlıdil Özal ve Selami Düz, Danışma Kurulu Üyeleri arasında; Aydın Ersöz, Banu Kısakürek, İlhami Koç, Münteha Adalı, Neşe Gök, Özge Bulut Maraşlı, Umur Özal, Ümit Boyner yer alıyor.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Diyarbakır 4 Mevsim Fotoğraf Yarışması’ sonuçlandı

Sonraki Haber

Yozgat’ta 10 katlı binanın bodrumunda yangın

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Emlak Konut Anahtar Fikirler Zirvesi başladı
İş Dünyası

Emlak Konut Anahtar Fikirler Zirvesi başladı

25 Haziran 2026
5 metrekarelik iş yerinde tamircilik yapıyor
İş Dünyası

5 metrekarelik iş yerinde tamircilik yapıyor

25 Haziran 2026
Hatay, coğrafi işaretli ürün sayısında Türkiye üçüncüsü oldu
İş Dünyası

Hatay, coğrafi işaretli ürün sayısında Türkiye üçüncüsü oldu

25 Haziran 2026
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Tarım sektöründen ayrılacak her çiftçi, ülkede gıda krizine sebebiyet verecektir
İş Dünyası

Tarım sektöründen ayrılacak her çiftçi, ülkede gıda krizine sebebiyet verecektir

24 Haziran 2026
Tadelle’den yaza özel yeni ürün: Tadelle Yaz Gofreti
İş Dünyası

Tadelle’den yaza özel yeni ürün: Tadelle Yaz Gofreti

24 Haziran 2026
Haziranda güven endeksi tüm sektörlerde arttı
İş Dünyası

Haziranda güven endeksi tüm sektörlerde arttı

24 Haziran 2026
Sonraki Haber
Yozgat'ta 10 katlı binanın bodrumunda yangın

Yozgat'ta 10 katlı binanın bodrumunda yangın

En Güncel Haberler

Arda Güler tarihe geçti
Spor Haberleri

Arda Güler tarihe geçti

26 Haziran 2026
İzmir'de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı
Yerel Haberler

İzmir’de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

26 Haziran 2026
Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
Yerel Haberler

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

- Haberton
26 Haziran 2026

Türkiye’nin önemli sulak alanlarından biri olan Kayseri’deki Hürmetçi Sazlığı’nda bir tayın suya düşmesinin ardından bölgede yılkı atlarından sorumlu bir personelin...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Arda Güler tarihe geçti

Arda Güler tarihe geçti

26 Haziran 2026
İzmir'de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

İzmir’de evde çıkan kavgada 9 yerinden bıçaklanarak ağır yaralandı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton