26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’ni tanıttı

İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’ni tanıttı

Haberton - Haberton
13 Eylül 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’ni tanıttı

İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’ni tanıttı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İş Bankası Grubu, teknolojiyle hızla büyüyen ve girişimlere destek olmayı hedefleyen yeni yatırım fonu 100. Yıl Girişim Sermayesi’ni tanıttı.

Geniş bir sektör ve aşama odağına sahip olan fon, Türkiye’den çıkan küresel girişimlerin büyüme yolculuğuna eşlik etmeyi hedefliyor.

İş Bankası Grubu, girişim ekosistemine verdiği kapsamlı desteği yeni bir girişim sermayesi fonu ile genişleterek sürdürüyor. Cumhuriyetin ve gelen İş Bankası’nın 100. yılına ithafen “100. Yıl Girişim Sermayesi” adıyla hayata geçirilen fonun tanıtımı İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran ile Türkiye İş Bankası Grubu Yeni Nesil Girişimcilik Kolu Başkanı ve 100. Yıl Girişim Sermayesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Karakullukçu’nun ev sahipliğindeki etkinlikle gerçekleştirildi.

“YAPAY ZEKÂ İLE İNSAN BEYNİNİN BUNDAN SONRAKİ EVRİMİ ÇOK FARKLI ŞEKİLDE İVMELENECEK”

Etkinlikte “100. Yıl Girişim Sermayesi ve Yatırımlar” panelinin moderatörlüğünü üstlenen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, fonun isminin 100. Yıl olmasının Cumhuriyet ve İş Bankası açısından önemine değinerek, “100. yılda eğer kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşıyor olsaydı, bugün konuşulmasını istediği şey bilim olurdu, yapay zekâ olurdu. Bu konuda Türkiye’nin geldiği yeri duymak, bilmek ve bununla gurur duymak isterdi” dedi.

Yapay zekânın, sanayi devrimine eşdeğer bir dönüşümü tetiklediğini söyleyen Aran, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üretken yapay zeka insan beyninin kapasitesini artıracak ve insanı çok farklı bir olgunluk seviyesine çıkaracak bir teknolojidir. Artık beynimizi gereksiz şeylerle doldurmak zorunda olmayacağız ve insan beyninin bundan sonraki evrimi çok daha farklı şekilde ivmelenerek gelişecek.

Bugün akıl dışı olarak gördüğümüz, “İnsanlık öldü mü” diye düşündüğümüz ne varsa, bunların da tükenmesine ve insanların iyilikte buluşmasına vesile olmasını diliyorum. Yapay zekâyı böyle kritik bir konumda gördüğümüz için yatırım yapıyoruz. Koç Üniversitesi ile açtığımız Yapay Zekâ Araştırma Merkezi akademik anlamda çalışmak isteyen gençlerimize vesile oluyor. Girişimcilik ekosisteminin de bu yaptıklarımızla beraber onun bir tanımlayıcısı olduğunu düşünüyorum. Bunların bir süre sonra kartopu gibi büyüdüğünü ve ülke ekonomisine katkı sağladığını görmeyi diliyorum.”

İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’ni tanıttı
İş Bankası 100. Yıl Girişim Sermayesi’ni tanıttı

“İNOVASYON TOHUMLARININ BÜYÜMESİ İÇİN DOĞRU ORTAMI, KAYNAKLARI, DESTEKLERİ SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ”

100. Yıl Girişim Sermayesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Karakullukçu ise, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Bankanın inovasyonun dönüştürücü gücüne, girişimlerin sınırsız potansiyeline ve girişimcilik ruhuna verilen desteklerin kalıcı mirasına olan inancını vurgulayarak, “Girişimciler, fikirleri ve endüstrileri şekillendirme; küresel zorlukları çözme ve milyonlarca insan için fırsatlar yaratma potansiyeline sahipler. Bu inovasyon tohumlarının büyümesi için doğru ortamı, kaynakları ve destekleri sağlamayı hedefliyoruz. Girişimlerin başarılı olması sadece finansal kaynaklara bağlı değil; onlara sunulacak rehberlik, teknik destek, güçlü ağ imkanları, sektörel uzmanlık ve mentorluk gibi katkılar da büyük önem taşıyor. Başarıya giden bu yolda onlarla birlikte emin adımlarla ilerlemekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” dedi. 

YAPAY ZEKÂ FABRİKASI

Etkinlikte, Yeni Nesil Girişimcilik çatısı altında hayata geçirilen Yapay Zekâ Fabrikası da tanıtıldı. Yapay zekâ dikeyinde topluluk ve yatırım portföyü oluşturarak ekonomik ve stratejik bir değer elde etme hedefiyle oluşturulan Yapay Zekâ Fabrikası için geçtiğimiz 6 ay boyunca binlerce yapay zekâ girişimi tarandı, yüzlercesi ile yakın temas kuruldu. Girişimler, 3 aylık frekanslarla düzenlenen jüri günleri ile Türkiye’nin yapay zekâ alanında en donanımlı akademisyenleri ve teknoloji liderlerinden oluşan bir jürinin karşısında girişimlerini anlatma imkânı buluyor. Şu ana kadar gerçekleştirilen iki güri günü etkinliği ile toplam 11 girişim programa dahil edildi. Ekim ayında ise üçüncü jüri gününün düzenlenmesi planlanıyor.

BİRİNCİ YILIN SONUNDA 15 ADET GİRİŞİME YATIRIM HEDEFİ

Şu ana kadar 100. Yıl Girişim Sermayesi ile 7 girişime yatırım yaptıklarını; Yapay Zekâ Fabrikası aracılığıyla 11 girişime destek vermeye başladıklarını ve onların yatırımlarını da önümüzdeki dönemde gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyleyen Karakullukçu, “Yılsonuna kadar yatırım yaptığımız girişim sayısı 15’i bulacak. Birinci yılı tamamladığımızda da 100. Yıl Girişim Sermayesi ve İş Bankası’nın desteklediği diğer girişim sermayesi fonları aracılığıyla yaptığı yatırım miktarını 50 milyon dolara çıkarmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte 100. Yıl Girişim Sermayesi tarafından desteklenen ve Yapay Zekâ Fabrikası bünyesinde yer alan girişimlerin kurucu ortaklarının yer aldığı iki ayrı panel düzenlendi. Girişimciler çalışmaları hakkında bilgi verdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

AB, 1800 kişi ve kuruluşa uygulanan yaptırımları uzattı

Sonraki Haber

Zonguldak’ta maden ocağında göçük; 1 ölü 3 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İş Dünyası

Türkiye genelinde dron eğitim merkezleri kuracağız

25 Nisan 2026
İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
'Yüzyılın Konut Projesi'nde İstanbul'un kurası yarın çekiliyor
İş Dünyası

‘Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul’un kurası yarın çekiliyor

24 Nisan 2026
Baykar'ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı
İş Dünyası

Baykar’ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı

24 Nisan 2026
Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
İş Dünyası

Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Zonguldak'ta maden ocağında göçük

Zonguldak'ta maden ocağında göçük; 1 ölü 3 yaralı

En Güncel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

Mersin’de vatandaşları farklı illerden iş vaadiyle getirerek adlarına banka hesabı ve Gsm hattı açtıran, bu hesapları dolandırıcılıkta kullanan 12 şüpheliden...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton