7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - İran’la önümüzdeki hafta konuşacağım

İran’la önümüzdeki hafta konuşacağım

Haberton - Haberton
26 Haziran 2025
- Dış Haberler
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
İran'la önümüzdeki hafta konuşacağım
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la önümüzdeki hafta konuşacağım. Belki bir anlaşma yapabiliriz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, NATO Liderler Zirvesi’nden sonra düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Trump, İsrail ve İran arasındaki durumu ’12 Günlük Savaş’ olarak adlandırdığını belirterek, “Tarihi bir ateşkes sağladık. İran’a mükemmel bir operasyon yaptık. Bir daha birbirlerine saldıracaklarını düşünmüyorum. Birçok kez söyledim, İran nükleer silah sahibi olamaz. ABD ordusu mükemmel bir operasyonla nükleer tesisleri vurdu. Bunu dünyada sadece ABD yapabilirdi” ifadelerini kullandı.

Yüzde 5 diliminde bir NATO harcaması yapılacağını kaydeden Trump, “20 yıldır bunun olmasını söylüyordum. Harcamaların müttefikler arasında adil olması gerekiyor. Tarihi bir dönüm noktasındayız. NATO harcamalarının yüzde 5 seviyesine çekilmesi kuralını evet, ben başardım” diye konuştu.

Avrupa’nın bundan sonra güvenlik için daha çok sorumluluk alacağını vurgulayan Trump, “Ukrayna’daki şehirler vuruluyor. İnsanların ölmemesi gerekiyor. Bu durdurulmalı. Onlarca kez bunu söyledim. Toplayacağımız para silaha harcanacak. Bu silahlar da ABD malı olacak. Çünkü dünyadaki en iyi silahları biz yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trump, İran’ın Katar’daki ABD üslerine saldırısını haber verdiğini dile getirerek, “Fordo Nükleer Tesisi’ni yok ettik, onlar aksini iddia etse de, zamanımı harcıyorlar. Tesisin yok olması da yazık oldu, kahraman dahi pilotlarımızı kutlarım. Savunma Bakanlığı’nın adını ‘Savaş Bakanlığı’ olarak değiştirebiliriz belki” dedi.

İran’ın tekrar ayağa kalkması için petrol satması gerektiğini aktaran Trump, “Satsınlar. Çin petrol almak istiyorsa alabilir. Putin beni aradı, ‘İran ve İsrail arasında sana yardımcı olabilirim’ dedi. Ben de ‘Hayır, bana Rusya-Ukrayna konusunda yardım et’ dedim. İran’la önümüzdeki hafta konuşacağım. Belki bir anlaşma yapabiliriz. Rusya-Ukrayna Savaşı’nda artık barışa ulaşmalıyız. Ukrayna lideri Zelenskiy cesur biri. Ancak Zelenskiy’le ateşkesi konuşmadık. Putin’le savaşı sona erdirmek için konuşacağım. Putin’in Ukrayna’nın ötesinde bölgesel emelleri olması mümkün” açıklamasında bulundu.

Trump, NATO Zirvesi’nin müthiş olduğunu söyleyerek, “Herkes ABD ile anlaşma yapmak istiyor. Müthiş bir ülkeyiz. İspanya bu parayı ödemek istemediğini söylüyor, İspanya’nın yaptığı şey çok kötü. Ticaret anlaşmasında İspanya’ya iki kat vergi koyacağım. İspanya’yı seviyorum, İspanyolları seviyorum ama bu harcamayı kabul etmeyen tek ülke. O zaman bize vergi yoluyla bu parayı ödeyecekler” ifadelerini kullandı.

Putin’in zor biri olduğunu belirten Trump, “Zelenskiy’le de bazı problemlerim oldu. Rusya-Ukrayna Savaşı’nı bitirmek İran ve İsrail arasındaki çatışmayı bitirmekten zor. ‘Savaşı 24 saatte bitiririm’ derken, tabii ki 24 saati kastetmemiştim” dedi.

Trump, ülkede enflasyon bulunmadığını öne sürerek, “Mükemmel bir ekonomimiz var, gümrük vergilerinden milyarlarca dolar elde ediyoruz” diye konuştu. Gümrük vergisi ödemekten kaçınmak isteyenlerin fabrika kurduğunu belirten Trump, ülkeye gelen yatırımların tarihte eşi görülmemiş seviyede olduğunu ifade etti.

Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ı yeniden eleştirerek, “Ortalama bir zekaya sahip. Zekasının yaptığı iş için yetersiz olduğunu söyleyebilirim” dedi. Powell’a yönelik eleştirilerini sürdüren Trump, “Bence oldukça aptal bir insan” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Donald Trumpİran
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fenerbahçe Beko şampiyonluk kupasını kaldırdı

Sonraki Haber

Bright Osayi-Samuel saatinin çalındığı iddiasıyla şikayetçi oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tayland'da şiddetli yağışların neden olduğu selde hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a yükseldi
Dış Haberler

Tayland’da şiddetli yağışların neden olduğu selde hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a yükseldi

7 Ekim 2026
ABD: Rusya'daki zatürre vakasını yakından izliyoruz
Dış Haberler

ABD’den Rusya’daki zatürre vakalarıyla ilgili açıklama: “Yakından izliyoruz”

7 Ekim 2026
İspanya Başbakanı Sanchez 21 acil konut önlemi açıkladı
Dış Haberler

İspanya Başbakanı Sanchez 21 acil konut önlemi açıkladı

7 Ekim 2026
Trump, Rusya'daki salgınla ilgili Putin ile görüşecek
Dış Haberler

Trump, Rusya’daki salgınla ilgili Putin ile görüşecek

7 Ekim 2026
Trump'tan İran mesajı: "Bu işi bitirmemiz gerekiyor"
Dış Haberler

Trump’tan İran mesajı: “Bu işi bitirmemiz gerekiyor”

7 Ekim 2026
Kosova'nın yeni Cumhurbaşkanı Justina Shiroka Pula oldu
Dış Haberler

Kosova’nın yeni Cumhurbaşkanı Justina Shiroka Pula oldu

7 Ekim 2026
Sonraki Haber
Bright Osayi-Samuel saatinin çalındığı iddiasıyla şikayetçi oldu

Bright Osayi-Samuel saatinin çalındığı iddiasıyla şikayetçi oldu

En Güncel Haberler

Öne Çıkan

İzmir’de siyasi deprem: Cemil Tugay AK Parti’ye geçti

7 Ekim 2026
Sancaktepe'de cinayetle son bulan park yeri kavgası kamerada
Yerel Haberler

Sancaktepe’de cinayetle son bulan park yeri kavgası kamerada

7 Ekim 2026
Sokakta silah ateş ettiği iddia edilen 2 kişiye gözaltı
Yerel Haberler

Sokakta silah ateş ettiği iddia edilen 2 kişiye gözaltı

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yürüyerek ve otostop çekerek umreye gidiyor

7 Ekim 2026
Yaşam

Türk devletleriyle ortak uzay modülü hedefi

7 Ekim 2026
Yaşam

Engelli hayvanlara umut oldu

7 Ekim 2026
Yaşam

KKTC’de iki yükseköğrenim öğrenci yurdu yapılacak

7 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Türk devletleriyle ortak uzay modülü hedefi

Türk devletleriyle ortak uzay modülü hedefi

- Haberton
7 Ekim 2026

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Türk devletleriyle başlatılan 'Küp Uydu' projesinin uzay alanındaki teknik iş birliğinin başlangıcı olduğunu...

Yapay zekâ etiği ve AI regülasyonu: Türkiye’de yapay zekâ için hukuki sorumluluk dönemi başlıyor mu?

Ahilikten e-ticarete: 800 yıllık esnaf kültürü dönüşüyor

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Güncel Haber

İzmir’de siyasi deprem: Cemil Tugay AK Parti’ye geçti

7 Ekim 2026
Yürüyerek ve otostop çekerek umreye gidiyor

Yürüyerek ve otostop çekerek umreye gidiyor

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton