27 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İran’dan İsrail’e dron ve füze saldırısı

İran’dan İsrail’e dron ve füze saldırısı

Haberton - Haberton
14 Nisan 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İran'dan İsrail'e dron ve füze saldırısı

İran'dan İsrail'e dron ve füze saldırısı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İran’dan gece yarısından itibaren İsrail’e dron ve füze saldırısı gerçekleştirildi. Tel Aviv ve Golan tepelerinde siren ve patlama sesleri duyulurken, İsrail güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada füze ve dron saldırılarının yüzde 99’unun engellendiği ifade edildi.

İsrail’in 1 Nisan’da İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’nda görevli 2 general ile toplam 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından iki ülke arasında gerilim tırmandı. İran kanadından misilleme yapılacağı belirtilen saldırılar ise gece yarasından itibaren başladı. Gece geç saatlerde İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan yapılan açıklamada ‘Gerçek vaad’ adı verilen operasyon ile İsrail’de belirlenen hedeflere 100’den fazla insansız hava aracı ve füze saldırısının gerçekleştirildiği belirtildi.

Hava saldırısı ile ilgili İran’ın Birleşmiş Milletler misyonunun açıklamasında, “İran’ın BM anlaşmasının 51. Maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayanan askeri hamlesi, Siyonist rejimin Şam’daki diplomatik binalarımıza saldırısına cevaptır. Mesele sonuçlanmıştır diyebiliriz. İsrail’e misilleme yapıldı, bir hata daha yaparsa cevap daha sert olacaktır” denildi.

Saldırı haberinin duyulmasından sonra Tahran’daki Filistin meydanında toplanan kalabalık ise dron ve füze saldırısını kutladı, İsrail aleyhine sloganlar attı.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ABDULLAHİYAN’DAN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan sosyal medya hesabından, Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Görüşmede, İsrail’in Şam’daki İran Konsolosluğu’nu saldırması ve İran’ın meşru müdafa hakları ele alındığı bildirildi. Emirabdullahiyan görüşmelere ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İsrail rejiminin Şam’da İran Konsolosluğunu hedef alması ve uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesini ele aldık. Ülkemizin konuya ilişkin duruşunu aktardım.

ABD’ye konu hakkında gerekli uyarıları yaptığımızı vurguladım. Ayrıca Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapılan görüşmede uluslararası, bölgesel ve Gazze’deki son gelişmeler ele alındı” ifadelerini kullandı.

UÇAKLAR GERİ DÖNDÜ

İran’ın saldırı haberinin ardından Lübnan, Irak ve Ürdün hava sahasının kullanıma kapatıldığını açıkladı. İran ve İsrail ile hava sahasını kapatan ülkelere giden yolcu uçakları da en yakın ülkelerdeki hava limanlarına yönlendirildi. Türkiye’den kalkan uçaklar ise geri döndü. THY ve Pegasus’tan yapılan duyuruda İran, Ürdün, Irak ve Lübnan’a yapacak olan seferlerin iptal edildiği bildirildi.

İSRAİL’DE ‘SAVAŞ KABİNESİ’ TOPLANDI

Saldırı haberi dünya genelinde büyük yankı uyandırırken, İsrail Savaş Kabinesi Tel Aviv kentindeki ordu karargahında toplandı. Bu arada saat 02.00 sıralarında Tel Aviv ve Golan tepelerinde siren ve patlama sesleri duyuldu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada füze ve dron saldırılarının yüzde 99’unun engellendiği belirtildi. Açıklamada, “İran onlarca füze saldırısı düzenledi, birçoğu sınır dışında imha edildi. Füze ve İHA’ların yüzde 99’u engellendi. Bir çocuk yaralandı, bir askeri tesiste hafif hasar var. İran saldırısı henüz sona ermedi, ordu tehditleri engellemeyi sürdürüyor. Şu anda sığınak hazırlığı içerisinde değiliz” denildi. Saldırı nedeniyle Birleşmiş Milletler’in de acil toplanması istendi.

İsrail Savaş Kabinesi’nden Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı ve Benny Gantz’a karar verme yetkisi verildiği de öğrenildi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Netanyahu, “İsrail Devleti güçlüdür, İsrail halkı güçlüdür. Birlikte ayakta duracağız” dedi.

İRAN’A KINAMA

Saldırı ile ilgili birçok ülkeden İran’a tepki açıklamaları yapıldı. ABD başta olmak üzere İngiltere, Fransa, Hollanda ve Danimarka İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını kınadı. İngiltere’den, “Ortadoğu’da bulunan İngiliz jetleri her türlü hava saldırısını önleyecektir” açıklaması yapıldı.

BM GENEL SEKRETERİNDEN ‘İTİDAL ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres de saldırıyı kınadığını ifade ederek, “İran’ın İsrail’e saldırısını kınıyorum. Bölge çapında yıkıcı gerginlik tehlikesinden endişe duyuyoruz. Taraflara itidal çağrısı yapıyorum.” açıklamasında bulundu. Ayrıca İsrail’in talebi üzerine BM Güvenlik Konseyi’nin bugün toplanacağı kaydedildi.

ABD’DEN İSRAİL’E DESTEK

İran’ın, İsrail’e İHA ve füze saldırısı nedeniyle Beyaz Saray’da da ‘Ulusal Güvenlik Toplantısı’ gerçekleştirildi. ABD Başkanı Joe Biden başkanlığındaki toplantıda İsrail’e tem destek verileceği kaydedildi. Joe Biden’ın sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Ulusal Güvenlik ekibini topladım. İran ve onun vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail’in güvenliğine bağlılığımız tamdır.” ifadeleri yer aldı. Ayrıca, İsrail’de bulunan ABD vatandaşlarının sığınaklara gitmeleri istendi.

Saldırı ile ilgili uluslararası ajanslarda yer alan haberlerde ise ABD Ordusu ve İngiliz Kraliyet Ordusuna ait hava unsurlarınca İsrail’e fırlatılan İnsansız hava aracını ve çok sayıda İHA’nın düşürüldüğü bildirildi. Ayrıca Ürdün jetlerinin de İran’a ait onlarca İHA’yı kendi hava sahasında düşürdüğü kaydedildi.

Yemen’deki İran destekli Husiler tarafından da İsrail’e füze saldırısı düzenlendiği ve Suriye’nin başkenti Şam’da da patlama seslerinin duyulduğunu paylaştı.

Etiketler: İranİsrail
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

19 ilde ‘Bozdoğan-25’ operasyonu; 49 kişi yakalandı

Sonraki Haber

THY’nin Tahran seferini yapan uçağı İstanbul’a geri döndü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı
Öne Çıkan

Katıldığı bir toplantıda Cumhurbaşkanını eleştirmişti: İngiliz ekonomist Timothy Ash hakkında soruşturma başlatıldı

27 Ağustos 2026
Tartışmaların odağındaydı: 'Manifest' grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı
Öne Çıkan

Tartışmaların odağındaydı: ‘Manifest’ grubunun menajeri Tolga Akış gözaltına alındı

27 Ağustos 2026
Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi
Öne Çıkan

Ödemiş’te orman yangını! 2 uçak ve 3 helikopter bölgeye sevk edildi

27 Ağustos 2026
Bebek'te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu
Öne Çıkan

Bebek’te korku dolu gece! Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın oğluna silahlı saldırı: İki bacağından vuruldu

27 Ağustos 2026
HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı
Öne Çıkan

HSK Başmüfettişinin acı günü! Diş hekimliğini kazanan 18 yaşındaki Sena son yolculuğuna uğurlandı

27 Ağustos 2026
Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama
Öne Çıkan

Üsküdar’da seçim yeniden mi yapılacak? Belediyeden kafa karışıklığına son verecek açıklama

27 Ağustos 2026
Sonraki Haber
THY'nin Tahran seferini yapan uçağı İstanbul’a geri döndü

THY'nin Tahran seferini yapan uçağı İstanbul’a geri döndü

En Güncel Haberler

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü
Dış Haberler

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"
Spor Haberleri

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
Zaferin 104'üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı
Gündem

Zaferin 104’üncü yılında şehitler mevlit ile anıldı

27 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mardin’de yol kenarında oluşan hortum kamerada

27 Ağustos 2026
Yaşam

Maltepe’de hafif ticari araçla motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

27 Ağustos 2026
Yaşam

Döktüğü gibi topladı: Çevre katliamına hem ceza hem temizlik görevi

27 Ağustos 2026
Yaşam

Koruyucu Aile Festivali’nde çocuklar aileleriyle eğlendi

27 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İzmir'de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

İzmir’de orman yangını; büyük ölçüde kontrol altında

- Haberton
27 Ağustos 2026

İzmir Ödemiş'te çıkan orman yangını, ekiplerin fedakâr çalışmaları sonucunda kontrol altına alındı. İzmir’in Ödemiş ilçesinde saat 15.00 sıralarında çıkan orman...

Özgürlükten rutine sert iniş: Tatil dönüşü sendromu ve işe uyumun psikolojik haritası

Facebook hesabınıza başkası girmiş olabilir! Hesabınıza giriş yapan cihazları böyle kontrol edebilirsiniz

ATM kartınızı yutarsa ne yapmalısınız? Kartı geri almak için yapılan bu hata risk oluşturabilir

Şifreniz çalınmış olabilir! Hesaplarınız ele geçirilmeden önce bu işaretlere dikkat

Güncel Haber

Bosna Savaşı'nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

Bosna Savaşı’nda soykırım yapmıştı: Savaş suçlusu Ratko Mladic öldü

27 Ağustos 2026
Samsunsporlu Ohlenschlaeger: "Kendi hikâyemi yazmak istiyorum"

Samsunsporlu Ohlenschlaeger: “Kendi hikâyemi yazmak istiyorum”

27 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton