20 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İran’dan göç olması durumunda TSK İran içinde tampon bölge kurmalı

İran’dan göç olması durumunda TSK İran içinde tampon bölge kurmalı

Haberton - Haberton
2 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İran’dan göç olması durumunda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İran içinde tampon bölge kurması gerektiğini söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Bugün İran’a karşı sürdürülen savaş, Suriye’de olduğu gibi rejimi iç savaşla düşürme politikasıdır. Bu iç savaşla düşürme politikasının neticesinde ortaya İran’da kanlı katliamlar çıkacaktır. Bu katliamlardan kaçmak isteyen milyonlar yüzlerini Türkiye’ye çevireceklerdir. Türkiye’nin şimdiden buna hazır olması gerekiyor.

Böyle bir göç gerçekleştiği takdirde yapılması gereken şey, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu göçü İran içinde oluşturacağı güvenlik alanlarında tampon bölgede durdurması ve Birleşmiş Milletleri göreve çağırarak bu insanların Birleşmiş Milletler kanalıyla bütün ihtiyaçlarının karşılanmasını temin etmesidir” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bir dizi program kapsamında Bursa’ya geldi. İlk olarak Bursaspor Kulübü Başkanı Enes Çelik’i kulübün tesislerinde ziyaret eden Özdağ, ardından partisinin iftar programına katıldı. Buradaki programa Özdağ’ın yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, partililer ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Programda konuşma yapan Genel Başkan Ümit Özdağ, daha sonra partililerle soru cevap kısmına geçti.

Türkiye’de 13 milyona yakın sığınmacı ve kaçak olduğunu söyleyen Özdağ, “Şimdi İran’da bir savaş gerçekleşiyor. Bu savaş devam ederken ve savaşın sonunda İran’dan Türkiye’ye göç tehlikesi var. İran’da, İran’dan ayrılmak üzere bekleyen milyonlarca Afgan var. İran’da hükümetin, Amerika ve İsrail bombardımanı sonrasında kontrolü yumuşatması ve İsrail’in Amerika Birleşik Devletleri’nin Irak’tan İran’ın içerisine PKK ve DEAŞ’ı itmesi içeride Afgan grupları silahlandırarak İran hükümetine karşı mücadeleye ve terör eylemlerine başlatması İran’ı bir iç savaş zeminine sokabilir” dedi.

‘TÜTKİYE’NİN İRAN’DAN GÖÇE HAZIRLIKLI OLMASI GEREKİYOR’

Bugün İran’a karşı sürdürülen savaşın, Suriye’de olduğu gibi rejimi iç savaşla düşürme politikası olduğunu iddia eden Ümit Özdağ, “Bu iç savaşla düşürme politikasının neticesinde ortaya İran’da kanlı katliamlar çıkacaktır. Bu katliamlardan kaçmak isteyen yine milyonlar yüzlerini Türkiye’ye çevireceklerdir. Türkiye’nin şimdiden buna hazır olması gerekiyor. Daha fazla insanı kabul edecek durumda değiliz.

Böyle bir göç gerçekleştiği takdirde yapılması gereken şey, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu göçü İran içinde oluşturacağı güvenlik alanlarında tampon bölgede durdurması ve Birleşmiş Milletleri göreve çağırarak bu insanların Birleşmiş Milletler kanalıyla bütün ihtiyaçlarının karşılanmasını temin etmesidir. Biz, Suriye’den gelen göç, arkasından Afganistan’dan gelen göç ve dünyanın 164 ülkesinden bu ülkeye gelen büyük göçlerle 2011 sonrasında ağır bedeller ödemiş bir ulusuz. Bugün yaşamış olduğumuz ekonomik krizin istihdam piyasalarındaki rezilliklerin en önemli nedenlerinden bir tanesi de hiç şüphesiz yılda harcadığımız 11 milyar dolardır. Bu ülkede sadece ilkokul ortaokul düzeyinde 1 milyon 5 bin yabancı öğrenci var.

Bir öğrencinin maliyeti yılda 1000 dolar. Yani sadece yabancıların ilkokul ve ortaokul seviyesindeki çocukları için harcadığımız para 1 milyar dolar. Düşünün yıllardan beri bunun tedavisi var, ilacı var, sosyal yardımları var, para yardımları var. Yılda 11 milyar dolar.

Buna Suriye’deki askeri harcamalarımızı saymıyorum. Bu emperyalizmin yapmış olduğu planlı bir demografik işgal ve Türkiye’nin demografisinin bozulması eylemidir. Türkiye için büyük tehdit oluşturmaktadır. Şimdi bir de İran’dan yeni bir göç gelecek ve Türk halkının sırtına bu binecek.

Bu kabul edilemez. Onun için bu göçe karşı şimdi tedbir alınmalı, İran sınırının içerisinde bu göç kontrol altına alınmalı ve bu göçün maliyeti de Türk halkına değil, Birleşmiş Milletler’e devredilmelidir” ifadelerini kullandı.

‘PKP/PJAK GÜNEY AZERBAYCAN’A SALDIRIRSA RADİKAL KARARLAR ALMALIYIZ’

İran’da yaşanan savaş nedeniyle PKK/PJAK’ın Güney Azerbaycan’a saldırabileceğini söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “PKK/PJAK yarın İran’da terör eylemlerine başladığında saldıracağı ilk yer Güney Azerbaycan ve Güney Azerbaycan Türkleri olacak. Onun için şimdiden buna karşı tedbirlerin alınması gerek. Urmiye bu noktada büyük tehdit altındadır. Çünkü PKK’nın Urmiye’de faaliyetlerinin olduğunu biliyoruz.

4 partiyi daha birleştirdi. PKK’nın yönetici kadrolarının İran istihbaratıyla 10 yıllar içinde oluşmuş çok güçlü bağları var. Kandil’in arka tarafında, İran tarafında yaşamalarını İran istihbaratı mümkün kılmış ve bu süreçte PKK’nın katil şefleriyle İran istihbaratı arasında güçlü bağlar oluşmuştur. Ama aynı güçlü bağlar Suriye’de de vardı.

PKK, Suriye dara düştüğü an Beşar Esad’a sırtını döndü ve kendi hedefleri doğrultusunda gitmeye başladı. Şimdi aynı şey İran’da olacak. İran’da Türklerin silahlı olmadığını, örgütlü olmadığını biliyoruz. Bu tür bir gelişme olursa Türkiye’nin çok sofistike bir şekilde meseleye yaklaşması ve radikal önlemler alması gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmasının ardından bir partili kadın, erkek çocuğu olacağını belirterek Türkçe bir isim istemesi üzerine Ümit Özdağ, “O zaman adı Kürşat olsun. Allah adıyla yaşatsın. Ama Mehmet Kürşat olsun. Çünkü her Türk çocuğu Mehmetçik doğar.

Siz Atilla diye düşündüyseniz, o da çok güzel bir isim. Mehmet Atilla Kürşat da olabilir. Sizin evin adına da ‘Burası Ötüken’ diye yazarsınız” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kozan-Feke Karayolunda otomobil alev alev yandı

Sonraki Haber

Merkez Bankası’ndan kur dalgalanmalarına karşı önlemler

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Sağlıkta, sosyal güvenlikte, sosyal hizmetlerde dünyada örnek alınacak konuma ulaştık
Politika

Sağlıkta, sosyal güvenlikte, sosyal hizmetlerde dünyada örnek alınacak konuma ulaştık

20 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Artık Hakkari'nin dağlarında terör değil, barış kol geziyor
Politika

Artık Hakkari’nin dağlarında terör değil, barış kol geziyor

20 Haziran 2026
Merkez Bankasının kaybettiği güvenin bedelini 86 milyon ödüyor
Politika

Merkez Bankasının kaybettiği güvenin bedelini 86 milyon ödüyor

20 Haziran 2026
Özgür Özel’den meydan mesajı: “Gerekirse portakal kasasını çevirir, üstüne çıkar milletle buluşuruz”
Politika

Özgür Özel’den meydan mesajı: “Gerekirse portakal kasasını çevirir, üstüne çıkar milletle buluşuruz”

20 Haziran 2026
Bakan Güler, 'Operasyon Alesta' dizi setini ziyaret etti
Politika

Bakan Güler, ‘Operasyon Alesta’ dizi setini ziyaret etti

20 Haziran 2026
'Kanser Taramalarına Kısa Mesajla Davet' uygulamasında 3'üncü etabı başlattık
Politika

‘Kanser Taramalarına Kısa Mesajla Davet’ uygulamasında 3’üncü etabı başlattık

20 Haziran 2026
Sonraki Haber
Merkez Bankası'ndan döviz açıklaması

Merkez Bankası'ndan kur dalgalanmalarına karşı önlemler

En Güncel Haberler

TYT 2026’nın şifreleri çözüldü: En çok matematik soruları zorladı
Öne Çıkan

TYT 2026’nın şifreleri çözüldü: En çok matematik soruları zorladı

20 Haziran 2026
2026 YKS'nin ilk oturumu sona erdi; adaylar aileleriyle buluştu
Öne Çıkan

2026 YKS’nin ilk oturumu sona erdi; adaylar aileleriyle buluştu

20 Haziran 2026
Edirne'de taşıma sınırını aşan kamyon işletenine 60 bin lira ceza
Yerel Haberler

Edirne’de taşıma sınırını aşan kamyon işletenine 60 bin lira ceza

20 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Şanlıurfa’da yıkılan cezaevinin yerine belediye hizmet binası yapılıyor

20 Haziran 2026
Yaşam

Anne, 2 çocuğuyla aynı okulda sınav heyecanını yaşadı

20 Haziran 2026
Yaşam

Vadide pancar toplarken düştü, askeri helikopterle hastaneye ulaştırıldı

20 Haziran 2026
Yaşam

Ordu’da denize girmek 2 gün boyunca yasaklandı

20 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Işıkhan: Sağlıkta, sosyal güvenlikte, sosyal hizmetlerde dünyada örnek alınacak konuma ulaştık

Sağlıkta, sosyal güvenlikte, sosyal hizmetlerde dünyada örnek alınacak konuma ulaştık

- Haberton
20 Haziran 2026

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kars'ta Ak Parti İl Başkanlığı’nın İl Danışma Meclisi'nde yaptığı konuşmada, "Bugün özellikle sağlıkta,...

Göz seğirmesi neden olur? Stres mi, hastalık mı?

Orman yangınları neden bu kadar arttı? Risk her geçen yıl büyüyor

Wi-Fi şifrenizi çalıyor olabilirler: Uzmanlardan kritik uyarı, bu yöntemlere dikkat

Sabah yorgun uyanıyorsanız dikkat: Sebebi sandığınızdan daha ciddi olabilir

Güncel Haber

TYT 2026’nın şifreleri çözüldü: En çok matematik soruları zorladı

TYT 2026’nın şifreleri çözüldü: En çok matematik soruları zorladı

20 Haziran 2026
2026 YKS'nin ilk oturumu sona erdi; adaylar aileleriyle buluştu

2026 YKS’nin ilk oturumu sona erdi; adaylar aileleriyle buluştu

20 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton