17 Mayıs 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İnternet faturaları uçuyor Bakan “serbestlik” diyor

İnternet faturaları uçuyor Bakan “serbestlik” diyor

Haberton - Haberton
4 Aralık 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İnternet faturaları uçuyor Bakan "serbestlik" diyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu “İnternet faturaları uçuyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “serbestlik” diyor” dedi.

Dünyanın en yavaş internetini kullanmamıza rağmen, faturalardaki artış vatandaşların haklı tepkisini çekerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bu durumu “serbestlik” yanıtı geldi.

“İnternet hızında Türkiye’nin daha iyi yerde olması gerektiğini söyleyen ve Türk Telekom’u suçlayan Bakan’a Karasu, “Bakan, Türk Telekom’un soygununa göz yumuyor ama onu suçluyor. Yani kendisi ak kaşık, kendisi dışında herkes suçlu. Suçlamayı bırakın da iş yapın!” uyarısı geldi.

Ülkemiz, dünyanın en yavaş internetini kullanan ülkeler arasında yer alırken, son zamanlarda internet faturaları hızla artarak vatandaşları zor durumda bırakmaya başladı. 200-250 TL arasında olan faturalar taahhüt süresi sona erdikten sonra katlandı. Paket içeriğine göre rakamlar sürekli yükselirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu konuyu TBMM gündemine taşıdı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise fahiş zamlara “serbestlik” olarak yanıtladı.

İnternet çağını yaşadığımız günümüzde Türkiye, dünyanın en yavaş internetine sahip, ancak bedeli yüksek ülkelerden biri konumunda bulunuyor. İnternet hızı sıralamasında 158 ülke arasında 102. sırada bulunan Türkiye’de bu hizmete, aylık 100 megabit (Mbps) kullanıma ortalama 483 lira bedel ödeyerek erişebiliyor. Speedtest Küresel Endeksi verilerine göre, sabit geniş bant internet hızında 47.27 megabit (Mbps) hıza sahip Türkiye; Bangladeş, Guetemala, Güney Afrika gibi ülkelerin gerisinde, 158 ülke arasında 102. sırada kendine yer bulabiliyor.  dünya genelinde ortalama 85 Mbps olan internet hızının da ancak yarısı kadar hıza sahip. Mobil internet hızında da Türkiye, 111 ülke arasında 49.32 Mbps hızla 62. sırada yer alıyor. Mobil internet hızında da Güney Afrika, Arnavutluk, Bahreyn gibi ülkelerin ardından sıralanan Türkiye, GSM operatörlerinin sağladığı bu hizmeti de pahalıya kullanıyor. Sabit geniş bant ve mobil internet sağlayan operatörlerin yaptığı zamlarla birlikte vatandaşlar, düşük hızdaki bu internet hizmetini pahalıya satın almak zorunda kalıyor. Picodi Türkiye’nin verilerine göre Türkiye’de 100 Mbps internetin ortalama aylık bedeli 12.7 Euro’yu, güncel kurla ise 463 lirayı buluyor. Dünyada en pahalı internet, aylık 100 Mbps kullanımın 75.1 Euro ile ücretlendirildiği Norveç’te bulunuyor. Gelir düzeyinin en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Norveç’te internet hızı ise Türkiye’yi yaklaşık 3’e katlıyor.

TELEKOM’U SUÇLADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde vatandaşların mağduriyetlerini gündeme getirdi. Türkiye’nin dünyanın en yavaş internetine sahip, ancak bedeli yüksek ülkelerden biri konumunda bulunduğunu vurgulayan Karasu’nun ifadelerinden sonra bakan çıktığı bir televizyon programında Türkiye’deki ortalama internet hızında istenilen yerde olmadığını itiraf ederek “Birinci derecede sorumlu Türk Telekom” diyerek özelleştirdikleri Türk Telekom’u suçladı.

“SERBESTLEŞME” DİYEREK SAVUNDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Karasu’nun Meclis komisyonunda sorduğu sorulara yazılı olarak yanıt verdi. Mevzuatı hatırlatan Bakan, “İşletmeciler, abonelerine sundukları hizmetlerine karşı uygulayacakları tarifeleri ilgili mevzuata ve BTK düzenlemelerine aykırı olmadığı sürece serbestçe belirleyebilmektedir. Ayrıca, BTK’ca Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi ile işletmecilerin belirli hizme kalemlerine ilişkin tüketicilere uygulayabilecekleri azami ücretler belirlenmektedir. Diğer taraftan ilgili mevzuat çerçevesinde BTK tarafından yapılan Pazar analizleri neticesinde Etkin Piyasa Gücüne (EPG) sahip olduğu belirlenen işletmecilerin toptan düzeydeki hizmetlere (EPG’ye sahip işletmecinin diğer işletmecilere sunduğu hizmetlere) ilişkin tarifeleri BTK onayına tabidir” açıklaması yaptı.

“SUÇLAMAYI BIRAKIN, İŞ YAPIN”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, Bakan’ın açıklamasına tepki gösterirken “Türkiye’de operatörler ve internet servis sağlayıcıları gemi azıya almış durumda. Ulaştırma Bakanı beyefendi çıkmış Telekom’u suçluyor, ‘Serbest piyasa’ diyor ama ortada serbest piyasanın S’si bile yok. Dünyanın en pahalı ve yavaş interneti Türkiye’de… Sansürün kol gezdiği, iktidara her türlü eleştirinin yasaklandığı ülke Türkiye…Bakan, Türk Telekom’un soygununa göz yumuyor ama onu suçluyor. Yani kendisi ak kaşık, kendisi dışında herkes suçlu. Suçlamayı bırakın da iş yapın, vatandaşın mağduriyetlerini ortadan kaldırın” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İnci kefalinin konserveye dönüşmesi balıkçılara büyük katkı sunacak

Sonraki Haber

İnci Taneleri’nde heyecan dorukta

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir
Politika

DEM Parti’li Hatimoğulları: Barış, yepyeni bir sayfa açmak demektir

16 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 17 Mayıs 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz
Politika

Artık annelerin yüreğine ateş düşmesin diyoruz

16 Mayıs 2026
Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti
Politika

Bakan Güler, NATO Daimi Temsilcilerini kabul etti

16 Mayıs 2026
Bakan Şimşek: Teknoloji bizim için kritik bir alan
Politika

Teknoloji bizim için kritik bir alan

16 Mayıs 2026
Bakan Göktaş: Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında sessiz fakat çok derin bir devrim gerçekleştirdi
Politika

Türkiye son 24 yılda sosyal politika alanında çok derin bir devrim gerçekleştirdi

16 Mayıs 2026
Politika

Bakan Memişoğlu’ndan öğrencilerin çağrısına yanıt

16 Mayıs 2026
Sonraki Haber
İnci Taneleri'nde heyecan dorukta

İnci Taneleri'nde heyecan dorukta

En Güncel Haberler

Bursa'da tekstil atölyesinde yangın
Yerel Haberler

Bursa’da tekstil atölyesinde yangın

17 Mayıs 2026
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü
Yerel Haberler

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi
Kültür ve Sanat

Sivas Uluslararası Film Festivali ödül töreniyle sona erdi

17 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar’ etkinliği coşkuyla gerçekleştirildi

17 Mayıs 2026
Yaşam

Osmaniye’de ‘Lezzet Festivali’ renkli görüntülerle başladı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayin için Nevşehir’e geldi

16 Mayıs 2026
Yaşam

Erzincan’da saklı cennet; Sohmarik Yaylası

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

Niğde’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 ölü, 1 yaralı

- Haberton
17 Mayıs 2026

Niğde’de otomobil ile motosikletin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Kaza, akşam saatlerinde Ulukışla ilçesine bağlı Kılan köyünde...

Yoga spor kadar etkili mi? Uzmanlara göre etkisi sanıldığından daha büyük olabilir

Misafir sofraları için uyumlu menü önerileri

Borsada nasıl para kazanılır? Uzmanlar en kritik hatayı açıkladı

Çocuklarda kekemelik neden olur? Uzmanlara göre erken fark etmek büyük önem taşıyor

Güncel Haber

Bursa'da tekstil atölyesinde yangın

Bursa’da tekstil atölyesinde yangın

17 Mayıs 2026
Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenip öldü

17 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton