6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İnsanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her türlü gayretin karşısında olacağız

İnsanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her türlü gayretin karşısında olacağız

Haberton - Haberton
30 Mart 2025
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
İnsanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her türlü gayretin karşısında olacağız
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Ülkemizi karıştırmaya çalışan, insanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her türlü gayretin karşısında olacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bayram namazını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bulunan Millet Camii’nde kıldı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Yılmaz, “Bayramın, milli birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize katkılar sunmasını, pekiştirmesini diliyorum. Dünyada barış, esenlik ve güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Tabii ülkemiz huzur içinde bayramı karşılarken kalbimiz buruk; Gazze’de yaşanan insanlık dışı hadiseler, oradaki kardeşlerimizin karşı karşıya olduğu şartlar ve bu şartlarda bayramı karşılıyorlar olmaları hepimizi derinden üzüyor. Onlar için dua ediyoruz. Buradan selam ve dualarımızı iletiyoruz. Bayramın, Gazze’nin de kurtuluşuna, barışa, huzura kavuşmasına vesile olmasını diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman Filistin davasının yanında olduk. Bütün imkanlarımızla Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Filistin kurtuluncaya, oradaki kardeşlerimiz huzura kavuşuncaya kadar bu çabamızı, gayretimizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ÜLKEMİZ, TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİNE ULAŞACAKTIR’

Suriye’nin ilk kez diktatörlük sonrası bayramı kutladığına vurgu yapan Yılmaz, “Bir an önce Suriye’de istikrarın güçlenmesini, Suriye’nin yeniden imar edilmesini ve orada yaşayan insanların bir daha geçmişteki o zulüm ve sıkıntılarla karşılaşmamasını temenni ediyorum. Aynı bayramları Filistinliler için de gelecekte görmeyi niyaz ediyoruz. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Şehit yakınlarına ve gazilerimize bir kez daha minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Bayramlar, büyüklerimizi ziyaret ettiğimiz, çocuklarımızı sevindirdiğimiz, komşularla ve tüm toplumla bağlarımızı tazelediğimiz güzel zamanlar, bu güzel zamanları herkesin huzurlu geçirmesini diliyorum. Bayram vesilesiyle şunu da ifade etmek istiyorum; ulkemizi karıştırmaya çalışan, insanlarımızı kutuplaştırmaya çalışan her türlü gayretin karşısında olacağız. Hangi görüşten olursak olalım, hangi bölgeden, etnik kimlik veya mezhepten olursak olalım, şunu unutmamız lazım; hepimiz bu ülkenin vatandaşlarıyız. Tarihimiz bir olduğu gibi geçmişimiz ve geleceğimiz de bir. Dünyanın zorlu bir döneminden geçiyoruz. Bir taraftan savaşlar bir taraftan ekonomik şartlar ve tüm bu şartlar içerisinde milli birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirmemiz, pekiştirmemiz gerekiyor. Bu çerçevede özellikle ‘Terörsüz Türkiye’ hedefinin çok değerli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Terörün olmadığı, demokrasi ve kalkınmanın çok daha güçlü olduğu bir Türkiye, hepimizin geleceği adına son derece kıymetlidir. İnşallah ülkemiz, Terörsüz Türkiye hedefine ulaşacaktır” diye konuştu.

‘BİRLİK OLMAK ZORUNDAYIZ’

Yılmaz, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların bayramını kutladı ve Türkiye’nin deprem bölgesinde yaptığı çalışmalara da değinerek, “Millet olarak yolumuza devam edeceğiz. Her bayramda tazelenerek, geçmişimizin değerlerini unutmadan ve bu değerleri gelecek nesillere en güzel şekilde aktaracağız. Ama bir taraftan içinde bulunduğumuz dünyanın şartlarını da çok iyi kavrayarak, güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Türkiye, birliğini ve beraberliğini pekiştirip, gücünü artırdıkça inanıyorum ki dünyadaki tüm mazlumlara daha fazla sahip çıkacak, onlara güç verecektir. Maalesef kuralların, hukukun işlemediği, insan haklarının çiğnendiği bir ortamdan geçiyoruz. Güç mücadelelerinin ön plana çıktığı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemin bir an evvel sona erdirilmesi gerektiğini de ifade etmek istiyorum. Hiç kimsenin merhametine güveneceğimiz bir ortamda değiliz, güçlü olmak zorundayız, birlik olmak zorundayız, çok çalışıp ülkemizi güçlü yarınlara taşımak zorundayız. Millet olarak bunu yapacağımıza inanıyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş mezarı başında anıldı

Sonraki Haber

Almanya’da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy: Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir
Politika

Sıfır Atık hareketi dünya için bugün bir seçenek değil bir zarurettir

5 Haziran 2026
Dervişoğlu: Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır
Politika

Rekabetin sonuçlandırılacağı yer milletin iradesini içine koyacağı seçim sandığı olmalıdır

5 Haziran 2026
Özgür Özel'den CHP'lilere çağrı; "Öfke yerine iktidar diye bağırın"
Politika

Özgür Özel’den CHP’lilere çağrı; “Öfke yerine iktidar diye bağırın”

5 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik
Politika

Demiryolu ağımızı 28 bin 500 kilometreye çıkarmayı hedefledik

5 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir / Geniş haber
Politika

Katılım finans, tüm dünya için daha adil ve güvenli bir modeldir

5 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek
Politika

Türkiye ihracata dayalı büyüme modeline devam edecek

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

Almanya'da huzurevinde yangın: 50 yaralı

En Güncel Haberler

Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı
Öne Çıkan

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
Tarkan, Ankara'da sevenleriyle buluştu
Kültür ve Sanat

Tarkan, Ankara’da sevenleriyle buluştu

6 Haziran 2026
Hatay'da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı
Yerel Haberler

Hatay’da iş yerine silahlı saldırı:1 yaralı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Yaşam

Nazilli’de mekan ve araç kurşunlayan suç örgütüne operasyon: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Yaşam

Konya’da sağanak, taşkınlara neden oldu

6 Haziran 2026
Yaşam

Osmaniye’de uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

Babasının cenazesiyle 2 gün aynı evde yaşadı

- Haberton
6 Haziran 2026

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, komşularının haber alamadığı Veysel Bek (65), evinde ölü bulundu. Zihinsel engelli olduğu öne sürülen A.B.’nin, evde babasının...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

İstanbul'da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

İstanbul’da 2 suç örgütüne operasyon; 27 gözaltı

6 Haziran 2026
Karadeniz'de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

Karadeniz’de balıkçı teknesine saldırı; 1 ölü, 4 yaralı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton