28 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İnsani ve somut düzenlemeler Türkiye’nin önünü açacaktır

İnsani ve somut düzenlemeler Türkiye’nin önünü açacaktır

Haberton - Haberton
13 Mayıs 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İnsani ve somut düzenlemeler Türkiye'nin önünü açacaktır
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “İnsani ve somut düzenlemelerin bayram sonrasına bırakılmadan yapılması, Türkiye’nin önünü açacaktır. Kurban Bayramı’nı, çifte bayram haline getirecektir” dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan DEM Parti’li Ahmet Türk grup toplantısına katıldı. Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in fotoğrafı, Bakırhan’ın konuşmaya yapacağı kürsünün yanına konuldu.

Bakırhan, Türkiye’nin tarihi bir süreç içerisinde olduğunu belirterek, “PKK’nın yaptığı kongre ve ardından 12 Mayıs’ta açıklanan kararlar, demokratik çözüm için bir şans, barış için çok önemli bir fırsat ortaya çıkarmıştır. 12 Mayıs, Türkiye’de artık bir takvim yaprağı değil, geçmişin bütün yüklerini hafifletmenin başlangıç günü olarak tarihe geçecektir. Mücadele edenlerin, bedel ödeyenlerin ve bugün aramızda olmayan yol arkadaşlarımızın, en önemlisi de anne ve babalarımızın duasıyla bugünlere gelebildik. Barış ve demokrasi mücadelesinde yitirdiğimiz her bir canımızı minnetle bir kez daha anıyoruz. Dün, Türkiye ve Orta Doğu’nun en tarihi günlerinden birini yaşadık. 27 Şubat’tan 12 Mayıs’a uzanan bu kısa ama tarihi süreç, bir dönemin kapanışını yeni bir dönemin açılışını ilan etti” ifadelerini kullandı.

İnsani ve somut düzenlemeler Türkiye'nin önünü açacaktır
İnsani ve somut düzenlemeler Türkiye’nin önünü açacaktır

‘BAHÇELİ’NİN YAKLAŞIMINI DESTEKLİYORUZ’

Başta TBMM olmak üzere siyasi partiler, sivil toplum, demokratik kitle örgütleri, aydınlar, yazarlar ve sanatçıların, sürecin gerçek sahibi olduğunu aktaran Bakırhan, “Sürecin başarıya ulaşmasında ellerinden geleni yapacaklarından kuşkumuz yoktur. Bu süreç ile birlikte çok önemli açıklamalar yapıldı. Bu sürece katkı sunacak 2 açıklama yapıldı. Sayın Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada, barış havasının, kalıcı ve gerçekçi olmasını, siyasi ve hukuki adımlarla siyasetin güçlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Bu yapıcı yaklaşımı yürekten desteklediğimizi belirtmek istiyorum.

Yine aynı şekilde Sayın Özgür Özel’in, ‘Kalıcı toplumsal barışın olması atılacak adımların samimiyetine, hukukiliğine bağlıdır’ tespiti de son derece kıymetli ve değerlidir. Bu açıklamalardan sonra bu vesileyle insani ve somut bazı düzenlemelerin bayram sonrasına bırakılmadan yapılması, Türkiye’nin önünü açacaktır. Kurban Bayramı’nı, çifte bayram haline getirecektir. Bu konuda da yürütme erkinin üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmesini beklediğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Bakırhan, devleti ve Cumhuriyet’i demokrasi ile buluşturmak için yasal ve kurumsal bir zeminin inşa edilmesi gerektiğini ve TBMM’nin bu noktada politikalar geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

‘YÜRÜTME KİMİ ADIMLARI ATABİLİR’

Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakırhan, bundan sonra izlenecek adımlara ilişkin, “Toplumun beklentilerini hepimiz biliyoruz. Bayram öncesi bizim halktan en çok duyduğumuz talepler, hasta tutsaklar, cezaevinde bulunan yüz binler ile ilgili, yasal adımlar olmadan da adımlar atılabilir. Yine Öcalan’ın koşulları. Biraz şüphesi olan toplumun bu sürece inanması için yürütmede bulunan yürütme erki kimi adımları atabilir” dedi.

‘SİLAHLARIN NEREDE BIRAKILACAĞINI BİLMİYORUZ’

PKK’nın silahları nereye teslim edeceğine ilişkin soru üzerine Bakırhan, “Biz Kandil’in üyesi ya da yöneticileri değiliz, DEM Parti’yiz. Bu işler devlet ile örgüt arasındaki teknik meselelerdir. Silahların nerede, kime bırakılacağını bilmiyoruz. Bizi nasıl tanımlıyorsunuz onu da bilmiyorum; ama biz daha çok PKK’nın topladığı kongre ve açıkladığı kararların değerli olduğunu ve yeni bir dönemin kapısını aralayan bir süreç olduğunu ve Türkiye’nin de bu gündemi konuşması, tartışması gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıntılara, teknik meselelere boğulmamak gerekiyor. Emin olun yeni bir kapı aralandı, yeni bir süreci tartışıyoruz, bunun başarıya ulaşması için başta siyaset olmak üzere hepimizin üzerine büyük görev ve sorumluluklar düşüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bakırhan, PKK’nın silahları bırakma ve fesih açıklamasında yer alan Lozan Antlaşması ile ilgili soru üzerine, “Bence bu süreç ilerlerse muhataplarına bu soruyu sorabilirsiniz, iyi bir şey de yapmış olursunuz. Biz de duymuş oluruz” dedi.

Etiketler: Dem Parti
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çay üreticisine müjde değil adalet gerekiyor

Sonraki Haber

Türk FSRU’ya ilk yurt dışı görev

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula'yı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula’yı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Türk FSRU'ya ilk yurt dışı görev

Türk FSRU'ya ilk yurt dışı görev

En Güncel Haberler

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1
Yerel Haberler

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı
Yerel Haberler

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı
Yerel Haberler

Mardin’de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye derbi sonrası sert yanıt: “Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış!”

- Haberton
27 Ekim 2026

Süper Lig'in 9’uncu haftasında dün evinde Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup eden Galatasaray, karşılaşmanın ardından meydana gelen olaylara ilişkin kulübün resmi internet...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

Beyoğlu’nda 5 katlı metruk bina çöktü -1

28 Ekim 2026
Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Otomobil ile hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

28 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton