25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - “İngiltere’den sonra en yüksek hızla büyüyen ülke biziz”

“İngiltere’den sonra en yüksek hızla büyüyen ülke biziz”

Haberton - Haberton
11 Kasım 2021
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
"İngiltere'den sonra en yüksek hızla büyüyen ülke biziz"

"İngiltere'den sonra en yüksek hızla büyüyen ülke biziz"

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TİM Başkanı İsmail Gülle ” İngiltere’den sonra OECD ülkeleri içerisinde en yüksek hızla büyüyen ülke biziz” dedi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Türkiye’nin sene sonu ihracat hedefini neredeyse 2 ay öncesinden tutturduğunu, 2023 hedefini de gelecek yıl kıracağını belirterek, “Bizim hep söylediğimiz bir gerçek, bir sloganımız var; ‘Dış ticaret fazlası veren Türkiye’. Geçen ay yüzde 93’e geldi ihracatın, ithalatı karşılaması. Bağımsızlığını almamızın 100’üncü yılında bu ülkenin ekonomik bağımsızlığını da dış ticaret fazlası verdiğimiz zaman gerçekleştireceğiz, bununla taçlandıracağız” dedi.

Kentte 8’inci Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı’nın kapıları törenle açıldı. 28’i yabancı olmak üzere toplam 108 firmanın katılımıyla Kahramanmaraş Fuar Merkezi’ndeki fuarın açılışı konuşmasını, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Şahin Balcıoğlu yaptı. Programda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, 2021’in ilk 10 aylık döneminde Türkiye’nin toplam ihracatının 181,8 milyar dolara çıktığını, bu rakamın 2019 yılının ihracatının da üstünde olduğunu söyledi.

Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı’nın hem Türk sanayicisinin hem de Türk makine sektörünün nasıl geliştiğini görmesi açısından büyük önem arz ettiğini kaydeden Turagay, “Türkiye’mizin potansiyelini hepimiz biliyoruz. Bu potansiyeli daha da yukarı taşımamız lazım. İhracatçılarımız, sanayicilerimiz sabah akşam çalışıyor. Türkiye’mizin istikrarı ve geldiği nokta ortada. İki tane rakam vereceğim. Büyüme oranı 2’nci çeyrek yüzde 21,7 geldi. İngiltere’den sonra OECD ülkeleri içerisinde en yüksek hızla büyüyen ülke biziz. Bu seneyi inşallah yüzde 9’lar civarında kapatacağız. 211 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. Bunun da üzerine geçeceğiz göreceksiniz” diye konuştu.

" Bu seneyi inşallah yüzde 9'lar civarında kapatacağız "
” Bu seneyi inşallah yüzde 9’lar civarında kapatacağız “

‘2023 HEDEFİMİZİ BELKİ ÖNÜMÜZDEKİ YIL KIRACAĞIZ’

TİM Başkanı Gülle ise pandeminin dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkili olduğunu, unutamayacakları 2020 ve 2021 yılını yaşadıklarını söyledi. 2021’in aylık bazda 20 milyar doları, yıllık bazda 200 milyar doları yakaladıkları yıl olduğunu belirten Gülle, şöyle konuştu:

“2021’i asla unutmayacağız. İçerisinde pek çok başarıların, hikayelerin olduğu bir yıl. Dünyada tedarik zinciri koptu, ama Allah’a şükür biz koparmadık. Biz bunu koparmadığımız için dünya bu süreci iyi yönetemediği için bugün çok farklı bir tabloyla karşı karşıyayız. Önce navlun daha sonra ham madde bugün de enerjide yaşadığımız kriz, dünyada artık yeni maliyetlemenin, yeni üretim merkezlerinin ve yeni bir tedarik zincirinin kurulacağını söylüyor. Türkiye, bunlardan bir tanesi ve biz, Allah’a çok şükür ki bunu iyi debelendirdik ve bugün ülkemiz için cumhuriyetimizin 100’üncü yılı için konulan hedefleri birer birer tutturarak gidiyoruz.

Sene sonu hedefimizi neredeyse 2 ay öncesinden tutturduk ve üstüne koyarak gidiyoruz. 2023 hedefimizi belki önümüzdeki yıl kıracağız, 2023 için yeni bir hedef peşine koşacağız. Hedefimiz, 300 milyar dolar. ilk etapta bunu yakalamak. Bunu biliyoruz ve çok eminiz ki bu rakama ulaşacağız. Bizim hep söylediğimiz bir gerçek, bir sloganımız var; ‘Dış ticaret fazlası veren Türkiye’. Geçen ay yüzde 93’e geldi ihracatın ithalatı karşılaması. İnşallah bunu sene ya da önümüzdeki sene bu ihracat artışımızı devam ettirerek dengelemek, daha sonra da fazlasını vermek. Bağımsızlığını almamızın 100’üncü yılında bu ülkenin ekonomik bağımsızlığını da dış ticaret fazlası verdiğimiz zaman gerçekleştireceğiz, bununla taçlandıracağız.”

" Bizim hep söylediğimiz bir gerçek, bir sloganımız var; 'Dış ticaret fazlası veren Türkiye'."
” Bizim hep söylediğimiz bir gerçek, bir sloganımız var; ‘Dış ticaret fazlası veren Türkiye’.”

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Celalettin Güvenç de pandemi döneminde hükümetin Merkez Bankası’nın tüm imkanlarını sanayiciye seferber ettiğini, bu nedenle de emekçinin yanında değil zenginin yanında yer aldıkları yönünde haksız eleştirilere maruz kaldıklarını kaydetti. Güvenç, “Pandemi başladığında eğer bu hükümet sanayiciye Merkez Bankası’nın tüm imkanlarını seferber ederek destek olmasaydı bugün acaba ihracat rekorlarını mı konuşacaktık, yoksa başka bir şey mi konuşacaktık? ‘Emekçiyi desteklemiyorsunuz, sanayiciyi, zengini destekliyorsunuz’ eleştirilerine kulak asmadan cesaretle iradeyle destekledik ve bugün hamdolsun ihracat rekorunu konuşuyoruz.

Biz biliyorduk ki o fabrikalar ayakta kalırsa ülke büyüyecek, emekçi ekmeğini yemeye devam edecek. Biz dolayısıyla sanayiciye değil emekçiye destek vermiş olacaktık. Bu bir ferasettir, bu bir bilinçtir. O bilincin sonucunu alıyoruz. Eğer o destek verilmeseydi bugün belki de böyle bir şey yapma yerine valiliğin önünde ‘İşsiziz’ diye miting yapan binlerle karşı karşıya olacaktık. Allah’a şükür iyi yoldayız” dedi. 

Açılışın ardından davetliler, stantları gezdi. Fuar, 13 Kasım’a kadar açık kalacak.

Etiketler: İngiltere
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Beşiktaş Shkupi’yi 3-0 yendi

Sonraki Haber

Çatışmada polisi şehit eden şüpheli yakalandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İş Dünyası

Türkiye genelinde dron eğitim merkezleri kuracağız

25 Nisan 2026
İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
'Yüzyılın Konut Projesi'nde İstanbul'un kurası yarın çekiliyor
İş Dünyası

‘Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul’un kurası yarın çekiliyor

24 Nisan 2026
Baykar'ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı
İş Dünyası

Baykar’ın yeni platformları K2 Kamikaze İHA ve dolanan mühimmat Sivrisinek sahaya çıktı

24 Nisan 2026
Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı
İş Dünyası

Astons, 2025 Yunanistan gayrimenkul piyasası raporunu açıkladı

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Çatışmada polisi şehit eden şüpheli yakalandı

Çatışmada polisi şehit eden şüpheli yakalandı

En Güncel Haberler

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından
Spor Haberleri

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

25 Nisan 2026
Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı
Spor Haberleri

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Türkiye sınırında, insan kaçakçılarıyla kovalamaca anı kamerada: 3 gözaltı

Türkiye sınırında, insan kaçakçılarıyla kovalamaca anı kamerada: 3 gözaltı

- Haberton
25 Nisan 2026

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, sınır hattında insan kaçakçılığı yaptığı öne sürülen şüpheliler ile jandarma ekipleri arasında yaklaşık 10 kilometre süren kovalamaca...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton