1 Kasım 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İnfaz düzenlemelerini içeren 11’nci Yargı Paketi komisyonda kabul edildi

İnfaz düzenlemelerini içeren 11’nci Yargı Paketi komisyonda kabul edildi

Haberton - Haberton
5 Aralık 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İnfaz düzenlemelerini içeren 11'nci Yargı Paketi komisyonda kabul edildi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İnfaz düzenlemelerini içeren 11’nci Yargı Paketi komisyonda kabul edildi. Teklif ile taksirle yaralama suçuna ilişkin hapis cezaları artırılacak.

TBMM Adalet Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında toplandı. Komisyonda infaz düzenlemelerini de içeren kanun teklifi üzerine yapılan görüşmeler tamamlandı ve teklif, komisyonda kabul edildi. Genel kurulda görüşülmesi beklenen teklif ile dolandırıcılık suçlarına ilişkin yargılamalar asliye ceza mahkemelerinde yapılacak. ‘Türk Ceza Kanunu’nda akıl hastalarına ilişkin düzenlemeler yapılacak. Buna göre; tam akıl hastaları toplum içine karışmadan önce yüksek güvenlikli sağlık kurumlarında belli bir süre kalacak. Kısmi akıl hastaları ise aldığı cezanın bir kısmını infaz kurumlarında geçirecek. Taksirle yaralama suçuna ilişkin hapis cezaları artırılacak. Taksirle başkasını yaralayan kişilere verilecek hapis cezasının alt sınırı 3 aydan 4 aya, üst sınır ise 1 yıldan 2 yıla çıkarılacak. Kişi, taksirle yaralama suçunu birden fazla kişiye karşı yaparsa alacağı hapis cezasının alt sınırı 6 aydan 9 aya, üst sınır ise 3 yıldan 5 yıla yükseltilecek.

CEZALAR ARTIYOR

Öte taraftan suç örgütleri ile ilgili yeni düzenlemeler yapılıyor. Buna göre; suç örgütleri faaliyetlerinde çocukları araç olarak kullanması halinde örgüt yöneticilerine verilecek ceza yarısından bir katına kadar artırılacak. Suçu işleyen örgütün silahlı olması halinde ise ceza oranı dörtte bir oranında yükseltilecek. Ayrıca meskun mahalde silahla ateş etme cezası da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis olarak düzenlenecek. Suç kapsamının içerisine ses ve gaz fişeği atabilen silahlar da eklenecek. Ses ve gaz fişeği atan kişilere 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesinin önü açılırken suçun, düğün, nişan, asker uğurlaması gibi vatandaşların toplu halde bulunduğu ortamlarda işlenmesi halinde cezalar yarı oranda fazla verilebilecek.

TRAFİKTE YOL KESMEYE HAPİS

Trafikte yol kesmek müstakil suç kapsamına alınacak. Bu kapsamda hukuka aykırı bir davranışla bir aracı durduran veya hareket etmesini engelleyen kişiye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Ayrıca teklifle birlikte bölge adliye mahkemelerinin bozma yetkisinin kapsamı genişletiliyor. Bu durumda, ilk derece mahkemelerinin kararlarında, hukuka aykırılıkların bulunması halinde de bölge adliye mahkemesi ceza daireleri tarafından bozma kararı verilebilmesine imkan tanınıyor. Kanuna eklenen hükümle uzlaşmanın sağlandığı hakaret suçuna ilişkin dosyalar, bu suçun uzlaştırma kapsamından çıkarıldığı gerekçesiyle ön ödeme kapsamında değerlendirilemeyecek ve uzlaştırmaya ilişkin hükme göre sonuçlandırılacak. Soruşturma veya kovuşturma evresinde olan ve hükmün yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla uzlaşmanın sağlanmadığı dosyalar bakımından ön ödeme hükümleri uygulanacak.

COVİD-19 DÜZENLEMESİ

Teklifle kamuoyunda Covid-19 düzenlemesi olarak bilinen, kapalı cezaevinden açık cezaevine, açık cezaevinden denetimli serbestliğe daha erken ayrılmayı öngören düzenlemenin kapsamı genişletilecek. Bu düzenlemeye, 31 Temmuz 2023 öncesinde suç işleyenler de dahil edilecek. Komisyon toplantısında düzenlemeye ilişkin önerge kabul edildi. Önergeyle; terör ve örgütlü suçlar, aile içi cinayete, cinsel saldırı ile çocuğun cinsel istismarı suçları hariç olmak üzere, 31 Temmuz 2023 tarihi ve öncesinde işlenmiş suçlar nedeniyle kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerden, toplam hapis cezası 10 yıldan az ise 1 ayını, 10 yıl ve daha fazla ise 3 ayını kapalıda geçirenler, açık ceza infaz kurumlarına ayrılmasına 3 yıl veya daha az süre kalanlar, bu şartların oluştuğu tarih itibarıyla açık ceza infaz kurumlarına ayrılabilecek.

Bu hükümlüler ile 31 Temmuz 2023 tarihi ve öncesinde işlenmiş suçlar nedeniyle açık ceza infaz kurumunda bulunan hükümlüler, talepleri halinde en az 3 ay açık ceza infaz kurumunda kalmış olmak şartıyla ilgili mevzuat uyarınca cezaların denetimli serbestlik tedbiri altında infazı uygulamasından 3 yıl erken yararlandırılacak. Yeni düzenleme çerçevesinde uyum düzenlemesi de yapılacak. Bununla birlikte 2016 tarihinden önce ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası, faiz zammı gibi borçlar silinecek.

BAKAN TUNÇ’TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11’inci Yargı Paketi olarak bilinen ‘Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin TBMM Adalet Komisyonu’ndan geçmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Tunç, “TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilen ve kamuoyunda 11’inci Yargı Paketi olarak bilinen ‘Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin hayırlı olmasını diliyorum. 12 farklı kanunda değişiklik öngören teklif, toplam 38 maddeden oluşuyor.

Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgemizde yer alan hedeflerimiz doğrultusunda hazırlanan yargı paketi; toplumsal huzur ve barışı daha da tahkim eden, adalete erişimi daha da güçlendiren, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı suçtan koruyan, çocuklarımızı hedef alan suç örgütleriyle etkin mücadele sağlayan, trafikte güvenliği tehlikeye atanlara yaptırımları artıran, mutlu günlerimizi üzüntüye çeviren silahlı kutlamaların önüne geçen, ceza adaleti sistemini güçlendiren, bilişim ve dolandırıcılık suçlarıyla daha etkin mücadele sağlayan önemli düzenlemeler içermektedir. Kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonunda kabul edilme sürecinde emeği ve katkısı bulunan tüm milletvekillerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler: TBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Washington’a Ulusal Muhafız konuşlandırılmasını durdurma kararı donduruldu

Sonraki Haber

Fethiyespor adını grup aşamasına yazdırmayı başardı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İran, İngiltere Kraliyet Donanması, Hava Kuvvetleri ve MI6'i 'terör ve düşman' kuruluş ilan etti
Öne Çıkan

İran, İngiltere Kraliyet Donanması, Hava Kuvvetleri ve MI6’i ‘terör ve düşman’ kuruluş ilan etti

1 Kasım 2026
Fon olayında net mesaj! TBMM Başkanvekili Yusuf Beyazıt: "Devletten tek bir kuruş verilmeyecek!"
Öne Çıkan

Fon olayında net mesaj! TBMM Başkanvekili Yusuf Beyazıt: “Devletten tek bir kuruş verilmeyecek!”

1 Kasım 2026
Galatasaray’da deprem: 2’nci Başkan Metin Öztürk görevinden istifa etti
Öne Çıkan

Galatasaray’da deprem: 2’nci Başkan Metin Öztürk görevinden istifa etti

1 Kasım 2026
Sosyal medyada tarihi karar yürürlüğe girdi! 15 yaş altına yasak, doğrulama e-Devlet’ten yapılacak!
Öne Çıkan

Sosyal medyada tarihi karar yürürlüğe girdi! 15 yaş altına yasak, doğrulama e-Devlet’ten yapılacak!

1 Kasım 2026
SPK’da yeni yönetim göreve başladı: Denetim ve uluslararası ekonomi tecrübesi ön planda
Öne Çıkan

SPK’da yeni yönetim göreve başladı: Denetim ve uluslararası ekonomi tecrübesi ön planda

1 Kasım 2026
2,5 saatlik çile tarih oluyor! Antalya-Alanya otoyolu ile ulaşım 36 dakikaya inecek!
Öne Çıkan

2,5 saatlik çile tarih oluyor! Antalya-Alanya otoyolu ile ulaşım 36 dakikaya inecek!

1 Kasım 2026
Sonraki Haber
Fethiyespor adını grup aşamasına yazdırmayı başardı

Fethiyespor adını grup aşamasına yazdırmayı başardı

En Güncel Haberler

Kuruluş yıldönümünde farklı galibiyet: Karşıyaka Denizli İdmanyurdu'nu 6-0'la geçti
Spor Haberleri

Kuruluş yıldönümünde farklı galibiyet: Karşıyaka Denizli İdmanyurdu’nu 6-0’la geçti

1 Kasım 2026
Zelenskiy duyurdu: "Rusya bir haftada 1940 İHA, 1580'den fazla bomba ve 44 füze fırlattı"
Dış Haberler

Zelenskiy duyurdu: “Rusya bir haftada 1940 İHA, 1580’den fazla bomba ve 44 füze fırlattı”

1 Kasım 2026
Bıçakla girdiği mağazada babasının sakinleştirdiği genç çıkarıldığı mahkemece tutuklandı
Yerel Haberler

Bıçakla girdiği mağazada babasının sakinleştirdiği genç çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

1 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sokak lezzetlerinden Ege otlarına: İzmir Lezzet Noktası Projesi ile gastronomi mirasını sunuyor

1 Kasım 2026
Yaşam

Sakarya’da korkunç olay: Mantar toplarken ayı saldırısına uğradı

1 Kasım 2026
Yaşam

Gölcük Tabiat Parkı’nda sonbahar yoğunluğu: Rengarenk park ilgi odağı oldu

1 Kasım 2026
Yaşam

Artvin’de kurumuş ağacın tepesindeki yılan kartalı dron kamerasıyla görüntülendi

1 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Besnik Hasi galibiyetten memnun, kırmızı karttan rahatsız: "Çok güzel futbol izlettik"

Besnik Hasi galibiyetten memnun, kırmızı karttan rahatsız: “Çok güzel futbol izlettik”

- Haberton
1 Kasım 2026

Süper Lig’in 10’uncu haftasında Amed Sportif Faaliyetler, kendi sahasında karşılaştığı Eyüpspor’u 5-1 mağlup etti. Maçın ardından Amed Sportif Faaliyetler Teknik...

Gıda etiketi nasıl okunur? Barkoddan şeker oranına, sağlıklı ürün seçmenin 10 kritik yolu

KYK bursu hangi durumlarda kesilir? Not ortalaması ve okul değişikliği bursu etkiliyor mu?

KPSS 2026 puanıyla nerelere başvurulabilir? Ön lisans mezunları için kadro ve tercih rehberi

Otobüs bileti iptalinde kurallar değişti! Para iadesi için kaç saat önce başvurmak gerekiyor?

Güncel Haber

Kuruluş yıldönümünde farklı galibiyet: Karşıyaka Denizli İdmanyurdu'nu 6-0'la geçti

Kuruluş yıldönümünde farklı galibiyet: Karşıyaka Denizli İdmanyurdu’nu 6-0’la geçti

1 Kasım 2026
Zelenskiy duyurdu: "Rusya bir haftada 1940 İHA, 1580'den fazla bomba ve 44 füze fırlattı"

Zelenskiy duyurdu: “Rusya bir haftada 1940 İHA, 1580’den fazla bomba ve 44 füze fırlattı”

1 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton