16 Eylül 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İnan Güney’in savcılık ifadesi ortaya çıktı

İnan Güney’in savcılık ifadesi ortaya çıktı

Haberton - Haberton
18 Ağustos 2025
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İnan Güney'in savcılık ifadesi ortaya çıktı
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İBB’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in savcılık ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Güney’in savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. İnan Güney’in ifadesinde, “Beyoğlu Belediye Başkanı seçildikten sonra Beşiktaş Belediyesi’nden de tanıdığım Mustafa Mutlu isimli şahsı Alican Abacı bana yönlendirerek hukuki danışman olarak yönlendirdi. Ben de kendisine Beyoğlu Belediyesi’nde bir oda verdim fakat Mustafa Mutlu’nun herhangi bir şekilde resmi bir görevi bulunmamaktaydı. Bu şahıs iki ay kadar Beyoğlu Belediyesi’nde bu şekilde çalıştı. Bu dönemde Mustafa Mutlu bana sürekli Aziz İhsan Aktaş’a iş vermem yönünde ısrar ediyordu. Beyoğlu Belediyesi araç ihalesi yapılma döneminde bilgim olmadan mevcut araç işini yapan holdinge gittiğini ve ‘Başkan sizin ihaleye girmenizi istemiyor’ şeklinde yalan söylediğini öğrendim. Bunu öğrendikten sonra başkan yardımcım aracılığıyla isteyen ve şartnameye uyan herkesin bu ihaleye girebileceği şeklinde beyanda bulundum.

Ben de Mustafa Mutlu’ya her seferinde görevini yapmasını, kendisine ‘Buraya hukuki danışmanlık yapmaya mı geldin yoksa Aziz İhsan Aktaş’a iş bağlamaya mı geldin?’ şeklinde söylemde bulundum. Kendini ilgilendirmeyen konularla ilgili bana ısrar etmemesi gerektiğini defaatle söyledim ve iki ayın sonunda Beyoğlu Belediyesi’nde bulunan odamın kapısını çilingir marifetiyle açtırarak eşyalarını toplattım ve şahsı belediyeden gönderttim. Bu şahsı belediyeden göndermemden sonra Alican Abacı ve Aziz İhsan Aktaş isimli şahıslar bana husumet beslediler. Hatta Aziz İhsan Aktaş, Ozan İş vasıtasıyla bana birçok tehditte bulundu” dediği öğrenildi.

‘ABACI VE MUTLU REKLAM İHALESİ KARŞILIĞINDA BORÇLARIN KAPATILMASI TEKLİFİNDE BULUNDU’

Güneyin ifadesinde, “Aleyhimde beyanda bulunan Murat Kapki Beşiktaş Belediyesi BELTAŞ’ta görev yaparken Alican Abacı tarafından benimle tanıştırıldı. Alican Abacı, Murat Kapki’ye reklam işlerini vermem yönünde telkinde bulundu. Ben de bu teklifi reddedince Murat Kapki bana husumet duymuştur. Özetlemek gerekirse aleyhimde beyanda bulunan şahıslar bana husumet beslediklerinden dolayı bu şekilde beyanlarda bulunmuşlardır. ‘Her ne kadar İnan Güney Beyoğlu Belediye Başkanı olsa da Beşiktaş Belediyesi iştiraki olan BELTAŞ’ı yönetiyordu’ şeklinde beyanlar hem Alican Abacı’nın, hem Mustafa Mutlu’nun hem de Murat Kapki’nin ifadelerinde yer almaktadır. Böylece görülmektedir ki bu şahıslar aynı yönde ve aynı dilde tarafıma iftira atmaktadırlar. Adı geçen ihalenin düzenlenmesinde, şartnamesinin hazırlanmasında herhangi bir yetkim bulunmamaktadır. Kasım 2023 tarihinde BELTAŞ’taki görevimden ayrıldım. Dolayısıyla 2024 senesindeki Beşiktaş Belediyesi tarafından yapılan ihalede bir yetkim olmamıştır. İhaleyle ilgili toplantılara katılmadım. 2024 senesinin sonlarında sadece Rıza Akpolat’a bir nezaket ziyaretinde bulunduğumda odasına sonradan Alican Abacı ve Mustafa Mutlu isimli şahıslar geldiler. Bu şekilde ihaleyle alakalı konuşmalarına şahit oldum. Alican Abacı ve Mustafa Mutlu, Rıza Akpolat’a bu reklam ihalesinin verilmesi ve bunun karşılığında Beşiktaş Belediyesi’nin borçlarının kapatılması yönünde teklifte bulundular. Rıza Akpolat ise ‘En yüksek teklifi kim verirse ona ihale edilir’ diyerek bu teklifi kabul etmedi” dediği öğrenildi.

‘HERHANGİ BİR ŞİRKETİM BULUNMAMAKTADIR’

Güney’in ifadesinde, “Benim açık hava reklam mecralarıyla ilgili ortağı olduğum resmi veya gayri resmi herhangi bir şirketim bulunmamaktadır. Beyoğlu Belediye Başkanlığım döneminde de himayemizde bulunan reklam mecralarıyla ilgili herhangi bir kiralama da yapılmamıştır. Bu mecralar kamusal hizmet için kullanılmaktadır. Açık hava reklam mecralarıyla alakalı bir ilgim ve ticaretim olsaydı bir buçuk yıllık belediye başkanlığı dönemimde buna ilişkin bir faaliyetimin olması beklenirdi. BELTAŞ’taki görevi boyunca verilen reklam işlerinin totaline bakıldığında çoğunluğunun göreve geldiğimdeki firmalarla devam ettiği görülecektir. Serkan Öztürk’ün almış olduğu reklam hacmi totale bakıldığında çok çok düşüktür. İddia edildiği gibi Serkan Öztürk ile resmi veya gayri resmi herhangi bir ortaklığım bulunmamaktadır. Kendisinin benim kasam olduğu iddiası tamamen farazi ve iftiradır. Bunun en önemli kanıtı Serkan Öztürk’ün Beyoğlu Belediye Başkanlığı dönemimde Beyoğlu Belediyesi’nden herhangi bir iş almamasıdır. Zaten Serkan Öztürk de şahsıma herhangi bir menfaat temin etmediğini açıkça belirtmiştir” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gate TR, TEMA Vakfı aracılığıyla 15 bin fidan bağışladı

Sonraki Haber

Eşini tabancayla öldürüp intihara kalkıştı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026
2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlıyor: 21 Eylül'e kadar devam edecek
Öne Çıkan

2026-YKS ek yerleştirme için tercih işlemleri yarın başlıyor: 21 Eylül’e kadar devam edecek

16 Eylül 2026
Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki’nin tutukluluk hâlinin devamına karar verildi
Öne Çıkan

Nasuh Mahruki hakkında tahliye kararı verildi

16 Eylül 2026
‘Ailem Güvende’ operasyonunu protesto eden gruptan 22 kişi gözaltına alındı
Öne Çıkan

‘Ailem Güvende’ operasyonunu protesto eden gruptan 22 kişi gözaltına alındı

16 Eylül 2026
Narin Güran cinayetini ele alan 'Şeytantepe' belgeseli, 'Milli Güvenlik' gerekçesiyle yayından kaldırıldı
Öne Çıkan

Narin Güran cinayetini ele alan ‘Şeytantepe’ belgeseli, ‘milli güvenlik’ gerekçesiyle yayından kaldırıldı

16 Eylül 2026
Kokain operasyonunda film gibi detay: Pilot kıyafetiyle havalimanından çıktı
Öne Çıkan

Kokain operasyonunda film gibi detay: Pilot kıyafetiyle havalimanından çıktı

16 Eylül 2026
Sonraki Haber
Eşini tabancayla öldürüp intihara kalkıştı

Eşini tabancayla öldürüp intihara kalkıştı

En Güncel Haberler

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş
Gündem

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026
Gündem

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma
Öne Çıkan

Borsa paylaşımları yargıya taşındı: İbrahim Mustafa Turhan’a re’sen soruşturma başlatıldı

16 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de yerli ve milli tohumla üretilen ayçiçekleri hasat edildi

16 Eylül 2026
Yaşam

Eşini çalıştığı markette tabancayla öldürüp, intihar etti

16 Eylül 2026
Yaşam

Tekirdağ’da Ertuğrul Fırkateyni şehitleri anıldı

16 Eylül 2026
Yaşam

Silivri’de batan geminin kaptanı, Hatay’da toprağa verildi

16 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Bakan Çiftçi: PKK'nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

PKK’nın farklı isimler ve bölgelerdeki tüm uzantılarının tasfiye sürecini takip ediyoruz

- Haberton
16 Eylül 2026

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Gösterdiğimiz kararlı mücadele sonucunda terör örgütü PKK/Kck kendini feshetmek ve silah bırakmak zorunda kalmıştır. Bununla birlikte,...

Türk alüminyum folyo sektörü: Ambalaj sanayinin temel taşı

Ankara’nın bilinmeyen 10 durağı: Başkentin keşfedilmeyi bekleyen köşeleri

Telefon şarj olurken neden ısınır? Normal sıcaklık ile tehlikeli ısınma arasındaki fark

Araçlarda kış bakımı zamanı: Lastik, silecek ve antifriz ihmali yolda bırakabilir

Güncel Haber

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, "Kızı eve götürün" demiş

Aslıhan Sinem Çiçek davasında sıcak gelişme: Tanık, “Kızı eve götürün” demiş

16 Eylül 2026

Venüs neden uydusuz? Bilim insanlarından çarpıcı iddia: Kendi uydusunu yok etmiş olabilir

16 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton