19 Eylül 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İmralı süreci devam ederken, kent uzlaşısı suç olarak görülüyor

İmralı süreci devam ederken, kent uzlaşısı suç olarak görülüyor

Haberton - Haberton
25 Mart 2025
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İmralı süreci devam ederken, kent uzlaşısı suç olarak görülüyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Bir yanda İmralı süreci devam ederken diğer yanda kent uzlaşısının bir suç olarak görülmesi gibi bir durum söz konusu” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, “Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes yargılanabilir, ifade verebilir. Ama kendinden olan insana bu kadar müsamahakâr davranırken muhalefetin en ufak bir hatasından sonra bu tip uygulamalar yapmayı doğru bulmuyoruz. Bir yanda İmralı süreci devam ederken diğer yanda kent uzlaşısının bir suç olarak görülmesi gibi bir durum söz konusu. Saadet Partisi olarak bizim en büyük itirazlarımız bu konuya. Çelişkili durumlara sürekli karşı karşıyayız” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, ulusal basının Ankara temsilcileri ve üst düzey yetkililerle iftar programında bir araya geldi. Burada konuşan Arıkan, Türkiye’de gündemin çok hızlı değiştiğini söyleyerek, “Birkaç gün sonrası için bir televizyon programı daveti alınca bugünkü gündemi konuşma garantisinin olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Çok hızlı bir gündem geçiyor. Şimdi oturduğumda Saygı abiye ‘Masada turp var’ dedim. Herhalde arkadaşlar biraz katkı sağlamak istemişler toplantıya ama turplar küçük. Büyük turp getirmemişler” ifadelerini kullandı.

‘GÖZALTI SÜRECİ BENİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve bununla bağlantılı olarak CHP’ye kayyım atanmasının mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Arıkan, “Mümkün olmaması gerekir. Türkiye demokratik ve hukuk devleti olduğu iddiasında ise böyle bir şeyi konuşulması bile ülkemiz için zararlıdır. Ben Hiçbir zaman olma ihtimalini mümkün görmüyorum. Saraçhane’ye Grup Başkanvekilimiz Bülent Kaya Bey ve İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya Bey gittiler, Özgür Bey’le görüştüler. Ben de sürekli telefonla irtibat halindeyim. Gitmememizin özel bir sebebi yok. Cumhuriyet Halk Partisi’nin verdiği mücadelede biz Saadet Partisi olarak üzerimize düşeni, yakışanı desteğimizi her platformda dillendiriyoruz. İmamoğlu gözaltına alındığında hayretler içinde kaldık. Tutuklanmaktan ziyade gözaltı süreci beni hayrete düşürdü. Maalesef Türkiye’deki süreç yönetiminden dolayı böyle bir neticeyi bekliyorduk, çok üzüldük” dedi.

‘CUMHURBAŞKANI’NA GELEN YASAKLARDAN DOLAYI BEN DE SOKAKLARA ÇIKMIŞTIM’

İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından gerçekleştirilen eylemlerin sorulması üzerine Arıkan, “Bu eylemlere tırnak içinde bu kadar fazla katılımın hala toplumun siyasetten bir şeyler beklediğini, siyaset mekanizmasına güvenmek istediği sonucu da çıkartılabilir. İktidar da muhalefette insanların taleplerini sokaklarda söylemesinin en doğal hak olduğunu herkes ifade ediyor. Ama bu en doğal hakkı yerine getirmek için insanların önüne bu kadar barikat kurulması, bu kadar engeller çıkartılması gün boyu yasakların uzatılmasını da doğru bulmadığını ifade etmek isterim. Burada ince bir nüans var. Sayın Cumhurbaşkanına yasak geldiğinde ben üniversitede talebiydim. O zamanlar Cumhurbaşkanı’na gelen yasaklardan dolayı ben de sokaklara çıkmıştım. Sonrasında Refah Partisi kapatılmıştı. Yine bir üniversite genci olarak o dönem partimizin genel başkanı rahmetli Erbakan Hoca’mızdan bir işaret bekliyorduk. ‘Sokaklara çıkalım, eylemler yapalım’ tabiri yerindeyse biraz da ‘taşkınlık yapalım’ beklentisi vardı. O gün Erbakan hocamız konjonktüre bakarak sokakların eylem yapma noktasında güvende olmadığına işaret ederek bizi sükunete davet etmişti. Ama ben bugün böyle bir durum olmadığı kanaatindeyim. İnsanlar sokağa çıkmalı haklı taleplerini dillendirebilmeli. Mutlaka marjinal dediğimiz aşırı uçlar olacaktır. Ona karşı da herkesin temkinli olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Eylemlere ilişkin bazı görüntülere dikkat çeken Arıkan, “Camide taşkınlıkların yapıldığını, kamu mallarına zarar verildiğini gördük. Bunlara da aklıselim gençler kendi içerisindeki uygulamalarla engel olacaktır. Emniyet güçlerimizin de biraz daha şefkatli olması gerekir diye düşünüyorum. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı da ifade etti, doğudaki bir ilde polisimiz pamuk şeker ile bir gence yaklaşım gösteriyorsa aynı şekilde İstanbul’da yapılması gerekiyor. Zarar vermek isteyenler mutlaka olacaktır. Onlara gereken uygulamalar yapacaktır. Ama bir genel üzerinden tüm sokağa çıkan insanları zarar verecek boyuta sokup da aşırı tedbirci davranmayı da doğru bulmadığımı ifade edeyim” şeklinde konuştu.

‘SANDIĞA GİDEREK O TEPKİLERİNİ ORTAYA KOYDULAR’

CHP’de cumhurbaşkanı adayı belirlemek için yapılan önseçime de değinen Arıkan, “Enteresan bir sonuç oldu. Bizim arkadaşlarımızdan da gidip oy kullananlar oldu. Diğer partilerden de gidip oy kullananlar oldu. Nasıl ki insanlar içindeki birikmiş duygularını sokakta boşaltıyorlar. Bazı arkadaşlar da sandığa giderek o tepkilerini ortaya koydular. Burada Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir görev düşüyor. Oraya giden herkes Cumhuriyet Halk Partili olduğu için gitmediler. Birçok siyasi parti oraya gitti. Ben eminim ki AK Parti’lisi, MHP’lisi de vardır. Cumhur İttifakı’nın aklıselim insanları da o sandığa gidip oy kullanmışlardır. Adaletin herkese doğru şekilde işlemesi gerektiğini düşünüyorum. ‘Bendense adaletin farklı mekanizmaları işlesin. Karşıdansa adaletin farklı mekanizmaları işlesin’ Biz buna karşı çıkıyoruz. Yakın bir zamanda devletin bir bakanı kendi kurumuna dezenfektan sattı. O bakanı biz çiçeklerle yolcu ettik. Geçmişte bir belediye başkanımız yine iktidarın önemli bir ismi tarafından şehri parsel parsel satmakla suçlandı. O hala bugün siyaset sahnesinde boy gösterebiliyor. Onlarla alakalı bir tek savcı görevlendirilmezken İstanbul Büyükşehir Belediyesi alakalı bu kadar savcıların kolluk güçlerinin teyakkuz haline geçmesi, bizim itirazımız buna. Yoksa Türkiye Cumhuriyeti’nde herkes yargılanabilir, ifade verebilir. Hakkında soruşturma açılabilir. Ama kendinden olan bir insana bu kadar müsamahakâr davranırken muhalefetin en ufak bir hatasından sonra bu tip uygulamaları yapmayı doğru bulmuyoruz. Bir yanda İmralı süreci devam ederken diğer yanda kent uzlaşısının bir suç olarak görülmesi gibi bir durum söz konusu. Saadet Partisi olarak bizim en büyük itirazlarımız bu konuya. Çelişkili durumlara sürekli karşı karşıyayız” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kibriti çöp kutusuna attı; 4 katlı binanın yanmasına neden oldu

Sonraki Haber

Güven endeksi mart ayında azaldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Şehirlerde yeni dönem başlıyor: Trafikten afet yönetimine 50 akıllı uygulama geliyor
Politika

Şehirlerde yeni dönem başlıyor: Trafikten afet yönetimine 50 akıllı uygulama geliyor

19 Eylül 2026
YENİ Parti’den SPK’ya 131 fon sorusu: ‘On ay boyunca ne beklendi?’
Politika

YENİ Parti’den SPK’ya 131 fon sorusu: ‘On ay boyunca ne beklendi?’

19 Eylül 2026
Bakan Güler’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Süreci taviz vermeden yürütüyoruz
Politika

Bakan Güler’den ‘Terörsüz Türkiye’ mesajı: Süreci taviz vermeden yürütüyoruz

19 Eylül 2026
Türkiye-Singapur ilişkilerinde yeni dönem mesajı: Ticaret hacmi 1 milyar doları aştı
Politika

Türkiye-Singapur ilişkilerinde yeni dönem mesajı: Ticaret hacmi 1 milyar doları aştı

19 Eylül 2026
Mansur Yavaş’tan Tarihi Kentler Birliği’nde 300 milyon TL’lik proje mesajı
Politika

Mansur Yavaş’tan kültürel miras projeleri için 250-300 milyon liralık kaynak açıklaması

19 Eylül 2026
Özgür Özel’den Erdoğan’a “hodri meydan”: Gel Bursa’da seçimleri yenileyelim
Politika

Özgür Özel’den Erdoğan’a “hodri meydan”: Gel Bursa’da seçimleri yenileyelim

18 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 19 Eylül 2026
Sonraki Haber
Güven endeksi mart ayında azaldı

Güven endeksi mart ayında azaldı

En Güncel Haberler

Midesinden uyuşturucu çıkan şüpheli, tutuklandı
Yerel Haberler

Midesinden uyuşturucu çıkan şüpheli, tutuklandı

19 Eylül 2026
Murat Yıldırım’a Toronto’da yoğun ilgi
Magazin

Murat Yıldırım’a Toronto’da yoğun ilgi

19 Eylül 2026
THY, 11'inci kez Avrupa'nın 'en iyisi' seçildi
Öne Çıkan

THY, 11’inci kez Avrupa’nın ‘en iyisi’ seçildi

19 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yaralı kaplumbağaya diş dolgu malzemesiyle tedavi

19 Eylül 2026
Yaşam

MSB’den ‘Gaziler Günü’ paylaşımı

19 Eylül 2026
Yaşam

Yaralı bulunan puhu kuşu tedaviye alındı

19 Eylül 2026
Yaşam

DMM: TSK’da bazı marşların yasaklandığı yönündeki paylaşımlar asılsız

19 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Trump, Rusya ve İran'a yönelik yaptırım yasa tasarısını onayladı

Trump, Rusya ve İran’a yönelik yaptırım yasa tasarısını onayladı

- Haberton
19 Eylül 2026

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'ya yönelik yaptırımları genişleten ve İran'a yönelik yaptırımların süresini uzatan 'Lindsey O. Graham 2026 Rusya ve...

Çocuklarda özgüven eksikliği nasıl anlaşılır? Bu belirtiler gözden kaçabiliyor

Sosyal medyada çocukların hangi bilgileri paylaşılmamalı? Masum görünen bu paylaşımlar risk oluşturabilir!

Her gün yumurta yemek zararlı mı? Günde kaç yumurta yenmeli?

Halka açık Wi-Fi üzerinden banka hesabına girilir mi? Hesabınız saniyeler içinde riske girebilir

Güncel Haber

Yaralı kaplumbağaya diş dolgu malzemesiyle tedavi

Yaralı kaplumbağaya diş dolgu malzemesiyle tedavi

19 Eylül 2026
MSB'den 'Gaziler Günü' paylaşımı

MSB’den ‘Gaziler Günü’ paylaşımı

19 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton