6 Haziran 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İmralı Adası’na gidilmesinde mahsur yok

İmralı Adası’na gidilmesinde mahsur yok

Haberton - Haberton
18 Kasım 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İmralı Adası'na gidilmesinde mahsur yok
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, “İmralı Adası’na gidilmesinde mahsur yok. Gidilmeli. Denizden geçip derede boğulmanın anlamı yok” dedi.

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Türkiye Basın Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Anadolu Sohbetleri’ programında gazetecilerle bir araya geldi. Binali Yıldırım, terörsüz Türkiye sürecine ilişkin, “Terörsüz Türkiye hedefi, ülkemizin geleceği ve kardeşliğimiz için hayati öneme sahip. 40 yıllık bir terörle mücadele yürüttük, bunun oluşturduğu hasarın tamamen giderilmesi zaman alacak ama bunu yapmak zorundayız. Terörü aramızdan tamamen çıkarmak için önemli bir eşikteyiz. Bu fırsatı sonuna kadar değerlendirmek gerekiyor” dedi.

‘BARIŞ ÇAĞRISI’

Yıldırım, TBMM’de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu üyelerinin İmralı Adası’na gidip gitmemesiyle ilgili, “Bunun bir paydaşı terör örgütü namına Ada. Bu iradeyi ortaya koydu; ‘Tamam biz yıllardır mücadele ettik, terörle sonuç alamadığımızı anladık, Türkiye Cumhuriyeti kanunları içinde demokratik yollardan mücadeleye devam edeceğiz’ dedi. Bu barış çağrısıdır. Bu söylendikten sonra TBMM de bunun gereğini yapıyor. Komisyon kurdu, değerlendirdi, farklı toplum kesimlerinden, uzmanlardan, siyasetçilerden görüş aldı ve ciddi birikim sağladı. Şimdi Ada’ya gidilsin mi gidilmesin mi? Benim açımdan gidilmesinde hiçbir mahsur yok. Gidilmeli. Hangi formatta gidilecek, nasıl gidilecek? Denizden geçip derede boğulmanın anlamı yok. Bir zaman yan yana gözükmemeye çalışan siyasiler oturuyorlar ülkenin bekasını, geleceğini konuşabiliyorlar” dedi.

Yıldırım, komisyonda bilgi verirken bu konuya değindiğini ve terör örgütü elebaşının İmralı Adası’ndan komisyona bağlanıp, görüntüsünün ekrana yansıtılabileceğini söylediğini aktardı.

‘SİYASET ÜSTÜ GÖRMEK LAZIM’

Yıldırım, Başbakanlığı döneminde terörle mücadelede konsept değişikliğine gidildiğini, savunma yerine ‘taarruz’ prensibiyle hareket ettiklerini ve örgütü ciddi ölçüde gerilettiklerini söyledi. Yıldırım, “Şimdi bir çizgi çiziyoruz, yeni bir süreç başlatıyoruz. Bu sürece siyaset üstü bakmak lazım. Bakıyorum muhalefet partileri geçmişte bu konuda ‘niye terörle mücadelede bu kadar etkin, bu kadar keskin yapıyorsunuz’ derken, şimdi de ‘teröristlerle iş birliği yapıyorsunuz’ diye bir suçlama içindeler. Bu fevkalade yanlış bir şey. Bu işi siyaset üstü görmek lazım ve herkes elinde ne katkı varsa bu katkıyı sağlaması lazım” ifadelerini kullandı.

‘VAZGEÇEMEYECEĞİMİZ ŞEY İLK 4 MADDE’

Yıldırım, olası taleplere ilişkin soruya ise “Bizim vazgeçemeyeceğimiz şey Anayasa’nın ilk 4 maddesi. Vatandaşlık tanımı esastır. Vatandaşlıkta etnik kimlik gözetilmez. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı esastır. 20 yıl içinde bu yanlış anlaşılmaları, ayrıştırmaları ortadan kaldıracak AK Parti hükümetleri ciddi düzenlemeler yaptı. ‘Kürtçe de ikinci resmi dil olsun’ deniyorsa bu yok. Buna kapalıyız. En önce ben sokağa çıkarım. Kürt kimliğini inkar eden kimse yok. Etnik kimliklerimiz bizim karar verdiğimiz şeyler değil. Ama birlikte yaşamaya biz karar veriyoruz. Bağlayıcı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Ama yapılması gereken hangi düzenleme yapılacaksa vatandaşlığı esas alan, etnik kimliklere göre tanımlamalardan uzak duran bir yöntem belirlememiz gerekiyor. Sorun etnik kimlik değil, terördür. Terörün ortadan kalkması kardeşliğimizi güçlendirecek” dedi.

Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tutumuna ilişkin de “Sayın Bahçeli’nin ‘Terörsüz Türkiye’ konusundaki kararlılığı takdire şayandır. MHP’nin bu denklemin içinde olması büyük avantajdır” değerlendirmesinde bulundu.

‘SEÇMEN BİLGİSİNİN KOPYALANMASI SORUN’

Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde verilerin sızdırıldığı iddialarıyla ilgili, “Belediye başkanı tüm verilere erişebilir, bunda sorun yok. Ama resmi görevlisi olmayan kişiler tarafından milyonlarca seçmen bilgisinin kopyalanması çok yanlış ve milli güvenlik sorunudur. O dönemde uyardık, bugün yargısal süreç devam ediyor” dedi.

Yıldırım, Türk Devletleri Teşkilatı’nın ortak alfabe çalışmasına ilişkin, ortak alfabenin tamamlandığını söyleyerek, “34 harfli ortak alfabemiz artık hazır, üye ülkelere bildirildi” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Şile’de 21 mahalle karantinaya alındı

Sonraki Haber

İsteyen her kanalın canlı vereceği yargılama istiyoruz

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu
Politika

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, Antalyalı çiftin nikah şahidi oldu

6 Haziran 2026
Bakan Bolat: Türkiye'miz son 10 yılda dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasındadır
Politika

Türkiye’miz son 10 yılda dünyada en hızlı büyüyen ekonomiler arasındadır

6 Haziran 2026
Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Bahçelievler'deki bisiklet dağıtım törenine katıldı
Politika

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahçelievler’deki bisiklet dağıtım törenine katıldı

6 Haziran 2026
Bakan Tekin: Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor
Politika

Bilgiyi beceriye dönüştürecek paradigmayı inşa etmek gerekiyor

6 Haziran 2026
Bakan Çiftçi: Savunma sanayi yatırımları, 'Türkiye Yüzyılı'nın en stratejik hamlelerindendir
Politika

Savunma sanayi yatırımları, ‘Türkiye Yüzyılı’nın en stratejik hamlelerindendir

6 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı
Politika

Hizmet ihracatımız 2002 yılındaki 14 milyar dolardan geçen yıl 122,6 milyar dolara ulaştı

6 Haziran 2026
Sonraki Haber
İsteyen her kanalın canlı vereceği yargılama istiyoruz

İsteyen her kanalın canlı vereceği yargılama istiyoruz

En Güncel Haberler

Yangında yaşamını yitiren kadın, son yolculuğuna uğurlandı
Yerel Haberler

Yangında yaşamını yitiren kadın, son yolculuğuna uğurlandı

6 Haziran 2026
Niğde’de sağanak; 3 araç sele kapıldı
Yerel Haberler

Niğde’de sağanak; 3 araç sele kapıldı

6 Haziran 2026
Derede akıntıya kapılan çocuğu itfaiye ekibi kurtardı
Yerel Haberler

Derede akıntıya kapılan çocuğu itfaiye ekibi kurtardı

6 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakan Uraloğlu: İstanbul-Çanakkale arası ulaşım süresi 3,5 saatten 2 saate düşecek

6 Haziran 2026
Yaşam

Dünya Kaykay İniş Şampiyonası Ergan Dağı’nda başladı

6 Haziran 2026
Yaşam

Bursa’da husumetli kardeşler birbirini bıçakladı; 1’i ağır yaralı

6 Haziran 2026
Yaşam

4 yaşındaki Ömer’e pazarda yorgun mermi isabet etti

6 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mersin'de nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu

Mersin’de nikah salonlarında 06.06.2026 yoğunluğu

- Haberton
6 Haziran 2026

Mersin'de evlenmek ve bu anı anlamlı kılmak isteyen çiftler, aylar önce gün aldıkları 06.06.2026 tarihinde nikah masasına oturdu. Mersin'de en...

Dijital kumar bağımlılığı nedir? Fark edilmeden büyüyen tehlike

Sürekli kulak çınlaması neyin habercisi olabilir?

Yaz aylarında en sık yapılan gıda zehirlenmesi hataları

Sessiz susuzluk belirtileri: Vücut su kaybını nasıl haber veriyor?

Güncel Haber

Yangında yaşamını yitiren kadın, son yolculuğuna uğurlandı

Yangında yaşamını yitiren kadın, son yolculuğuna uğurlandı

6 Haziran 2026
Niğde’de sağanak; 3 araç sele kapıldı

Niğde’de sağanak; 3 araç sele kapıldı

6 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton