25 Nisan 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İmamoğlu’nun Tuzla filmine Şadi Yazıcı’dan cevap

İmamoğlu’nun Tuzla filmine Şadi Yazıcı’dan cevap

Haberton - Haberton
5 Temmuz 2023
- Politika
Okuma Süresi:7 dakikalık okuma
A A
0
İmamoğlu'nun Tuzla filmine Şadi Yazıcı'dan cevap

İmamoğlu'nun Tuzla filmine Şadi Yazıcı'dan cevap

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Tuzla filmine cevap verdi. Yazıcı, “Çok değerli herkesin bildiği sır olan CHP Genel Başkan Aday Adayı; alın size iki cümlelik manifesto: Bırakın bu film işlerini. İşinize bakın” dedi. 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sayın Ekrem İmamoğlu, 3 Temmuz Pazartesi günü Kurban Bayramı’ndan sonraki ilk gün ‘Come to İstanbul’ çağrımıza nihayet cevap verdi. Yine iş yapmak yerine, nereden tutsan elinde kalacak bir video paylaşarak mesaiye başladı. 9 günlük bayram tatili boyunca üzerinde çalışmış olmalılar. 09:42’de video yayınlamışlar.

Hayli saat sonra haberim oldu. Videonun kapak fotoğrafında ben varım. Kapak yazısında da, her zaman Tuzlalılar adına, İBB’den daha çok hizmet almak için söylediğim bir cümle bulunuyor.  Sayın İmamoğlu kendi fotoğrafı yerine kapakta benim fotoğrafımı kullanmayı tercih etmiş. ‘Aramızda kalmasın’ daha etkili olacağını düşünmüş olmalı. Şöyle demişim: ‘İstanbul’un en ucundayız, zaman zaman unutuluyoruz’ Sözün devamında her zaman söylerim; İstanbul’un çok yükünü alıyoruz. Pozitif ayrımcılıkla diğer ilçelere göre çok hizmet almalıyız. Orasını duymamışlar” diye konuştu. 

“ARITMANIN KOKUSU BAHSİNDE ELDE VAR SIFIR”

Yazıcı, “Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden bahsetmişler. Büyük kısmı tamamlanmış bir işin devede kulak kısmını tamamlamayı ve açılış seremonisini başarı olarak görmüşler. Oysa başkanın sözü, başlamış işi bitirmek değildi. Verdiği söz, Tuzla’yı arıtma kokusundan kurtarmaktı. Sayın başkan, ‘koku sorununu çözeceğim’ dediniz, başlayan projeyi bile bitiremediniz. Yakma tesisi bölümünü açmadınız. Yarım yamalak bir iş yaptınız.

Yaprakların alkışları eşliğinde durdurduğunuz İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin ayıbını örtmek için acele açılış yaptığınız tesisin koku için önemli olan kısmı, arıtma atığını yakma tesisi yok, açılmadı. Hatta arıtmanın çalışması da eksik Marmara’ya tam arıtılmadan verilen atık suyu konuşmasak iyi olur. Arıtma işi sadece Tuzla için değil İstanbul hatta Marmara havzası için çok önemli.

Lütfen çevre ve denizdeki flora fauna için bu tesisin ikmaline ve yenilerinin yapılmasına ön ayak olun, aksi halde yapraklar sizi alkışlamayabilir ama 25 milyon Marmara havzası sizi ıslıklamaktan çekinmeyecektir. Arıtmanın kokusu bahsinde, sıfıra sıfır elde var sıfır. Aramızda kalmasın arıtmanın kokusunda sınıfta kaldınız” ifadelerini kullandı.  

“HEPSİ AK PARTİ DÖNEMİNDE BAŞLAYAN PROJELER”

Yazıcı, “Otoparktan bahsetmişsiniz. Tuzla Belediyesi tarafından alanın kazanılması ve projelendirilmesi sonrası bütçesi gereği İBB’ye devredilen otopark yapımının ki ihaleden önceki süreçleri ve ihale sonrasında da yüzde 25’i yapılmıştı. İşte o otoparkı tamamlamakla övünüyorsunuz. Bu, Tuzla’da 4,5 yılda bitirdiğiniz tek projemiz. Tebrikler. Neden böyle ‘projemiz’ dedim çünkü proje bazında bahsedilen işlerin hepsi AK Parti döneminde başlayan projeler. Proje üretmek bir yana, başlayan projeleri bitiremiyorsunuz. Altını çizmek istedim.  

Videoda sosyal konutlardan bahsetmişsiniz. Aydınlık Evler, Tuzla Meydan Evleri’ni eser olarak saymışsınız. Her iki proje de yap sat KİPTAŞ projesidir. Ne sosyal konutla ne kentsel dönüşümle uzaktan yakından alakaları yoktur. Üstelik ne ilginçtir ki? 12 büyükşehir belediye başkanı ile açılış yaptığınız teslim etmediğiniz 300 konutun arsasını da bir şahıstan satın alıp yaptınız. İzmit’e yaptığınız 143 konuta karşılık 149 konutluk bir projeyi de bu bağlamda saymışsınız. Kanuni ruhsat şartlarına uymadan yaptığınız bahsini hiç açmadan kapatıyorum.

Bu projeleri sosyal konut olarak pazarlamak bir başarı olabilir. Ancak belediyecilik ve sosyal konut üretimi bir pazarlama faaliyeti değildir. KİPTAŞ döneminizde maalesef bir yap satçı müteahhide dönüşmüştür. Deprem ve kentsel dönüşüm konusunda dilinizden düşmeyen sözlerin binde biri kadar icraat yapmadınız. Tuzla’da ilaç niyetine bir tane daire dönüşümü gerçekleştirmediniz. Deprem ve güvenli konut konusunda vatandaşın yakınından bile geçmiyorsunuz. Deprem güvenli evler için döneminiz tam bir kayıp dönem yazık ettiniz koca yıllara, yazık ettiniz umutlara. Sosyal konut ve kentsel dönüşüm konusunda döneminizin not ortalaması maalesef koca bir sıfırdır” dedi. 

“BEYHUDE BİR ÇABA”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde her yağışta oluşan sel baskınını çözdüğünüzü söylemişsiniz. Organize Sanayi Bölgeleri özel alanlardır. Sorunlarını kendi kaynaklarıyla kendilerinin çözmesi gerekir. İstanbul’un kaynaklarını böyle bir özel bölge için harcamayı da bir başarı elbisesi giydirmeye çalışıyorsunuz. Beyhude bir çaba. Bu konuda sizi değil ama Organize Sanayi Bölgesi yönetimini kendi kaynaklarıyla çözmeleri gereken problemi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne çözdürdükleri için tebrik ediyorum.

Ve hatırlatırım: Atık su yönetimi Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır. Yağmur suyu hatları ise ilçe belediyesi tarafından yapılır. Tüm Tuzlalılara ve İstanbullulara soruyorum. Tuzla’da yaşam alanlarında hiç su baskını, sel duydunuz mu? Hayır, neden? Çünkü; 200 kilometreye yakın yağmur suyu hattını Tuzla Belediyesi olarak 2009’dan sonra tamamladık. Daha önce dere ıslahlarını İBB yapardı, Ekrem Bey’in döneminde bir taneye başlandı, O da 4,5 yılda maalesef tamamlanamadı.

Büyükşehir Belediyesi Tepeören’de bir kavşak ve asfalt yenilemesi yaptı. Filminizin en önemli bölümlerinden, teşekkür ederiz. Lakin Büyükşehir hizmetlerine nispet bakımından bir köy yolu hayli cılız kalmış. Ama yine de teşekkürler. Tuzla’da İBB sorumluğunda olan ana arter statüsünde onlarca cadde var. Hiç olmazsa biraz asfalt yapsaydınız. AK Parti döneminde yol ve ulaşım altyapısına yapılan yatırımlar say say bitmezdi. Sizin döneminizde sayılacak bir şey bulamıyoruz. Daha önce yaptıklarını sayamayan İBB, maalesef döneminizde bir köy mahalle yolunda kaybolmuş, Bir derede boğulmuştur. Yazıktır, günahtır. 16 milyon insanın vebali boynunuzdadır” diye konuştu.  

Yazıcı, “Tuzla-Orhanlı Tem Güney Yan Yolu önemli bir konu. Filminizde ona da yer vermişsiniz. Türkü söyleyerek mi yapıyorsunuz, senfoni eşliğinde mi ilerliyorlar bilmiyorum. 2017 yılında başlamış, 2019 yılında yüzde 50’si tamamlanmış yan yolda bir arpa boyu mesafe ancak aldınız. Biterse, her şartta teşekkürü bir borç bilirim. TEM yan yolu zaten bitmek üzereyken, 2019 seçimleri oldu.

Şükür bitmiş buldunuz da açıldı. O süreçte E-5 yan yolların bitmesi için de hayli çaba gösterdik. Maalesef bitmedi. Birkaç günde bitirmeye gayret edilen işi 5 yıla yakın süredir bitiremediniz. Bitmemiş haliyle bile reklam yapıyorsunuz. Bu sizin işten ziyade reklama verdiğiniz önemin göstergesidir. Koca Büyükşehir’i kariyer yolculuğunuz uğruna heba ettiniz. Hesabını önce sandıkta vereceksiniz.  Bizim dönemimiz ve kaptanlığınızdaki dönem kıyaslandığında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Formula araçlarıyla yarışan çöp kamyonuna döndü” ifadelerini kullandı. 

Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

 “Tuzla sahil düzenlemesi ve parkı filminizdeki baş yapıtlardan. Birinci etabın mimarı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci etabın Tuzla Belediyesi ve İBB, dördüncü etabın alt yapısı yine Recep Tayyip Erdoğan. İBB olarak üstünde yenileme yaptınız. Sayın başkan, 16 milyona iş yapmış gibi gösterdiğiniz filmdeki sahil düzenlemesinin eser sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bütün gözleri boyayacağınızı sanıyorsunuz, yanılıyorsunuz.

Öyle bir boya keşfedilmedi. Her işin gerçek rengi er ya da geç ortaya çıkar. Filmde bir otopark birkaç kare geçiyor. 2018’de biz projesini yaptık, yapım için büyükşehir belediyesine devrettik. İmamoğlu yönetimi olarak yüzde 25’i bitmiş olarak devraldınız. Yönetiminiz, 4 yılda 750 araçlık otoparkı ancak tamamladı. Genel performansınıza bakılırsa, altın madalyayı hakeden bir başarıdır. Kutluyorum” dedi

BÜYÜKŞEHİR’İN ATALET MAKİNASI

Yazıcı, “Hayret verici bir şekilde Hacetderesi Yaşam Vadisi projesine de paylaşımda yer verilmiş. Projesini Tuzla Belediyesi olarak biz hazırladık. Kamulaştırmalarını Tuzla Belediyesi olarak biz yaptık. 2 binanın yıkımı ve alt yapı çalışmalarını tamamladık. Yatırım için büyükşehir belediyesine devrettik. 5 etaptan oluşan projenin yüzde 40’ı tamam, yüzde 60’ı hatırlanmayı bekliyor. Tuzla Yaşam Vadisi hayli talihli. Derenin etrafına peyzaj yaptınız, ışıklandırma yapıp açtınız, sağ olun. Açılan kısmın bakımsızlığı konusunda halkımız cevap bekliyor.

Kamil Abdüş Gölü Çevre Düzenlemesini ise maalesef iş bilmezliğinize kurban ettiniz. Milyonlarca metreküp hafriyat ve zemin çalışmaları sonrası, projelendirilmesi bitmişti. Sonrasında yüzde 15’i bizim dönemimizde tamamlanmıştı. Sizin tarafınızdan tamamlanan kısmı sadece yüzde 5. Rakamla, sayıyla, parmakla 5. Maalesef Kamil Abduş Projesi, Büyükşehir’in atalet makinasında kaderine terk edildi” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: Ekrem İmamoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yaylada kar kütleleri arasında sıkışan inek kurtarıldı

Sonraki Haber

Bakan Fidan ABD’li mevkidaşıyla görüştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanlığı Hocalı Katliamı'na ilişkin anma mesajı yayınladı
Politika

Dışişleri’nden Mali’deki terör saldırılarına kınama

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Çanakkale Kara Savaşları’nın 111’inci yıl dönümü mesajı

25 Nisan 2026
Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz
Politika

Ağıralioğlu: Çiftçinin hüznüne son vereceğiz

25 Nisan 2026
Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz
Politika

Özgür Özel: Hep birlikte iktidara yürüyeceğiz

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu'nda kafede vatandaşlarla sohbet etti
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beyoğlu’nda kafede vatandaşlarla sohbet etti

25 Nisan 2026
Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul'da bir araya geldi
Politika

Bakan Çiftçi, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle İstanbul’da bir araya geldi

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Bakan Fidan ABD'li mevkidaşıyla görüştü

Bakan Fidan ABD'li mevkidaşıyla görüştü

En Güncel Haberler

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı
Yerel Haberler

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama
Yerel Haberler

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

25 Nisan 2026
Sivas'ta 2 katlı müstakil ev yan yattı
Yerel Haberler

Sivas’ta 2 katlı müstakil ev yan yattı

25 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Adıyaman'da parçalanmış halde yavru kedi bulundu

Adıyaman’da parçalanmış halde yavru kedi bulundu

- Haberton
25 Nisan 2026

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, apartmanın girişinde parçalanmış halde yavru bir kedi bulundu. Olay, öğleden sonra Sugözü Mahallesi’nde meydana geldi. Deprem konutları...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

25 Nisan 2026
Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

25 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton