16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İmamoğlu’nun davasının ardından CHP’lilerden açıklama 

İmamoğlu’nun davasının ardından CHP’lilerden açıklama 

Haberton - Haberton
15 Haziran 2023
- Politika
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
İmamoğlu'nun davasının ardından CHP'lilerden açıklama 

İmamoğlu'nun davasının ardından CHP'lilerden açıklama 

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davasının ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Duruşma 30 Kasım 2023 tarihine ertelendi. Ancak ifade edelim ki Ekrem İmamoğlu bu duruşmada ya da bu ihalede ita amiri değildir. Herhangi bir şekilde imzası yoktur. Ama bilinmelidir ki bu bir siyasi kumpas davasıdır. Açanların elinde patlayacaktır” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ‘İhaleye fesat karıştırmak’ suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması Büyükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Ekrem İmamoğlu katılmazken, diğer sanıklar Cem Ülken, Fidan Gül, Hasan Çetin, Hilal Çuhadar, Mehmet Hepgül ve Türkan Demirel Dişisağlam ve taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme, savunmasını yapan 6 sanığın vareste tutulmalarına İmamoğlu’nun ise gelecek çelse hazır edilmesine karar verdi. Ayrıca Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’na kamu zararı olup olmadığı konusunda müzekkere yazılmasına hükmetti. Duruşma 30 Kasım’a ertelendi. Duruşmanın ardından CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve CHP Milletvekili Turan Taşkın Yılmaz açıklamalarda bulundu.

“BU BİR SİYASİ KUMPAS DAVASIDIR”

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, “Bir Ekrem İmamoğlu duruşmasından daha çıktık. Ekrem İmamoğlu’nu yargılamaya doyamıyorlar. Orta yerde bir suç yoktur. Olmaması gereken bir iddianame ve yapılmaması gereken bir yargılamanın ilk duruşmasından çıktık. Duruşma 30 Kasım 2023 tarihine ertelendi. Ancak ifade edelim ki Ekrem İmamoğlu bu duruşmada ya da bu ihalede ita amiri değildir.

İmamoğlu’nun davasının ardından CHP’lilerden açıklama 

Herhangi bir şekilde imzası yoktur. Dolayısıyla bu duruşmanın içerisine bu davanın içerisine Ekrem İmamoğlu’nun dahil edilmeye çalışılması da bir hukuki garabetten ibarettir. Hukukçu arkadaşlarım elbette hukuki değerlendirmeyi yaparlar, yapıyorlar. Ama bilinmelidir ki bu bir siyasi kumpas davasıdır. Açanların elinde patlayacaktır” dedi.

“BUGÜN İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ AVUKATI DAVAYA MÜDAHİL OLMA TALEBİNDE BULUNMUŞTUR”

Günaydın, “Bugün İçişleri Bakanlığının avukatı davaya müdahil olma talebinde bulunmuştur. Ali Yerlikaya’nın temsil ettiği bakanlığın avukatının bu talebi bugün mahkeme tarafından kabul edilmiştir. Ve bu an itibaren İçişleri Bakanlığı bu davaya bakanlık adına ve elbette sanıklar aleyhine olmak üzere davadan zarar gördüğü iddiasıyla müdahil olmuştur. Şimdi herkese soralım. İçişleri Bakanlığının burada acaba bir ihaleye fesat karıştırma davasında 250 bin lira kamu zararında uğradığı iddia edilen bir durumda ne gibi bir müdahale ve davadan zarar görme durumu ve hakkı vardır? Bütün bunlar sürecin siyasi yürüdüğünün en açık işaretleridir. Bir kez daha ifade ediyorum ki Türkiye’de bu yollar denenmiştir. Bu yollarda her zaman deneyenin elinde patlamıştır” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Milletvekili Turan Taşkın Yılmaz ise, “Duruşmada Ekrem Başkanımızın avukatlarından avukat Kemal Polat, Nusret Yılmaz savunma yaptılar. Bir sonraki duruşmaya Başkanımızın katılıp katılmayacağıyla ilgili şu an net bir şey söyleyemeyiz. Celse arasında da bir savunma verebilir. Bu konuyla ilgili takdiri hukukçu arkadaşlarımız yapacaktır. Başkanımızla konuşup ona göre hareket edecekler.

İhale yetkilisi olmayan, harcama yetkilisi olmayan bir belediye başkanının 2015 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanıyken gerçekleştirilmiş bir ihaleyle ilgili çok ilginçtir ki 2020 yılında yürütülen bir soruşturmayla ve yine çok ilginçtir ki 2 sene savcılıkta bekletildi, 2022 yılında yazılan bir iddianameyle açılan bir davayı burada biz de takip ediyoruz. Başkanımız çok net olarak söyledi. Bir hukuk garabetidir. Ve daha önce olduğu gibi bu sefer de bunları kullananların ellerinde patlayacaktır” diye konuştu.

Etiketler: CHPEkrem İmamoğlu
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bingöl’de sağanak; iş yerlerini su bastı

Sonraki Haber

Bursa’da yol kenarında erkek cesedi bulundu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi
Politika

Devlet Bahçeli, DEM Parti heyeti ile bir araya geldi

16 Temmuz 2026
Bakan Gürlek: Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz
Politika

Sivil toplum, hukuki denetimden kaçmanın kalkanı olamaz

16 Temmuz 2026
Bakan Kurum'un ismi, Malatya'da caddeye verildi
Politika

Bakan Kurum’un ismi, Malatya’da caddeye verildi

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Bursa'da yol kenarında erkek cesedi bulundu

Bursa'da yol kenarında erkek cesedi bulundu

En Güncel Haberler

CHP'de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı
Öne Çıkan

CHP’de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

16 Temmuz 2026
Oyuncu Levent Üzümcü hakkında 'Ev hapsi' kararı verildi
Öne Çıkan

Oyuncu Levent Üzümcü hakkında ‘Ev hapsi’ kararı verildi

16 Temmuz 2026
'78 can için adalet yürüyüşü' Ankara'ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor
Öne Çıkan

’78 can için adalet yürüyüşü’ Ankara’ya ulaştı! Kartalkaya aileleri adalet istiyor

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

TÜBİTAK’tan köy okullarına bilim ve teknoloji desteği

16 Temmuz 2026
Yaşam

Tekirdağ açıklarında yunuslar görüntülendi

16 Temmuz 2026
Yaşam

Zeytinburnu’nda taksici cinayetinde ilk duruşma

16 Temmuz 2026
Yaşam

Cilo Sat Dağı’nda kaybolan dağcı için arama çalışmaları 2’nci gününde

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Aydın'da 38 kaçak yakalandı

Aydın’da 38 kaçak yakalandı

- Haberton
16 Temmuz 2026

Aydın'ın Didim ilçesinde, Yunan adalarına gitme hazırlığında oldukları belirlenen 38 kaçak göçmen ile 3 organizatör şüphelisi yakalandı. Aydın İl Jandarma...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

CHP'de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

CHP’de 8 il yönetimi görevden alındı, 7 ile yeni il başkanı atandı

16 Temmuz 2026
Oyuncu Levent Üzümcü hakkında 'Ev hapsi' kararı verildi

Oyuncu Levent Üzümcü hakkında ‘Ev hapsi’ kararı verildi

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton