5 Ağustos 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İmamoğlu Ataköy-İkitelli metro hattının açılışını yaptı

İmamoğlu Ataköy-İkitelli metro hattının açılışını yaptı

Haberton - Haberton
18 Mart 2024
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İmamoğlu Ataköy-İkitelli metro hattının açılışını yaptı

İmamoğlu Ataköy-İkitelli metro hattının açılışını yaptı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bahçelievler’de düzenlenen ‘Ataköy-İkitelli Metro Hattı’ açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan İmamoğlu, “Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin insanlarından, İstanbullulardan özür dileyecekler” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bahçelievler’de düzenlenen ‘Bakırköy- Ataköy İkitelli Metro Hattı Bahariye-Ataköy İstasyonları Arası 2. Etap Açılışı’ törenine katıldı. Törende İmamoğlu’na milletvekilleri Zeynel Emre, Enis Berberoğlu, Yunus Emre, CHP Parti Meclisi üyeleri Cem Aydın, Turgay Özcan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile CHP’nin Bakırköy Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu, Bahçelievler Belediye Başkan adayı Emine Gülizar Emecan, Bağcılar Belediye Başkan adayı Cem Kılıç, Başakşehir Belediye Başkan adayı Mesut Öksüz ve Güngören Belediye Başkan adayı Yüksel Yalçın eşlik etti.

Program Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Ataköy-İkitelli metro hattı hizmete girmiş oldu. Heyet, daha sonra perona inerek metro hattını deneyimledi.

“HEP BERABER YİNE EN GÜÇLÜ BAŞARILARA İMZA ATACAĞIZ”

Programda gerçekleştirdiği konuşmasına, Ramazan ayı ve Çanakkale Zaferi’ni kutlayarak başlayan İmamoğlu, “Ortak manevi duygular millet olmanın temelini oluşturur. Bu aziz topraklarda ortak duyguları, ortak acı ve sevinçleri paylaştığımız için bir bütünüz. Kocaman bir milletiz. 18 Mart 1915’te u vatan uğruna her şeyi bir yana bırakıp birlik olduğumuz için kazandık. Birbirimiz için ölmeyi göze aldığımız için kazandık. Bugün de birbirimiz için yaşamalıyız, yaşayacağız. Birbirimiz için çalışacağız. Çok çalışacağız. Birlikte, hep beraber yine en güçlü başarılara imza atacağız. Birlikte başaracağız. Bu özel günde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi saygıyla, minnetle anıyorum” dedi.

İmamoğlu Ataköy-İkitelli metro hattının açılışını yaptı
İmamoğlu Ataköy-İkitelli metro hattının açılışını yaptı

“10 METRO HATTININ BİRDEN DURDURULMUŞ OLMASI DÜNYA TARİHİNE GEÇECEK BİR SKANDALDIR”

En zor koşullarda bile metro inşaatlarına devam ettiklerini kaydeden İmamoğlu, “İstanbul’da önemli bir sınavı başarıyla tamamladık. Bugün itibariyle 5 yılda 65 kilometre metroyu, 62 istasyonu İstanbul’a sizlerin kattığı güç ile birlikte, çalışma arkadaşlarımla birlikte kazandırdık. Ataköy- İkitelli metro hattı Bahariye-Ataköy istasyonları arasındaki açılışı bugün yapıyoruz. 2015 yılında bu hattın ihalesini yapan bizden önceki Büyükşehir Belediyesi yönetimine de teşekkür ediyorum. Ataköy-İkitelli metro hattının yapım sürecini bizden önce başlatan insanların yaptığını da önemsiyorum.

Ancak süreci doğru yönetemediler. Bu hattaki çalışmalar biz göreve gelmeden önce yüzde 35 seviyesinde kısmen durduruldu. 2019 yılında göreve geldiğimizde tam 10 metro hattında çalışmalar durdurulmuştu. Çünkü bunlar finansman ve özellikle mühendislik ve tasarım sorunları çözülmeden, alelacele başlanmış projeler olduğu için yürütülemedi. 10 metro hattını birden, kimilerinin aylarca kimilerinin yıllarca durdurulmuş olması dünya tarihine geçecek bir skandaldır. Onun altını çizeyim. Bu büyük bir yönetim zafiyetidir. Biz 5 yıldır bu şehirde tıkır tıkır metro yapıyoruz.

Metro inşaatlarını bir tek gün bile biz durdurmadık. En zor koşullarda bile durdurmadık. Pandemide, ekonomik krizin şehri ve ülkeyi perişan ettiği zamanda bile durdurmadık. Bakın ne yaptık? Biz bizden önceki tam 25 yılda yaptıkları 122 kilometre metronun yarısından fazlasını 5 yılda yaptık. 10 metro hattını birden durduranlar bu beceriksizliklerinden dolayı milletten özür dileyeceklerine, bizim 5 yılda sadece 8 kilometre yaptığımızı iddia edecek kadar küçük düşüyorlar. Bu gerçekten çok komik, zavallı bir durum” diye konuştu.

“İSTANBULLULARDAN ÖZÜR DİLEYECEKLER”

İmamoğlu, “65 kilometre metroyu inşa etmek için yer altında ter döken binlerce emekçiden, mühendislerden, yöneticilerden, yüklenicilerinden, onlardan özür dileyecekler. Bırakın Ekrem İmamoğlu’nu, yerin altında on binlerce insan ter akıtıyor. Yeni açtığımız 62 istasyonu kullanan bu şehrin insanlarından, İstanbullulardan özür dileyecekler. Bu halkı öyle kolay kandıracaklarını zannettikleri için özür dileyecekler. Ama bakın söyleyeyim; bunlar özür dilemezler. İstanbul, bu siyaset anlayışını ne yapacak biliyor musunuz? 31 Mart’ta tarihe gömecek, tarihe. Onların hayal bile edemeyeceği işler yapıyoruz, hepsi milletin lehine. Bu neyin işareti biliyor musunuz? Bu şunun işareti; Biz, önümüzdeki 5 yılla beraber, 10 yılda İstanbul’a 50 yıla bedel iş yapacağız” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Ekrem İmamoğluİstanbul
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Yüksekova’da kar yağışı

Sonraki Haber

Gazze’deki çatışmalarda 31 bin 726 sivil öldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğuları, 'çerçeve yasa' teklifini imzaladı. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları ‘çerçeve yasa’ teklifini imzaladı

5 Ağustos 2026
Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"
Politika

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
AK Parti grubunda 'çerçeve yasa' toplantısı
Politika

AK Parti grubunda ‘çerçeve yasa’ toplantısı yapıldı

5 Ağustos 2026
Antalya Havalimanı'na yeni kule
Politika

Antalya Havalimanı’na yeni kule

5 Ağustos 2026
Dervişoğlu'ndan sert çıkış: "Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla kabul etmeyeceğiz"
Politika

Dervişoğlu’ndan sert çıkış: “Çerçeve yasa olarak adlandırılan ihanet belgesini asla kabul etmeyeceğiz”

5 Ağustos 2026
Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı'ndan Bakan Kurum'a ziyaret
Politika

Gölbaşı Belediye Başkanından Bakan Kurum’a ziyaret

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Gazze'deki çatışmalarda 31 bin 726 sivil öldü

Gazze'deki çatışmalarda 31 bin 726 sivil öldü

En Güncel Haberler

Gündem

Osmaniye’de fabrikada facia! Kaynak sırasında çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybetti

5 Ağustos 2026
Özgür Çelik'ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! "Sinsi plan yapıldı"
Öne Çıkan

Özgür Çelik’ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! “Sinsi plan yapıldı”

5 Ağustos 2026
TBMM'ye tarihi teklif! Numan Kurtulmuş: Yeni dönemin kapısı aralanacak
Öne Çıkan

TBMM’ye tarihi teklif! Numan Kurtulmuş: Yeni dönemin kapısı aralanacak

5 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

- Haberton
5 Ağustos 2026

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bir tavuk çiftliğinde elektrik panosundaki arıza nedeniyle havalandırma sisteminin durması sonucu yaklaşık 4 bin tavuk öldü. Olay,...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Osmaniye’de fabrikada facia! Kaynak sırasında çıkan yangında 2 işçi hayatını kaybetti

5 Ağustos 2026
Özgür Çelik'ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! "Sinsi plan yapıldı"

Özgür Çelik’ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! “Sinsi plan yapıldı”

5 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton