12 Eylül 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İlkokula başlayan Nazar’ın velayeti annesine verildi; Nazar, Almanya’ya gidecek

İlkokula başlayan Nazar’ın velayeti annesine verildi; Nazar, Almanya’ya gidecek

Haberton - Haberton
28 Nisan 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İlkokula başlayan Nazar’ın velayeti annesine verildi; Nazar, Almanya’ya gidecek
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bursa’da babası Umut K. (33) tarafından kaçırılan ve 7 yıl harabe evde tutulduktan sonra polisin operasyonu ile kurtarılan Nazar S.’nin (8) velayeti, DNA testiyle annesi olduğu kesinleşen Alman vatandaşı Rebecca S.’ye (30) verildi.

27 Nisan’da ilkokula başladığı öğrenilen Nazar hakkındaki, yurt dışına çıkış ve pasaport alma yasağı da Aile Mahkemesi tarafından kaldırıldı. Mahkeme tebligatının, geçici koruma altında tutulduğu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne ulaşmasıyla annesine teslim edilecek olan Nazar Almanya’ya gidecek.

Mustafakemalpaşa ilçesinde oturan Umut K.’nin, çalışmak için gittiği Almanya’da birlikte yaşamaya başladığı sevgilisi Rebecca S.’den 2018 yılında ‘Nazar’ ismini verdikleri oğlu dünyaya geldi. Umut K., bir yıl sonra Alman sevgilisi ile birlikte babasından ayrıldıktan sonra yeniden evlenen annesi Hanife S.’yi (60) ziyaret etmek için geldiği Bursa’da, 1 yaşındaki oğlu Nazar S.’yi kaybolduğunu söyleyerek kaçırdı. Rebecca S., polise gidip şikayette bulunduktan sonra ülkesine geri dönerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Umut K., 2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Diğer yandan arama kararı çıkarılan ve gözaltına alındıktan sonra haftada bir kez polise giderek imza atması şartıyla serbest bırakılan Hanife S.’nin durumunun şüpheli bulunması üzerine Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma genişletildi.

30 GÜNLÜK TAKİP, 300 SAATLİK GÖRÜNTÜ

Mustafakemalpaşa Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Canik’in yürüttüğü soruşturma kapsamında, Bursa İl Emniyet Müdürü Kadir Gökce’nin talimatıyla, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Gasp Büro Amirliği, Cinayet Büro Amirliği ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği personelinden oluşturulan 6 kişilik özel ekip kuruldu. 7 yıl boyunca izine rastlanılmayan Nazar, 30 gün süren teknik ve fiziki takip ile 300 saatlik kamera görüntüsü incelenerek, babaannesi tarafından alıkonulduğu harabe eve 10 Mart’ta düzenlenen operasyonla bulundu. Babaanne Hanife S. ile evin sahibi olan Umut K.’nin halasının oğlu Recai M. gözaltına alınıp, tutuklandı.

İLK KEZ ‘ANNE’ DEDİ

Nazar S., Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Durumu haber alınca Almanya’dan Bursa’ya gelen Rebecca S., avukat ve Alman Konsolosluğu’nda görevliler ile birlikte gittiği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde 7 yıl sonra ilk kez çocuğunu gördü. İlk etapta annesi olduğu söylenmeyen Rebecca S.’ye temkinli ve soğuk davranan Nazar’a, 17 Mart’ta yeniden kuruma gelen Rebecca S.’nin annesi olduğu söylendi. Rebecca S. ile oğlu Nazar S. arasındaki görüşme, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde pedagog eşliğinde gerçekleşti. Görüşmede, anne ile oğlunun oyun oynayarak zaman geçirmesi sağlandı. Akrabaları tarafından kendisini terk ettiği ve kötü olduğu söylenen annesi ile bu süreçte yakın ilişki kurmaya başlayan Nazar S.’ye, oyun oynadığı kişinin isminin Rebecca olduğu ve annesi olduğu söylendiğinde şaşırıp, “Rebecca kötü değil miydi ya ama iyiymiş” dediği öğrenildi. Görüşme sürecinde çocuğa, annesinin uzun süredir kendisini aradığı ve kendisine bakmak istediği ifade edildiğinde, ‘Sen benim annem misin? Ben şimdi Almanya’ya mı gideceğim? Ama ikimiz aynı dili konuşmuyoruz, Almanya’ya gidersem nasıl anlaşırız?’ dediği ve görüşme ilerledikçe Rebecca S.’ye ilk kez ‘anne’ diye hitap ettiği belirtildi.

DNA TESTİ İLE ANNESİ OLDUĞU KESİNLEŞİNCE MAHKEME KARARINI VERDİ

19 Mart’ta yapılan DNA testi ile Nazar S.’nin, Rebecca S.’nin oğlu olduğu kesinleşti. DNA raporu yüzde 99,99 uyumlu çıktı. Alman vatandaşı olan Nazar S.’nin velayeti, menfaati gözetilerek yapılacak inceleme ve araştırmaların ardından Mustafakemalpaşa Aile Mahkemesi’nde 28 Nisan’da görülen duruşmada annesi Rebecca S.’ye verildi. Çocuğun korunması için alınan yurt dışı çıkış yasağı ile pasaport alma yasağı da mahkeme kararıyla kaldırıldı.

KARDEŞİYLE TANIŞTI

Aile Mahkemesi’ndeki duruşma için Bursa’ya gelen Rebecca S.’nin, Almanya’daki beraberliğinden dünyaya gelen 5 yaşındaki kızını da yanında getirdiği öğrenildi. Nazar S.’nin koruma altında bulunduğu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde annesi ile birlikte gelen kız kardeşi ile tanıştığı, velayetinin annesine verilmesine de çok sevindiği belirtildi. Nazar’ın Almanya’ya gideceği için de heyecanlı olduğu kaydedildi.

TEBLİGAT BEKLENİYOR

Eğitim ve sağlık hizmetlerinden yararlanması için Göç İdaresi Başkanlığı’ndan ‘Geçici Koruma Kimlik Belgesi’ çıkartılan ve dün yurttaki arkadaşlarının gittiği ilkokula başladığı öğrenilen Nazar, mahkeme kararının Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tebliğ edilmesinin ardından imzalanacak tutanak karşılığında annesi Rebecca S.’ye teslim edilecek ve Almanya’ya gidecek.

Etiketler: BursaCinayetEğitim
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Turkish Airlines Open öncesi Pro-Am heyecanı

Sonraki Haber

Bakan Bolat OECD ‘Kritik Mineraller Forumu’nda konuştu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kaşif Kozinoğlu’nun ölümünde yıllar sonra yeni soruşturma! 9 şüpheli adliyede
Öne Çıkan

Kaşif Kozinoğlu’nun ölümünde yıllar sonra yeni soruşturma! 9 şüpheli adliyede

12 Eylül 2026
Van’daki düğün görüntüleri sonrası soruşturma: Altınların adresi odunluk çıktı
Öne Çıkan

Van’daki düğün görüntüleri sonrası soruşturma: Altınların adresi odunluk çıktı

12 Eylül 2026
Aziz Yıldırım “Ayrılık yok” demişti! İsmail Kartal için ayrılık kesinleşti
Öne Çıkan

Aziz Yıldırım “Ayrılık yok” demişti! İsmail Kartal’ın ayrılığı kesinleşti

11 Eylül 2026
Van'daki düğün görüntüleriyle gündem olmuştu: Sosyal medya fenomeni Çağla Öz aranıyor, annesi gözaltında
Öne Çıkan

Van’daki düğün görüntüleriyle gündem olmuştu: Sosyal medya fenomeni Çağla Öz aranıyor, annesi gözaltında

11 Eylül 2026
Sosyal medya fenomeni Ertuğrul Kaya'ya, Trabzonlularla ilgili söylediklerinden dolayı soruşturma başlatıldı
Öne Çıkan

Sosyal medya fenomeni Ertuğrul Kaya’ya, Trabzonlularla ilgili söylediklerinden dolayı soruşturma başlatıldı

11 Eylül 2026
Ezgi Apartmanı’nda oğlu, gelini ve 6 aylık torununu kaybeden anne: "8 yıl ceza, sanıkları ödüllendirmektir"
Öne Çıkan

Ezgi Apartmanı’nda oğlu, gelini ve 6 aylık torununu kaybeden anne: “8 yıl ceza, sanıkları ödüllendirmektir”

11 Eylül 2026
Sonraki Haber
Bakan Bolat OECD 'Kritik Mineraller Forumu'nda konuştu

Bakan Bolat OECD 'Kritik Mineraller Forumu'nda konuştu

En Güncel Haberler

Fatih Belediyesi yapay zeka projelerini GITEX AI Türkiye 2026’da tanıttı
Bilim & Teknoloji

Fatih Belediyesi yapay zeka projelerini GITEX AI Türkiye 2026’da tanıttı

12 Eylül 2026
Kamyonetin kasasından sarkan demire çarpan motosiklet sürücüsü gözünden yaralandı
Yerel Haberler

Kamyonetin kasasından sarkan demire çarpan motosiklet sürücüsü gözünden yaralandı

12 Eylül 2026
Seda Gazioğlu’nun ‘Sanatçıyı Beslemeyiniz’ sergisi sanatseverlerle buluştu
Kültür ve Sanat

“Sanatçıyı Beslemeyiniz” sanatseverlerle buluştu

12 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

460 milyon TL’yi aşan büyük ikramiye Bolu’da heyecan yarattı

12 Eylül 2026
Yaşam

Yenilenen Siirt Havalimanı’na ilk yolcu uçağı indi

12 Eylül 2026
Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda okula dönüş yoğunluğu

12 Eylül 2026
Yaşam

Kaza sonrası yaralıları taşıyan ambulanslar kaza yaptı, o anlar kamerada

12 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yenilenen Siirt Havalimanı'na ilk yolcu uçağı indi

Yenilenen Siirt Havalimanı’na ilk yolcu uçağı indi

- Haberton
12 Eylül 2026

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yenileme çalışmaları kapsamında geçici olarak uçuş trafiğine kapatılan Siirt Havalimanı’nın bugün itibarıyla yeniden uçuşlara...

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Türkiye’de sağlık okuryazarlığı: Hastaları bilgilendirme sorunu var mı?

Güncel Haber

Fatih Belediyesi yapay zeka projelerini GITEX AI Türkiye 2026’da tanıttı

Fatih Belediyesi yapay zeka projelerini GITEX AI Türkiye 2026’da tanıttı

12 Eylül 2026
Kamyonetin kasasından sarkan demire çarpan motosiklet sürücüsü gözünden yaralandı

Kamyonetin kasasından sarkan demire çarpan motosiklet sürücüsü gözünden yaralandı

12 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton