7 Temmuz 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - İletişim Başkanı ev sahipliğinde Londra’da ‘Transatlantik Güvenliği’ toplantısı

İletişim Başkanı ev sahipliğinde Londra’da ‘Transatlantik Güvenliği’ toplantısı

Haberton - Haberton
20 Mart 2026
- Dış Haberler
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İletişim Başkanı ev sahipliğinde Londra’da ‘Jeopolitik Dalgalanmalar Ortasında Transatlantik Güvenliği’ toplantısı

İletişim Başkanı ev sahipliğinde Londra’da ‘Jeopolitik Dalgalanmalar Ortasında Transatlantik Güvenliği’ toplantısı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Londra’da Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (Iıss) ile iş birliği içerisinde ‘Temmuz 2026 Ankara NATO Zirvesi için Türkiye’nin Öncelikleri: Jeopolitik Dalgalanmalar Ortasında Transatlantik Güvenliği’ temalı yuvarlak masa toplantısı düzenlendi.

İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ev sahipliğinde 7-8 Temmuz 2026 tarihlerinde NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi öncesinde müttefik ülkelerin başkentlerinde paneller serisi gerçekleştiriyor. Yakın zamanda İspanya’da Elcano Kraliyet Enstitüsü ve Fransa’da Uluslararası ve Stratejik İlişkiler Enstitüsü (Irıs) gibi ilgili ülkelerin önde gelen sivil toplum ve düşünce kuruluşlarıyla iş birliği içinde düzenlenen panellerin ardından bugün de Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da toplantı gerçekleştirildi. Türkiye’nin kuruluşundan bu yana büyük önem atfettiği ve aktif katkı sunduğu NATO’ya ilişkin yaklaşımı ve beklentilerinin ele alındığı toplantıda, Türkiye’nin İttifak’a sunduğu sivil ve askerî katkılar ile NATO içerisindeki rolü ve stratejik önemi değerlendirildi.

Duran, Video Mesaj Yayımladı

Toplantıda katılımcılara video mesajla hitap eden Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, NATO’nun kurulduğu 1949 yılından bu yana üye ülkelerin güvenliklerini korumayı hedefleyen uluslararası köklü bir kuruluş olduğunu ifade etti. Türkiye’nin 32 üye sayısına ulaşan NATO’ya kuruluşundan 3 yıl sonra üye olduğunu hatırlatan Duran, NATO’yla Türkiye’nin bu 74 yıllık yolculuğunda birçok meydan okumayla ve zorlukla karşılaştığını belirtti.

Her defasında karşılıklı vefa ilkesi gereği bu imtihanları aşmayı başardıklarını vurgulayan Duran, şunları kaydetti:

“Ülkemiz; jeostratejik konumu, askerî kapasitesi ve caydırıcılık unsurlarıyla, Soğuk Savaş’tan günümüze NATO’nun kolektif savunma mimarisinde vazgeçilmez bir merkez ülke ve jeopolitik denge unsurudur. Soğuk Savaş’ın sona ermesiyle, NATO’nun kriz yönetimi, barışı destekleme ve istikrarı tesis etmeye yönelik misyonlarında etkin rol üstlenmiştir.”

NATO Daha Dirençli, Teknolojik Ve Siyasi Bir İttifak İnşa Etmeyi Hedefliyor

Bugün NATO’nun, klasik devletlerarası çatışma riskleri ile hibrit tehditlerin iç içe geçtiği çok katmanlı bir güvenlik perspektifiyle faaliyet gösterdiğinin altını çizen Duran, bölgesel ve küresel gelişmelerin, NATO’nun tehdit algısını genişletmesini ve karar alma mekanizmalarını daha çevikleştirmesini zorunlu kıldığına dikkati çekti. Duran, bu kapsamda İttifak’ın, 2030 vizyonu ile büyük bir değişim başlatarak; siber güvenlikten yapay zekâya, enerji güvenliğinden iklim değişikliğinin güvenlik boyutuna kadar uzanan yeni nesil riskleri resmî tehdit kapsamına aldığını dile getirdi.

NATO’nun bu vizyonuyla önümüzdeki süreçte daha dirençli, daha teknolojik ve daha siyasi bir İttifak inşa etmeyi hedeflediğine işaret eden Duran, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye ise yeni savunma teknolojileri; insansız sistemler, hava savunma çözümleri ve deniz platformları gibi alanlarda artan kapasitesi ve yatırımları ile NATO’nun 360 derece güvenlik yaklaşımının sahadaki en güçlü uygulayıcılarından biridir. Bunların yanı sıra, Türkiye; yapay zekâ destekli dezenformasyon saldırıları, psikolojik harp faaliyetleri, kitlesel algı yönetimi ve manipülasyon girişimleri gibi yeni tehditlere karşı mücadelede proaktif bir yaklaşım benimsemekte, kurumsal kapasitesini her geçen gün artırmaktadır.”

Türkiye, 7–8 Temmuz’da NATO Devlet Ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne Ev Sahipliği Yapacak

İletişim Başkanlığının söz konusu tehditlere karşı kararlılıkla mücadele ettiğinin altını çizen Duran, bu süreçte NATO’nun dünya barışı ve istikrarı için önemi ile Türkiye’nin ittifak içerisindeki kritik konumunu ortaya koyan birçok pozitif iletişim kampanyası, panel, sempozyum ve yayın çalışmasını gerçekleştirdiklerini aktardı.

Türkiye’nin NATO içindeki kritik rolü ve konumunun, bağımsız karar alma kapasitesi ile ittifak sorumluluklarını bir arada yürüten dengeli bir anlayışa dayandığını ifade eden Duran, “Nitekim Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin NATO’ya yaklaşımını, ‘Biz kendi bağımsız dış politikamızı izlerken, müttefiklik ruhu içinde NATO’ya gerekli katkıları vermeye devam edeceğiz’ sözleriyle ifade etmiştir.” dedi.

Duran, “7–8 Temmuz 2026 tarihlerinde NATO Devlet ve Hükûmet Başkanları Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak olmamız, müttefiklik ruhunu ve Türkiye’nin ittifak içindeki ağırlığını yansıtması bakımından oldukça kıymetlidir.” değerlendirmesinde bulundu. İletişim Başkanı Duran, bu zirve ve 2026 yılı boyunca gerçekleştirilecek uluslararası etkinliklerin, Türkiye’nin yeni dönemdeki rolünü göstermesi açısından önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Programın ilk gününde yuvarlak masa toplantısına Cumhurbaşkanı Güvenlik Başdanışmanı, Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da katıldı. Toplantıya katılan çok sayıda uzmanın sorularını yanıtlayan Kılıç, Birleşik Krallık Türkiye ilişkileri, ABD – İsrail ile İran arasındaki savaş, NATO’nun güvenlik kapasitesi, Türkiye’nin İttifakın Güneydoğu kanadındaki katkıları ve genel olarak bölgedeki güncel gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Programın ikinci gününde ise Chatham House düşünce kuruluşunda bir grup uzman, akademisyen ve diplomatla yuvarlak masa toplantısına katılan Akif Çağatay Kılıç, burada da İran ve Orta Doğu’da yaşanan gelişmelerin yanı sıra Türkiye’nin bölgesindeki krizlerde üstlendiği ara buluculuk rolü ve savunma kapasitesini güçlendirme hususundaki çabaları gibi konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Büyükelçi Osman Koray Ertaş’ın ev sahipliğinde Londra Büyükelçiliği Rezidansında önde gelen İngiliz basın kuruluşlarının mensuplarıyla da bir araya geldi. 2026 NATO Zirvesi’nin Türkiye’de gerçekleştirileceğini hatırlatan Kılıç, Türkiye’nin NATO ve diğer müttefikleriyle eşgüdüm halinde yürüttüğü çalışmalardan bahsetti ve basın mensuplarının bölgesel gelişmelerle ilgili soruları yanıtladı.

Etiketler: ABDAnkaraCumhurbaşkanıİranİsrailNatoRecep Tayyip ErdoğanSavaşTürkiye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Beşiktaş bütün derbileri kazanmak için çıkar

Sonraki Haber

İki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 1 ölü, 5 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

İsrail, Lübnan'ın güneyine saldırı düzenledi
Dış Haberler

İsrail, Lübnan’ın güneyine saldırı düzenledi

7 Temmuz 2026
Hamaney için Kum kentinde cenaze töreni düzenlendi
Dış Haberler

Hamaney için Kum kentinde cenaze töreni düzenlendi

7 Temmuz 2026
Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
Dış Haberler

Suriye Cumhurbaşkanı, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

7 Temmuz 2026
Çin’deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi
Dış Haberler

Çin’deki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 15’e yükseldi

7 Temmuz 2026
Küba’da ulusal elektrik sistemi çöktü
Dış Haberler

Küba’da ulusal elektrik sistemi çöktü

7 Temmuz 2026
Sudan'da altın madeninde göçük: 15 ölü
Dış Haberler

Sudan’da altın madeninde göçük: 15 ölü

7 Temmuz 2026
Sonraki Haber
İki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 1 ölü, 5 yaralı

İki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada; 1 ölü, 5 yaralı

En Güncel Haberler

7'nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi
Yerel Haberler

7’nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

7 Temmuz 2026
Malatya'da 3 firari FETÖ hükümlüsü yakalandı
Yerel Haberler

Malatya’da 3 firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

7 Temmuz 2026
Ticaret Bakanlığı'ndan İstanbul'da marketlere 'fahiş fiyat' ve 'etiket' denetimi
İş Dünyası

Ticaret Bakanlığı’ndan İstanbul’da marketlere ‘fahiş fiyat’ ve ‘etiket’ denetimi

7 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de inek, üçüz doğurdu

7 Temmuz 2026
Yaşam

Suçun tekrar oranı, rehabilitasyon programları ile yüzde 20-40 arasında azaltılmakta

7 Temmuz 2026
Yaşam

Sincan Belediyesi’nden marketlere denetim

7 Temmuz 2026
Yaşam

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 2 vaşak ile 2 Serval kedisi ele geçirildi

7 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Rüzgarla açığa sürüklenen bottaki 2 çocuğu cankurtaranlar kurtardı

Rüzgarla açığa sürüklenen bottaki 2 çocuğu cankurtaranlar kurtardı

- Haberton
7 Temmuz 2026

Bartın'ın Güzelcehisar Sahili'nde rüzgarla birlikte açığa sürüklenen bottaki 2 çocuk, cankurtaranlar tarafından kurtarıldı. Olay, saat 16.00 sıralarında Güzelcehisar Sahili'nde meydana...

Kredi notunuz düşükse dikkat! Bankaların en çok baktığı puanı yükseltmenin etkili yolları

Birikim yapamıyorum diyenler dikkat! Uzmanların önerdiği en etkili tasarruf yöntemleri

Gece sık idrara çıkıyorsanız dikkat! Masum sanılan belirti ciddi hastalıkların ilk işareti olabilir

Göbek çevresi yağlanması neden tehlikeli? Sessizce birçok hastalığın riskini artırabiliyor

Güncel Haber

7'nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

7’nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

7 Temmuz 2026
Malatya'da 3 firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

Malatya’da 3 firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

7 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton