15 Eylül 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Sağlık Haberleri - İl Sağlık Müdürü’nden Turkovac için gönüllü çağrısı

İl Sağlık Müdürü’nden Turkovac için gönüllü çağrısı

Haberton - Haberton
24 Kasım 2021
- Sağlık Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İl Sağlık Müdürü'nden Turkovac için gönüllü çağrısı

İl Sağlık Müdürü'nden Turkovac için gönüllü çağrısı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan Turkovac için gönüllü çağrısında bulundu

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Turkovac aşısının Trakya koordinatörlüğünü Çorlu Devlet Hastanesi’nin yaptığını belirtip, şu ana kadar gönüllülere uygulanan aşıyla ilgili şikayet olmadığını söyledi. “Turkovac’a gittikçe artan ilgi var” diyen Kalkan, aşı için gönüllü olunması çağrısında bulundu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı, 6-12 Kasım’ın illere göre haftalık vaka haritasında önceki hafta 100 bin kişide 281,85 olan vaka sayısı, 313,95’e yükseldi. En fazla vaka artışı olan 8’inci il Tekirdağ, en az 2 doz aşı olan 18 yaş ve üstü nüfusta da yüzde 80,9 oranıyla mavi iller arasında bulunuyor. İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Turkovac aşısının Trakya koordinatörlüğünü Çorlu Devlet Hastanesi’nin yaptığını belirterek, şu ana kadar gönüllülere uygulanan aşı ile ilgili hiçbir şikayetin bulunmadığını söyledi.

" İnşallah bu yılın sonu itibarıyla bu tamamlanmış olacak ve 2022'nin ilk aylarında da vatandaşlarımızın kullanımına, tüm dünya insanlığının kullanımına sunmuş olacağız. "
” İnşallah bu yılın sonu itibarıyla bu tamamlanmış olacak ve 2022’nin ilk aylarında da vatandaşlarımızın kullanımına, tüm dünya insanlığının kullanımına sunmuş olacağız. “

“Turkovac’a gittikçe artan bir ilgi var” diyen Sağlık Müdürü Kalkan, “Bölgemizin koordinatör iliyiz. Bunu da ilimizde Çorlu Devlet Hastanesi yürütmekte. Bu hastanemizde de artan sayıda vatandaşlarımızın ilgisiyle karşılaşmaktayız ama yeniden bir ivme vermesi için vatandaşlarımızı da tekrar özellikle kendi aşımızı son tamamlanma sürecine onların da bir katkı vermesini bekliyoruz. Faz 3 çalışmalarını bakanlığımız bitirmek üzere. İnşallah bu yılın sonu itibarıyla bu tamamlanmış olacak ve 2022’nin ilk aylarında da vatandaşlarımızın kullanımına, tüm dünya insanlığının kullanımına sunmuş olacağız.

Bu açıdan gerçekten gönüllülerimiz birer kahramandır. Onlardan aldığımız geri dönüşlerde de son derece bir memnuniyet gözlemlemekteyiz. Hiçbir aşı komplikasyonuyla karşılaşmadıklarını ve kendilerini çok iyi hissettiklerini ifade etmektedirler. Bu açıdan da tekrar tüm Trakya’ya seslenmek isteriz ki Turkovac aşımızın bir an önce tüm insanlıkla buluşabilmesi için onları gönüllü olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

" Hiçbir aşı komplikasyonuyla karşılaşmadıklarını ve kendilerini çok iyi hissettiklerini ifade etmektedirler."
” Hiçbir aşı komplikasyonuyla karşılaşmadıklarını ve kendilerini çok iyi hissettiklerini ifade etmektedirler.”

İl Sağlık Müdürü Kalkan, vaka sayılarının artmasında en büyük etkenin rehavet ve kapalı ortamlar olduğunu, dönem dönem vaka sayılarında artış izlendiğini belirterek, şunları söyledi:

“Hatta bu konuyla ilgili şimdi özellikle Avrupa ülkelerinde iyi bir artış söz konusu. Genellikle de bu artış 4 ile 8 hafta arası bir periyotta bize de geliyor. Dolayısıyla bunun bizim bilemediğimiz etkenleri söyleyebiliriz ama bizim bilebildiğimiz, insan olarak görebildiğimiz, gözlemleyebildiğimiz, biz kaynaklı sebepler. Bunlar nedir? Başından beri bakanlığımızın yenilediği Covid Mücadele Rehberleri’nde ifade ettiği üzere, özellikle en başa çıkan aşılama konusunda göstereceğimiz hassasiyet. Şimdi bu konuyla ilgili de şunu söyleyebiliyor bazı vatandaşlarımız, ‘Yani aşılanan illerimizde de yüksek vakalar görebiliyoruz’. Doğrudur, görülebilir ama 20 binleri aşan vaka sayılarına paralel servislerimizde ve yoğun bakımlarımızda bir artış gözlememekteyiz ve buna paralel ciddi kayıplar gözlememekteyiz.

Özellikle de aşılanmış kişilerin hastalık seyirlerinin daha az olduğunu da gözlemekteyiz. Yani bu tartışmasız bir şekilde aşıdan imtina edilmemesini, mutlak surette aşılanılması gerçeğini önümüze koyuyor. Bu reddedilemez ve gözlenebilir bir gerçekliktir. Dolayısıyla biz tedbirlerimizin en başında tekrar aşı olmayı, aşılanmamış vatandaşlarımızın mutlak surette aşılanmasını kendilerine tekrar hatırlatıyoruz. Artış sebepleri içerisinde elbette kalabalık bir şekilde kapalı ortamlarda özellikle sonbahar, kış mevsiminde bunu da ifade etmeliyiz. Kapalı ortamlarda bulunulması, rehavete düşülmesi, ‘Ben aşılandım nasılsa kendimi artık koruyorum’ düşüncesi, ‘Bana bir şey olmaz’ düşüncesi ve çok fazla sosyal hayatta aktif olan insanlarımızın taşıyıcılıklarının da bunu artırması. Bu sebeple aslında gerçekten de bize ait olan artışı oluşturan sebepleri tersine çevirdiğimiz zaman vaka sayılarının da düştüğünü gözlemlemekteyiz.” 

‘TEDBİRLERİMİZİ ALMIŞ DURUMDAYIZ’

Hem Covid-19 hem de kronik hastalıkların yoğun olma ihtimaline karşı hastanelerde tedbirlerini aldıklarını belirten Dr. Kalkan, şöyle devam etti:

“Yaş oranlarımızda gençlerimizin biraz daha hassasiyet göstermeleriyle bundan birkaç ay önceki daha fazla genç sayıda gördüğümüz yoğun bakımda yatan hasta sayısının fazlalığının şimdilerde biraz daha toparlandığını söyleyebiliriz. Aynı şekilde kronik hastalıkları olan, immünitesi zayıf olan hastalarımızın da genel yoğun bakımlarda daha fazla olduğunu gözlemliyoruz. Özellikle yaklaşan kış ayları bizim için başta kronik akciğer hastalıkları, kronik kalp hastalıkları olan hastalarımız için yoğun bakım ihtiyacının artacağı bir döneme giriyoruz.

Bu dönemde hem Covid sebepli hem kronik hastalıklarımızın mevsimsel yoğunluk gösterebileceği endişesiyle biz tüm tedbirlerimizi almış durumdayız. Buna paralel olarak da vatandaşlarımızın da inşallah bu sonbahar ve kış, Covid salgını içerisinde geçirdiğimiz son mevsim olsun ve baharda inşallah sevdiklerimizle daha güzel bir kucaklaşma, gerçek bir bahar sevinci yaşayabilmemiz için bu kurallara tekrar ilk kez uyuyorlarmış farkındalığıyla ve bilinçliliğiyle uymalarını hatırlatmak istiyoruz.”

Etiketler: Aşı
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Galatasaray Marsilya’yı konuk edecek

Sonraki Haber

Delirten hastalık nedeniyle 5 dişinden oldu

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Evde Bakım Yardımı ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı
Sağlık Haberleri

Evde Bakım Yardımı ödemeleri hak sahiplerinin hesaplarına yatırılmaya başlandı

15 Eylül 2026
Kontrolsüz ağrı kesici kullanımı böbrek yetmezliğine neden oldu; eşi böbreğini bağışladı
Sağlık Haberleri

Kontrolsüz ağrı kesici kullanımı böbrek yetmezliğine neden oldu; eşi böbreğini bağışladı

14 Eylül 2026
Kendi hastalığından yola çıktı, sağlıklı yaşam koçu oldu
Sağlık Haberleri

Kendi hastalığından yola çıktı, sağlıklı yaşam koçu oldu

14 Eylül 2026
Kalp ve damar hastalıkları toplumu tehdit ediyor
Sağlık Haberleri

Kalp ve damar hastalıkları toplumu tehdit ediyor

14 Eylül 2026
Çocukların diş sağlığı için ebeveynlere görev düşüyor
Sağlık Haberleri

Çocukların diş sağlığı için ebeveynlere görev düşüyor

14 Eylül 2026
Uzmanlar uyardı: "Çocukların okul başarısında dengeli beslenme önemli"
Sağlık Haberleri

Uzmanlar uyardı: “Çocukların okul başarısında dengeli beslenme önemli”

14 Eylül 2026
Sonraki Haber
Delirten hastalık yüzünden 5 dişinden oldu

Delirten hastalık nedeniyle 5 dişinden oldu

En Güncel Haberler

Silivri açıklarında bulunan cesedin 'Tuğberk İmamoğlu' gemisinin kaptanına ait olduğu ortaya çıktı
Yerel Haberler

Silivri açıklarında bulunan cesedin ‘Tuğberk İmamoğlu’ gemisinin kaptanına ait olduğu ortaya çıktı

15 Eylül 2026
Çin ve Fransa dışişleri bakanları telefonda görüştü
Dış Haberler

Çin ve Fransa dışişleri bakanları telefonda görüştü

15 Eylül 2026
TGTOF Başkanı Cengiz Toksöz: Türk'ün ok ve yaydaki gücünü Güney Kore’de göstereceğiz
Spor Haberleri

TGTOF Başkanı Cengiz Toksöz: Türk’ün ok ve yaydaki gücünü Güney Kore’de göstereceğiz

15 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

TÜİK: Hizmet üretimi yıllık yüzde 3 arttı

15 Eylül 2026
Yaşam

Siirt’te okul çevreleri ve servis araçlarına denetim

15 Eylül 2026
Yaşam

SUP boardda keyif kadar risk de büyük

15 Eylül 2026
Yaşam

Sebze ve meyvede fahiş fiyat operasyonu: 41 firma yöneticisine gözaltı kararı

15 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Aranan hükümlü, baskına gelen polisleri görünce balkondan kaçmaya çalıştı

Aranan hükümlü, baskına gelen polisleri görünce balkondan kaçmaya çalıştı

- Haberton
15 Eylül 2026

Hatay'ın İskenderun ilçesinde uyuşturucu suçlarından kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan E.B. ile iş yeri kurşunlama olayına karışan 2 şüpheli tutuklandı. Şüphelilerden...

Çocuk ders çalışmak istemiyorsa ne yapılmalı? Uzmanların önerdiği etkili yöntemler

EYT’den emekli olup çalışmaya devam edenlerin hakları neler? Maaş, kıdem, izin ve SGDP ayrıntıları

İkinci el otomobil alırken motorun iyi olduğu nasıl anlaşılır? Ustaların baktığı kritik işaretler

Buzdolabına sıcak yemek koyarsanız ne olur? Gıda güvenliği ve enerji tüketiminde kritik ayrıntılar

Güncel Haber

TÜİK: Hizmet üretimi yıllık yüzde 3 arttı

TÜİK: Hizmet üretimi yıllık yüzde 3 arttı

15 Eylül 2026
Silivri açıklarında bulunan cesedin 'Tuğberk İmamoğlu' gemisinin kaptanına ait olduğu ortaya çıktı

Silivri açıklarında bulunan cesedin ‘Tuğberk İmamoğlu’ gemisinin kaptanına ait olduğu ortaya çıktı

15 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton