17 Temmuz 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İktidarı erken seçime zorlamak durumundayız

İktidarı erken seçime zorlamak durumundayız

Haberton - Haberton
11 Ekim 2024
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
İktidarı erken seçime zorlamak durumundayız

İktidarı erken seçime zorlamak durumundayız

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Kim ‘Geçinemiyoruz’ diyorsa, aldığı maaşa itiraz ediyorsa, ürünü para etmeyip, buna itiraz ediyorsa onların yanında olalım. Çünkü muhalefeti ‘Parlamento içindeki muhalefet’, ‘Dışındaki muhalefet’ ayrımı olmaksızın hep birlikte toplumsal bir muhalefete dönüştürmek ve bu iktidarı erken seçime zorlamak durumundayız” dedi.

Bir dizi programa katılmak için Çanakkale’ye gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 14 büyükşehir belediye başkanı olmak üzere toplam 21 belediye başkanının katıldığı, il belediye başkanları toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHP’nin, Türkiye’nin 7 bölgesinde il belediyesi bulunan tek parti olduğunu belirten Özel, “Hep söylüyorum, bizim belediye başkanlarımızın ellerinde, ceplerinde, kadın belediye başkanlarımızın çantalarında birer anahtar var. Bu anahtar belediyelerinin kapısının ya da kasasının ya da şehrin altın anahtarı değil, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelecekteki iktidarının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında gireceği ilk seçimlerdeki iktidarının anahtarı. İl belediye başkanları aylık ya da 45 günlük periyotlarla bir araya geliyor.

Çok önemli bir gündemle çalışıyorsunuz, sunumlar alıyorsunuz. Deneyimlerinizi aktarıyorsunuz, tecrübeleri paylaşıyorsunuz, projelerde ortaklaşıyorsunuz. Buradan evinize giderken benzer özellikler arz eden ve içeren 20 farklı ilin görüşünü, tecrübesini, deneyimini, projelerini öğrenmiş olarak ve vizyonunuza vizyon katmış olarak, zihniniz ilinize daha iyi hizmet etme noktasında daha da berraklaşmış bu konuda daha motive olmuş olarak dönüyorsunuz” dedi.

‘BU ÇOK KIYMETLİ TOPLANTILARI ÇOK ÖNEMSİYORUM’

Özel, “Bu çok kıymetli toplantıları çok önemsiyorum. Bundan sonra da bu toplantıların aynı rutinde aksamadan, aynı ciddiyette bu başarılı sonuçları üreterek devam edeceğine inanıyorum. Merkezin yerele yapacağı katkılar ya da vereceği talimatlar kıymetlidir; ama bunun yerelde bir yerel lider olduğu ve o yerel liderin sorunlar ortaya çıktığında buna yerelden ilk reaksiyonu veren ve orada liderlik eden, önderlik eden ve güven veren kişi olduğunu sizler gösterdiniz. Pandemiden geriye, AK Parti’li herhangi bir belediye başkanının yaptığı hiçbir şey kalmadı. ‘Pandemide ne yaptık’ deyince, merkezi olarak yapılan, yapılamayan şeyler konuşuluyor, tartışılıyor ama ‘Pandemide bunun dışında ne yapıldı?’ derseniz, her noktasında Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları var, belediyelerin yapmış olduğu işler var” diye konuştu.

‘ÇANAKKALE’DE ÇEŞMEDEN AKAN SU İÇİLEBİLİYOR’

İl belediye başkanlarının 6 aylık çalışmalarından gurur duyduğunu söyleyen Özel, “Çanakkale’de ilkokulda okuyan çocukların hiçbiri, boş beslenme çantasıyla okula gitmiyor. Çünkü Çanakkale Belediyesi, yoksul çocukların beslenme çantasını dolduruyor. Türkiye’de 3 çocuktan 1’i beslenme çantasız okula gidiyor. Kantinden alışveriş yapmayan çocukların sayısı yüzde 66. Üç çocuktan 2’si kantine hiç uğramıyor. 3 çocuktan 1’i okula aç gidiyor, aç dönüyor. Bunun Çanakkale’de olmadığını öğrenmek kadar gurur verici bir şey yok.

Beyoğlu Belediyesi’nin okullarda başlattığı su sebili uygulaması, diğer belediyeler arasında da yayılmaya başladı. Çanakkale’de çeşmeden akan su içilebiliyor. Çünkü Çanakkale Belediyesi’ni 2019’da AK Parti’den almadık. Alsaydık, AK Parti’den aldığımız bütün belediyelerde olduğu gibi içilemez, çamur gibi su akıyor olacaktı. Her birinize genel başkanınız olarak söylüyorum; şehrinizde çeşmeden su akmıyorsa, akan su içilebilir değilse, okulda babasının, annesinin durumu iyi olanların iyi su alıp içtiği, diğerlerinin çeşmeye dayanıp, hastalığı ağzına dayadığı bir şeye izin vermeyin. Okul sebili uygulamasını hızla yaygınlaştırmanızı ve bu ülkenin yoksul ailelerinin evlatlarının temiz su içme hakkına ve sağlıklarına sahip çıkmanızı özellikle arzu ediyoruz” diye konuştu.

‘BELEDİYELERDE İNANILMAZ PERSONEL FAZLASI VAR’

25 şehirde 57 kent lokantası açtıklarını belirten Özel, “Bu sayının daha da artması gerekiyor. CHP’li belediyeler 6 ayda 77 kreş açtı. Bunu önemsiyoruz. Bu kadınların çalışma hayatına katılması ve çocukların hayata hazırlanması yönünden imkan sağlıyor. Yerel yönetimlerin çözebildiği ve çözemediği sorunlar var. Çözemediğimiz sorun, işsizlik. Çünkü yerel yönetimler istihdam yaratma imkanı olan ama an itibarıyla zaten geçmiş dönemde de bu kadar büyük işsizlik varken hangi partiden olursa olsun belediyenin tüm istihdam olanaklarının kullanıldığı, dolduğu hatta hepimiz biliyoruz ki aşıldığı süreçleri yaşıyoruz. Belediyelerde inanılmaz personel fazlası var. Bir yandan da her bir belediyemizde binlerce, on binlerce belediyenin boyutuna göre, yapısına göre iş başvuruları var. Bu en çok zorlandığımız konu. Bunu biliyoruz. İşsizlik sorununu çözmek için de CHP iktidarı için gün sayıyoruz.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) işsizlik rakamlarını açıkladı. 0,3’lük bir düşüşten, yüzde 8,5’luk bir işsizlikten bahsediyorlar. TÜİK’in de rakamlarında gizlemediği, DİSK’in detaylı araştırmalarında tüm kesimler tarafından doğrulandığı şekilde Türkiye’de gerçek anlamda işsizlik 8,8 milyondan 11 milyona çıkmış. Sadece 2023 Ağustos’tan, 2024 Ağustos’a kadar 2,2 milyon yeni işsizin eklenmesiyle geniş tabanlı işsizlik 11 milyona çıkmış durumda. Kim ‘Geçinemiyoruz’ diyorsa, aldığı maaşa itiraz ediyorsa, ürünü para etmeyip, buna itiraz ediyorsa onların yanında olalım. Çünkü muhalefeti ‘Parlamento içindeki muhalefet’, ‘Dışındaki muhalefet’ ayrımı olmaksızın hep birlikte toplumsal bir muhalefete dönüştürmek ve bu iktidarı bir şekilde erken seçime zorlamak durumundayız” açıklamalarında bulundu.

ULUSAL ÇANAKKALE ROMAN ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

Özel, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ulusal Çanakkale Roman Çalıştayı’na katıldı. Özel, burada Roman vatandaşların sorunlarını dinleyerek, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Ulusal Çanakkale Roman Çalıştayı’nı gerçekleştirdiklerini söyleyen Özel, “Bundan sonra bunları devam ettireceğiz. Ancak bu süreç, bugün başlayan bir süreç değil. Cumhuriyet Halk Partisi’nin uzun yıllardır üzerinde durduğu, bazen çok ivmelenen, bazen yavaşlayan, bazen memnuniyetlerin, bazen tatsızlıkların ifade edildiği, birazcık kişiler üzerinden belli noktalardan ilerleyen bir süreci artık kurumsallaştırma ve bundan sonraki süreci hep beraber yönetme kararlılığındayız. Mart ayında İzmir’de bütün Roman kardeşlerimi siyasete katılmaya, Cumhuriyet Halk Partisi’ne gelmeye, belediye meclis üyeliklerine, belediye başkanlığına, milletvekilliğine talep açmaya, CHP’de siyaset yapmaya davet etmiş ve ‘Bundan sonra hep birlikte olacağız. Kurumsal yapılar oluşturacağız. Siz çalışmak, siyaset yapmak istedikçe genel başkanınız sonuna kadar arkanızda duracak’ demiştim. Bugün önemli bir adım attık. Ulusal bir çalıştay ama aslında uluslararası boyutları da var” dedi.

‘BAZILARI DAHA EŞİT, BAZILARI DAHA AZ EŞİT’

Özgür Özel, “Kadınların, gençlerin ve kırılgan grupların Cumhuriyet Halk Partisi’nde önünü açmak, benim boynumun borcu. Sol ve sosyal demokrat bir partiyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün 101 yıl önce kurduğu partiyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ülkede 86 milyona ulaştık. Bizim görüşümüze, anlayışımıza göre her vatandaşımızın anayasada olduğu gibi eşit, ayrımcılığa uğramadan, bütün imkanlardan eşit yararlanarak, eşit ve onurlu yurttaşlar olarak yaşadıkları bir Türkiye’yi ortaya koymak hepimizin görevi. Bugün Türkiye’de baktığınız da anayasaya göre herkes eşit ama baktığınız da bazıları daha eşit, bazıları daha az eşit. Biraz önce burada birtakım ifadeler kullanıldı. ‘Ayrımcılığa uğruyoruz’, ‘Ciddi sorunlarımız var ve bu sorunlara çözüm getirmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’nin önemli adımlar atmasını istiyoruz’ dediler. Bir tarafımda Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek oturuyor. Bir tarafımda da övgüyle bahsedilen, desteklenen hem mahallesinin muhtarı hem Muharrem Erkek tarafından Çanakkale Belediyesi’nde koordinatör olarak atanmış, iki kadın yardımcısı var. Çanakkale’deki Romanlarla belediye arasında koordinasyonu sağlıyor. Muhtar belediyenin koordinatörü olmuş. Mahallenin sorununu görüyor, belediyedeki bir görevli olarak da o sorunu hızla çözüyor. Bu iyi örneği, Cumhuriyet Halk Partili bütün belediyelere öneriyoruz. Bu konuda gerekli yazılı talimatları da vereceğiz” diye konuştu.

Etiketler: CHPÖzgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Bugün yas ve isyan günü

Sonraki Haber

Esenyurt’ta evden kaçmak isteyen 16 yaşındaki kız 2’nci kattan düştü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
18 bin 557 çiftçinin elektriği kesildi
Politika

18 bin 557 çiftçinin elektriği kesildi

17 Temmuz 2026
Bakan Gürlek’ten yasallaşan 12’nci Yargı Paketi ile ilgili açıklama
Politika

Bakan Gürlek’ten yasallaşan 12’nci Yargı Paketi ile ilgili açıklama

17 Temmuz 2026
Bakan Uraloğlu: Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız
Politika

Mavi vatanımızda çıkarlarımızı koruyacağız

16 Temmuz 2026
Tarım ve Orman Bakanlığı 1874 personel alımı sürecini başlatıyor
Politika

Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alımı sürecini başlatıyor

16 Temmuz 2026
Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian'ı kabul etti
Politika

Bakan Güler, Kuveyt Genelkurmay Başkanı Al-Shuraian’ı kabul etti

16 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Esenyurt'ta evden kaçmak isteyen 16 yaşındaki kız 2'nci kattan düştü

Esenyurt'ta evden kaçmak isteyen 16 yaşındaki kız 2'nci kattan düştü

En Güncel Haberler

Eşi tarafından burnu ısırılıp koparılan İmran: Canımın acıyla balkondan atlamayı bile düşündüm
Yerel Haberler

Eşi tarafından burnu ısırılıp koparılan İmran: Canımın acıyla balkondan atlamayı bile düşündüm

17 Temmuz 2026
Kemer Country Club bünyesinde 'Kemer Padel' hayata geçirildi
Spor Haberleri

Kemer Country Club bünyesinde ‘Kemer Padel’ hayata geçirildi

17 Temmuz 2026
TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,5 arttı
İş Dünyası

TÜİK: Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 0,5 arttı

17 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Yerli tren simülatörü geliştirilecek

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Yaşam

Muğla açıklarında 67 düzensiz göçmen yakalandı

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

- Haberton
17 Temmuz 2026

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde yürütülen doktora tez projesi kapsamında, kentin önemli gen kaynaklarından Norduz koyunlarının davranış profilleri inceleniyor. Proje, iklim...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

Eşi tarafından burnu ısırılıp koparılan İmran: Canımın acıyla balkondan atlamayı bile düşündüm

Eşi tarafından burnu ısırılıp koparılan İmran: Canımın acıyla balkondan atlamayı bile düşündüm

17 Temmuz 2026
Kemer Country Club bünyesinde 'Kemer Padel' hayata geçirildi

Kemer Country Club bünyesinde ‘Kemer Padel’ hayata geçirildi

17 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton