7 Ekim 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - İklim krizine dair endişeliyiz

İklim krizine dair endişeliyiz

Haberton - Haberton
19 Ocak 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İklim krizine dair endişeliyiz

İklim krizine dair endişeliyiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Global İklim Krizi araştırmasında Türk katılımcıların yüzde 75’i iklim krizine dair endişeler taşıyor.

Vodafone Enstitüsü, aralarında Türkiye’nin de yer aldığı 17 ülkeyi kapsayan bir araştırma yayınladı. “Global Future Pulse Sustainability” araştırmasına göre dijitalleşme iklim değişikliğiyle mücadelede etkili bir çözüm olarak görülüyor. Araştırmaya Türkiye’den katılanların yüzde 75’i iklim krizine dair ciddi endişeler taşırken, yüzde 85’i sürdürülebilir ürünlere daha fazla ödemeye eğilimli olduğunu belirtiyor.

Vodafone Enstitüsü tarafından Kantar iş birliğiyle hazırlanan “Global Future Pulse Sustainability” raporu yayınlandı. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 17 ülkeden 17 bin vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarının ele alındığı raporda, kişilerin iklim değişikliği hakkındaki görüşlerine yer veriliyor.

Araştırmaya göre, Türkiye’den ankete katılanların yüzde 75’i iklim krizine dair ciddi endişeler taşırken, yüzde 85’i sürdürülebilir ürünlere daha fazla ödemeye eğilimli olduğunu belirtiyor. Dijitalleşmenin iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmede temel kaldıraç olacağına inananların oranı araştırma genelinde yüzde 64 olurken, bu oran Türkiye’de yüzde 68’e kadar çıkıyor. Diğer yandan Türk katılımcıların yüzde 89’u iklim krizini yönetmek için güçlü regülasyonlara ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

“KATILIMCILAR DİJİTALLEŞMEYİ İKLİM KRİZİ İLE MÜCADELEDE ETKİLİ BİR ÇÖZÜM OLARAK GÖRÜYOR”

Araştırmayı değerlendiren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, “Dijitalleşme; enerji verimliliği, doğal kaynakların sorumlu kullanılması ve döngüsel bir ekonomi yaratmanın anahtarı olarak konumlanıyor. Vodafone Enstitüsü’nün dünya çapında yaptığı araştırma, dijitalleşmenin iklim değişikliğiyle mücadeledeki rolünü göstermesi bakımından önem taşıyor. Araştırmaya göre, iklim değişikliğiyle mücadelede teknoloji ve inovasyon belirleyici kaldıraçlar olarak öne çıkıyor. Katılımcıların önemli bir bölümü dijitalleşmeyi iklim krizi ile mücadelede etkili bir çözüm olarak görüyor. Sürdürülebilir bir gelecek için iş dünyasından peşi sıra gelen karbon nötr şirketlere dönüşüm hedefleri arttıkça sektörümüze de hem kendi karbon ayakizini azaltmak hem de ihtiyaç duyulan çözümleri sağlamak açısından önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

Süel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vodafone Grubu, küresel karbon emisyonlarını 2040’a kadar net sıfıra düşürme taahhüdü verdi. Bu kapsamda biz de Türkiye’de şebekemiz ve ofislerimizde kullandığımız elektriğin yüzde 100’ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamaya başladık. Türkiye’de şebekesinin tamamında yenilenebilir enerji kullanan ilk ve tek operatör olduk. Bunun yanı sıra Adana’da ve İstanbul Esenyurt’taki teknoloji merkezlerimizde toplam 5 milyon TL’yi aşkın yatırımla güneş enerjisi sistemleri kurduk. Yenilenebilir enerji yatırımlarımıza İzmir, Tuzla ve Diyarbakır’daki teknoloji merkezlerimizle devam etmeyi planlıyoruz. Hayata geçireceğimiz yenilenebilir enerji yatırımlarıyla yıllık yaklaşık bin 451 ton karbon salımının önüne geçmeyi hedefliyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz dijital çözümlerle de müşterilerimizin enerji verimliliğini artırırken çevresel etkilerini azaltmalarına katkıda bulunuyoruz.”

HER ÜLKEDEN BİN KİŞİ KATILDI

Vodafone Enstitüsü’nün Kantar iş birliğiyle online olarak gerçekleştirdiği araştırmada Brezilya, Çin, Mısır, Fransa, Almanya, Macaristan, Hindistan, İtalya, Kenya, Romanya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, Türkiye, Birleşik Krallık ve ABD yer aldığını aktaran Süel, her ülkeden 16 yaş üstü bin kişinin katıldığı araştırma kapsamında 21 Eylül – 4 Ekim 2021 tarihleri arasında toplam 17 bin görüşme yapıldığını kaydetti.

YENİ DÖNÜŞÜMÜN ANAHTARI DİJİTALLEŞME

Yapay zeka ve nesnelerin internet gibi dijital teknolojilerin kullanımı pek çok sektörde verimliliği artırırken emisyonların azaltılmasına önemli katkı sağladığına dikkat çeken Süel, “Dünya Ekonomik Forumu, dijital çözümlerin küresel emisyonları yüzde 15 oranında azaltabileceğini ifade ediyor. Dijitalleşmenin yeşil dönüşümdeki hızlandırıcı etkisi, araştırmaya katılanlar tarafından da fark edilmiş durumda. 17 ülkede ankete katılan 25-34 yaş grubundaki 10 kişiden 7’si küresel ısınmaya karşı dijitalleşmenin kilit rol oynayacağını belirtiyor. Araştırmaya katılan dokuz Avrupa ülkesinde katılımcıların yüzde 57’si dijitalleşmenin iklim değişikliği ile mücadelede yanıtın bir parçası olduğuna inanıyor” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kidzania’dan sömestr tatiline özel etkinlik

Sonraki Haber

Gümrüklerde e-İhale ile satış geliri % 54 arttı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TCMB Başkanı Karahan: Fonlardaki çıkışlar büyük oranda mevduata yöneldi
İş Dünyası

Fatih Karahan’dan fon çıkışları açıklaması: “Büyük oranda mevduata yöneldi”

6 Ekim 2026 - Güncellenme Tarihi 7 Ekim 2026
Yapı Kredi World, 35’inci yılını kutladı
İş Dünyası

Yapı Kredi World, 35’inci yılını kutladı

6 Ekim 2026
THY ev sahipliğinde IATA Dünya Emniyet ve Operasyon Konferansı başladı
İş Dünyası

THY ev sahipliğinde IATA Dünya Emniyet ve Operasyon Konferansı başladı

6 Ekim 2026
Türk Telekom, TahtApp ile az gören çocukların eğitimine desteğini sürdürüyor
İş Dünyası

Türk Telekom, TahtApp ile az gören çocukların eğitimine desteğini sürdürüyor

6 Ekim 2026
TÜRGEV, 'Güzel İşler Fabrikası'nın yeni sezon açılışını yaptı
İş Dünyası

TÜRGEV, ‘Güzel İşler Fabrikası’nın yeni sezon açılışını yaptı

6 Ekim 2026
Güneş ve rüzgâr kaynaklı elektrik üretiminde rekor: 9,9 kilovat saat üretime ulaşıldı
İş Dünyası

Güneş ve rüzgâr kaynaklı elektrik üretiminde rekor: 9,9 kilovat saat üretime ulaşıldı

6 Ekim 2026
Sonraki Haber
Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı rakamlara göre, gümrüklerde 2021'de e-İhale ile satış geliri, 2020'ye göre yüzde 54 arttı.

Gümrüklerde e-İhale ile satış geliri % 54 arttı

En Güncel Haberler

İzmir'in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı
Yerel Haberler

İzmir’in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

7 Ekim 2026
Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı
Yerel Haberler

Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı

7 Ekim 2026
Trabzonspor, Samsunspor maçı hazırlıklarına devam etti
Spor Haberleri

Trabzonspor, Samsunspor maçı hazırlıklarına devam etti

7 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Bakanlıktan kimyasal risk taşıyan masa tenisi takımı için yasak kararı

6 Ekim 2026
Yaşam

Hatay’da ak pelikanların geçişi seyirlik manzara oluşturdu

6 Ekim 2026
Yaşam

Seyir halindeki cenaze nakil aracından yola tabut düştü

6 Ekim 2026
Yaşam

Mardin’de park halindeki otomobile yorgun mermi isabet etti

6 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Üsküdar'da yolcu vapuru yalıya çarptı

Üsküdar’da yolcu vapuru yalıya çarptı

- Haberton
7 Ekim 2026

Üsküdar'da bir yolcu vapuru, iş insanına ait yalıya ve önünde bulunan tekneye çarptı. Olayda yalıda ve teknede hasar meydana gelirken,...

Gençlerde kanser vakaları artıyor mu? Dünya Kanser Araştırma Fonu yeni verileri açıkladı

Anayasa ve şehircilik kesişiminde kamusal alan: Haklar, sınırlar ve yetkiler

Filizlenmiş patates yenir mi? Ne zaman atılmalı?

Şarj aletini prizde bırakanlar dikkat: Telefon bağlı olmasa bile elektrik harcıyor mu?

Güncel Haber

İzmir'in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

İzmir’in 5 ilçesinde kaçakçılık operasyonu: 1 gözaltı

7 Ekim 2026
Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı

Birlikte alkol aldığı arkadaşını bıçakladı

7 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton