25 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İki kişinin akıma kapılarak öldüğü bölgeye elektrik verildi

İki kişinin akıma kapılarak öldüğü bölgeye elektrik verildi

Haberton - Haberton
14 Temmuz 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
İki kişinin akıma kapılarak öldüğü bölgeye elektrik verildi

İki kişinin akıma kapılarak öldüğü bölgeye elektrik verildi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir’de iki kişinin akıma kapılarak öldüğü bölgeye tekrar elektrik verilip, yol açıldı; 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi.

İzmir’de sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak iki kişinin öldüğü olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma sürerken, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlukları bulunduğu belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi. Öte yandan, elektrik kaçağının olduğu mazgaldaki kablolar 50 santimetre daha aşağı alındıktan sonra üzeri belediye ekipleri tarafından kapatılırken, bölgeye tekrar elektrik verilip, yol trafiğe açıldı.

İzmir’de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından 12 Temmuz saat 18.00 sıralarında gök gürültülü sağanak başladı. Yağış nedeniyle kent merkezinde bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı. Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine elektrik şirketi yetkilileri, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Deniz ve Öktemay, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alsancak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılar Öktemay ve Deniz, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Öktemay’ın cenazesi dün Buca Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi. Deniz’in cenazesi ise toprağa verilmek üzere Osmaniye’ye gönderildi. Meteoroloji yetkilileri, Akdeniz ikliminin hakim olduğu İzmir’de kısa süreli lokal ve kuvvetli yağmurun yağdığını, özellikle Bayraklı ve çevresinde ise kuvvetli yağış sınıfına giren yağmurun etkili olduğunu kaydetti. Bayraklı’da metrekareye 39,7 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Bayraklı’dan sonra en fazla yağış alan yerin metrekareye 18 kilogramla Bayındır olduğu açıklandı.

MAZGALDAN DAHA ÖNCE DUMANLARIN ÇIKTIĞI GÖRÜNTÜLER GÜVENLİK KAMERASINDA

İzmir’de elektrik akımına kapılarak iki kişinin öldüğü olayla ilgili incelemeler sürerken, olay yerindeki mazgaldan geçen 9 Ocak’ta dumanların çıktığı bir güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Çevredeki esnafın durumu, o tarihte yetkililere ilettiği bildirildi.

KABLO 50 SANTİM AŞAĞI ALINIYOR

İzmir’de 2 kişinin akıma kapılarak yaşamını yitirdiği yerde yapılan inceleme sonrası belediye ve elektrik firması yetkilileri, sorunun çözülmesi için çalışma başlattı. Yapılan çalışmayla yer altındaki kablolar, 50 santimetre daha aşağıya alındı. Ardından belediye yetkililerinin kabloların üzerine kapatmasından sonra bölgeye tekrar elektrik verilip, yol trafiğe açıldı.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

İzmir’de elektrik akımına kapılarak iki kişinin öldüğü olayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklama yapıldı. Açıklamada, olayın ardından alana ulaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili personeli tarafından ivedilikle elektrik tesisatı kontrol edilmiş, aydınlatma tesisatının günbatımında (20.35) enerjilendiren ve gündoğumunda enerjiyi kesen zaman rölesinin doğru çalıştığı kontrol edilmiş ve dolayısıyla olay saatinde (19.15) aydınlatma tesisatının kablolarında enerji olmadığı teyit edilmiştir. Ayrıca belediyemize ait elektrik tesisatı bu tür bir tehlikeye karşı kaçak akım koruma röleleri ile enerjiyi kesecek şekilde korunmaktadır.

Bölgede belediyemizin yürüttüğü ve elektrik hattında oluşabilecek kaçakla ilişkilendirilebilecek bir altyapı çalışmasından söz edilemeyeceği de ortadadır. Zira İZSU Genel Müdürlüğü’nün olaya ilişkin teknik raporunda da 2024 yılı Ocak ayında ihaleli işler kapsamında bölgede yüklenici firma tarafından 3 adet yağmursuyu ızgarası yaptırıldığı, imalatlar sırasında GDZ Elektrik A.Ş.’den gözlemci talebinde bulunulduğu, imalatların gözlemci nezaretinde gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Raporda yapım çalışmalarından sonra GDZ Elektrik A.Ş. tarafından yağmur suyu ızgarası yanında elektrik hatlarında bakım-onarım çalışması yapıldığı, hatta vatandaşlar tarafından GDZ Elektrik A.Ş.’ye anılan bölge için 2 defa arıza kaydı açtırıldığı ifade edilmektedir” denildi.

ELEKTRİK HATTI, YAPIM TEKNİĞİNE AYKIRI DÖŞENMİŞ

Açıklamada, daha önce bölge esnafının yetkili kuruma birden fazla bildirim yaptığı bildirilirken, “Ayrıca kabloların üzerinde 2 farklı noktada onarım gerçekleştirildiğini ve GDZ Elektrik A.Ş.’ye ait elektrik hatlarının yapım tekniğine aykırı olarak zeminden 23 cm aşağıda döşendiği de fotoğraflarla belgelenmektedir. Anılan bölgede elektrik kaçağına bağlı birtakım olumsuzluklar yaşandığına, bölge esnafının yetkili kuruma defaatle bildirim yaptığına ilişkin ifadeleri de kayıt altındadır.

Nitekim olay sonrası sahaya giden Elektrik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin oluşturduğu teknik heyetin ilk tespitlerine göre, olayın gerçekleştiği sokakta trafo merkezlerinden dağıtım panosuna giden kablolarda izolasyon hatası olduğu belirlendiği ifade edilmiş, “Bu izolasyon hatasından kaynaklı olarak suyla temas eden iki yurttaşımızın hayatını kaybettiği düşünülmektedir” şeklinde bir açıklama yapılmıştır. Temennimiz olayın nedenlerinin en kısa sürede tespit edilmesi ve tekrarını önleyecek çalışmaların hızla hayata geçirilmesidir. Yaşamını yitiren hemşehrilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

GDZ ELEKTRİKTEN AÇIKLAMA

Gdz Elektrik Dağıtım Şirketi’nden bugün yapılan yazılı açıklamada yetkili kurumlarca yürütülen olay yeri incelemeleri tamamlandığı belirtilerek, “Olayın geçtiği bölgeye dair son 6 aydır kurumumuza CİMER, Çağrı Merkezi, sosyal medya dahil olmak üzere tüm kanallardan gelen talepler incelenmiş ancak herhangi bir şikayet kaydı olmadığı tespit edilmiştir. Bölge sakinlerinin konuşmalarında uzun süredir iletildiği söylenen şikayetler, doğrudan sorumlu olan diğer kurumlara yapılmıştır. Öte yandan, 9 Ocak tarihinde bölgeden farklı bir şebeke unsuruna ilişkin arıza kaydı alınmış ve ekipler tarafından sorun çözülerek kayıt kapatılmıştır” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Bahsi geçen iddialardan bir diğeri olan, şebekenin derinliğinin mevzuatlara uygun olmadığına ilişkin haberlere yönelik tespitlerimizi de paylaşmak isteriz. 5 Ocak’ta ilgili altyapı kuruluşu tarafından bilgi verilmeden ve onayımız olmaksızın bölgedeki elektrik şebekemiz üzerine üç yeni yağmur suyu ızgarası yapıldığı belirlenmiştir. Bu işlem öncesinde, sırasında veya sonrasında kurumumuzdan herhangi bir gözlemci talebinde kesinlikle bulunulmamıştır. Şebekemize zarar verildiği 13 Temmuz 2024 tarihinde yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler sırasında da açıkça görülmüş ve kayıt altına alınmıştır. Ek olarak, çalışmalar sırasında yer altında bulunan elektrik kablolarımızın konumunun müdahalelerle değiştirildiği görülmektedir. Gerçekleştirilen bu çalışmaların kurumumuza hiçbir şekilde bilgi aktarılmadan yapıldığını bir kez daha vurgulamak isteriz” denildi.

Ege Telgraf gazetesinin 2019 yılında yaptığı bir habere istinaden eksik bilgilere dayalı paylaşımlar da yapıldığına dikkati çekilen açıklamada, “Olayın esası şu şekildedir; 19 Ocak 2019 tarihinde Ege Telgraf gazetesinde çıkan haber üzerine, ekiplerimiz ivedilikle bölgeye müdahalede bulunmuş ve sorun hızlıca giderilmiştir. Bunun üzerine aynı gazete 21 Ocak 2019 tarihinde sorunun çözüldüğüne dair bir haber de yapmıştır. Kamuoyunu şeffaf bilgilendirme sorumluluğumuzla, tüm kurum ve kuruluşlarla her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu belirtir; İnanç Öktemay ve Özge Ceren Deniz’in vefatından duyduğumuz derin üzüntüyü bir kez daha paylaşmak isteriz. Kendilerine Allah’tan rahmet; kederli ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” denildi.

İzmir’de sağanak sırasında elektrik akımına kapılarak iki kişinin öldüğü olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturma sürerken, bilirkişi ön raporuna göre olayda sorumlukları bulunduğu belirlenen 29 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi.

SORUNLA İLGİLİ DEFALARCA YARDIM İSTEDİLER’

İzmir’de elektrik akımına kapılarak iki kişinin öldüğü olayla ilgili incelemeler sürerken restoran işletmecisi Ahmet Güner, daha önceden çevredeki esnaf burada yaşanan elektrik kaçağı ve su birikintisi sorunuyla ilgili defalarca yardım istediklerini söyledi. Olayın canlı tanıdığı olmadığını ancak burada süregelen bir sorun olduğunu bilen biri olduğunu vurgulayan Güner, “Daha önceden buradaki esnaf arkadaşlar bu sorunla ilgili defalarca yardım istediler. Karşılığını gördüler, aldılar yani. Geldi, ekipler çalıştı ama yani muhtemelen tekrarlanan bir deformasyon söz konusu. Burada iki kişinin hayatına mal oldu. Bu nokta için GDZ Elektrik’ten ve belediyeden de ayrı ayrı konularda yardım istendi. Burası su birikintisi çok olan bir yer. Burada Aslancak Vapur İskelesi var. Her yarım saatte bir buradan akın akın insan geçer. Dolayısıyla burada su birikintisi rahatsızlık veriyordu. Esnaf bunun için de İZSU’yu aradı. Daha sonra buraya 3 mazgal koydular. Dolayısıyla elektrik sistemi izolasyonu yapıldıktan sonra başka çalışmalar da yapıldı. Muhtemelen birbirini etkileyen şeyler oldu. Böyle çok kötü sonuçlandı” dedi.

‘3 DEFA AKIMA KAPILDIM’

Bu bölgede çalışan İsa Yaman ise, “Cuma günü çok yağmur yağdı, bir kız buradan geçerken yüz üstü yere düştü. Başka bir vatandaş ise kızı kurtarmaya çalışırken o da elektrik akımına kapılıp düştü. Suyun içinde kaldılar. Olayı yaşanırken bizzat gördüm. Ben de daha önce burada 3 defa akıma kapıldım. Biz elektrik kaçağı olduğuna dair bir bildirimde bulunduk. Gelip baktılar ancak bir sonuç çıkmadı. Daha öncesinde o yerden elektrik kaçağından dolayı dumanların çıktığını gördük” diye konuştu.

Etiketler: İzmir
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Özgür Özel Donald Trump’a yapılan suikastı kınadı

Sonraki Haber

Dere yatağına düşen sepetli motosikletin sürücüsü öldü

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan'da idrak edildi
Öne Çıkan

Mevlit Kandili Çamlıca ve Eyüpsultan’da idrak edildi

25 Ağustos 2026
Aziz İhsan Aktaş davasında kritik kararlar! Kim ne ceza aldı, kim beraat etti?
Öne Çıkan

Aziz İhsan Aktaş davasında kritik kararlar! Kim ne ceza aldı, kim beraat etti?

24 Ağustos 2026
Çiğli Belediye Başkanı’nın makam aracına silahlı saldırı düzenlenmişti! 2 şüpheli tutuklandı
Öne Çıkan

Çiğli Belediye Başkanı’nın makam aracına silahlı saldırı düzenlenmişti! 2 şüpheli tutuklandı

24 Ağustos 2026
Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar'a 6 yıl 3 ay hapis kararı çıktı
Öne Çıkan

Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a 6 yıl 3 ay hapis kararı çıktı

24 Ağustos 2026
Ahmet Özer, Aziz İhsan Aktaş davasında beraat etti
Öne Çıkan

Ahmet Özer’e 8 ay 10 gün hapis cezası: Hükmün açıklanması geri bırakıldı

24 Ağustos 2026
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara tüm suçlamalardan beraat etti
Öne Çıkan

Avcılar Belediye Başkanı Çaykara’ya “rüşvet alma” suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezası

24 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Dere yatağına düşen sepetli motosikletin sürücüsü öldü

Dere yatağına düşen sepetli motosikletin sürücüsü öldü

En Güncel Haberler

Kocaelisporlu futbolculardan maç sonu değerlendirmeleri
Spor Haberleri

Kocaelisporlu futbolculardan maç sonu değerlendirmeleri

25 Ağustos 2026
Bakırköy’de aynı noktada peş peşe iki ayrı motosiklet kazası; 1'i ağır 3 yaralı
Yerel Haberler

Bakırköy’de aynı noktada peş peşe iki ayrı motosiklet kazası; 1’i ağır 3 yaralı

25 Ağustos 2026
Kocaelispor - Amed Sportif Faaliyetler maçının ardından
Spor Haberleri

Kocaelispor – Amed Sportif Faaliyetler maçının ardından

25 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

DMM: Dış kaynaklı ve maksatlı bir psikolojik harekat stratejisinin devreye sokulmaya çalışıldığı tespit edilmiştir

25 Ağustos 2026
Yaşam

Kütahya’da sportif balıkçılar 7 günlük kampta tuttukları 12 balığı doğaya saldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yardıma koştu, hayatının acısını yaşadı! Kazada ölenin oğlu olduğunu görünce yıkıldı

24 Ağustos 2026
Yaşam

Yalçın Sevim Akademi’den YKS’de büyük başarı!

24 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Kocaelispor - Amed Sportif Faaliyetler: 2-0

Kocaelispor – Amed Sportif Faaliyetler: 2-0

- Haberton
25 Ağustos 2026

Stat: Turka Araç Muayene Kocaeli Hakemler: Ümit Öztürk, Ogün Kamacı, Yardımcı Hakem Kocaelispor: Serhat Öztaşdelen - Dijksteel, Zoukrou, Emir Ortakaya,...

Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra neden kötü kokuyor? En sık yapılan hatalar ve kesin çözümleri

Telefonunuz çaldığında tehlike başlamış olabilir: Dolandırıcıların yeni yöntemi numaranın çok ötesinde

Ayağa kalkınca neden başımız döner? Göz kararmasının arkasındaki gizli fizyolojik ve tıbbi nedenler

İstifa eden çalışan hangi haklarını kaybeder? İş Kanunu’na göre istifa ve fesih rehberi

Güncel Haber

Kocaelisporlu futbolculardan maç sonu değerlendirmeleri

Kocaelisporlu futbolculardan maç sonu değerlendirmeleri

25 Ağustos 2026
Bakırköy’de aynı noktada peş peşe iki ayrı motosiklet kazası; 1'i ağır 3 yaralı

Bakırköy’de aynı noktada peş peşe iki ayrı motosiklet kazası; 1’i ağır 3 yaralı

25 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton