16 Mayıs 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ buluşmaları başladı

‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ buluşmaları başladı

Haberton - Haberton
23 Kasım 2022
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
'İhracatta Sürdürülebilir Gelecek' buluşmaları başladı

'İhracatta Sürdürülebilir Gelecek' buluşmaları başladı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Garanti BBVA, Türkiye’yi Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde desteklemek, sürdürülebilir yatırımların önünü açmak amacıyla ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ konulu etkinlikler serisine başladı.

İlki bugün Fişekhane İstanbul’da gerçekleştirilen buluşmada geri dönüştürülmüş, tohumlu kâğıttan ve plastik kullanılmayan yaka kartları, atık malzemelerle üretilmiş özel tasarım koltukların kullanıldı.

Çevre dostu ürünler ve malzemeler tercih edilen, ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ buluşmaları ile Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması ile beraber KOBİ’ler başta olmak üzere Avrupa Birliği ihracatında, bu süreçlerden etkilenecek sektör ve kurumlara somut önerilerle süreci anlatmak, akıllardaki sorulara cevap verebilmek ve ‘Yeşil Mutabakat’ konusunda danışmanlık yaparak kurumların hareketlenmesine önayak olmak amaçlanıyor.

Açılış konuşmalarını Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ ve Ticaret Bakan Yardımcısı Mustafa Tuzcu’nun yaptığı İhracatta Sürdürülebilir Gelecek buluşmasında; gazeteci, yazar Ilgaz Gürsoy’un moderatörlüğünde gerçekleşen ‘Avrupa Yeşil Mutabakatına Hazırlanırken Türkiye Neler Yapmalı?’ konulu panele, TİM Başkanı Mustafa Gültepe..

‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ buluşmaları başladı

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Levent Kurnaz ile Ankara Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Güray Değerli katılarak kurum ve şirketlerin yakın geleceklerini planlarken göz önünde bulundurmaları gerekenler hakkında önemli bilgiler paylaştı.

‘Yeni İş Normali: Sürdürülebilirlik’ ve ‘Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması Odağında Teknik Bilgi ve Deneyim Paylaşımı’ konulu diğer panellerde ise alanlarında uzman isimler ihracatçı firmaları teknik konularda bilgilendirdi.

“SERA GAZI EMİSYONLARINI AZALTMAK İSTEYEN KURUMLAR İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TEMALI DESTEK PAKETİ”

Etkinlikte, Garanti BBVA’nın sera gazı emisyonlarını azaltmak isteyen müşterilerinin çalışmalarını kolaylaştırmak, bu yolda desteklemek üzere geliştirdiği sürdürülebilirlik temalı yeni destek paketi hakkında da bilgi verildi. Destek ürün çalışması kapsamında karbon emisyonunu azaltmak isteyen Garanti BBVA müşterileri tecrübe ve iletişim ağından yararlanmanın yanı sıra faiz avantajlı kredi paketinden de faydalanabilecek.

Kredi paketi kapsamında Türk Standartları Enstitüsü’yle de iş birliği yapan banka, müşterilerine kapasite gelişimi konusunda destek sağlayacak. Garanti BBVA müşterileri karbon emisyonlarını azaltırken sera gazı yönetimi konusunda da bilgilenecek.

“İKLİM KRİZİYLE MÜCADELEDEKİ DÖNÜŞÜMÜN EN BÜYÜK AKTÖRÜ FİNANS SEKTÖRÜ VE ÜRETİCİLER OLACAK”

Garanti BBVA, Türkiye’yi Avrupa Yeşil Mutabakatı uyum sürecinde desteklemek, sürdürülebilir yatırımların önünü açmak amacıyla ‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ konulu etkinlikler serisine başladı.

‘İhracatta Sürdürülebilir Gelecek’ buluşmalarıyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, “Bugünkü gibi devam edersek, 2050’ye kadar dünyadaki küresel ısınmayı 1,5 derece ile sınırlandırma hedefini maalesef aşacağız. Hali hazırda bunun 1,1’i zaten aşılmış durumda.

Mevcut düzenle ilerlersek 2025, 2026’da da kalan kısmı aşılacak ve dünya dönüşü olmayan bir sürece girecek. Bu nedenle mevcut iş yapış şekillerimizi acilen değiştirmemiz gerekiyor. İklim kriziyle mücadeledeki dönüşümün en büyük aktörü bizler yani finans sektörü ve üreticiler olacak.

Garanti BBVA olarak, gelecekte oluşabilecek maddi, manevi hasarlardan korunmak ve ülkemizin, ülkemiz üreticilerinin bu süreçten başarıyla çıkmasına katkı sağlamak amacıyla İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” bilinçlendirme toplantılarını yapmaya karar verdik” dedi.

“HER TÜRLÜ İMKÂNIMIZLA PAYDAŞLARIMIZA DESTEK OLACAĞIZ”

Recep Baştuğ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa Birliği’nin sürdürülebilirlikle ilgili yol planını Yeşil Mutabakat olarak adlandırıyoruz. Yeşil Mutabakat kapsamında hedeflenen dönüşüm 8 alt başlık altında kurgulanmış durumda. Bu alt başlıkların tamamının hayatımızı etkileyeceği çok net. Ama acil aksiyon alınması gereken konulardan bir tanesi ve bize göre en önemlisi sınırda karbon düzenlemesi mekanizmasıdır.

Raporlama 2023’te başlayacak ve 2026’da, taraf ülkelere yapılacak ihracatta vergilendirme gündeme gelecek. Bu arada mutabakatın daha erkene çekilmesi de gündemde. Yani belirlenen kriterlere uygun üretim yapmayan ihracatçı şirketler oldukça yüksek karbon vergisi ödemek zorunda kalacak.

İhracatımızın yaklaşık %67’sini gelişmiş ülkelere yaptığımız düşünüldüğünde; 2026 itibarıyla sınırda karbon düzenlemesi kapsamında karbon yoğun sektörlere yansıyacak ek vergi maliyeti yıllık 1 milyar Euro’ya kadar ulaşabilir. Bu yüzden bizim üretim tekniklerimizi acilen sürdürülebilirliğe uygun hale dönüştürmemiz gerekiyor. Garanti BBVA olarak yeşil dönüşüm sürecinde her türlü imkânımızla paydaşlarımıza destek olacağız.”

Etiketler: Ihracat
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Öğretmenler ‘konteyner okulda’ atölyeye katıldı

Sonraki Haber

Düzce’de çadır kentlerin kurulumuna başlandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

'Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15'lere çıktı'
İş Dünyası

Yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumunun pazar payı yüzde 15’lere çıktı

15 Mayıs 2026
BtcTurk, A Milli Futbol Takımı'nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı
İş Dünyası

BtcTurk, A Milli Futbol Takımı’nın kupa yolculuğuna özel kampanya başlattı

15 Mayıs 2026
Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi'nde hizmete açtı
İş Dünyası

Tera Bank ilk şubesini Bağdat Caddesi’nde hizmete açtı

15 Mayıs 2026
SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten'i tanıttı
İş Dünyası

SuperFresh, yeni ürünü Pizza Napoliten’i tanıttı

15 Mayıs 2026
Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu
İş Dünyası

Tera Portföy Proje GYF’sinin 631,6 milyon TL’ye ulaştığını duyurdu

15 Mayıs 2026
Tadelle ve Sarelle'ye Business Honors Awards'tan iki ödül
İş Dünyası

Tadelle ve Sarelle’ye Business Honors Awards’tan iki ödül

15 Mayıs 2026
Sonraki Haber
Düzce'de çadır kentlerin kurulumuna başlandı

Düzce'de çadır kentlerin kurulumuna başlandı

En Güncel Haberler

DSÖ: Hantavirüsün küresel nüfus için riski hala düşük
Dış Haberler

Hantavirüsün küresel nüfus için riski hala düşük

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı
Öne Çıkan

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
Öne Çıkan

İran’da her şeyi iki günde yok edebiliriz

16 Mayıs 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Küçükçekmece D-100 Karayolu’nda otomobil bariyerlere çarparak takla attı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Bodrum merkezli 3 ilde dolandırıcılık operasyonu; 7 tutuklama

16 Mayıs 2026
Yaşam

Muş’ta otomobil takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

16 Mayıs 2026
Yaşam

Kayseri’deki Tekir Gölü’nde mahsur kalan 3 kişi kurtarıldı

16 Mayıs 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçının ardından

Çaykur Rizespor – Beşiktaş maçının ardından

- Haberton
15 Mayıs 2026 - Güncellenme Tarihi 16 Mayıs 2026

Süper Lig'in son haftasında Çaykur Rizespor ile Beşiktaş'ın 2-2 berabere kaldığı karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Yardımcı Antrenörü...

Instagram keşfete nasıl düşülür? 2026 algoritmasının öne çıkardığı kritik detaylar

Odaklanma sorunu nasıl çözülür? Telefon ve sosyal medya beyni nasıl etkiliyor?

Panik atak anında ne yapılır? İşte uzmanların hayat kurtaran önerileri

İngilizce nasıl geliştirilir? Dizi izlemek gerçekten işe yarıyor mu?

Güncel Haber

DSÖ: Hantavirüsün küresel nüfus için riski hala düşük

Hantavirüsün küresel nüfus için riski hala düşük

16 Mayıs 2026
ABD: İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

İsrail ile Lübnan arasındaki ateşkes 45 gün daha uzatıldı

16 Mayıs 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton