19 Ekim 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - İçişleri Bakanı Çiftçi: Terör ihtimali ortadan kalktıkça bölgenin enerjisi kalkınmaya yönelecek

İçişleri Bakanı Çiftçi: Terör ihtimali ortadan kalktıkça bölgenin enerjisi kalkınmaya yönelecek

Haberton - Haberton
7 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
İçişleri Bakanı Çiftçi: Terör ihtimali ortadan kalktıkça bölgenin enerjisi kalkınmaya yönelecek

İçişleri Bakanı Çiftçi: Terör ihtimali ortadan kalktıkça bölgenin enerjisi kalkınmaya yönelecek

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Son günlerde bölgemizde yaşanan gelişmeler, dünyadaki krizler ve jeopolitik gerilimler ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin ne kadar stratejik olduğunu açıkça göstermektedir. Zira bu sürecin selameti, yalnızca bugünün meselesi değildir; Türkiye Yüzyılı'nı inşa etme meselesidir. Terör ihtimali ortadan kalktıkça, bölgenin enerjisi kalkınmaya yönelecek” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şırnak’a gelen İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Şırnak Valiliği'ni ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Çiftçi, Vali Birol Ekici ile görüştü. Bakan Çiftçi, daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Yarka'yı makamında ziyaret ederek, kentte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Çiftçi, ardından Ak Parti ve MHP il başkanlıklarını da ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.

Bakan Çiftçi’ye ziyaretlerinde Ak Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, İçişleri Bakan Müşaviri Hatice Atan ve Ak Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan da eşlik etti.

Ak Parti’nin Kuruluşu, Büyük Bir Kırılma Anı Oldu

Bakan Çiftçi, ziyaretlerinin ardından Şırnak Öğretmenevi’nde düzenlenen Vefa İftar Programı’na katıldı. İftarın ardından konuşan Çiftçi, “Ramazan’ı Şerif; rahmettir, kardeşliktir ve gönüllerin birleştiği mübarek bir aydır. Bu bereket sofrasında, rahmet ikliminde Şehr-i Nuh’ta, sizlerle bir araya gelmiş olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Bu topraklar, Cudi’nin eteğinde sabrın, teslimiyetin ve yeniden dirilişin hatırasını taşır. Hazreti Nuh’un duasının yankılandığı bu iklim, asırlardır kardeşliğin, umudun ve hikmetin yurdu olmuştur. Nice alim ve ulemanın, nice medresenin ışığı bu coğrafyayı asırlar boyu aydınlatmıştır. Sibernetiğin ilk adımlarını atan, çağının ötesine geçen fikriyle insanlığa ufuk açan El Cezeri’nin mirası bu coğrafyada yükselir. Sözü hikmete, hikmeti irfana dönüştüren Mela-ye Ciziri’nin sedası bu topraklarda hala yankılanır. Bu beldelerin mayasında ilim vardır, sanat vardır, tefekkür vardır, gönül vardır. Ak Parti, bundan 23 yıl önce Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli, cesur ve millet sevdalısı liderliğinde işte bu büyük yürüyüşün adı olarak doğdu. O gün Türkiye, vesayet odaklarının baskısı altındaydı. Milletin değerlerine mesafe koyan anlayışlar vardı. Yerli ve milli kalkınma hayalleri küçümseniyordu. Ak Parti’nin kuruluşu; darbelerle, milletin; inancını, kimliğini, değerlerini bastırmaya çalışan anlayışa karşı, büyük bir kırılma anı oldu” dedi.

Millete Hizmet Yolunda Yolumuza Devam Edeceğiz

Şırnak’a 113 milyar lirayı aşan yatırımın yapıldığını ifade eden Bakan Çiftçi, şöyle devam etti:

“O gün Türkiye, kendi istikametini kendi çizen güçlü bir iradeyle buluştu. Muhterem Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ülkenin her köşesinde büyük bir kalkınma hamlesi başladı. 81 vilayetin her biri aynı nazarla görüldü. Bu milletin hiçbir ferdi kökeninden dolayı geri plana itilmedi, inancından dolayı yadırganmadı, yaşadığı şehir sebebiyle ikinci plana atılmadı. ‘Millete hizmet, memleketin tamamına hizmet’ anlayışıyla yola revan olundu. Bu süreçte Şırnak’ımıza 113 milyar lirayı aşan bir yatırım kazandırılmışsa, bunun arkasında güçlü bir siyasi irade vardır. Millete adanmış bir liderlik vardır. Gece gündüz çalışan teşkilatlar vardır. Sizler gibi Ak davanın kahramanları vardır. Muhterem Cumhurbaşkanımızın şu sözü bu yürüyüşün özeti niteliğindedir; ‘Biz, tek vazifemizi Hakk'a ve halka hizmet olarak görüyoruz.’ Millete hizmet yolunda yolumuza devam edeceğiz. İşte bu anlayışla yürüdük. İşte bu anlayışla yolumuza devam ediyoruz.”

Yıllar Boyunca Çok Ağır Bedeller Ödendi

Terör üzerinden büyük oyunların kurulmasına rağmen Türkiye’nin diz çökmediğini belirten Bakan Çiftçi,şunları söyledi:

“Bu toprakları birlikle, beraberlikle ve kardeşlikle ebedi vatan eyledik. Malazgirt’te Sultan Alparslan’ın ordusunda birlikte saf tuttuk. Kut’ül Amare’de yenilmez denilen ordulara birlikte diz çöktürdük. Çanakkale’de aynı siperde ‘bu vatan geçilmez’ dedik. Milli Mücadele’de aynı istiklal sevdasıyla ayağa kalktık. Bugün Hz. Mevlana’dan Mela-ye Ciziri’ye kadar uzanan büyük bir irfan mirasının varisleriyiz. Aynı hakikatin farklı dillerde yankı bulan; büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Dilimiz farklı olabilir, nağmemiz farklı olabilir; lakin kalbimiz birdir. Kıblemiz birdir. İstikametimiz birdir. Vatanımız, bayrağımız ve kaderimiz birdir. Ne var ki bu kardeşliği hazmedemeyen odaklar, yıllarca kaleyi içerden sarsmaya çalıştı. Aramıza nifak tohumları ekmek istediler. Bu ülkenin enerjisini tüketmek, kaynaklarını kurutmak, evlatlarını birbirinden koparmak istediler. Terör üzerinden büyük bir oyun kuruldu. Yıllar boyunca çok ağır bedeller ödendi. Vatanı müdafaa uğruna nice yiğidimiz şehadete yürüdü. Rabbim; bu topraklar için canını feda eden aziz şehitlerimizin her birini rahmetiyle, cennetiyle müşerref eylesin. Kahraman gazilerimize huzurlu ömürler ihsan eylesin. Nice ocağa ateş düştü. Nice anne, nice baba, nice eş, nice evlat yüreğine kor düştü. Çok büyük ekonomik kaynaklar terörle mücadeleye ayrıldı. 2 trilyon doları aşan ekonomik yük, meselenin ne kadar ağır sonuçlar doğurduğunu açıkça göstermektedir. O kaynak kalkınmaya harcansa bugün Türkiye, bambaşka bir seviyede olurdu. Ancak bütün bu oyunlara rağmen bu aziz millet diz çökmedi; birliğini korudu, beraberliğine sahip çıktı. Şimdi yeni bir dönemin eşiğindeyiz; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli liderliği ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin güçlü destekleri ile yürüyen ‘Terörsüz Türkiye’ süreci büyük bir umut kapısı açıyor. Bu süreç; huzurun güçlenmesi, kardeşliğin tahkim edilmesi demektir. Büyük ve Güçlü Türkiye idealinin daha sağlam adımlarla ilerlemesi demektir.”

Her Zamankinden Daha Dikkatli Olmalıyız

Terörsüz Türkiye sürecinin Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme meselesi olduğunu ifade eden Bakan Çiftçi, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu bu tarihî sorumluluğun önemli bir adımıdır. Yürütülen çalışmalar, milletin temsil gücüyle bu meseleye, kalıcı çözümler üretme iradesini göstermektedir. Terör meselesinde tarihi bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde; milli iradenin tecelligahı olan Gazi Meclisimiz, bu süreçte üzerine düşen vazifeyi tereddütsüz üstlenmiştir. Bizler de İçişleri Bakanlığı olarak; bu sürecin sükunetle, suhuletle, sağduyuyla yürütülmesi adına üzerimize düşen her vazifeyi yerine getireceğiz. Güvenlik ve asayişten asla taviz vermeyeceğiz. Süreci sabote etmeye yeltenenlere karşı teyakkuz halinde olacağız. Milletimizin huzuru, kardeşliğimizin muhafazası, devletimizin vakar ve kudretini korumak için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Son günlerde bölgemizde yaşanan gelişmeler, dünyadaki krizler ve jeopolitik gerilimler ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin ne kadar stratejik olduğunu açıkça göstermektedir. Bu nedenle her zamankinden daha dikkatli olmalıyız. Kardeşliği güçlendirme, birliğimizi pekiştirme sürecinden rahatsız olan ve bunu istemeyen bölgesel şer odaklarına fırsat vermemeliyiz. Zira bu sürecin selameti, yalnızca bugünün meselesi değildir; Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme meselesidir. Terör ihtimali ortadan kalktıkça, bölgenin enerjisi kalkınmaya yönelecek” ifadelerini kullandı.

Bu Bölge Kalkındıkça ‘Türkiye Yüzyılı, Huzurun Yüzyılı’ Olacaktır

İçişleri Bakanlığı olarak şehirlerin güvenliği için her an görevlerinin başında olduğunu ifade eden Bakan Çiftçi, şöyle konuştu:

“Bugün Gabar’da 81 bin varil petrol üretimi gerçekleşiyor. Bu üretim Türkiye ekonomisine yılda 2 milyar dolarlık katkı sağlıyor. Bu enerji, bu bereket, bu imkan; Şırnak’ın kaderine vurulan zincirlerin kırıldığını göstermektedir. İçişleri Bakanlığı olarak bizler de bu şehirlerin huzuru ve güvenliği için her an görev başındayız. Milletimizin emrindeyiz. Bu ülkede yaşayan her bir vatandaşımızın can güvenliği, mal güvenliği, inancı, kültürü, aidiyeti devletimizin teminatı altındadır. Türküyle, Kürdüyle, Alevisiyle, Sünnisiyle bu millet tek yürektir. Cenabı Hakkın izniyle; bu vatanı hep birlikte daha müreffeh, daha kudretli, daha huzurlu kılacağız. Bu bölge kalkındıkça ‘Türkiye Yüzyılı, huzurun yüzyılı’ olacaktır.”

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Arca Çorum FK – Atakaş Hatayspor: 3 – 1

Sonraki Haber

Galatasaray derbisinde taraftarlardan özel koreografi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan şair Nuri Pakdil'i andı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan şair Nuri Pakdil’i andı

18 Ekim 2026
CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Yüksel görevine başladı
Politika

CHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Ali Yüksel görevine başladı

18 Ekim 2026
Ümit Özdağ'dan gençlik teşkilatlarına provokasyon uyarısı: "Okuyarak ve çalışarak kendinizi geliştirin"
Politika

Ümit Özdağ’dan gençlik teşkilatlarına provokasyon uyarısı: “Okuyarak ve çalışarak kendinizi geliştirin”

18 Ekim 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar'ı vefatının 5'inci yılında andı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özdemir Bayraktar’ı vefatının 5’inci yılında andı

18 Ekim 2026
Dervişoğlu'ndan Türk milliyetçilerine çağrı: "Neyi kuracağımızı söylemek zorundayız"
Politika

Dervişoğlu’ndan Türk milliyetçilerine çağrı: “Neyi kuracağımızı söylemek zorundayız”

18 Ekim 2026
DEM Parti'li isim cezaevlerini işaret etti: "Adım atmak için beklemeyin, cezaevlerinden başlayın"
Politika

DEM Parti’li isim cezaevlerini işaret etti: “Adım atmak için beklemeyin, cezaevlerinden başlayın”

18 Ekim 2026
Sonraki Haber
Galatasaray derbisinde taraftarlardan özel koreografi

Galatasaray derbisinde taraftarlardan özel koreografi

En Güncel Haberler

Kadıköy’de 3 katlı ahşap köşkte yangın
Yerel Haberler

Kadıköy’de 3 katlı ahşap köşkte yangın

19 Ekim 2026
Gebze’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Yerel Haberler

Gebze’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

19 Ekim 2026
Bursa'da düzenlenen pilav etkinliğinde 100 kişi rahatsızlandı
Yerel Haberler

Bursa’da düzenlenen pilav etkinliğinde 100 kişi rahatsızlandı

19 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Kar nedeniyle kapanan Yedigöller yolu yeniden açıldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Rus turist şelalede gezerken 6 metreden düştü: Ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Amasra’da fırtına: Çok sayıda ağaç devrildi, yarım arazileri sular altında kaldı

18 Ekim 2026
Yaşam

Manisa Demirci’de sonbahar renkleri: Görsel şölen dronla görüntülendi

18 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Şişli’de 5 bin kişinin katıldığı konserde facia! 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin durumu ağır

Şişli’de 5 bin kişinin katıldığı konserde facia! 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişinin durumu ağır

- Haberton
18 Ekim 2026

Şişli’de düzenlenen bir konserde fenalaşan Furkan Aksu (29), Mahmud Sami Ramazanoğlu (24) ve T.M. (33) hastaneye kaldırıldı. Aksu ve Ramazanoğlu...

Ekim ayında bağışıklık nasıl güçlendirilir? Mevsimsel hastalıklardan nasıl korunmalı?

17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü: Türkiye’de yoksulluk sınırı 123 bin lirayı aştı!

Türkiye’de şehirlerin gizli sakinleri: Beton binaların arasında yaban hayatı nasıl varlığını sürdürüyor?

Markette aldığınız her ürün güvenli mi? Gıda etiketlerinde gözden kaçan 10 kritik ayrıntı!

Güncel Haber

Kadıköy’de 3 katlı ahşap köşkte yangın

Kadıköy’de 3 katlı ahşap köşkte yangın

19 Ekim 2026
Gebze’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Gebze’de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

19 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton