8 Kasım 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Dış Haberler - İçişleri Bakanı Afrin’de incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Afrin’de incelemelerde bulundu

Haberton - Haberton
21 Temmuz 2021 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- Dış Haberler
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İçişleri Bakanı Afrin'de incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Afrin'de incelemelerde bulundu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İçişleri Bakanı Afrin’de ve Azez’de görev yapan güvenlik güçleri ile bayramlaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kurban Bayramı dolayısıyla Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde Afrin ve Azez’de görev yapan güvenlik güçleriyle bayramlaştı. Terör örgütü PKK/YPG/PYD‘nin bombalı saldırıda bulunduğu Şifa Hastanesi’nde incelemelerde de bulunan Bakan Soylu, güvenlik güçlerine hitap ederken, “Allah sizden razı olsun. Allah hepinize uzun ömürler versin” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Afrin’de incelemelerde bulundu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Kilis Valisi Recep Soytürk, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve diğer yetkililerle birlikte Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde bulunan Afrin’e gitti. Afrin İnsani Yardım merkezini ziyaret eden Soylu, daha sonra PKK/YPG/PYD’nin bombalı saldırıda bulunduğu Şifa Hastanesine geçerek görev yapan doktorlarla bayramlaştı.

Şifa Hastanesinden sonra Afrin Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Hizmet Binasını ziyaret eden Soylu, görev yapan güvenlik güçleriyle bayramlaştı, yeni yapılan misafirhaneyi inceledi. Ardından Afrin Şehit Emniyet Müdürü Murat Ertekin Polis Özel Harekat Karargahına geçen Soylu, güvenlik güçleriyle bayramlaştı. 

İçişleri Bakanı Afrin’de incelemelerde bulundu

“Gittiğimiz hiçbir yeri tarumar etmedik”

Burada polislere hitap eden Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini söyledi. Soylu, “Gittiğimiz hiçbir yeri tarumar etmedik. Hiçbir dine ve inanca zulüm yapmadık. Çünkü Allah’ın emri var. İnsan yaratılmışların en şereflisidir” dedi. Kötülüğün hiç bir şartta kalıcı olmadığını aktaran Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hepimiz Karabağ’ı biliyoruz, orda da kötülük hakim olmadı. Bir taraftar bütün dünyanın gözü önünde Balkanların merkezinde Srebrenitsa’daki katliamları biliyoruz. Batının alnının çatının orası bir kara leke olarak yazıldı. Libya’yı, Filistin’i biliyoruz. Anlaşılıyor ki bizler hakkın tarafındayız, onlar batılın tarafında. Bizler iyiliğin, onlar kötülüğün tarafında.”

İçişleri Bakanı Afrin’de incelemelerde bulundu

“Bu kahramanlar bitirdi bu terör meselesini”

Bakan Soylu, çevremizde bulunan coğrafyaya karşı da sorumluluk içerisinde davranıldığını ve terörle kararlılıkla mücadele edildiğini ifade ederek, “Şu nesli, bu arkadaşlarımızı gelecek nesildeki tarih bir başka yazacak. Diyecekler ki, bu kahramanlar bitirdi bu terör meselesini. Bu defteri, onlar kapattı. Yüzyıllar boyunca Allah nasip edecek, arkanızdan dualar okunacak. Sorumluluğunuz, sadece kendine ait bir sorumluluk değildir. Sorumluluk, aynı zamanda kendi milletimizin olduğu kadar etrafımızda olan coğrafyaya sorumluluktur. Batı, bütün derdini doğuya yıkmaktadır. Bu, büyük bir oyundur. Bizi uğraştırıp bizi birbirimize düşürüp kendileri hayatlarına huzur içinde devam etmek istiyorlar. Mış gibi yapıyorlar. Üzülmüş gibi, ilgileniyormuş gibi yapıyorlar. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama hiç dertlerinde değil” diye konuştu.

“Çocuğun başını okşayarak millet olunur”

Bakan Soylu, polislere yaptığı konuşmanın devamında “Allah sizden razı olsun. Allah hepinize uzun ömürler versin. Ak saçlı olasınız. Ak sakallı olasınız. Torunlarınızı okşayasınız. Onlara kahramanlık türkülerinizi anlatasınız. Duamız sizin için budur. İnanıyorum ki her birinizin bu millet, ülke ve insanlık, geleneğimiz ve kültürümüz adına yapacak çok şeyiniz olacak. Çok emanet bırakacaksınız. Biz böyle bir milletiz ve böyle olmaya devam edeceğiz. Millet olmak kolay bir iş değildir. Ay-yıldızlı tabutları taşımakla millet olunur. Beraber cuma namazında sıkı sıkı saf tutarak millet olunur. Çocuğun başını okşayarak millet olunur” dedi. Bakan Soylu, konuşmanın ardından polislerle hatıra fotoğrafı çektirerek, Afrin çarşısında esnafla bayramlaştı.

“Komşuluk hukuku var”

Afrin’deki temaslarının ardından Azez’e geçen Soylu ve beraberindekiler, Azez Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada yerel kolluk kuvvetlerine hitap eden Soylu, Suriye’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadıklarını belirtti. Soylu, “Biz Müslüman’ız. Allah’ın bize emri var. Komşuluk hukuku vardır. Biz yıllarca birlikte yaşadık. Biz dünyada sınavda olduğumuzu biliyoruz. Aynı zamanda gücün imtihanındayız. İnsanlığın imtihanındayız. Burada olmaktan çok mutluyuz. Eğer sınırın bu tarafında olan zulme sessiz kalsaydık, sizinle beraber olamasaydık bu sınavı kaybederdik.

Çünkü bu dünya geçici, bunu biliyoruz, esas olan ahirdir. Biz Kurban Bayramı için geldik. Sizin, ailenizin ve sizin nezdinde Azezlilerin bayramını kutlamak için geldik. Eğer sırtımızı dönseydik, Allah’ın sınavından kalmış olurduk. Biz Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Bize doğru yol çizdiği için. Batı dünyası, bu meselelere sessiz kalırken biz onların kayığına binmedik. Kardeşlerimize sırtımızı çevirmedik. Bu zulme sessiz kalmadık. Çocuklara, kadınlara, yaşlılara yapılanlara sessiz kalmadık” ifadelerini kullandı.

Etiketler: Suriye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

27 yaşındaki eski milli boksör evinde ölü bulundu

Sonraki Haber

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç’ten Maraş açıklaması

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Mısır’ı ziyaret etti
Dış Haberler

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Mısır’ı ziyaret etti

8 Kasım 2026
Japonya'da 5.7 büyüklüğünde deprem: 20'den fazla kişi yaralandı
Dış Haberler

Japonya’da 5.7 büyüklüğünde deprem: 20’den fazla kişi yaralandı

8 Kasım 2026
Paraguay'da azledilen eski Devlet Başkanı Pena hakkında tutuklama kararı
Dış Haberler

Paraguay’da azledilen eski Devlet Başkanı Pena hakkında tutuklama kararı

8 Kasım 2026
Kolombiya'da askeri üsse bombalı saldırı: 3 asker öldü, 16 asker yaralandı
Dış Haberler

Kolombiya’da askeri üsse bombalı saldırı: 3 asker öldü, 16 asker yaralandı

8 Kasım 2026
Trump, UFC Başkanı Dana White'a, Beyaz Saray basın sözcülüğü görevini teklif etti
Dış Haberler

Trump, UFC Başkanı Dana White’a, Beyaz Saray basın sözcülüğü görevini teklif etti

8 Kasım 2026
İran duyurdu: "Hürmüz Boğazı'nda 2 petrol tankeri mayına çarptı"
Dış Haberler

İran duyurdu: “Hürmüz Boğazı’nda 2 petrol tankeri mayına çarptı”

8 Kasım 2026
Sonraki Haber
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'ten Maraş açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç'ten Maraş açıklaması

En Güncel Haberler

Durdurulan kamyonda 5 kilo kokain ele geçirildi; 2 gözaltı
Yerel Haberler

Durdurulan kamyonda 5 kilo kokain ele geçirildi; 2 gözaltı

8 Kasım 2026
8 kişinin katilinin gasp ettiği sürücü gözyaşlarını tutamadı: "8 kişiyi öldürmüş dediklerinde yıkıldık"
Öne Çıkan

8 kişinin katilinin gasp ettiği sürücü gözyaşlarını tutamadı: “8 kişiyi öldürmüş dediklerinde yıkıldık”

8 Kasım 2026
Bakan Uraloğlu'ndan kış hazırlığı açıklaması: "Güvenli ulaşım için görev başındayız"
Politika

Bakan Uraloğlu’ndan kış hazırlığı açıklaması: “Güvenli ulaşım için görev başındayız”

8 Kasım 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Elazığ’da kar yağışı etkili oldu

8 Kasım 2026
Yaşam

Avcılar’da camiide ayakkabılardan biri kayboldu; diğerini saatler sonra buldu

8 Kasım 2026
Yaşam

Kuzenini ormanda yabani hayvan zannetti, tüfekle öldürdü

8 Kasım 2026
Yaşam

Siirt’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu: Çırav Dağı beyaza büründü

8 Kasım 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Van'daki kazada ölen 9 kişinin cenazesi İran'a gönderildi

Van’daki kazada ölen 9 kişinin cenazesi İran’a gönderildi

- Haberton
8 Kasım 2026

Van'ın Özalp ilçesinde, TIR ile İran plakalı yolcu minibüsünün çarpıştığı kazada hayatını kaybeden 9 kişinin cenazesi, İran'a gönderildi. Özalp-Saray kara...

Ağız ve diş sağlığında doğru bilinen 15 yanlış! Bu hatalar çürük ve diş eti kaybı riskini artırıyor

Miras kalan evde kim oturabilir? Kardeşler arasında anlaşmazlık çıkarsa ne olur? İşte yasal haklar!

Saatler neden sağa doğru döner? Saat yönünün belirlenmesinin arkasındaki binlerce yıllık sır!

İnsanlar neden cenazelerde siyah giyer? Yasın rengi her kültürde aynı mı?

Güncel Haber

Durdurulan kamyonda 5 kilo kokain ele geçirildi; 2 gözaltı

Durdurulan kamyonda 5 kilo kokain ele geçirildi; 2 gözaltı

8 Kasım 2026
8 kişinin katilinin gasp ettiği sürücü gözyaşlarını tutamadı: "8 kişiyi öldürmüş dediklerinde yıkıldık"

8 kişinin katilinin gasp ettiği sürücü gözyaşlarını tutamadı: “8 kişiyi öldürmüş dediklerinde yıkıldık”

8 Kasım 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton