31 Ağustos 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasının 72’nci duruşması görülüyor: Resul Emrah Şahan’dan ifadesinde ‘Terörsüz Türkiye’ desteği

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasının 72’nci duruşması görülüyor: Resul Emrah Şahan’dan ifadesinde ‘Terörsüz Türkiye’ desteği

Haberton - Haberton
31 Ağustos 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasının 72'nci duruşması görülüyor: Resul Emrah Şahan'dan ifadesinde 'Terörsüz Türkiye' desteği
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında 72’nci duruşma görülüyor. Duruşmada tahliye talep eden, görevinden uzaklaştırılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan “Mecliste 11 partinin sorumluluk aldığı bir süreçte önümüzde çok değerli bir imkân belirdi. Koltuğunda kayyum oturan, tutuklu bir belediye başkanı olarak da bunu çok önemsiyorum. Ben bu sürecin arkasında duruyorsam, kendim için durmuyorum. Bu ülkenin 40 yıldır ödediği bedel bitsin, evleri yasa boğan acılar bitsin diye duruyoruz. Türk’ün Kürt’le, iktidarın muhalefetle, devletin kendi yurttaşlarıyla yeniden güven ilişkisi kurmaya ihtiyacı var.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen ‘Yolsuzluk’ soruşturması tamamlanarak 11 Kasım 2025 tarihinde 3 bin 809 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede ‘Örgüt lideri’ olarak adı geçen Ekrem İmamoğlu’nun; ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Rüşvet’, ‘Suç gelirlerinin aklanması’, ‘Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık’, ‘Kişisel verilerin kaydedilmesi’, ‘Kişisel verileri ele geçirme ve yayma’, ‘Suç delillerini gizleme’, ‘Haberleşmenin engellenmesi’, ‘Kamu malına zarar verme’, ‘Rüşvet alma’, ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’, ‘İrtikap’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, ‘İhaleye fesat karıştırma’, ‘Çevrenin kasten kirletilmesi’, ‘Vergi usul kanununa muhalefet’, ‘Orman kanununa muhalefet’ ve ‘Maden kanununa muhalefet’ suçlarını işlediği iddia edildi. İmamoğlu’nun 142 eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

“KİMSEDEN TALİMAT ALMADIM”

Duruşmada tutuklu iş insanı Bulut Aydöner “Serbülent’in uydurma beyanıyla tutuklandım, aynı beyanlarla tahliyem mi olacaktı? Ben ilk günden itibaren yaptığım işlemin ticari bir işlem olduğunu söyledim. Kimden, ne zaman ve arsaları neden satın aldığımı detaylı bir şekilde anlattım. Ben çantacı değilim, emanetçi değilim. Baki Aydöner dâhil kimseden talimat almadım. Abim Baki Aydöner ile hiçbir ortaklığım bulunmamaktadır. Benim şirketim paravan şirket değil. Ben 2024 Haziran ayında Şile’de dört adet villa satmıştım, üç ortaklı bir işti. Bu ticaretten almış olduğum nakit param vardı. Taylan da ödemeyi nakit isteyince bu parayı direkt burada kullandım. Tapu memuru, parayı bankadan gönder diye zorunluluk, şart koşmuyor. Mevzuat buna müsaade ediyordu. Zaten olsaydı, sorun olsaydı tapu işlemi de gerçekleşmezdi.” dedi.

“BANA EMANET EDİLENİ KORUMAYA ÇALIŞTIM”

Görevinden uzaklaştırılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan tahliye talebinde bulunurken, “Ben ne yaptım? Yetkim neydi? Bunların karşılığında şahsen ne elde etmişim? 17 aydır hücremde kendime aynı soruları soruyorum, cevabını arıyorum. Ne kendim için bir para istemişim ne kendim için bir menfaat talep etmişim. Ben, bana emanet edilmiş olanı korumaya çalıştım. Şikayetçi diyor ki: ‘İskanımı geciktirdi, bunun için de bana bir park taahhüdü zorladı’ Dosyanın içinde firmanın 2020 yılında verdiği park taahhüdü var. 2024’te onu yenilemiş. Ortada gizlenmiş bir ilişki yok. Projede doğrudan ilişkili bir alanda firmanın açık ve kayıt altında almış olduğu bir taahhüdü var. Resul Emrah Şahan bu işin neresinde? Nişantaşı Koru projesinde kamuya ait bir alana park yapmayı taahhüt etmesi benim için bir suç delili sayılıyor, tutuklanıyorum. Hastane konusu. İddia ne? ‘Almak zorunda olduğu yazı için belediyeye bağış yapmakta zorlanmışız’ Yani rüşvete zorlamışız. Şişli’de ofis ticaret alanı ruhsatından hastane ruhsatına çevrilmiş bir binadan bahsediyoruz. Hatta geçtiğimiz haftalarda yine gündeme geldi bu bina. Hastanenin acil servisini su bastı. Hastane boşaltıldı. Ben söyledim, ‘Bu binadan hastane olmaz, burası ofis binası’ diye. Umuyorum Bakanlık da bu olayla ilgili gerekli incelemeleri yapmıştır. Çünkü bu hastanenin açılması konusunda yetki Şişli Belediyesi’nde değil. Ruhsatı Sağlık Bakanlığı’nda, yapı kayıt ve cins değişikliği de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda. Şişli’nin hakkını korumaya çalıştım, kamunun menfaatini korumaya çalıştım. Anlattığım her şeyin karşılığı dosyada duruyor. Kaçma şüphem yok ama 17 aydır buradayım. Devlet insana ‘Doğruyu söylersen korunursun’ duygusu vermelidir. ‘Bir başkasını suçlarsan kurtulursun’ duygusu değil.” dedi.

“EVLERİ YASA BOĞAN ACILAR BİTSİN”

Şahan, “Mecliste 11 partinin sorumluluk aldığı bir süreçte önümüzde çok değerli bir imkan belirdi. Koltuğunda kayyum oturan, tutuklu bir belediye başkanı olarak da bunu çok önemsiyorum. Bu kapıyı aralayan ilk adımın Sayın Bahçeli’den gelmesi, sürecin devletin en üst düzeyinde Sayın Cumhurbaşkanı tarafından sahiplenilmesi, DEM Parti heyetinin ve yönetiminin bu yolda üstlendiği sorumluluk, en önemlisi Sayın Genel Başkan Sayın Özgür Özel’in bütün yol arkadaşları, yoldaşları tutukluyken, hukuksuzluklarla uğraşırken, tabanının tepkisine rağmen koşulsuz destek sunması da kolay verilecek karar değil. Ama ben burada çağrımı yalnızca bir kişiye yapmıyorum. İktidar ya da muhalefete, bugün Türkiye’nin geleceği konusunda sorumluluk taşıyan bütün siyasi liderlere sesleniyorum. Keşke canlı yayınlansaydı da duysalardı. Bu cesareti ilk adımda bırakmayın. Evet, barışı başlatmak cesaret ister. Ama barışı demokrasiye dönüştürmek daha büyük ve hakiki cesaret ister. Ben bu sürecin arkasında duruyorsam, kendim için durmuyorum. Bu ülkenin 40 yıldır ödediği bedel bitsin, evleri yasa boğan acılar bitsin diye duruyoruz. Çünkü bu ülkenin artık birbirini düşman gören insanlara, birbirinin etkin pişmanı olan insanlara değil, en fazla birbirini rakip kabul eden demokratlara ihtiyacı var. Türk’ün Kürt’le, iktidarın muhalefetle, devletin kendi yurttaşlarıyla yeniden güven ilişkisi kurmaya ihtiyacı var.” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Gemi faciasının bilançosu ortaya çıkıyor: Kayıp 28 kişinin kimliği belli oldu

Sonraki Haber

Melih Gökçek soruşturmasında gazeteci Murat Ağırel tanık sıfatıyla ifade verdi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Melih Gökçek soruşturmasında gazeteci Murat Ağırel tanık sıfatıyla ifade verdi
Öne Çıkan

Melih Gökçek soruşturmasında gazeteci Murat Ağırel tanık sıfatıyla ifade verdi

31 Ağustos 2026
Facianın ardından acı tablo! 28 kişinin kimliği belli oldu
Öne Çıkan

Gemi faciasının bilançosu ortaya çıkıyor: Kayıp 28 kişinin kimliği belli oldu

31 Ağustos 2026
Girne'de gemi kazasında 2 çocuğu kaybolan anne: "Kızım elimden kaydı gitti"
Öne Çıkan

Girne’de gemi kazasında 2 çocuğu kaybolan anne: “Kızım elimden kaydı gitti”

31 Ağustos 2026
Filenin Sultanları altın madalya ile yurda döndü
Öne Çıkan

Filenin Sultanları’ndan bir başarı daha: Altın madalya ile yurda döndüler

31 Ağustos 2026
Gülistan Doku soruşturmasında, Gürkan Gürdal tutuklandı,
Öne Çıkan

Gülistan Doku soruşturmasında, Gürkan Gürdal tutuklandı

31 Ağustos 2026
KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman'dan dikkat çeken açıklama: "Tüm hata ve ihmâller ortaya çıkarılacak"
Öne Çıkan

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’dan dikkat çeken açıklama: “Tüm hata ve ihmâller ortaya çıkarılacak”

31 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Melih Gökçek soruşturmasında gazeteci Murat Ağırel tanık sıfatıyla ifade verdi

Melih Gökçek soruşturmasında gazeteci Murat Ağırel tanık sıfatıyla ifade verdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Otomobil, açılan çukura uçtu
Yerel Haberler

Otomobil, açılan çukura uçtu

31 Ağustos 2026
Çanakkale'de orman yangını
Yerel Haberler

Çanakkale’de orman yangını

31 Ağustos 2026
Giresun’da sağanak 2,2 milyon liralık hasara neden oldu; dere taşması kamerada
Yerel Haberler

Giresun’da sağanak 2,2 milyon liralık hasara neden oldu; dere taşması kamerada

31 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Oğlunun ölüm haberini alınca, kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

31 Ağustos 2026
Yaşam

İçişleri Bakanı Çiftçi: Devletle milleti yeniden kucaklaştıran bir destan yazdık

31 Ağustos 2026
Yaşam

Başakşehir’de yokuştan korna çalarak indi; trafik ışıklarında bekleyen araçlara çarptı

31 Ağustos 2026
Yaşam

Gemi kazasında kaybolan Demir kardeşlerin babası: Hepimiz perişan olduk

31 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasının 72'nci duruşması görülüyor: Resul Emrah Şahan'dan ifadesinde 'Terörsüz Türkiye' desteği

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasının 72’nci duruşması görülüyor: Resul Emrah Şahan’dan ifadesinde ‘Terörsüz Türkiye’ desteği

- Haberton
31 Ağustos 2026

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında 72'nci duruşma görülüyor. Duruşmada tahliye talep eden, görevinden uzaklaştırılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan "Mecliste...

Türkiye kültürle dolu bir yazı geride bıraktı: Festivaller Anadolu’ya yayıldı, müzelerde gece ziyaretleri öne çıktı

Bir milletin kaderini değiştiren zafer: 30 Ağustos ve Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlığa uzanan büyük mücadelesi

Elektrik faturasını yükselten cihazlar belli oldu! Evde en çok elektriği hangisi tüketiyor?

Sürekli gaz ve şişkinlik yaşayanlar dikkat! Masum bir nedenden kaynaklanabileceği gibi hastalık belirtisi de olabilir

Güncel Haber

Oğlunun ölüm haberini alınca, kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

Oğlunun ölüm haberini alınca, kalp krizi geçirip hayatını kaybetti

31 Ağustos 2026
Otomobil, açılan çukura uçtu

Otomobil, açılan çukura uçtu

31 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton