9 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - İBB davasında 9 kişi hakkında tahliye kararı

İBB davasında 9 kişi hakkında tahliye kararı

Haberton - Haberton
18 Haziran 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
İBB davasında 5 sanık hakkında tahliye talebi 
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İBB davasında aralarında görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu 68 tutuklu ve tutuksuz sanıklar duruşmanın 13’üncü haftasında hakim karşısına çıktı. 53’üncü duruşmada sanık savunmalarının alınmasının ardından, ara mütalaasını açıklayan savcılık 5 sanık hakkında tahliye talebinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen ‘Yolsuzluk’ soruşturması tamamlanarak 11 Kasım 2025 tarihinde 3 bin 809 sayfalık iddianame hazırlandı. İddianamede ‘Örgüt lideri’ olarak adı geçen Ekrem İmamoğlu’nun; ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurma’, ‘Rüşvet’, ‘Suç gelirlerinin aklanması’, ‘Kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık’, ‘Kişisel verilerin kaydedilmesi’, ‘Kişisel verileri ele geçirme ve yayma’, ‘Suç delillerini gizleme’, ‘Haberleşmenin engellenmesi’, ‘Kamu malına zarar verme’, ‘Rüşvet alma’, ‘Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’, ‘İrtikap’, ‘Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’, ‘İhaleye fesat karıştırma’, ‘Çevrenin kasten kirletilmesi’, ‘Vergi usul kanununa muhalefet’, ‘Orman kanununa muhalefet’ ve ‘Maden kanununa muhalefet’ suçlarını işlediği iddia edildi. İmamoğlu’nun 142 eylem nedeniyle 828 yıl 2 aydan 2 bin 352 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

İLK DURUŞMADAN BUGÜNE 42 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme heyeti geçtiğimiz celselerde, sanıklardan İBB Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Özgür Karabat’ın şoförü Sırrı Küçük, Ağaç A.Ş çalışanı Fatih Yağcı, iş insanı Ali Üner, iş insanı Evren Şirolu, iş insanı Ebubekir Akın, İSPER personeli Davut Bildik, Altan Ertürk, Hüseyin Yurttaş, Murat Ongun’un şoförü Kadir Öztürk, Mustafa Bostancı, Kadriye Kasapoğlu’nun şoförü Sabri Caner Kırca, Baran Gönül, Mahir Gün, Esra Huri Bulduk, Şehide Zehra Keleş Yüksel, Başak Tatlı ve zabıta memuru Nazan Başelli, İBB’de veri uzmanı İsmet Korkmaz, İBB’de yazılım koordinatörü Emrah Yüksel, İBB’de bilgisayar mühendisi Mehmet Çağlar Kuru, İBB Şehir Planlamacısı Nuri Cem Ceylan, İBB Sosyal Medya Danışmanı Ulaş Yılmaz , reklamcı Yusuf Utku Şahin, İmamoğlu’nun koruması Çağlar Türkmen, iş insanı Adem Soytekin, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in Özel Kalem Müdürü Seyhan Özcan, reklamcı Esma Bayrak, Fatih Keleş’in yeğeni Murat Keleş, İBB Kamulaştırma Müdürü Fatih Özçelik, Beyoğlu dosyasından tutuklu İnan Güney’in eniştesi İsmail Akkaya, İş İnsanı Harun Cengiz Beğenmez ve İş insanı Mehmet Kaya, Iraz Bayrak, Orhan Gazi Erdoğan, Engin Ulusoy, Mustafa Keleş, Gökhan Köseoğlu, Seza Büyükçulha, Ahmet Şahin, Cevat Kaya, Hakan Aplak’ın tahliyesine karar verildi.

‘DAYANAK OLARAK GÖSTERİLEN TEK DELİL HTS KAYITLARIDIR’

İBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Ramazan Gülten savunmasında, “Suçlama, somut bir fiile değil, tamamen hukuka uygun davranmamın suç gibi gösterilmesine dayanmaktadır. Nitekim müşteki beyanlarında ve etkin pişmanlık kapsamında alınan ifadelerde adım geçmemektedir. İddianamede bile yer verilmeyen gizli tanık Ladin’in beyanında ismim geçmektedir. Beyanın da bilirkişi incelemesiyle dayanaksız olduğu ortaya konulmaktadır. İrtikap suçuna ilişkin etkin pişmanlık, müşteki ve tanık beyanlarının hiçbirinde ismim geçmemektedir. Eyleme konu edilen imar planını hazırlayan birim İmar Müdürlüğü değil, başka bir müdürlüktür. Sözkonusu tarihte, yani imar planının hazırlanarak Meclis’e gönderildiği süreçte ben İmar Şube Müdürü olarak görev yapmaktaydım; ancak İmar Şube Müdürlüğü’nün imar planı hazırlama veya bu planları Meclis’e sevk etme gibi bir yetkisi bulunmamaktadır. Sözde örgüt yöneticisinden talimat aldığım ileri sürülmektedir. Fatih Keleş ile herhangi bir irtibatım yoktur. Soruşturma makamı, bu iddiayı destekleyecek tek bir iletişim kaydını ortaya koyamamıştır. Örgüt üyeliği iddiasına dayanak gösterilen hususlar; 5 yıl İmar Müdürü, 1 yıl da İmar ve Şehircilik Daire Başkanı olarak yürüttüğüm görevlerin gereği olan iş ve işlemlerden ibarettir. İddia edilen hususlar, görevim kapsamında yürüttüğüm idari faaliyetler ve kamu görevimin doğal sonucu olan mesleki temaslardan başka birşey değildir. Dayanak olarak gösterilen tek delil ise HTS kayıtlarıdır. Oysa bu kayıtların tek başına herhangi bir suç isnadına dayanak oluşturması mümkün değildir. Kaldı ki iletişim kurduğum kişiler; uzun zamandır mesleki ilişkiler içinde bulunduğum kamu görevlileridir. Birlikte görev yaptığımız kişilerle kamu hizmetlerinin aksamaması için iletişim kurmamızdan daha doğal bir şey yoktur. Fatih Keleş ile aramda tek bir iletişim kaydına dahi yer verilmemiştir. Birçok görüşme örgütsel ilişki kurma amacıyla yapılmış gibi delil olarak sunulurken, hiyerarşik olarak bağlı olduğum iddia edilen kişiyle hiçbir iletişim kaydının bulunmaması, isnadın çelişkisini açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ PAZAR İLK BABALAR GÜMÜM’

Gülten, “Kızımın dünyaya geldiğini, doğumdan tam 10 saat sonra avukat görüş kabininde öğrendim. Sonraki hafta, şansımıza açık görüş haftasıydı. Henüz 1 haftalık olan kızımla 1 saatliğine tanışabildik. Biberonunun içeri alınabilmesi için bile mücadele etmek zorunda kaldık. Bugün kızımız Maya 11 aylık. Birçok ilkini kaçırdım; saymakla bitmez. İlk kez ‘Baba’ dediğini ise mahkeme salonunda eşimin aktarımıyla öğrendim. Önümüzdeki pazar ilk Babalar günümüz. Sırada ilk yaşı, ilk adımları ve daha nice ilkleri var. Bugün bu mahrumiyetin içinde elimden gelen tek şey, kızıma iki masal kitabı hediye etmek oldu. Hücremin avlusunda gelişini izlediğim yavru kuşlardan ilham alarak, kızımın dünyaya gelişini müjdelemek için yaptığı yolculuğu ilk masal kitabımda anlattım. Aslında bu iki kitap; bir babanın özlemi, bir annenin fedakarlığı ve bir ailenin birbirine tutunma çabasıdır. Her zorluğun üstesinden gelen eşim de bu masal kitaplarını resmetti. Biz, birlikte yaşayamadığımız anıları unutulmasın diye masallara dönüştürmek zorunda kaldık” dedi.

5 SANIK HAKKINDA TAHLİYE TALEBİ

Savcılık ara mütalaasında, Medya A.Ş’nin eski Genel Müdürü Elif İpek Atayman, reklamcı Hasan Yalaz, Kültür A.Ş Genel Müdür yardımcısı Erdinç Çolak, reklamcı Alper Aydın, reklamcı Yunus Göçer’in tahliyelerini talep etti. Mahkeme, tahliye taleplerinin değerlendirilmesi için ara verdi.

9 KİŞİ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Medya A.Ş eski Genel Müdürü Elif İpek Atayman, reklamcı Hasan Yalaz, Kültür A.Ş Genel Müdür yardımcısı Erdinç Çolak, reklamcı Alper Aydın, reklamcı Yunus Göçer, iş insanı Ahmet Güllü, İBB Muhtarlıklar Daire Başkan Yavuz Saltık, İBB Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı Mustafa Karaoğlu, İBB Kültür A.Ş. Eski İhale ve Satın Alma Müdürü Halit Burak Atalan’ın tahliyelerine karar verdi.

‘MÜCADELEYE DEVAM’

Ekrem İmamoğlu karar sonrası, “Daha güçlü olun daha güçlü. Mücadeleye devam. Hepinizi çok seviyorum” dedi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Özgür Özel’e Ulus Hali’nde sevgi seli

Sonraki Haber

‘Tedbir var, kurultay kararı alamıyorum’ demek, koca bir yalandır

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Beklentimiz CAATSA yaptırımlarının kaldırılması
Öne Çıkan

Beklentimiz CAATSA yaptırımlarının kaldırılması

9 Temmuz 2026
Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 72 vilayette ‘turuncu alarm’ verildi
Öne Çıkan

Fransa’da aşırı sıcaklar nedeniyle 72 vilayette ‘turuncu alarm’ verildi

9 Temmuz 2026
Bolu’daki ‘rüşvet’ ve ‘irtikap’ davasında zincir marketlerin yetkilileri ifade verdi
Öne Çıkan

Tanju Özcan davasında şok iddia! ‘Reklam vermedik, denetimler başladı’

9 Temmuz 2026
Rojin Kabaiş dosyasında kritik iddia! Kayıp 15 dakika soruşturmayı yeniden alevlendirdi
Öne Çıkan

Rojin Kabaiş dosyasında kritik iddia! Kayıp 15 dakika soruşturmayı yeniden alevlendirdi

9 Temmuz 2026
Bursa Adliyesi'nde kavga; 1'i polis 3 yaralı, 5 gözaltı
Öne Çıkan

Bursa Adliyesi’nde kavga; 1’i polis 3 yaralı, 5 gözaltı

9 Temmuz 2026
Eski eşini katledip kızını vurdu! Kaçan şüpheli saatler sonra ölü bulundu
Öne Çıkan

Eski eşini katledip kızını vurdu! Kaçan şüpheli saatler sonra ölü bulundu

9 Temmuz 2026
Sonraki Haber
'Tedbir var, kurultay kararı alamıyorum' demek, koca bir yalandır

'Tedbir var, kurultay kararı alamıyorum' demek, koca bir yalandır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

İran: Ürdün'deki ABD Hava Üssü balistik füzelerle hedef alındı
Dış Haberler

Ürdün’deki ABD Hava Üssü balistik füzelerle hedef alındı

9 Temmuz 2026
Organlarıyla 7 kişiye umut olan Berivan'ın annesi: Çocuğum bir melekti
Sağlık Haberleri

Organlarıyla 7 kişiye umut olan Berivan’ın annesi: Çocuğum bir melekti

9 Temmuz 2026
Türk lirası mevduatın payı 11 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı
Politika

Türk lirası mevduatın payı 11 yılın en yüksek seviyelerine ulaştı

9 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

NATO liderlerine ikram edilen Denizli’nin yanık kokulu koyun yoğurdunun yapımı emek istiyor

9 Temmuz 2026
Yaşam

Yiyecek arayan ayı ve yavrusu görüntülendi

9 Temmuz 2026
Yaşam

Trabzon’da çektiği 70 fotoğrafını, doğduğu hastaneye bağışladı

9 Temmuz 2026
Yaşam

Jardi, 3’üncü kez Türkiye’nin en başarılı görev köpeği seçildi

9 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Beklentimiz CAATSA yaptırımlarının kaldırılması

Beklentimiz CAATSA yaptırımlarının kaldırılması

- Haberton
9 Temmuz 2026

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Türkiye, NATO'nun güçlü ve etkin bir müttefiki olarak İttifak'ın caydırıcılığına ve ortak güvenliğine önemli katkılar sunmaya...

Yanlış üniversite seçimi geleceği etkileyebilir! Tercih yapacak adaylara kritik uyarılar

Tasarruf edeyim derken daha fazla yakıt yakıyorlar! Sürücülerin en sık yaptığı hatalar ortaya çıktı

Hesabınız bir anda ele geçebilir! Sosyal medya güvenliği için uzmanlardan kritik uyarılar

Sessiz tehlike duvarlarda büyüyor! Evde oluşan küf sağlığı ciddi şekilde tehdit ediyor

Güncel Haber

İran: Ürdün'deki ABD Hava Üssü balistik füzelerle hedef alındı

Ürdün’deki ABD Hava Üssü balistik füzelerle hedef alındı

9 Temmuz 2026
Organlarıyla 7 kişiye umut olan Berivan'ın annesi: Çocuğum bir melekti

Organlarıyla 7 kişiye umut olan Berivan’ın annesi: Çocuğum bir melekti

9 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton