7 Temmuz 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Hulusi Akar: Devlet son derece dikkatli hareket ediyor, stratejik sabır gösteriyor

Hulusi Akar: Devlet son derece dikkatli hareket ediyor, stratejik sabır gösteriyor

Haberton - Haberton
14 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, “Düşen füzeler var.

Burada çok müteyakkız olmak lazım. Dikkatli olmak lazım. Çünkü, İran ısrarla ‘bunları ben atmadım’ diyor. Bütün yapılan analizlerde de uzmanların yaptığı analizde bu füzelerin istikameti Kıbrıs.

Bu Akdeniz'de konuşlanmış NATO hava savunma sistemleri bunları istese bekler Akdeniz üzerinde düşürebilir. Hayır, Türkiye üzerinde düşürüyorlar. Dolayısıyla burada bir oyun olabilir, tahrik olabilir, bir teşvik olabilir. Bir dezenformasyon olabilir.

Bir provokasyon olabilir. Onun için de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere devlet son derece teenniyle dikkatli hareket ediyor. Buna stratejik sabır diyoruz. Hemen reaksiyon gösterilmez" dedi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, memleketi Kayseri’de Müsiad’ın geleneksel iftar programına katıldı. Terörsüz Türkiye sürecine vurgu yapan Hulusi Akar, “Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde terörsüz, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası için Cumhur İttifakı olarak gerçekten gece gündüz çalışıyor. Yani dur durak yok. Külliye'de, genel merkezde, bakanlıklarda herkes büyük bir gayret gösteriyor. Bu istikamette milli dayanışma, kardeşlik ve demokrasi komisyonu büyük bir başarıyla bütün partileri birleştirmek suretiyle oluşturdukları komisyon çalışmalarını tamamladılar ve bir rapor hazırladılar. Bu rapor önümüzdeki günlerde hem idari anlamda hem hukuki anlamda şekillenecek. O zaman göreceğiz ne olduğunu” diye konuştu.

Etrafımız Ateş Çemberi

Dünyada yaşanan gelişmelere de değinen Akar, “Arkadaşlar, bizim güçlü olmamız lazım. Çünkü, etrafımız gerçekten lafta değil, sözde değil, fiilen ateş çemberi. 86 milyon vatandaşımızın, ana vatanımızın, gök vatanımızın, mavi vatanımızın, yavru vatanımızın ve dijital vatanımızın savunması ve güvenliği için her zamankinden çok daha fazla çalışmamız gerekmekte. Dünyada, Arakan'da, Doğu Türkistan'da, Hindistan'da, Vietnam'da, Tayland'da, Kamboçya'da, Afrika'da her yerde gerilimler var. Her yerde olan gerilimlerin de çatışmaya dönüşme ihtimali var. Daha dün büyük bir felaketi yaşadık Gazze'de. Bilinen 70 binden fazla insanı katlettiler. Etnik temizliğe tabi tuttular ve soykırıma tabi tuttular. Bitti. Şimdi İran'a bir saldırı başladı. Bütün bunlarla alakalı ‘bu ne zaman başlar, ne zaman biter, kim ne yapar?’ Bunlar bir tarafa. Biz ne yapacağız?” ifadelerini kullandı.

Nükleer Savaşta Kazanan Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünya siyasetindeki etkisine de dikkat çeken Hulusi Akar, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz yıllarda Birleşmiş Milletler Genel Merkez'inden başlayarak ‘Dünya 5’ten büyüktür’ dedi. ‘Yeni ve adil bir dünya düzeni mümkündür’ dedi. Bunun üzerinde önemle durmamız lazım. Şimdi işte onun için dünya beşten büyük, yeni ve adil dünya mümkündür denilen şey Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında, yönetiminde inisiyatifi ve girişimi ile yeni bir Viyana Kongresi düzenlemek gerekecek. Bu devletleri bir araya getirip ne oluyor? Nereye gidiyoruz? Çünkü, bu eskalasyonun sonu nükleer savaş. Nükleer savaşta kazanan yok. Ondan sonraki savaş taşla sopayla olacak. Onun için buna bir ‘dur’ demek lazım. Bunun için çalışmak lazım.”

Burada Bir Oyun Olabilir

İran’dan ateşlenen füzelerin Türkiye üzerinde etkisiz hale getirilmesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Akar, şöyle devam etti:

“Düşen füzeler var. Bunlar nedir? Burada çok müteyakkız olmak lazım. Dikkatli olmak lazım. Çünkü, İran ısrarla ‘bunları ben atmadım’ diyor. Bütün yapılan analizlerde de uzmanların yaptığı analizde bu füzelerin istikameti Kıbrıs. Bu Akdeniz'de konuşlanmış NATO hava savunma sistemleri bunları istese bekler Akdeniz üzerinde düşürebilir. Hayır, Türkiye üzerinde düşürüyorlar. Dolayısıyla burada bir oyun olabilir, tahrik olabilir, bir teşvik olabilir. Bir dezenformasyon olabilir. Bir provokasyon olabilir. Onun için de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımız başta olmak üzere devlet son derece teenniyle dikkatli hareket ediyor. Buna stratejik sabır diyoruz. Hemen reaksiyon gösterilmez. ‘Sen attın ben de sana atacağım’ Öyle bir şey yok. 1639'dan beri değişmeyen bir sınırımız var. Bugüne kadar da İran ile bir takım laflar sözler olmakla beraber fiili bir çatışmamız olmadı. Dolayısıyla bunu sürdürmemiz lazım.”

Altay Tankı Seri Üretime Başladı

Türkiye’nin son dönemde elde ettiği kazanımlara da dikkat çeken Hulusi Akar, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Düne kadar bizim piyade tüfeğimizin dahi patenti yabancıya aitti. Bir piyade tüfeği. Şimdi Allah'a çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın açtığı yolda destekleriyle, teşvikleriyle, engelleri kaldırmasıyla bütün hafif silahlarımızı yapıyoruz. İHA'ları, Siha’ları, Anka’ları bunları yapıyoruz.

Kızıl Elma'yı yapıyoruz. İnşallah yakın bir zamanda Milli Muharip Uçağı da yapacağız. Geçtiğimiz günlerde çok dedikodusu oldu; ‘tank yapılır yapılamaz’ diye. Arkadaşlar şu anda Altay tankı seri üretimi başladı.

Düne kadar kapılarına parasını vererek almayı teklif ettiklerimiz, vermedikleri şeyleri yapıyoruz ve dost ve müttefiklerimize ihraç ediyoruz. Bir gemi 300 bin parçadan meydana geliyor. O 300 bin parçayı bizim mühendislerimiz tasarlıyor. Parçalarını imal ediyor.

Bunları inşa ediyor ve ihraç ediyoruz. Allah'a çok şükür. Cin şişeden çıktı.”

Etiketler: AK PartiCumhurbaşkanıGazzeHulusi AkarİranKayseriNatoRecep Tayyip ErdoğanSavaşTBMM
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Destici: İran’ın gönderdiği füzelerin hesabı sorulur

Sonraki Haber

Lastiği patlayan ambulansın devrildi; 3 sağlık personeli yaralandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Yumaklı: Su ürünlerinde 2028 yılı hedefimiz 3 milyar dolar ihracat
Politika

Su ürünlerinde 2028 yılı hedefimiz 3 milyar dolar ihracat

7 Temmuz 2026
Cevdet Yılmaz: Müttefikler arası tüm kısıtlamalar kaldırılmalı
Politika

Müttefikler arası tüm kısıtlamalar kaldırılmalı

7 Temmuz 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile bir araya geldi
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Stubb ile bir araya geldi

7 Temmuz 2026
Macaristan Başbakanı Peter Magyar, Yedikule Hisarı’nı ziyaret etti
Politika

Macaristan Başbakanı Peter Magyar, Yedikule Hisarı’nı ziyaret etti

7 Temmuz 2026
Bakan Kacır, 'HIT-Yenilikçi Savunma Teknolojileri Çağrısı'nı duyurdu
Politika

Bakan Kacır, ‘HIT-Yenilikçi Savunma Teknolojileri Çağrısı’nı duyurdu

7 Temmuz 2026
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic, Ankara'da
Politika

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic, Ankara’da

7 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Lastiği patlayan ambulansın devrildi; 3 sağlık personeli yaralandı

Lastiği patlayan ambulansın devrildi; 3 sağlık personeli yaralandı

En Güncel Haberler

7'nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi
Yerel Haberler

7’nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

7 Temmuz 2026
Malatya'da 3 firari FETÖ hükümlüsü yakalandı
Yerel Haberler

Malatya’da 3 firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

7 Temmuz 2026
Ticaret Bakanlığı'ndan İstanbul'da marketlere 'fahiş fiyat' ve 'etiket' denetimi
İş Dünyası

Ticaret Bakanlığı’ndan İstanbul’da marketlere ‘fahiş fiyat’ ve ‘etiket’ denetimi

7 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Edirne’de inek, üçüz doğurdu

7 Temmuz 2026
Yaşam

Suçun tekrar oranı, rehabilitasyon programları ile yüzde 20-40 arasında azaltılmakta

7 Temmuz 2026
Yaşam

Sincan Belediyesi’nden marketlere denetim

7 Temmuz 2026
Yaşam

Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda 2 vaşak ile 2 Serval kedisi ele geçirildi

7 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Rüzgarla açığa sürüklenen bottaki 2 çocuğu cankurtaranlar kurtardı

Rüzgarla açığa sürüklenen bottaki 2 çocuğu cankurtaranlar kurtardı

- Haberton
7 Temmuz 2026

Bartın'ın Güzelcehisar Sahili'nde rüzgarla birlikte açığa sürüklenen bottaki 2 çocuk, cankurtaranlar tarafından kurtarıldı. Olay, saat 16.00 sıralarında Güzelcehisar Sahili'nde meydana...

Kredi notunuz düşükse dikkat! Bankaların en çok baktığı puanı yükseltmenin etkili yolları

Birikim yapamıyorum diyenler dikkat! Uzmanların önerdiği en etkili tasarruf yöntemleri

Gece sık idrara çıkıyorsanız dikkat! Masum sanılan belirti ciddi hastalıkların ilk işareti olabilir

Göbek çevresi yağlanması neden tehlikeli? Sessizce birçok hastalığın riskini artırabiliyor

Güncel Haber

7'nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

7’nci kattaki dairede çıkan yangında 1 kişi dumandan etkilendi

7 Temmuz 2026
Malatya'da 3 firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

Malatya’da 3 firari FETÖ hükümlüsü yakalandı

7 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton