4 Ağustos 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Hızlı tren hattı ile Suudi Arabistan’a kadar gideceğiz

Hızlı tren hattı ile Suudi Arabistan’a kadar gideceğiz

Haberton - Haberton
1 Mayıs 2026
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Bakan Uraloğlu: Hızlı tren hattı ile Suudi Arabistan'a kadar gideceğiz

Bakan Uraloğlu: Hızlı tren hattı ile Suudi Arabistan'a kadar gideceğiz

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Karaman Çevre Yolu 1’inci Kısım Açılış Töreni için kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti ve MHP Karaman il teşkilatlarını ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Hızlı trenle biz Karaman’dan Akdeniz’e inşallah ulaşmış olacağız. Sadece Konya’ya, İstanbul’a, Ankara’ya değil Akdeniz’e de ulaşmış olacağız. Bir taraftan aynı hızlı tren hattıyla şimdilik Gaziantep’e kadar giden bölümde oralara kadar gitmiş olacağız. İlerleyen zamanda biz bu tren hattıyla Irak’ın Basra limanına kadar gitmiş olacağız. Biz bu hattı oraya da bağlayarak esasında Suriye’den, Ürdün’de, Suudi Arabistan’a kadar gideceğiz” dedi.

Karaman Çevre Yolu 1’inci Kısım Açılış Töreni için kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti ve MHP Karaman il teşkilatlarını ziyaret etti. AK Parti Karaman İl Başkanlığı’nda partililere seslenen Bakan Uraloğlu, Karaman yüksek hızlı tren hattının, Hicaz demir yolu ile bağlanacağını açıkladı. Uraloğlu, “İnşallah önümüzdeki sene içerisinde biz bunu yine hızlı tren hattı olarak bağlamış olacağız. Bu ne demektir? Biz aynı zamanda Aksaray’dan Ulukışla’dan Mersin’e inen demir yolu ihalesini de yapmış durumdayız. O aksla beraber hızlı trenle biz Karaman’dan Akdeniz’e de inşallah ulaşmış olacağız. Sadece Konya’ya, İstanbul’a, Ankara’ya değil Akdeniz’e de ulaşmış olacağız. Bir taraftan aynı hızlı tren hattıyla şimdilik Gaziantep’e kadar giden bölümde oralara kadar gitmiş olacağız. İlerleyen zamanda biz bu tren hattıyla Irak’ın Basra limanına kadar gitmiş olacağız. Cennet mekan Sultan Abdülhamid, Hicaz demir yolu yapmıştı. Biz bu hattı oraya da bağlayarak esasında Suriye’den, Ürdün’de, Suudi Arabistan’a kadar gideceğiz” diye konuştu.

‘CUMHURBAŞKANIMIZI TEKRAR SEÇEREK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ’

Bakan Uraloğlu, “Biz, ‘Ertesi gün bankadan maaşımı çekebilecek miyim’ diye düşünen Türkiye’nin 10 yılını, 20 yılını, 50 yılını planlıyoruz. Çok şükür Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde. 2035’i 2053’ü 2071’i planlıyoruz. Türkiye tam da yapması gerekeni çok şükür yapıyor. Biz aynı şekilde nasıl, köprüleri, yolları, tünelleri yapıp ulaştırabiliyorsak, aynı şekilde vatandaşımızın gönlüne de yolları tünelleri köprüleri yaparak girmeye devam edeceğiz. Bunu yapan AK Parti’dir. 11,5 milyon üyesiyle beraber yapan AK Parti’dir. Onun için önümüzde bir seçim var. Biz Cumhurbaşkanımızı, inşallah AK Parti’mizi tekrar Allah’ın izniyle seçerek yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu: Yıllık 340 Milyon Lira Tasarruf Edeceğiz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ak Parti ve MHP Karaman il başkanlıklarını ziyaret ettikten sonra Karaman Çevre Yolu 1'inci Kısım Açılışını gerçekleştirdi. Bakan Uraloğlu, "Trafiğe açtığımız bu kısım ile Karaman-Adana ve Karaman-Mersin yolları arasındaki bağlantıyı sağlayarak, transit geçişleri artık şehir merkezine girmeden daha güvenli, hızlı, konforlu ve akıcı kıldık. Karaman Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere üretim ve ticaret alanlarına erişimi daha hızlı ve güvenli hale getirdik. Seyahat süresini 6 dakikaya düşürdük, böylece zamandan 313 milyon lira, akaryakıttan 27 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 340 milyon lira tasarruf edeceğiz. Akıcı trafik sayesinde karbon salınımını yıllık 1, 361 ton azaltarak çevresel sürdürülebilirliğe ve iklim dostu ulaşım hedeflerimize katkı sağlayacağız" dedi.

Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı Uluslararası Ölçekte Olacak

Karaman-Ulukışla hızlı tren hattının lojistik ve yolcu taşımacılığında uluslararası bir proje olacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, "Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı'nı 8 Ocak 2022’de hizmete açtık. Açıldığı günden bu yana Karaman ile Konya, Ankara ve İstanbul arasında yaklaşık 5 milyon 250 bin yolcuya hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım hizmeti sunduk. Bu hattın devamı olan toplam 135 kilometre uzunluğundaki Karaman-Ulukışla Hattımızı da saatte 200 kilometre hıza uygun şekilde çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak inşa ediyoruz. Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı, sadece bölgesel değil, uluslararası ölçekte lojistik ve yolcu taşımacılığında büyük bir dönüşümün kapısını aralayacak çok önemli bir projedir. Tamamlandığında hattımızın yük potansiyeli yıllık 33,5 milyon ton, yolcu potansiyeli ise 2,7 milyon yolcu olacak, Konya-Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 3 saat 40 dakikadan 1 saat 35 dakikaya düşecektir. Ayrıca Marmara, İç Anadolu, Ege ile Akdeniz bölgeleri arasında hızlı tren bağlantısını da sağlamış olacağız. İnşallah projemizi önümüzdeki yılın son çeyreği içerisinde tamamlayarak hizmete almayı planlıyoruz" diye konuştu.

Etiketler: Abdulkadir UraloğluAdanaAK PartiAnkaraGaziantepİstanbulKonyaMersinRecep Tayyip ErdoğanSeçimSuriye
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Sigorta için yatırılan paranın iadesi’ yalanıyla 1,8 milyon liralık dolandırıcılık: 5 tutuklama

Sonraki Haber

İstanbul’da izinsiz gösteri yapan 350 kişi gözaltına alındı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur'u ziyaret etti
Politika

Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur’u ziyaret etti

4 Ağustos 2026
Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31'de süreklilik sağlayamayız
Politika

Bakan Kurum: Üniversiteler olmazsa COP31’de süreklilik sağlayamayız

4 Ağustos 2026
İletişim Başkanı Duran: Öncelik, terörün tamamen sona ermesidir
Politika

İletişim Başkanı Duran: Öncelik, terörün tamamen sona ermesidir

4 Ağustos 2026
'Çerçeve yasa' teklifinin ismi, 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi' oldu
Politika

‘Çerçeve yasa’ teklifinin ismi, ‘Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesi’ oldu

4 Ağustos 2026
Özgür Özel'den dikkat çeken çağrı: "Darbecilerden, cuntacılardan kurtulun, YENİ Parti'ye gelin"
Politika

Özgür Özel’den dikkat çeken çağrı: “Darbecilerden, cuntacılardan kurtulun, YENİ Parti’ye gelin”

4 Ağustos 2026
Sonraki Haber
İstanbul'da izinsiz gösteri yapan 350 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da izinsiz gösteri yapan 350 kişi gözaltına alındı

En Güncel Haberler

Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"
Politika

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur'u ziyaret etti
Politika

Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur’u ziyaret etti

4 Ağustos 2026
YAŞ kararları açıklandı! 94 personel terfi etti, Hava Kuvvetleri Komutanı değişti
Öne Çıkan

YAŞ kararları açıklandı! 94 personel terfi etti, Hava Kuvvetleri Komutanı değişti

4 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Vücutlarında 1 kilo 392 gram metamfetamin taşıyan 4 şüpheli tutuklandı

4 Ağustos 2026
Yaşam

Kahverengi kokarcaya karşı 1 milyon 650 bin samuray arısı

4 Ağustos 2026
Yaşam

Gaziosmanpaşa’da metro durağında sigara tartışması kamerada

4 Ağustos 2026
Yaşam

Hükümlünün daksil talebine ‘örgütsel iletişim’ reddi

4 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sakarya, Türkiye MTB Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak

Sakarya, Türkiye MTB Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak

- Haberton
4 Ağustos 2026

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye Bisiklet Federasyonu iş birliğiyle düzenleyeceği Bölgesel Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası, 22-23 Ağustos tarihlerinde Ayçiçeği Bisiklet Vadisi'nde...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir? Hafife almayın

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Tuncer Bakırhan'dan 'çerçeve yasa' çağrısı: "Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı"

Tuncer Bakırhan’dan ‘çerçeve yasa’ çağrısı: “Tarihi adımları hukuka bağlama zamanı”

4 Ağustos 2026
Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur'u ziyaret etti

Ümit Özdağ, cezaevindeki Sinem Dedetaş ile Oğuzhan Uğur’u ziyaret etti

4 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton