26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Her türlü ittifak kurulabilir

Her türlü ittifak kurulabilir

Haberton - Haberton
13 Ekim 2023
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Her türlü ittifak kurulabilir

Her türlü ittifak kurulabilir

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Basın mensuplarının ‘Millet İttifakı ve İstanbul İttifakı’ sorusuna cevap veren Ekrem İmamoğlu, “Siyasi partilerin kendi iç mekanizmalarını nasıl işleteceği yönünde verdiği kararlara benim buradan yorum yapmam asla yakışmaz. Ama son ana kadar her türlü ittifak kurulabilir inancımı tekrar dile getiriyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı adayı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Özel, “İstanbul’u büyük bir farkla kazanmış Ekrem İmamoğlu’nu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak bir kahvesini içmeyi dilek olarak tuttuk. Ümit ediyoruz 1 Nisan’da o ziyareti gerçekleştirme imkanımız olur” dedi. İmamoğlu ise, “Bu iktidarı hem yerelde hem genelde elde etmemiz için bizim ihtiyacımız olan şey bu önümüzdeki kurultayda değişimdir. Ve ona dönük atılan adımlardır” diye konuştu. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan adayı Özgür Özel, İstanbul ziyaretleri kapsamında CHP İl Başkanlığı ziyaretinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret etti. Özgür Özel, “Önümüzde ki Kurultayda Genel Başkan adaylığı noktasındaki irademizi açıkladığımızdan beri illeri ziyaret ediyoruz. İl kongrelerine katılıyoruz. Katılamadığımız il kongrelerine de daha sonra hayırlısı olsun ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. İstanbul il kongremize katılamamıştık.

Bütün Türkiye’nin çok dikkatle izlediği bir kongreydi. Biz de çok dikkatle izledik. Biraz önce de değerlendirdik. Sonuçları açısından da çok mühim. CHP kongrelerinden gerilim bekleyenlerin CHP kongrelerinden farklı sonuçlar bekleyenlerin hevesleri kursaklarında kaldı. Saraçhane’ye doğru yaklaşırken dedik ki, 1 Nisan günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde meclis çoğunluğu da sağlamış. Bugüne kadar elini kolunu bağlayan bütün engellerden kurtulmuş, İstanbul’u büyük bir farkla kazanmış Ekrem İmamoğlu’nu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak bir kahvesini içmeyi dilek olarak tuttuk. Ümit ediyoruz 1 Nisan’da o ziyareti gerçekleştirme imkanımız olur” İfadelerini kullandı.

“CHP’NİN İTTİFAK POTANSİYELİNDE BİR ZAYIFLAMA OLDUĞU ALGISI YÜRÜYOR”

İyi Parti’nin İttifak açıklamaları ve sonrasında yaşanan istifaların sorulması üzerine değerlendirme de bulunan Özel, “Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel toplumsal algıda, ittifak potansiyelinde bir zayıflama olduğuna yönelik bir algı yürüyor. Bunun, hem önceki ittifak ortaklarımızdan gelen açıklamalar, verilen cevaplar noktasında bir durum var. Bir de seçimden sonra, seçimde imzalanan bir gizli protokolden haberdar olan bir grup seçmenin bundan duyduğu bir rahatsızlık var.

Biz bu meselelerde siyasette paradigma değişikliklerinin, önemli kırılımların bu tip sorunların aşılmasına çok önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 4 Kasım günü Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanacak bir değişimin 6 Kasım günü bütün ittifak ortaklarının ve toplumsal ittifak potansiyeline yönelik olarak çok önemli yansımaları olacaktır. Yeni bir sayfa açmaya geldiğimizi ifade etmek çok mümkün” dedi. 

“SON ANA KADAR HER TÜRLÜ İTTİFAK KURULABİLECEĞİNE İNANIYORUM”

Basın mensuplarının ‘Millet İttifakı ve İstanbul İttifakı’ sorusuna cevap veren Ekrem İmamoğlu, “Millet İttifakı kurulduğu an itibariyle de, İstanbul ittifakı ile seçimi kazanacağımızı duyurarak yola çıkmıştım. İstanbul İttifakı daha sonra seçim özelinde İmamoğlu gönüllülerine daha sonra İstanbul gönüllülerine evirildi ve hala devam ediyor. Devam edeceğini de düşünüyorum. Benim İstanbul İttifakı savunumun içinde Millet İttifakı da var, İyi Parti de var. Ya da İyi Partiye oy verenler de var. Tabi ki bugün siyasi partilerin kendi iç mekanizmalarını nasıl işleteceği yönünde verdiği kararlara benim buradan yorum yapmam asla yakışmaz. Ama son ana kadar her türlü ittifak kurulabilir inancımı tekrar dile getiriyorum” diye konuştu.

Basın mensuplarının 'Millet İttifakı ve İstanbul İttifakı' sorusuna cevap veren Ekrem İmamoğlu, "Siyasi partilerin kendi iç mekanizmalarını nasıl işleteceği yönünde verdiği kararlara benim buradan yorum yapmam asla yakışmaz. Ama son ana kadar her türlü ittifak kurulabilir inancımı tekrar dile getiriyorum" diye konuştu.
Basın mensuplarının ‘Millet İttifakı ve İstanbul İttifakı’ sorusuna cevap veren Ekrem İmamoğlu, “Siyasi partilerin kendi iç mekanizmalarını nasıl işleteceği yönünde verdiği kararlara benim buradan yorum yapmam asla yakışmaz. Ama son ana kadar her türlü ittifak kurulabilir inancımı tekrar dile getiriyorum” diye konuştu.

İmamoğlu, ‘Genel Başkanlık için sizin adayınız kim?’ sorusuna ise “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin güçlü bir ferdi olarak, kendini Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarılı olması noktasında da her zaman en doğruyu yapma konusunda vazifeli, sorumlu bir kişisi olarak söylüyorum ki ‘Bu iktidarı hem yerelde hem genelde elde etmemiz için bizim ihtiyacımız olan şey bu önümüzdeki kurultayda değişimdir. Ve ona dönük atılan adımlardır. Süreci birlikte takip ediyoruz. Şu anda adaylığını açıklayan ve bu sürece talip olduğunu söyleyen Sayın Özgür Özel, Grup Başkanımız var. O güne kadar adaylıkları nasıl oluşur bakarız, ederiz. Günü geldiğinde oturur en doğru kararı kurultay delegeleri olarak hep beraber veririz” ifadelerini kullandı. 

“ORADA BİR YANLIŞ YAPILMIŞ DEMEKTİR”

Son olarak kongrede ki konuşması ile gündeme gelen Cemal Canpolat hakkın da ki soruya yanıt veren İmamoğlu, “Sayın Cemal Canpolat ile, ben Haziran’ın ortasından itibaren belki 30’a yakın görüşmemiz oldu. O mikrofonda dile getirdiklerini binde birini bana söylemiş olsaydı, orada söylediklerini ‘Zaten söylemişti’ der ve makul karşılardım” İfadelerini kullandı. Aynı soruya cevap veren Özgür Özel ise, “TBMM ve 2’inci büyük mecliste İBB meclisi, bizim kongremizde aile içinde ki bir refakatte kullanılan ifadeler her iki meclisin gündemine giriyorsa orada bir yanlış yapılmış demektir” şeklinde konuştu.

Etiketler: Ekrem İmamoğluÖzgür Özel
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Blinken’ın yaklaşımı tehlikeli bir yaklaşım

Sonraki Haber

Beykoz’da TIR bariyerlere çarptı; 1 yaralı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze'dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir
Politika

Cevdet Yılmaz: Bugün Kerbela Gazze’dir, bugünün Yezidileri Netanyahu ve destekçileridir

25 Haziran 2026
CHP'den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM'ye iptal başvurusu
Politika

CHP’den sanal medya düzenlemesine ilişkin AYM’ye iptal başvurusu

25 Haziran 2026
Bakan Bolat: Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı
Politika

Latin Amerika ile ticaret hacmimiz 25 yılda 18 kat arttı

25 Haziran 2026
TMO hububat alımlarında ödemelere başladı
Politika

TMO hububat alımlarında ödemelere başladı

25 Haziran 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alevi canlarımızı asla ihmal etmedik
Politika

Erdoğan’dan Alevi vatandaşlara mesaj: Asla ihmal etmedik

25 Haziran 2026
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz
Politika

BTK Akademi ile gençlerimizi geleceğin mesleklerine hazırlıyoruz

25 Haziran 2026
Sonraki Haber
Beykoz'da TIR bariyerlere çarptı

Beykoz'da TIR bariyerlere çarptı; 1 yaralı

En Güncel Haberler

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu
Moda ve Kadın

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

26 Haziran 2026
Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

26 Haziran 2026
Her Kadının Dolabında Mutlaka Olması Gereken Zamansız Parçalar
Moda ve Kadın

Her Kadının Dolabında Mutlaka Olması Gereken Zamansız Parçalar

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

26 Haziran 2026
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti

Dışişleri Bakanı Fidan, Kanada’da Darlington Nükleer Tesisi’ni ziyaret etti

- Haberton
26 Haziran 2026

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada'da Darlington Nükleer Tesisi'ni ziyaret etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanada...

Dil öğrenirken yapılan en büyük hatalar

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahtesi nasıl ayırt edilir?

Gece sık sık uyanmak hangi hastalığın habercisi olabilir?

Market fiyatları neden sürekli artıyor? Uzmanlar perde arkasını anlattı

Güncel Haber

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

Ucuz Ama Şık Giyinmenin 8 Etkili Yolu

26 Haziran 2026
Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

Fatih’te 5 katlı iş hanında yangın: 1 yaralı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton