13 Eylül 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - ‘Her şeyi anlatacağım’ demişti: Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde konuştu

‘Her şeyi anlatacağım’ demişti: Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde konuştu

Haberton - Haberton
30 Mayıs 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Mahkeme kararıyla göreve dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2,5 yıl aradan sonra parti genel merkezinde CHP’lilere seslendi.

Ankara Bölge Adliye Mahkeme’sinin 21 Mayıs’taki kararı ile göreve tekrar dönen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partililer ile bayramlaşmak için parti binasına geldi. Kılıçdaroğlu, tartışmalı 2 buçuk yılın ardından CHP Genel Merkezi’ne dönmüş oldu.

“Bilmediğiniz şeyler var, hepsini anlatacağım” diyen Kılıçdaroğlu’nun paylaşacakları merak konusuydu. Kılıçdaroğlu, bayramlaşma programındaki konuşmasında şunları söyledi:

Hep beraber mücadelemizi yapacağız. Buraya İzmir’den gelirken bir otobüsümüz kaza geçirmiş, geçmiş olsun. 

Sevgili kardeşlerim, TV başında bizi dinleyen yurttaşlarım, mücadelesi dağlar kadar büyük, yürekleri denizler kadar berrak yol arkadaşlarım, CHP’nin vefakâr kahramanları, aziz vatanın asıl sahibi asil evlatları sizlere sesleniyorum. Baba ocağına hoş geldiniz, şeref verdiniz. 

Bugün burada bu bina önünde sizlere bakarken sadece bir merkez görmüyorum. Ben kardeşlerime, yoldaşlarıma bakarken adalet yürüyüşünde attığımız her adımda toprağa düşen helal alın terini görüyorum. Hak hukuk adalet mücadelesinde vatanperver CHP’lileri görüyorum. Yoksulun yetimin hak mücadelesi için çarpan binlerce yürek görüyorum. Helalleşerek, kucaklaşarak ülkenin geleceği için buradasınız, beraber mücadele edeceğiz. Burası hepimizin, halkın yuvasıdır.

CHP’nin tarihsel namusunu, millet iradesinin onurunu korumak için bulunuyorum. Mesele sadece kurultay ya da genel başkan kimin olacağı meselesi değil. Mesele ahlakla mı parayla mı, millet iradesi ile mi aparatlar ile mi şekilleneceğiz meselesidir. Bugün çok açık konuşacağım. Öfke ile değil ama sert konuşacağım, gerçeği söyleyeceğim ama kimseyi hedef göstermeden. Çünkü bizim geleneğimiz budur. Bizim kitabımızda iftira, kin yok. Bizim kitabımızda mertçe hesaplaşma var. Bu hesaplaşma kişisel değil ahlakidir. Bizim kitabımızda arınma vardır ama bu arınma tasviye değil yeniden doğulur. 38. Kurultay’da bir bayrak değişimi oldu. CHP’de demokrasi esas dedik ama maalesef gördük ki durum öyle değil. O kurultay Türkiye siyasetinde bir milattı. Kamuoyundaki derin kuşkular hepimize bir siyasi partinin iç demokrasisi sakatlanırsa ülke demokrasisi de sakatlanır. Delegenin iradesi şaibeli hale gelirse milletin siyasete güveni derin yara alır. Atamızın Emaneti olan partiyi kimler pavyon masalarına meze etmeye çalıştı. partimizi kimler mahkeme kapılarına düşürdü. Kimler kişisel ikbal hırsı ile hareket etti. Ben hesap soracağım hesap. Temiz, tertemiz bir kurultay yapacağız. Partililerimiz o güvenli limanı inşa edecek, doğru düzgün limana gideceğiz. O sandıktan kim çıkarsa partinin meşru lideri ve başımızın tacı olacak. Biz usulsüzlüğe de koltuk sevdasına da geçit vermeyiz. Kul hakkı yemedim, yedirmedim. Boğazımdan haram lokma geçmedi. Bundan sonra da açıkça söylüyorum, yedirmeyeceğim. Kul hakkını kimseye yedirmeyeceğim.

Benim hayatım ortada. Bir ömür boyunca dürüstlükten, ahlaktan zerre ayrılmadım. Tüm dünya dinlesin, FETÖ başta olmak üzere hiçbir örgüt ile, hiçbir yurtdışı odaklı yapı ile en ufak teması olmamış alnı dik, başı dik bir adam duruyor karşınızda. Sizi utandıracak hiçbir işin içinde olmamış bir kardeşiniz olarak söylüyorum, benim tek bağım bu aziz milletle. Tek odağım vatandır ve Türkiye’dir. Bize çamur atmaya çalışanların çamuru kendi ellerinde kaldı. 

78 yaşında ama bir derdi olan, derdini anlatmaktan vazgeçmeyen bir kişi olarak karşınızdayım. Bu yürüyüş adaletin, dürüstlüğün, temiz siyasetin nöbetidir. Bu yürüyüş bu asırlık çınarı kuruluş kodlarına geri oturtma yürüyüşü. Birilerinin siparişi ile atılan o sloganları duydum. 78 yıllık ömrünü bu vatana adayan kişiye hain diye atılan sloganları duydum. İhanet ile hainlik arasındaki çizgi kıldan ince kılıçtan keskindir.

FETÖ AJANLARINI FARK EDEMEDİM

Atatürk, milli kurtuluş mücadelesi için Samsun’a çıkarken boynunda idam fermanı ve üzerinde de hain ilanı vardı. Bize hain damgası vurma çabaları nafiledir. Bu çaba bizi yolumuzdan döndüremez. Kendi acizliklerinin kendi korkularının göstergesidir. Benim bu aziz millete, bu cefakar örgüte bir özür borcu var. Bu milletin geleceği için arkamızdan sinsice sızan, FETÖ ajanlarını zamanında fark edemediğim için sizlerden özür diliyorum. Biz vatan dedikçe, biz millet dedikçe kapalı kapılar ardında dış odaklardan medet uman o gafilleri koynumda beslediğim için sizlerden özür diliyorum. Sizin, o nasırlı ellerinizle helal lokmalardan artırarak kendi kurdukları haram sofralarına meze yapanların hortumlarını zamanında kesmediğim için özrü diliyorum. Pavyon masalarında delegeleri pazarlık yapanların maskesini vaktinde indiremediğim için özür diliyorum. Halkın belediyesinde rüşvete talana bulaşan o rüşvetçi belediye başkanlarını atamadığım için tarih önünde halk deryasından özür diliyorum. Temiz siyasetimi sırtımdan hançerlemek için kullananları göremedim, beni affedin.

Uşak’ta rüşvete göz yummak baba ocağının kitabında yazar mı? Baba ocağında market poşetleri içinde rüşvet parası olur mu? Baba ocağında helaldir, temizdir. Baba ocağı vatandır. Baba ocağının sofrasında asla haram lokma olmaz. Baba ocağında oturanlar rüşvet iddiaları karşısında sessiz kalamaz. Nasıl yol yürüyeceğimize siz karar vereceksiniz. Kapatma olursa yeni parti için hazırız diyenler iyi bilsin ki, ülkeye, millete hizmet etmeyi şiar edinenlerin partisi. Hiçbir CHP’li çift ajandalı değildir. CHP, mandacılara ya istiklal ya ölüm diyenlerin partisidir. Arınacağız, önce CHP sonra Türkiye arınacak. Bu milletin dertlerini de unutmayacağız.

Adalet yolunda birlikte yürüyeceğimiz milyonlara selam olsun. Halkımız ile kurduğumuz o dostluk köprüleri bu ülkenin çimentosudur. Seçimlerde broşürlerimizi dağıtan başörtüsü bacılarıma selam olsun. Emekçilerimize selam olsun.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde bayram trafiği

Sonraki Haber

Besicinin ipe dolanan ebabili kurtardığı anlar kamerada

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Elazığ'daki vahşice katledilen yaşlı çiftin soruşturması genişliyor
Öne Çıkan

Elazığ’daki vahşice katledilen yaşlı çiftin soruşturması genişliyor

13 Eylül 2026
Girne’deki gemi faciasında yeni aşama: Batığın içine girilecek
Öne Çıkan

Girne’deki gemi faciasında yeni aşama: Batığın içine girilecek

13 Eylül 2026
11 aylık Büşra bebeğin kaybolması kurgu mu? Anne itiraf etti
Öne Çıkan

11 aylık Büşra bebeğin kaybolması kurgu mu? Anne itiraf etti

13 Eylül 2026
Ankara’da orman yangını: Alevler rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı
Öne Çıkan

Ankara’da orman yangını: Alevler rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı

13 Eylül 2026
Silivri’de batan gemideki 10 mürettebatı arama çalışmaları 12’nci gününde devam ediyor
Öne Çıkan

Silivri açıklarında zaman daralıyor: 10 mürettebattan 12 gündür iz yok

13 Eylül 2026
Arnavutköy'de ormanda yangın -1
Öne Çıkan

Arnavutköy’de korkutan orman yangını: Helikopterlerle müdahale ediliyor

13 Eylül 2026
Sonraki Haber
Avcılar’da tekme ve yumruklu 'yol verme' kavgasını gülerek cep telefonu kamerasıyla kaydetti

Avcılar’da tekme ve yumruklu 'yol verme' kavgasını gülerek cep telefonu kamerasıyla kaydetti

En Güncel Haberler

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir
Sağlık Haberleri

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir

13 Eylül 2026
Uzaklaştırma kararına rağmen eşinin iş yerine gitti: Önce eşini öldürdü, sonra intihar etti
Gündem

Uzaklaştırma kararına rağmen eşinin iş yerine gitti: Önce eşini öldürdü, sonra intihar etti

13 Eylül 2026
Zonguldak Kömürspor-Karabük İdman Yurdu maçında arbede çıktı: Polis barikatlarına saldırdılar
Spor Haberleri

Zonguldak Kömürspor-Karabük İdman Yurdu maçında arbede çıktı: Polis barikatlarına saldırdılar

13 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

İnatçı boğa güreşten kaçtı, demir kapıdaki boşluktan arena dışına atladı

13 Eylül 2026
Yaşam

İzmir’de 12 ilçede atlı jandarma birlikleri görev yapıyor: Vatandaşların ilgi odağındalar

13 Eylül 2026
Yaşam

Mersin Limanı’nda geminin altına gizlenmiş 350 kilo kokain ele geçirildi

13 Eylül 2026
Yaşam

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda dönüş yoğunluğu sürüyor: Okulların açılması da etkili

13 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Gaziantep’te bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali, tarihi Rumkale’de gerçekleştirildi.

7’nci Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali’nde 4 bin 440 sporcu yarıştı

- Haberton
13 Eylül 2026

Gaziantep’te bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali, tarihi Rumkale’de gerçekleştirildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi...

Türk ihracat pazarları: İşte en çok ihracat yapılan 20 ülke

Türkiye’de belediye başkanlarının yetkileri: Yerel yönetim rehberi

Türk mutfağında sonbahar geçişi: Mevsim malzemeleriyle yeni tarifler

Yapay Zekâ ile tarım: Türkiye’de Precision Farming uygulamaları

Güncel Haber

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir

Göz çevresindeki sarı bezeler kalp krizi ve inmenin habercisi olabilir

13 Eylül 2026
Uzaklaştırma kararına rağmen eşinin iş yerine gitti: Önce eşini öldürdü, sonra intihar etti

Uzaklaştırma kararına rağmen eşinin iş yerine gitti: Önce eşini öldürdü, sonra intihar etti

13 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton