28 Nisan 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Hemşirenin darbettiği bebekle ilgili rapor dosyaya girdi

Hemşirenin darbettiği bebekle ilgili rapor dosyaya girdi

Haberton - Haberton
1 Nisan 2026
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
Hemşirenin darbettiği bebekle ilgili rapor dosyaya girdi; eylemle nörolojik tablo arasında illiyet bağı yok

Hemşirenin darbettiği bebekle ilgili rapor dosyaya girdi; eylemle nörolojik tablo arasında illiyet bağı yok

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ta yenidoğan ünitesinde kalırken Deniz Esin Bozoklar'ı (5) darbedip, engelli kalmasına neden olduğu iddia edilen hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık'ın tutuklu yargılandığı davada, Adli Tıp Kurumu 2'nci Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporu dosyaya girdi.

Raporda, hemşire tarafından uygulanan eylemlerle bebekte saptanan nörolojik tablo arasında illiyet bağı kurulamadığı ancak sol uyluk bölgesine uygulanan eylemin kırığa neden olduğunun değerlendirildiği belirtildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen Sema-Abdullah Bozoklar çiftinin kızı Deniz Esin Bozoklar'ın, 26 Mayıs 2021'de yenidoğan ünitesinde darbederek bedensel ve zihinsel engelli kalmasına neden olduğu öne sürülen tutuklu hemşire Hazel Dırık Bağrıyanık'ın yargılanmasında devam edildi. Kahramanmaraş 10’uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya taraf avukatları katılırken, Hazel Dırık Bağrıyanık tutuklu olduğu cezaevinden Segbis aracılığıyla mahkeme salonuna bağlandı.

Duruşmada Adli Tıp Raporu Okundu

Duruşmada ilk olarak hakim, Adli Tıp Kurumu 2’nci Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından gönderilen raporu okudu. Raporda; ilgili hemşire tarafından gerçekleştirilen künt travmatik eylemler sonucunda oluştuğunun tıbbi deliller olmadığı, ilgili hemşire tarafından uygulanan eylemlerle bebekte saptanan nörolojik tablo arasında illiyet bağı kurulamadığı, hemşire tarafından sol uyluk bölgesine uygulanan travmatik eylemin sol fermurda kırığa sebep olduğunun değerlendirildiği cihetle, yaralamanın kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olmadığı, basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı, kemik kırığının hayati fonksiyonlara etkisinin ağır 4 derece etkileyecek nitelikte olduğu, yaralanmasının organlarının birinin işlevlerinin sürekli olarak zayıflamasına sebep olup olmadığı hususunda bebeğin fiziki olarak muayene edilmesi gerektiği belirtildi.

Kırığı Benim Yaptığıma Dair Bir Kanıt Yok

'Kasten yaralama' suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen Hazel Dırık Bağrıyanık, savunmasında, "Çocuktaki kırıkla benim ilgim yoktur. Tek amacım, hastanın tedavi bakımlarını yapmaktı. Mevcut gelişen hareketten dolayı pişmanım ve pişmanlığım devam edecek. Lütfen tahliye edin, tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum. Benim nöbetimden sonra hastayı hem doktorlarımız hem de hemşirelerimiz muayene ederek teslim almıştır. Kırığı benim yaptığıma dair herhangi bir kanıt yoktur. Benden sonraki günlerde de bölüm hocası tarafından günlük muayenesi yapılmaktadır. Benim tek amacım, hastanın tedavilerinin takibini yapmaktı. Herhangi bir başka amacım ve niyetim olmadı. Ben de bir anneyim, evladımın yanında olmam için tutuksuz yargılanmayı sizlerden talep ediyorum" diye konuştu.

Rapor, Savunmalarımızı Doğruluyor

Hazel Dırık Bağrıyanık'ın avukatı Mustafa Çaprak da raporla birlikte tutuklama gerekçesinin temel dayanağının ortadan kalktığını, bu nedenle de müvekkilinin tahliye edilmesini talep ederek, "Söz konusu Atk raporu aslında kamuya yansıyan haliyle dosyanın aslında müvekkil bakımından yaptığımız savunmaların bir nevi teyidi bakımından söz konusu engellilik halinin müvekkilimden kaynaklanmadığını ortaya koydu. Bu bizim için çok kıymetli bir rapordur ve bizim daha önceki savunmalarımızı doğruluyor" dedi.

Her İki Rapor Da Hüküm Kurmaya Elverişli Değil

Bozoklar ailesinin avukatı Sait Bolat ise yeni bir rapor alınması gerektiğini söyledi. Bolat, "Dosya kapsamında 2 rapor mevcuttur. İlk raporda sanığın eylemleri ile müvekkilimdeki nörolojik bulgular arasında illiyet bağı olabileceği, ikinci raporda ise illiyet bağı olmadığı belirtilmiştir. Her iki rapor da hüküm kurmaya elverişli değil. Ancak müvekkilimdeki kemik kırığının, sanığın eylemleri neticesinde oluştuğu her iki raporda da sabittir. Biz şu aşamada yeni rapor alınmasını gerekirse müvekkilin Atk'ya sevkini talep ediyorum" diye konuştu.

Cumhuriyet savcısı, Bağrıyanık'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Duruşma sonunda hakim Bağrıyanık'ın tutukluluk halinin devamına, rapor için dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini ve Bağrıyanık'ın da muayenesi için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.

Etiketler: Kahramanmaraş
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Eğitim-Bir-Sen’den uzaklaştırma kararına tepki: “Kamu görevlileri haksız mağdur ediliyor”

Sonraki Haber

Esenler’de sahte para operasyonu: 3 gözaltı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Güney Sudan'da yolcu uçağı düştü: 15 ölü
Öne Çıkan

Güney Sudan’da yolcu uçağı düştü: 15 ölü

28 Nisan 2026
İstanbul'da merkezli suç örgütüne operasyon: 13 gözaltı
Öne Çıkan

İstanbul merkezli suç örgütüne operasyon: 13 gözaltı

28 Nisan 2026
Manavgat Belediyesi davasında sanıkların tutukluluğuna devam kararı verildi
Öne Çıkan

Manavgat Belediyesi davasında sanıkların tutukluluğuna devam kararı verildi

28 Nisan 2026
Halfeti Belediyesi'nde 'yolsuzluk' operasyonunda 29 tutuklama
Öne Çıkan

Halfeti Belediyesi’nde ‘yolsuzluk’ operasyonu; 29 tutuklama

28 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul Boğazı’nda gemi yalıya metreler kala karaya oturdu

28 Nisan 2026
Emekli öğretmen, eşini öldürüp intihar etti
Öne Çıkan

Emekli öğretmen, eşini öldürüp intihar etti

27 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 28 Nisan 2026
Sonraki Haber
Esenler'de sahte para operasyonu: 3 gözaltı

Esenler'de sahte para operasyonu: 3 gözaltı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

GençBizzTech 2026'da finale çıkacak girişimler açıklandı
İş Dünyası

GençBizzTech 2026’da finale çıkacak girişimler açıklandı

28 Nisan 2026
Emre Çolak: Galatasaray çok güzel bir ekip yakaladı
Spor Haberleri

Galatasaray çok güzel bir ekip yakaladı

28 Nisan 2026
Ali Palabıyık: Kırmızı kartın sebebi Ederson mu, Yasin Kol mu?
Spor Haberleri

Kırmızı kartın sebebi Ederson mu, Yasin Kol mu?

28 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Japon sanatçı, 12 bin 500 kilometreden bez bebek tutkusu için Kayseri’ye geldi

28 Nisan 2026
Yaşam

Batman’da otomobilinde uyuşturucu bulunan şüpheli tutuklandı

28 Nisan 2026
Yaşam

Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonunda 15 tutuklama

28 Nisan 2026
Yaşam

Kent merkezine inen yaban domuzu, 3 kişiyi yaraladı

28 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yamaçtan düşüp mahsur kalan aynı aileden 3 kişi kurtarıldı

Yamaçtan düşüp mahsur kalan aynı aileden 3 kişi kurtarıldı

- Haberton
28 Nisan 2026

Düzce’de dik yamaçtan düşüp mahsur kalan aynı aileden 3 kişi, AFAD ve itfaiye ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay, gece...

Erken yaşta sigara kullanımı neden artıyor? Görünmeyen riskler

Çamaşır yıkarken en sık yapılan hatalar: Doğru bilinen yanlışlar

Küçük evleri daha geniş gösteren basit düzenleme tüyoları

Başkaları ne der korkusu hayatı nasıl şekillendiriyor?

Güncel Haber

GençBizzTech 2026'da finale çıkacak girişimler açıklandı

GençBizzTech 2026’da finale çıkacak girişimler açıklandı

28 Nisan 2026
Japon sanatçı, 12 bin 500 kilometreden bez bebek tutkusu için Kayseri’ye geldi

Japon sanatçı, 12 bin 500 kilometreden bez bebek tutkusu için Kayseri’ye geldi

28 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton