6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Hello Tomorrow Türkiye Summit İstanbul’da yapılacak

Hello Tomorrow Türkiye Summit İstanbul’da yapılacak

Haberton - Haberton
13 Şubat 2024
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Hello Tomorrow Türkiye Summit İstanbul'da yapılacak

Hello Tomorrow Türkiye Summit İstanbul'da yapılacak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Bilim ve teknolojiye dayalı girişimcileri, inovatörler ve yatırımcılarla bir araya getirecek Hello Tomorrow Türkiye Summit 22 Şubat’ta İstanbul’da yapılacak.

Hello Tomorrow Türkiye Summit; bilim ve teknolojiye dayalı girişimcileri, inovatörler ve yatırımcılarla bir araya getirecek. Aralarında dünyaca ünlü CERN, SOSV, Hyperloop gibi kuruluşlardan ve Oxford ile Cambridge Üniversitelerinden isimlerin de olduğu öncü inovatörleri ve konuşmacıları İstanbul’da ağırlayacağı etkinlikte ayrıca, Türkiye’nin en önemli 14 bilim ve teknoloji odaklı girişimi uluslararası alanda tanıtılacak.

Zirveye ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Hello Tomorrow Türkiye Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Timur Topalgökçeli, “2016’dan bu yana Türkiye’de 6 binden fazla inovatörü, 500’ü aşkın girişimi, 200’den fazla yatırımcı ve şirketi bir araya getirdik, 300’den fazla teknolojinin ticarileştirilmesine yardımcı olduk. Sadece son 4 senede teknik değerlemelerimizden geçen erken aşama Türk girişimleri 65 milyon dolar yatırım aldı ve çoğunun birden fazla uluslararası yatırımcısı bulunuyor.

Bilimi ve girişimciliği birleştiren, deep tech hızlandırıcı bir Türk girişimi olarak  kurulduğumuz günden bu yana uluslararası partnerlerimiz ile birlikte Hello Tomorrow Global Challenge’a başvuran ve dereceye giren Türk girişimlerini ekosisteme tanıtmak ve desteklemek amacıyla Hello Tomorrow Türkiye Summit’i düzenliyoruz. Bu yılki zirve, küresel teknoloji ve yatırım merkezleri CERN, SOSV, Hyperloop Geliştirme Programı gibi öncü kuruluşları Türk katılımcılarla ilk kez buluşturacak” dedi.

Etkinliğin, geleceğin teknoloji liderlerini bir araya getirerek inovasyon ve girişimcilik dünyasına yeni ufuklar açacağını belirten Topalgökçeli, “Dünyanın önde gelen inovasyon merkezleri, teknoloji geliştirme organizasyonları ve sektörünün öncüsü şirketler İstanbul’da buluşacak. Deep tech topluluğunun bir araya gelmesi özellikle bilim odaklı girişimcilik dünyası için kritik bir önem taşıyor. Böylece Türkiye’den çıkan yaratıcı teknoloji çözümleri dünyada benzer alanda çığır açan çalışmalar sürdüren inovatörlerle bir araya gelince eşsiz ve son derece güçlü bir inovasyon potansiyeli oluşuyor” ifadelerini kullandı.

65 MİLYON DOLAR YATIRIM, 58 ÖNCÜ GİRİŞİMCİ

Zirvenin 6. kez düzenlendiğini belirten Topalgökçeli, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Hello Tomorrow Türkiye olarak yola, Türkiye’nin teknoloji üretebilen, inovatif ve bilim ışığında gelişen bir ülke olduğunu ortaya koymak amacıyla çıktık. Hello Tomorrow Türkiye Summit finalistlerimiz bugüne dek 65 milyon dolardan fazla yatırım topladı.

Şu ana kadar “Deep Tech Pioneerö unvanı kazanan 58 Türk startup içinden üçü, her yıl 120’den fazla ülkeden 4500’ün üzerinde başvuru alan Deep Tech’in Şampiyonlar Ligi olarak bilinen Hello Tomorrow Global Challenge’da finalist olarak küresel zirvede sahne almaya hak kazandı. Geleceğin teknolojilerini bugüne taşıyan liderlerle, Türkiye’nin önde gelen bilim ve teknolojiye dayalı girişimleriyle tanışmak isteyen herkesi 22 Şubat’ta DasDas’ta INOGAR ve IDEMA ev sahipliğinde gerçekleştireceğimiz zirveye davet ediyoruz.”

TEKMAN: 700 GİRİŞİMİN YÜZDE 48’İ KADIN KURUCULAR TARAFINDAN YÖNETİLİYOR

Hello Tomorrow Türkiye’nin COO’su ve Hello Tomorrow Türkiye Challenge Yöneticisi Hazal Tekman ise “2015’ten bu yana Birleşmiş Milletler’in, her yıl Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü olarak kutladığı 11 Şubat’ı ardımızda bırakırken, bilimi hem laboratuvar ortamında hem de girişimcilik ekosisteminde deneyimlemiş bir kadın olarak, bilimde kadın girişimciliğinin önemini vurguluyorum. Her alanda olduğu gibi bilimde de çeşitlilik ve kadın katılımı çok önemli. Her sene düzenlenen Hello Tomorrow Global Challenge’ın sonuçlarına göre, seçilen 700 girişimin yüzde 48’i kadın kurucular tarafından yönetiliyor” diye kullandı.

DÜNYACA ÜNLÜ İNOVATÖRLER TÜRKİYE’YE GELİYOR

Zirve, dünya çapında tanınmış inovasyon merkezleri arasında yer alan prestijli büyük parçacık fiziği laboratuvarını yöneten CERN araştırma merkezi, Cambridge Üniversitesi ve Oxford Üniversitesi gibi öncü akademik kuruluşların, ya da SOSV ve Shibumi International gibi önemli yatırım fonlarının yanı sıra Türkiye’den TEB, Sabancı Holding, Erciyas Holding ve Eczacıbaşı Holding gibi kuruluşların liderlerini zengin içerikli panellerle aynı sahneye taşıyacak. Hello Tomorrow Türkiye Summit, gezegenin sağlığı ve insan sağlığı temaları etrafında düzenlenecek.

Etkinlikte, CERN Girişimcilik Geliştirme Sorumlusu Ash Ravikumar, 1,5 milyar dolarlık fonuyla dünyanın en büyük deep tech yatırım fonu olan SOSV’nin Partneri Benjamin Joffe, Cambridge Üniversitesi’nden çıkan ve kök hücre tedavileri alanında çalışan ABS Biotechnologies Kurucu Ortağı ve CEO’su Dr. Chukwuma Agu gibi isimler, Türkiye’nin potansiyeli yüksek, bilim ve teknolojiye dayalı girişimleriyle tanışacak. Ayrıca, hücre ve gen terapisi çalışmaları yürüten Dr. Elisa Arthofer ve Oxford Üniversitesi Teknoloji Transfer Şirketi ‘Oxford University Innovation’ın bir bölümü olan Oxentia’dan Dr. Sarah Allison gibi liderler, Türkiye’de ilk kez gerçekleştirecekleri konuşmalarda, deneyimlerini Türkiye’ye aktararak yerli girişimciliği güçlendirecek ve uluslararası iş birliklerine yol açacak.

TÜRKİYE’NİN DEEP TECH GİRİŞİMCİLERİNE GLOBAL FIRSAT

Zirvede ayrıca, bilim ve teknolojiye dayalı girişimciliği hızlandırmak amacıyla faaliyet gösteren Paris merkezli küresel ağ Hello Tomorrow tarafından düzenlenen yarışma Hello Tomorrow Global Challenge 2023’e başvuran 4 bin 500 girişim arasından seçilen ve ‘Deep Tech Pioneer’ unvanı almaya hak kazanan 14 Türk girişimi de sunumlarıyla sahne alacak. Lider jüri üyeleri tarafından seçilecek girişimler, dünyanın en büyük bilim ve teknoloji inisiyatifleri arasında yer alan Hello Tomorrow’un 21-22 Mart 2024’te Paris’te düzenleyeceği global zirveye katılma fırsatı elde edecek.

Etiketler: İstanbul
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

‘Kozmetik mi Zehir mi?’ isimli kitap çıktı

Sonraki Haber

Ortaköy’de iki kişi denize düştü; kurtarma çalışmaları sürüyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42'ye çıkacak
İş Dünyası

Türkiye ile Vietnam arasında haftalık yolcu sefer sayısı 42’ye çıkacak

6 Ağustos 2026
Serinhisar'dan 40'a yakın ülkeye leblebi ihracatı
İş Dünyası

Serinhisar’dan 40’a yakın ülkeye leblebi ihracatı

6 Ağustos 2026
Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge'ye 253 milyar 544 milyon lira harcandı
İş Dünyası

Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge’ye 253 milyar 544 milyon lira harcandı

6 Ağustos 2026
Diplomalı kız kardeşler, masabaşı iş yerine tarlayı seçti
İş Dünyası

Diplomalı kız kardeşler, masabaşı iş yerine tarlayı seçti

6 Ağustos 2026
Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek
İş Dünyası

Akıllı üretim sistemlerini yönetecek dijital fabrika operatörleri yetiştirilecek

5 Ağustos 2026
Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi
İş Dünyası

Akkuyu NGS’nin devreye alınma sürecini Türk tedarikçiler değerlendirdi

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Ortaköy'de iki kişi denize düştü; kurtarma çalışmaları sürüyor

Ortaköy'de iki kişi denize düştü; kurtarma çalışmaları sürüyor

En Güncel Haberler

Milli sporcu İlke Özyüksel Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi!
Spor Haberleri

Milli sporcu İlke Özyüksel Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi!

6 Ağustos 2026
Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: "Gazzeliler Gazze'de yaşamaya devam edecek"
Politika

Hakan Fidan’dan Netanyahu’ya sert mesaj: “Gazzeliler Gazze’de yaşamaya devam edecek”

6 Ağustos 2026
TMO 2026 fındık alım fiyatlarını açıkladı! Giresun 255 TL, Levant 250 TL
Öne Çıkan

TMO 2026 fındık alım fiyatlarını açıkladı! Giresun 255 TL, Levant 250 TL

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da sıcak ve nem bunalttı

6 Ağustos 2026
Yaşam

9 yaşındaki otizmli Asilhan, Kur’an okumayı öğrendi

6 Ağustos 2026
Yaşam

Tekerlekli sandalyeli genel cerrahın yaşam öyküsü Amerikan tıp dergisinde

6 Ağustos 2026
Yaşam

Gölde kaybolan kişinin cansız bedeni bulundu

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Lastikçide çıkan yangın, akaryakıt istasyonuna sıçramadan söndürüldü

Lastikçide çıkan yangın, akaryakıt istasyonuna sıçramadan söndürüldü

- Haberton
6 Ağustos 2026

Bursa'nın Orhangazi ilçesinde lastikçide çıkan yangın, yakınındaki akaryakıt istasyonuna sıçramadan söndürüldü. Gökyüzüne yükselen siyah duman, ilçenin birçok noktasından görüldü. Orhangazi-Bursa...

Güneş lekeleri kalıcı mı? Nasıl geçer? Ciltte oluşan lekeler hakkında bilinmesi gerekenler

Göz seyirmesi neden geçmez? Uzun süren göz kapağı atmasının olası nedenleri

Aç karnına kahve içmek zararlı mı? Bilimsel araştırmalar ne diyor?

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Güncel Haber

Milli sporcu İlke Özyüksel Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi!

Milli sporcu İlke Özyüksel Avrupa Şampiyonası’nda finale yükseldi!

6 Ağustos 2026
Hakan Fidan'dan Netanyahu'ya sert mesaj: "Gazzeliler Gazze'de yaşamaya devam edecek"

Hakan Fidan’dan Netanyahu’ya sert mesaj: “Gazzeliler Gazze’de yaşamaya devam edecek”

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton