18 Temmuz 2026, Cumartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Hedefimiz alım gücünü eskisinin üzerine çıkarmak

Hedefimiz alım gücünü eskisinin üzerine çıkarmak

Haberton - Haberton
7 Nisan 2022
- Politika
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Hedefimiz alım gücünü eskisinin üzerine çıkarmak

Hedefimiz alım gücünü eskisinin üzerine çıkarmak

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şimdi yeni bir safhaya geçiyoruz. Bu safhadaki ara hedefimiz, insanlarımızın fahiş fiyat artışları ve yüksek enflasyon sebebiyle gerileyen alım gücünü, eskisinin de üzerine çıkartmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde milletvekilleri ile iftarda bir araya geldi. Ramazan ayının tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2020 ve 2021 ramazan aylarını salgın musibeti sebebiyle kısıtlamaların gölgesinde geçirmiştik. Bu ramazan ayına da maalesef Rusya- Ukrayna savaşının yol açtığı siyasi, ekonomik, insani trajedilerin burukluğu içinde girdik. Dünyanın çok da iyi bir imtihan vermediği salgın süreci, birçok bakımdan ülkemizin imkanlarını ve kapasitesini görmemize vesile olmuştur” ifadelerini kullandı.

‘HEDEFİMİZ ALIM GÜCÜNÜ ESKİSİNİN DE ÜZERİNE ÇIKARTMAKTIR’

Karadeniz’in kuzeyinde başlayan savaşın, küresel piyasalardaki dengesizliği iyice artırdığını işaret eden Erdoğan, “Özelikle bölgesel durum itibariyle, tüm dünya ile entegre ekonomiye sahip bir ülkeyiz. Dolayısıyla küresel düzeyde yaşanan her gelişme, bizi de yakından ilgilendiriyor. Bir de buna, gözünü para hırsı bürümüş fırsatçıları eklediğimizde, milletimiz markette, pazarda, mağazada alışık olmadığımız derecede yüksek fiyatlarla karşılaşmaktadır.

Hedefimiz alım gücünü eskisinin üzerine çıkarmak

Elbette yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışları, sadece bizim sorunumuz değildir. Elbette Avrupa ülkelerinin çoğu, bizden daha vahim tablolarla karşı karşıyadır. Elbette en gelişmiş ülkelerin yöneticileri bile, vatandaşlarına refah seviyelerinin düşeceğini söylemektedir. Ama tüm bunlar, bizim milletimize karşı sorumluluğumuzu ortadan kaldıran bahaneler değildir, olamaz” diye konuştu.

Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapma kararlarından asla geri adım atmadıklarını belirten Erdoğan, “Bu hedefi, milletimizin yeni kızıl elması olarak görüyoruz. Salgın dönemindeki ara hedefimize, yani istihdamı koruma ve geliştirme gayemize ulaştığımıza göre; şimdi yeni bir safhaya geçiyoruz. Bu safhadaki ara hedefimiz, insanlarımızın fahiş fiyat artışları ve yüksek enflasyon sebebiyle gerileyen alım gücünü, eskisinin de üzerine çıkartmaktır.

Aslında, asgari ücrette işçi ve memur maaşlarında yılbaşında yaptığımız artışlarla, bu telafiyi bir nebze gerçekleştirmiştik. Aynı şekilde enerji ve kimi gıda ürünleri başta olmak üzere pek çok kalemde, küresel fiyat artışlarını, vatandaşlarımıza mümkün olduğu kadar geç ve kademeli yansıtmaya çalıştık; ancak Ukrayna- Rusya krizinin enerji ve gıda başta olmak üzere, küresel emtia fiyatlarını yeniden yükselişe geçirmesinin ardından yaşanan gelişmeler yeni olumsuzlukları da beraberinde getirdi. Türkiye ekonomisi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye hazırlanırken hesapsız, kitapsız adımlarla, bu fırsatı heba etmeyeceğimizi defaatle dile getirdik” dedi.

‘2023 HESAPLARINI BOZMAK NAMUS BORCUMUZDUR’

Hedefimiz alım gücünü eskisinin üzerine çıkarmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılında yapılacak seçimlere ilişkin “Vesayetle, terör örgütleriyle, darbeyle elde edemedikleri neticeyi, ekonomi üzerinden devşirmeye çalışanların 2023 hesaplarını bozmak, hepimizin namus borcudur. Milletimiz, asırlardır beklediği yere ulaşmaya bir el uzatımı uzaklıkta olduğunu görüyor, biliyor. Bölgenin ve dünyanın lider ülkesi olmaya hiç olmadığımız kadar yakın bulunduğumuza tüm kalbimizle inanıyoruz. Milletimize sözümüz var. Türkiye’nin bu tarihi fırsatı kaçırmasına izin vermeyeceğiz. Arkadaşlar hep birlikte çok çalışacağız, çok mücadele edeceğiz. Kazanmadık gönül bırakmayarak, 2023 seçimlerinden zaferle çıkıp, ülkemizi hak ettiği yere Allah’ın izniyle ulaştıracağız” açıklamasında bulundu.

Savunma sanayiinde atılan adımları anlatan Erdoğan, “Dün Filipinler’e, Atak helikopter teslimine arkadaşlarımız gittiler. Düşünün, biz helikopter ihraç eder hale geldik. Bunun için terörle mücadelemizde ve sınır ötesi harekatlarımızda, kimseye eyvallah etmedik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarları neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket ettik. Hamdolsun başlattığımız her harekatı da zaferle neticelendirdik” ifadelerini kullandı.

‘MACARİSTAN’DA DA AYNI ŞEKİLDE ALTILI ÇIKTI’

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılı 2023’ün anı zamanda AK Parti’nin kalkınma programlarının da dönüm noktası olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önümüzdeki yılı önemli kılan bir başka husus da 2023 Haziranı’nda yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleridir. Bu seçim, öylesine önemlidir ki normal şartlarda sokakta rastlaşsalar selam vermeyecek olanları aynı masa etrafında bir araya getirebilmiştir.

Altılı; aynısı Macaristan’da oldu bak, orada da bir altılı çıktı ve bunların koordinatörlerinin kimler olduğunu da biliyorsunuz. Aynı merci, aynı odak Macaristan’da da koordinatör oldu. Aynı hesap burada da devam ediyor. Bunlarla karşı çok gayret edip gereken dersi de inşallah şu kalan süre içerisinde mahalle mahalle dolaşmak suretiyle, kadın kollarımız aynı şekilde kapı kapı dolaşarak 2023 Haziranı’nı Cumhur İttifakı olarak Allah’ın izniyle istediğimiz hedefe kavuşurcasına gerçekleştirmemiz lazım. Ortada üzerinde uzlaştıkları bir program yok, üzerinde uzlaştıkları bir cumhurbaşkanı adayı yok. Üzerinde uzlaştıkları bir kalkınma projesi yok.

Hedefimiz alım gücünü eskisinin üzerine çıkarmak

Üzerinde uzlaştıkları bir demokrasi adımı da yok. Program diye ortaya çıkardıkları metin, yurt dışında hazırlanıp ellerine tutuşturulmuş bir rapordan ibarettir. Cumhurbaşkanı adaylığı meselesinde dışarıya karşı renk vermeseler de arka planda saç saça, baş başa bir kavga yaşandığı anlaşılıyor. Kalkınma adına tek söyledikleri bizim 20 yılda yaptığımız her şeyi yıkacakları, bozacakları, imha edecekleridir. İstanbul’da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık yıkacaklardı, Marmaray’ı yıkacaklardı, Avrasya’yı yıkacaklardı, Osmangazi’yi yıkacaklardı, Nizipi’yi yıkacaklardı. Şimdi geldik 18 Mart Çanakkale’ye hadi yıkın. Bu millet artık bunlara bu fırsatı asla ve kata vermeyecek.

Demokrasi babında kürsüde ettikleri fiyakalı lafları, çeşitli vesilelerle ele verdikleri gerçek düşünceleri gerçek niyetleri, sırıtan suratların gerisindeki kin ve nefret sızıntıları, zaten boşa çıkartıyor. Geriye ne kaldı? Geriye kala kala masada oturma düzenini, koridorda yürüme sırasını sağlamayı bile beceremeyen yarım düzüne muhtelis kaldı. Hiçbir konuda ortada gözükmeyen bir program olduğu gibi yapacakları hiçbir şey büyükşehirlerinden tutunuz kendilerine varıncaya kadar ortada yok. Şimdi bizim, ülkenin ve milletin hayrına olan hiçbir konuda bir adım atamayan bu zavallılara, Haziran 2023’te vereceğimiz ders kaldı. Bunun için siz milletvekili arkadaşlarım olarak çok daha yoğun bir şekilde gayret, çok daha yoğun bir şekilde çalışmamız gerekiyor.”

Etiketler: CumhurbaşkanıEkonomiRecep Tayyip Erdoğan
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Rize’de ‘ezan şakası’ görüntüleri tepki çekti

Sonraki Haber

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde finalde

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Vatandaş neden Kızılay'a değil de Ahbap'a güvendi?
Politika

Vatandaş neden Kızılay’a değil de Ahbap’a güvendi?

17 Temmuz 2026
Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi
Politika

Bakan Ersoy, TİBU Rektörü Görmez ile bir araya geldi

17 Temmuz 2026
CHP’li Sarıbal: Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var
Politika

Sürdürülebilir tarım politikası için yeni anlayışa ihtiyaç var

17 Temmuz 2026
Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul'un bile aklına gelmez
Politika

Arıcıya 140 lira verip 100 lirasını geri almak Deli Dumrul’un bile aklına gelmez

17 Temmuz 2026
AB'nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır
Politika

AB’nin ülkemize yönelik değerlendirmeleri objektiflikten uzaktır

17 Temmuz 2026
Bakan Memişoğlu: Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye'de
Politika

Dünyanın en iyi sağlık hizmetleri Türkiye’de

17 Temmuz 2026
Sonraki Haber
VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde finalde

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi'nde finalde

En Güncel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada
Yerel Haberler

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi
Yerel Haberler

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
Adana'da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı
Yerel Haberler

Adana’da kimliğini gizlemek için kara çarşaf giyip, iş yerine kurşun yağdırdı

18 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Avcılar’da ‘Boyaya geleceğim’ yalanıyla saçını yaptırdı para vermeden gitti; ‘Bir daha dükkanıma gelmesin’

17 Temmuz 2026
Yaşam

Kasaplığa başlayınca veganlığı bıraktı

17 Temmuz 2026
Yaşam

İş Bankası’ndan lise öğrencileri için girişimcilik programı: WorkupOnBoard

17 Temmuz 2026
Yaşam

Norduz koyunları GPS ve uyduyla izleniyor; hedef iklim değişikliğine uyumlu sürü yönetimi

17 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi binasında çıkan yangın söndürüldü /Havadan görüntüyle geniş haber

- Haberton
18 Temmuz 2026

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Diş Hekimliği Fakültesi binasının çatısında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler olay yerine...

Otomatik şanzıman arızası nasıl anlaşılır? Uzmanlar dikkat edilmesi gereken belirtileri açıkladı

Sürekli susamak neyin belirtisi? Uzmanlar dikkat çeken 7 nedeni açıkladı

Bankalar kredi başvurusunu neden reddeder? İşte En sık karşılaşılan 8 sebep

Enflasyon neden düşmüyor? Uzmanlar fiyat artışlarının önüne geçilememesinin 5 nedenini açıkladı

Güncel Haber

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

İş yerinin camını tekmeyle kıran şüpheliyi esnaf yakaladı; olay anı kamerada

18 Temmuz 2026
Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

Polise direnen alkollü sürücü biber gazı ile etkisiz hale getirildi

18 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton