6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Hayalimde o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var

Hayalimde o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var

Haberton - Haberton
1 Ocak 2021 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- Politika, İyi Parti Haberleri
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Hayalimde o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var

Hayalimde o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Akşener, “Benim hayalimdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var” dedi.  

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul – Beşiktaş İskele Meydanı’ndaki Kadın Emeği Pazarı’nı gezdi. 

Akşener ve orada bulunan kadınların, bir yıl içinde öldürülen 385 kadını temsilen boyunlarına siyah tülbent taktıkları ve yüzlerinde İstanbul sözleşmesini uygula yazılı maskelerin olduğu dikkat çekti.  

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akşener, yaptığı açıklamada artan kadın cinayetleri ve şiddeti eleştirerek, İstanbul Sözleşmesi’nin hükümlerinin derhal uygulamaya koyulması gerektiğinin altını çizerek, “Benim hayalimdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var” dedi.  

Hayalimde o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var
Hayalimde o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var

İNŞALLAH 2021 ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA SAĞLIKLI, SIHHATLİ, MUTLU, HUZURLU BİR YIL GETİRİR

Konuşmasında yeni yıldan beklentilerini dile getiren Akşener, “İnşallah 2021 ülkemize ve dünyaya geçtiğimiz yıla göre daha sağlıklı sıhhatli, mutlu huzurlu bir yıl getirir. Milletimiz açısından özellikle gençler ve çocuklar, kadınlar açısından geçtiğimiz yıllara göre çok daha mutlu olduğumuz, onlar adına endişelenmediğimiz bir yıl olur diye ümidediyorum. Dış politikada inşallah kavganın gürültünün yerini barış alır huzur alır. Bizim coğrafyamız ekonomik coğrafya diye tanımladığımız bir coğrafya, komşularıyla iyi geçinen, kavga etmek yerine ticaret yapabilen, vatandaşının gelirini artırabilen bir dış politikaya 2021’de sahip oluruz diye dua ediyorum” dedi.  

SAYIN ERDOĞAN’A TAVSİYEM; HEMEN EN HIZLI BİÇİMDE İYİLEŞTİRİLMİŞ, GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM İÇİN MEMLEKET MASASINI TOPLAMASIDIR

Cumhurbaşkanı’nın yılbaşı mesajında özellikle ekonomi mesajları ön plandaydı, 2021 için yeni reformlardan bahsetti siz nasıl değerlendireceksiniz? Sorusunu Akşener şöyle yanıtladı: 

“Sayın Erdoğan’ın ağzından reform çıktığında kendisine parmak sallanıyor, cıs deniliyor. Dolayısıyla reform konusunda; gerek ekonomide gerek hukuk alanında reforma gerçekten ihtiyaç var ama bu yapılabilir mi böyle bir ümidimiz yoktur. Çünkü partili cumhurbaşkanlığı sistemi maalesef bütün sistemi kilitledi. Tek bir kişinin iki dudağı arasında her türlü kararın verildiği bir süreç bu. Milletin sesinin meclise yansımadığı, milletvekillerinin hiçbir kıymeti harbiyesinin kalmadığı, seçilmişin seçene karşı görevlerini yerine getiremediği, atanmışların seçilmişleri tahkir ettiği bir sistemde yaşıyoruz.

Bütün bu ekonomide ve hukukun üstünlüğü adalet anlamında reform ya da iyileştirme söz konusu olacaksa Sayın Erdoğan’a tavsiyem hemen en hızlı biçimde iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistem için tarafları biraraya toplaması, bizim önerdiğimiz memleket masasını toplamasıdır. Milletimizin nefes alabilmesi için behemahal güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş yapılmasının sağlanmasıdır.

Akşener, "Benim hayalimdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var” dedi.
Akşener, “Benim hayalimdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var” dedi.  

Buradan ümidin var mı diye sorarsanız, ümidim yoktur. İnşallah biz İYİ Parti olarak bu konuda üzerimize düşeni yapacağız ve ilk seçimde bu sisteme dair vatandaşımız tepkisini ortaya koyacak, bu sisteme geçmiş olmanın cevabını milletimizden alacaklar ve bedelini sandıkta ödeyecekler diye düşünüyorum ve buna inanıyorum. 

Akşener, Sayın Cumhurbaşkanı’nın sanatçılar için yaptığı konuşma tartışılıyor. Siyasi polemiklerden uzak sanatçıları tasfir etti siz nasıl değerlendireceksiniz? Sorusuna Atatürk’ün bir sözünü hatırlatarak cevap verdi: “Efendiler herşey olabilirsiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz herşey olabilirsiniz ama bir tek şey olamazsınız, sanatçı olamazsınız. İçinizde yoksa, özgür değilseniz sanatçı olamazsınız. Onun için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözünü hatırlatmakla yetineyim.” 

BENİM HAYALİMDEKİ TÜRKİYE’DE, BİR KADINA ELİNİ UZATAN O ALÇAĞIN ELİNİN KIRILDIĞI BİR TÜRKİYE VAR

Akşener, İstanbul sözleşmesi ve kadına şiddet konusunda düşüncelerinin sorulması üzerine kadına şiddeti ve şiddet karşısında hiçbirşey yapılmıyor olmasını eleştirerek şunları söyledi:  

“Bugün İstanbul Kadın Politikalarından sorumlu il başkan yardımcımızın organizasyonu ile bu boynumuzdaki siyah tülbentleri dağıttık. Bu bir yılda öldürülen katledilen kadınlarımızı sembozile ediyor. Bir günde bir kadını oğlu, bir kadını kocası, bir kadını iddiaya göre arkadaşı vahşi bir biçimde katlettiler. Ben özellikle akademisyen arkadaşımızı da andığım bir tweet attım, mesajımdan sonra sustum bakalım ne olacak diye.

Ama bol bol konuştu adamlar eylem sıfır, konuştular, bağırdılar ortada bir şey yok. Buradan sizler aracılığı ile kadınlarımıza sesleniyorum, bu adamlardan bir şey çıkacağı yok laf çok icraat yok, dolayısıyla biz kadınlar birbirimize sarılmak zorundayız. Benim hayalimdeki Türkiye’de bir kadına elini uzatan o alçağın elinin kırıldığı bir Türkiye var. Bir kadına uzanan ellerin kırıldığı bir Türkiye’yi birbirimize ellerimizi tutarak, sarılarak kadınlar başarmak zorundayız.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul - Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki Kadın Emeği Pazarı'nı gezdi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul – Beşiktaş İskele Meydanı’ndaki Kadın Emeği Pazarı’nı gezdi. 

Eğer bu bol bol konuşup icraat yapmayan adamlardan beklersek pek çok kadın öldürülmeye, şiddet görmeye devam eder. Gördüm ki, ancak söz vardır. İşte İstanbul sözleşmesi üzerinden bir kavga başlatılmıştı. Bugün sizin aracılığınızla İstanbul sözleşmesi üzerinden kavgayı bir kenara koyup İstanbul Sözleşmesi’nin hükümlerinin uygulamaya derhal konulmasını talep ediyorum. Katledilen bütün kadınlarımıza huzurunuzda rahmet diliyorum ama onun ötesinde onların manevi huzurunda herbirinden hiç parmağını kıpırdatmayan bu adamlar adına özür diliyorum.”   

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Çankaya Belediyesi, yeni yılı 6 sergiyle karşılıyor

Sonraki Haber

Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı açıldı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü
Politika

Komisyonda şehit ve gazi ailelerinin haklarına ilişkin teklif görüşüldü

6 Ağustos 2026
TBMM Genel Kurulu'nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin görüşmeleri tamamlandı

6 Ağustos 2026
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğuları, 'çerçeve yasa' teklifini imzaladı. Fotoğraf:Ankara,(DHA)
Politika

Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları ‘çerçeve yasa’ teklifini imzaladı

5 Ağustos 2026
Ümit Özdağ'dan Güvenpark çağrısı: "Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur"
Politika

Ümit Özdağ’dan Güvenpark çağrısı: “Gazilerimizin yanında durmak namus borcumuzdur”

5 Ağustos 2026
AK Parti grubunda 'çerçeve yasa' toplantısı
Politika

AK Parti grubunda ‘çerçeve yasa’ toplantısı yapıldı

5 Ağustos 2026
Antalya Havalimanı'na yeni kule
Politika

Antalya Havalimanı’na yeni kule

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı açıldı

Eminönü Alibeyköy Tramvay Hattı açıldı

En Güncel Haberler

Gece vardiyası: Beden uykuda, ruh alametler boyutunda
Yazarlar

Gece vardiyası: Beden uykuda, ruh alametler boyutunda

6 Ağustos 2026
ABD Başkanı Trump’tan ‘İran’ açıklaması
Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump’tan ‘İran’ açıklaması

6 Ağustos 2026
İran: Hürmüz Boğazı’nın açılması ABD'nin tutumuna bağlı
Dış Haberler

İran: Hürmüz Boğazı’nın açılması ABD’nin tutumuna bağlı

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Okul saldırısında ölen Adnan Göktürk’ün babası: Cumhurbaşkanımız taleplerimizi olumlu karşıladı

5 Ağustos 2026
Yaşam

2 yaşındaki bebeği Heimlich manevrasıyla kurtaran personele ödül

5 Ağustos 2026
Yaşam

Çiftliğin havalandırması arızalanınca 4 bin tavuk öldü

5 Ağustos 2026
Yaşam

Denizde boğulma tehlikesi geçiren Batın, kurtarılamadı

5 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Eskişehir’de şarampole devrilip takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

- Haberton
6 Ağustos 2026

Eskişehir’de şarampole devrilerek takla atan otomobilde aynı aileden 2 kişi yaralandı. Kaza ile ilgili bilgi veren sürücü Harun A. (56),...

Yapay zekâ dolandırıcılığı nedir? Sesinizi ve görüntünüzü kopyalayarak hedef alabiliyorlar

İnsanlar neden giderek daha unutkan oluyor? Günlük alışkanlıklar hafızayı sessizce zayıflatıyor

Sürekli terleme hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Kelebekler gerçekten sadece 1 gün mü yaşıyor? Yıllardır doğru sanılan bilgi ortaya çıktı

Güncel Haber

Gece vardiyası: Beden uykuda, ruh alametler boyutunda

Gece vardiyası: Beden uykuda, ruh alametler boyutunda

6 Ağustos 2026
ABD Başkanı Trump’tan ‘İran’ açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump’tan ‘İran’ açıklaması

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton