13 Temmuz 2026, Pazartesi
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - HAVELSAN’ın BARKAN’ı UNIROBOTICS TRAKON LITE ile donatıldı

HAVELSAN’ın BARKAN’ı UNIROBOTICS TRAKON LITE ile donatıldı

Haberton - Haberton
9 Mayıs 2024 - Güncellenme Tarihi 15 Mart 2026
- İş Dünyası
Okuma Süresi:3 dakikalık okuma
A A
0
HAVELSAN’ın BARKAN’ı UNIROBOTICS TRAKON LITE ile donatıldı

HAVELSAN’ın BARKAN’ı UNIROBOTICS TRAKON LITE ile donatıldı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CANiK’in de içinde bulunduğu SYS Grubu şirketlerinden UNIROBOTICS tarafından geliştirilen TRAKON LITE Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi (UKSS), HAVELSAN’ın BARKAN insansız kara aracına entegre edildi.

SYS Grubu şirketlerinden UNIROBOTICS, silahlı insansız araçlara yönelik başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz haftalarda, DEARSAN Tersanesi tarafından geliştirilen insansız deniz aracı SALVO’ya Milli Deniz Tipi TRAKON LITE Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi (UKSS) entegre eden UNIROBOTICS, bu kez insansız kara aracı BARKAN’a entegre oldu.

HAVELSAN ortaklığında yürütülen BARKAN insansız kara araçları projesinde UNIROBOTICS, ileri teknolojilerle donatılmış TRAKON LITE UKSS’yi entegre etti. Repkon Defence’in 40 mm otomatik bomba atarının da eklenmesi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yeni bir akıllı sistemi daha envanterine kazandırmış oldu.

“İNSANSIZ KARA ARAÇLARINDA DA KENDİMİZİ KANITLADIK”

UNIROBOTICS Genel Müdürü Ömür Baç, “Savunma sanayimiz insansız hava araçlarından sonra insansız kara araçlarında da doludizgin ilerliyor. Hem Vakıf şirketleri hem de özel şirketler tek başlarına ve ortaklı projeler yürüterek, çeşitli konseptlere uygun insansız kara araçlarını TSK başta olmak üzere tüm dost ve müttefik ülkelerin envanterine kalifiye edip sahaya sürüyorlar. Bunlardan bir tanesi de UNIROBOTICS TRAKON LITE ve REPKON 40 mm otomatik bomba atar ile donatılan HAVELSAN’ın geliştirmiş olduğu BARKAN İnsansız Kara Aracı oldu.

Geçtiğimiz haftalarda da TRAKON LITE’ı, DEARSAN’ın üretmiş olduğu SALVO İnsansız Deniz Aracı üzerinde de görmüştük. Şimdi ise bambaşka bir konseptle yeni bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. İnsansız sistemlerle hem ülkemizin dışa bağlılığını önemli ölçüde azaltırken hem de yüksek katma değeri ile ekonomimize ciddi bir kazanç sağlayacağımıza inanıyoruz. Bu ürünlerimizin çok yakında ihracat potansiyelleri ile de büyük bir katma değer yaratmasını hedefliyoruz” dedi.

BARKAN 2023 YILINDA ENVANTERE GİRDİ

Güvenlik güçlerinin kullanımına sunulan orta sınıf 1. seviye insansız kara aracı BARKAN, saha testlerinin ardından 2023 yılında envantere girdi. BARKAN, sahip olduğu özelliklerle güvenlik güçlerine karşı asimetrik tehditleri ortadan kaldırmanın yanı sıra zorlu arazi ve sert hava koşullarının üstesinden gelebiliyor. Yüksek riskli askeri görevlerde muharebe etkinliğini artıran BARKAN, çeviklik gerektiren birçok senaryoda ileri güvenlik sağlamak üzere tasarlandı.

Modüler yapısı, son teknoloji faydalı yük opsiyonları ve ileri otonom özellikleriyle BARKAN, farklı tip silahlarla taarruz, ekipman taşıma, yaralı intikali, bomba imha, keşif ve gözetleme, savaş hasar keşfi gibi birbirinden farklı görevleri yerine getirebiliyor. BARKAN, sürü altyapısıyla diğer otonom araçlarla ortak harekât gerçekleştirebiliyor. BARKAN ayrıca saatte 13 kilometreden fazla hıza ulaşıp, 5 saatten uzun süre görev yapabiliyor.

UNIROBOTICS İNSANSIZ ARAÇLARI DAHA ETKİLİ HALE GETİRİYOR

2020 yılında CANiK’in iştiraklerinden biri olarak kurulan UNIROBOTICS, platformlara entegre edilecek silah sistemlerinin daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi amacıyla yüksek teknoloji mekatronik çözümler geliştiriyor. Silah sistemlerinin operatörlerine yardımcı olacak ve destek verecek akıllı mekanizmalara odaklanan UNIROBOTICS, aktif dengeleyicili silah kaideleri, kara, deniz ve hava platformları için uzaktan kontrollü silah sistemleri ve silah yönetim sistemleri geliştirilmesine yönelik çalışmalar sunuyor.

Önceki haftalarda DEARSAN tarafından dizayn ve inşa edilen SALVO silahlı insansız deniz aracında (SİDA) UNIROBOTICS’in geliştirdiği deniz tipi TRAKON LITE UKSS başarı ile entegre edildi. Yine UNIROBOTICS tarafından üretilen TRAKON TARGAN UKSS ise Türk Deniz Kuvvetleri’nin hizmetine sunulma aşamasında. Son olarak HAVELSAN’ın orta sınıftaki insansız kara aracı BARKAN’a 7,62, 5,56 mm gibi makineli tüfeklerden 12,7 mm gibi ağır makineli tüfeklere kadar farklı silahları taşıyabilen TRAKON LITE entegrasyonu gerçekleştirildi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Van Gölü’nde 300 metre ağ ve 300 kilo inci kefali ele geçirildi

Sonraki Haber

Vizyondaki filmler 10-17 Mayıs 2024

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Konya Şeker'den 664 milyon 751 bin Tl'lik çifte avans
İş Dünyası

Konya Şeker’den 664 milyon 751 bin Tl’lik çifte avans

12 Temmuz 2026
Kaleiçi'nde otelcilerin COP31 sevinci: Kapalı gişeyiz
İş Dünyası

Kaleiçi’nde otelcilerin COP31 sevinci: Kapalı gişeyiz

12 Temmuz 2026
Batı Akdeniz'de kiraz-vişne ihracatından 40,6 milyon dolar gelir
İş Dünyası

Batı Akdeniz’de kiraz-vişne ihracatından 40,6 milyon dolar gelir

12 Temmuz 2026
Sultandağı kirazında 'rekor' rekolte beklentisi
İş Dünyası

Sultandağı kirazında ‘rekor’ rekolte beklentisi

11 Temmuz 2026
Ticaret Bakanlığı'ndan ithalata yeni düzenleme: 18 ürün grubunda değişiklik, gözetim tebliği sayısı 192'ye çıktı
İş Dünyası

Ticaret Bakanlığı’ndan ithalata yeni düzenleme: 18 ürün grubunda değişiklik, gözetim tebliği sayısı 192’ye çıktı

11 Temmuz 2026
‘Ülkemize kurduğumuz her altyapı, milli geleceğimize atılmış stratejik bir imza’
İş Dünyası

Ülkemize kurduğumuz her altyapı, milli geleceğimize atılmış stratejik bir imza

10 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Vizyondaki filmler 10-17 Mayıs 2024

Vizyondaki filmler 10-17 Mayıs 2024

En Güncel Haberler

Bodrum’da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü
Yerel Haberler

Bodrum’da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü

13 Temmuz 2026
Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

13 Temmuz 2026
Şirvan Belediye Başkanı Cellek hayatını kaybetti
Politika

Şirvan Belediye Başkanı Cellek hayatını kaybetti

13 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Ayvalık’ın derinliklerindeki ‘altın doku’: Sarı gorgonlar

12 Temmuz 2026
Yaşam

Bisiklet derneği üyesi kazada yaşamını yitirdi

12 Temmuz 2026
Yaşam

Serebral palsili Mahmut, her gün 1,5 kilometre mesafedeki camiye gidip geliyor

12 Temmuz 2026
Yaşam

Çayda kaybolan Erkan’ı arama çalışmaları 4’üncü gününde

12 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sivas'ta otomobil karşı şeride geçip, takla attı: 1'i ağır 3 yaralı

Sivas’ta otomobil karşı şeride geçip, takla attı: 1’i ağır 3 yaralı

- Haberton
12 Temmuz 2026

Sivas'ta sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobilin karşı şeride geçip, takla atması sonucu 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Kaza, saat 22.30 sıralarında...

Neden sürekli aynı hataları yapıyoruz? Uzmanlar beynimizin bizi nasıl tekrara sürüklediğini anlattı

Yemekten sonra uyku basması neden olur? Sandığınızdan daha fazlası olabilir

Sosyal yardım başvuruları neden reddediliyor? Vatandaşların en sık yaptığı hatalar ortaya çıktı

E-Devlet hesabı çalınırsa ne yapılmalı? Dakikalar içinde harekete geçin

Güncel Haber

Bodrum’da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü

Bodrum’da restoranda silahlı saldırı: 1 ölü

13 Temmuz 2026
Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Kaza sonrası kaçmaya çalışırken minibüsüyle yayalara çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

13 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton