26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Hatay’da orman yangını; Alevler yerleşim yerlerine sıçradı

Hatay’da orman yangını; Alevler yerleşim yerlerine sıçradı

Haberton - Haberton
16 Temmuz 2023 - Güncellenme Tarihi 17 Temmuz 2023
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:9 dakikalık okuma
A A
0
Hatay'da orman yangını; Alevler yerleşim yerlerine sıçradı

Hatay'da orman yangını; Alevler yerleşim yerlerine sıçradı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Hatay’da orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor.

Belen’de Güzelyayla Mahallesi Dere Bahçe mevkisindeki ormanda saat 14.30 sıralarından yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören mahallelinin ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Alevlerin bölgedeki yerleşim yerlerine doğru yaklaştığı görüldü. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için çalışma başlattı. 

EVLER TAHLİYE EDİLİYOR

Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle Müftüler ve Güzelyayla mahalleleri tedbir amacıyla tahliye edilmeye başlandı. İlk belirlemelere göre yangın nedeniyle bölgede 3 evin yandığı ancak herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevleri kontrol altına almak için karadan ve havadan çalışmalarına devam ediyor. 

BAKAN YUMAKLI’DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, “Hatay Belen’deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor” dedi. 

21 HELİKOPTER VE 9 UÇAKTAN YANGINA MÜDAHALE

Hatay’ın Belen ilçesinde Müftüler ile Güzelyayla mahallelerinde etkili olan orman yangınına, aralarında askeri helikopterlerin de bulunduğu 21 helikopter, 9 söndürme uçağı, 59 arazöz ve 500 personel müdahale ediyor. Bazı evlerin yandığı bölgede ekipler, alevleri çembere almaya çalışıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise bir televizyon programında yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre, yangının bahçe temizliğinden çıktığının değerlendirildiğini söyledi. 

Hatay’da orman yangını; Alevler yerleşim yerlerine sıçradı

KOMŞULARINI KURTARMAYA ÇALIŞIRKEN AYAĞINI KIRDI

Hatay’ın Belen ilçesi Güzelyayla Mahallesi’nde etkili olan orman yangını sırasında, alevlerden kaçan komşularına yardım etmeye çalışan Yiğit Dingil (24) ayağını kırdı. Otomobille hastaneye ulaşan Dingil, ayağı alçıya alındıktan sonra taburcu oldu. Bir yakınının evine giden Yiğit Dingil, “Gece geç uyumuştum. Annem öğle saatlerinde ‘Yangın var’ diye seslenerek uyandırdı.

Dışarı çıktığımda ilk başta çok küçük bir yangın vardı ama anlık olarak büyüdü. Komşularımızın hepsi yaşlı veya hasta. Kimse kaçamıyordu. Elime ağaç kesme motoru aldım, evlere yakın yerlerdeki ağaçları kesmeye başladım. Daha sonra komşularıma koşup, otomobile bindirmeye çalıştım. O sıra ayağım kırıldı. Mecburen kendimi arabaya zor attım. Zorlu bir şekilde yangın bölgesinden uzaklaştım. Şu an mahallemizdeki evler alevler altında. Perişan durumdayız” dedi. 

BAKAN YERLİKAYA’DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangınına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, “Tarım ve Orman Bakanlığımızın Hatay Belen’de başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları yoğun biçimde devam etmektedir. Hatay Valiliğimiz, AFAD ve güvenlik birimlerimizce; Müftüler, Soğukoluk ve Benlidere mahallelerimizde riskli olan yerlerden başlayarak tedbir amaçlı vatandaşlarımızın tahliyeleri devam etmektedir. Yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme derhal başlatılmıştır” dedi.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER İLE HAVADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

Hatay’ın Belen ilçesi Güzelyayla Mahallesi’nde çıkan orman yangını, 6’ncı saatinde devam ediyor. Havanın kararması nedeniyle gece görüşlü helikopter ile havadan müdahalenin süreceği bildirildi. Öte yandan, rüzgarın etkili olmaya başladığı bölgede ekipler, zamanla yarışarak akşamın karanlığını aydınlatan alevlerin önünü kesmeye çalışıyor.

Hatay’da orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ediyor.

BAKAN YERLİKAYA VE YUMAKLI, HATAY’A GİDİYOR

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’ın Belen ilçesinde orman yangının devam ettiği bölgeye gidiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, Hatay Belen’de orman yangınının devam ettiği bölgeye intikal ediyorlar” denildi. 

ARAZÖZ İLE OTOMOBİL ÇARPIŞTI; 1 BEBEK YAŞAMINI YİTİRDİ

Hatay’ın Belen ilçesindeki orman yangını söndürme çalışmalarına destek için bölgeye giden bir arazözün, otomobille çarpıştığı, kazada otomobildeki bebeğin yaşamını yitirdiği belirtildi. Kazaya ilişkin soruşturma sürdürülüyor.

BAKAN YERLİKAYA HATAY, MERSİN VE ÇANAKKALE YANGINLARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay’da yangın bölgesine gelerek bilgi aldı. Yerlikaya ve Yumaklı, daha sonra ülke genelinde devam eden Hatay, Çanakkale ve Mersin’deki orman yangınları hakkında bilgi verdi.

​YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ, BAHÇE TEMİZLİĞİ İÇİN YAKILAN ATEŞ; İKİ GÖZALTI

Bakan Yerlikaya, Belen’deki orman yangınının Soğukoluk Mahallesi’nde bir evde iki kişinin bahçe temizliği için yaktığı ateşten çıktığını belirtip, iki kişinin jandarma tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

HATAY’DAKİ YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİ, BAHÇE TEMİZLİĞİ İÇİN YAKILAN ATEŞ; İKİ GÖZALTI

Belen ilçesinde saat 14.00 sıralarında başlayıp, büyüyerek devam eden orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgeye geldi. Bakanlar, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Belen’deki yangına 8 dakika içinde müdahale edildiğini belirten Bakan Yumaklı, nemin ve rüzgarın yangının büyümesinde etkili olduğunu söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü’nün 450 personeli ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının da desteğiyle yangına müdahaleye devam edildiğini dile getiren Bakan Yumaklı, “Akşam 19.00 sıralarında söylemiştim, enerjisi düşmeye başladı diye. Şu an itibariyle çok lokal bazı yerlerde devam ediyor olmakla birlikte çok şükür büyük bir risk olmadığını söyleyebilirim. Ancak bu her şeyim bitti, yangın tamamen kontrol altına alındı anlamına gelmez.

Hem gecenin ilerleyen saatlerinde oluşabilecek hava şartları hem de nemle alakalı sıkıntılı bir durum, belki yine riskli bir durum oluşturabilir. Ama şu an itibariyle yaklaşık etkilenen alanın 230 hektara çıktığı ile ilgili bizim arkadaşlarımızın ölçümü vardı. Şu an itibariyle bu yaklaşık 100 hektarlık bir alana doğru inmiş vaziyette. An itibariyle büyük bir risk olduğunu söylememek ile beraber arkadaşlarımızın tamamıyla yangını kontrol altına almakla iligi çabaları devam etmekte” diye konuştu. 

‘ÇANAKKALE’DE 500 HEKTAR ALAN ETKİLENDİ’

Çanakkale’de saat 16.27’de başlayan yangında 500 hektarlık alanın etkilendiğini aktaran Bakan Yumaklı, bu bölgede gece görüşlü 2 hava aracıyla havadan müdahaleye devam edildiğini söyledi. Saat 17.00 sıralarında ise Mersin’in Gülnar ilçesindeki orman yangının başladığını belirten Yumaklı, ilk olarak 12 hava aracıyla müdahale edildiğini, şu an ise gece görüşlü 3 hava aracıyla müdahalenin sürdüğünü açıkladı. Saat 06.00’dan bu ana kadar orta ve üstü ölçeklerde 19 yangının çıktığını ifade eden Yumaklı, bunlardan 16’sının kontrol altına alındığını, şu anda devam eden 3 yangına konsantre olduklarını sözlerine ekledi.

‘7 EV YANDI’

Yangınlarda şu ana kadar yaralanan kimsenin olmadığını belirten İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Belen’deki orman yangının başladığı andan itibaren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın konuyu takip ettiğini, kendilerinin de tüm kuruluşlarıyla destek verdiklerini dile getirdi. Orman yangınlarında ciğerlerinin yandığını aktaran Yerlikaya, “Çok büyük üzüntü duyuyoruz ama bir seferberlik ortamında tüm kurum ve kuruluşlar hemen olay yerine gidiyorlar. Yangının büyümemesi için çok büyük bir gayret gösterildi. İnşallah enerjisi düşen bu yangının tez zamanda sönmesini murad ediyoruz. Üzüntüyle şunu söylememiz lazım, yanan 7 evimiz var. 4 araçta da hasar var. AFAD, bunlarla ilgili gerekli çalışmalara yarın sabahtan itibaren başlayacak” dedi. 

YERLİKAYA: İKİ KİŞİ YAKALANDI

Yangının sebebinin nereden kaynaklandığı ile ilgili jandarmanın başından beri titizlikle çalıştığını sözlerine ekleyen Yerlikaya, şöyle konuştu:

“Eldeki bilgiler ve görgü tanıkları ışığında Soğukoluk Mahallemiz Armutçuk mevkisinde bir evde iki kişi, bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesi ile ilgili yaptıkları çalışmadan sonra bir ateş yakıyorlar. Maalesef onu kontrol edemiyorlar. Dolayısıyla bu ciğerlerimizin yanmasına vesile oluyorlar. Dolayısıyla adli soruşturma başlatıldı ve bu vatandaşlar hakkında da şu anda yakalama kararı verildi ve yakalandı.”

‘MERSİN’DE 25 KONUT TAHLİYE EDİLDİ, 5 EV YANDI’

Çanakkale merkez Kızılkeçili köyünde çıkan orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı Kemer köyü mevkisinde yaşayan vatandaşları tahliye ettiklerini belirten Yerlikaya, “Valilik, müracaat eden tüm vatandaşlarımızı misafir ediyor yurdumuzda. Hemen akabinde bir 10-15 dakika sonra Mersin Gülnar Kavaklı köyü Kavakoğlu Mahallemizde orman yangını çıktı. 25 Konut burada tedbir amaçlı tahliye edildi. Maalesef 5 ev yandı.

Orada aynı burada olduğu gibi valiliğimiz, orman bölgemiz, yine Orman Genel Müdürlüğümüz, AFAD Başkanlığımız ve tüm kurum ve kuruluşlar seferberlik halinde yangının olumsuz tesirinin bir an önce gidermeye yönelik gayret gösteriyor. Meteoroloji uyarıyor arkadaşlar, artı iklim değişikliği. Sıcaklar hiçbir zaman eski sıcaklar gibi değil maalesef, kuvvetli aşırı yağışlar da hiçbir şekilde eski yağışlar gibi değil. Dolayısıyla meteorolojik uyarılara çok hassasiyet göstermemiz lazım. Nemin düştüğü ortamlarda, orman yangınları riskinin arttığı bu ortamlarda en ufak bir kıvılcımın nelere mal olduğunu, başımıza neler getirdiğini maalesef üzülerek görüyoruz.

Tekrarından Allah hepimizi korusun diyoruz. Ben, ismini bildiğim, bilmediğim emek sarfeden, burada vatandaşlarımızla bu yangın söndürme faaliyetlerine katılan çok gönüllü kardeşlerimiz olduğunu da biliyorum. Burada ve diğer tüm yangınlarda olduğu gibi her birinden Allah razı olsun diyorum. Son söz Çanakkale ve Mersin Gülnar’da yangına sebebiyet verme ile ilgili ne ise o konu, jandarmamız tıpkı burada başardığı gibi orada da bunu aydınlatma noktasında titizlikle çalışıyor. Gelişmelerden yine kamuoyuna bilgi arz edeceğiz” dedi. 

BAKAN TUNÇ: ORMAN YANGINLARINA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI; 2 GÖZALTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hatay, Mersin ve Çanakkale’deki orman yangınlarının çıkış sebebiyle ilgili adli soruşturmalar başlatıldığını, Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan yangına ilişkin ise 2 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakan Tunç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

“Hatay, Mersin ve Çanakkale illerimiz başta olmak üzere değişik alanlarda çıkan ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden orman yangınlarından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tarım ve Orman Bakanlığımız koordinesinde söndürme çalışmaları devam ederken, İçişleri Bakanlığımız bünyesinde Valiliklerimiz ve AFAD tarafından riskli alanlardaki vatandaşlarımızın yerleşim yerlerinden tahliyeleri devam etmektedir. Yangınların çıkış sebebiyle ilgili adli soruşturmalar derhal başlatılmış olup, Hatay Belen ilçesi Soğukoluk Mahallesi Armutçuk mevkiinde çıkan orman yangını soruşturmasında iki şahıs gözaltına alınmıştır. Soruşturmalar devam etmektedir.”

Etiketler: Orman Yangını
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Alp Efe Bekit’in cenazesi toprağa verildi

Sonraki Haber

Avrupa atletizmde iki Türk’ü konuşuyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın
Öne Çıkan

Bakan Çiftçi: Siyasetle ilgileniyorsanız adaleti merkeze alın

25 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür / Geniş haber
Öne Çıkan

İstanbul’un güvenliği için yegane çözüm, kentsel dönüşümdür

25 Nisan 2026
Düğün günü ölü bulundular
Öne Çıkan

Düğün günü ölü bulundular

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Bakanlık’tan 81 ile genelge: Okullarda x-ray, turnike ve panik butonu dönemi

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

Başakşehir’de dehşet! Pencereden sarkıttığı köpeği cama vurup kaydetti

25 Nisan 2026
Öne Çıkan

İstanbul’da 100 bin konutun hak sahipleri bugün belirlenecek

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Avrupa atletizmde iki Türk'ü konuşuyor

Avrupa atletizmde iki Türk'ü konuşuyor

En Güncel Haberler

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı
Dış Haberler

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı

26 Nisan 2026
Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

Motosiklet, duraktaki otobüse çarptı; 2 yaralı

- Haberton
25 Nisan 2026

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde durakta yolcu almak üzere duran otobüse arkadan çarptıktan sonra devrilen motosikletteki 2 kişi yaralandı. Kaza, saat 19.30...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı

ABD Başkanı Trump, katıldığı yemekte silah sesleri duyulması üzerine salondan çıkarıldı

26 Nisan 2026
Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton