26 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Hatay’da depremzedeler için ‘Dostluk Kenti’ kuruldu

Hatay’da depremzedeler için ‘Dostluk Kenti’ kuruldu

Haberton - Haberton
6 Temmuz 2023
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Hatay’da depremzedeler için 'Dostluk Kenti' kuruldu

Hatay’da depremzedeler için 'Dostluk Kenti' kuruldu

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Shangri-La Grubu tarafından Hatay’daki depremzedelerin hayatlarını yeniden inşa etmeye başlamaları için hayata geçirilen, 300 konteynerden oluşan toplumsal destek projesi Hatay Dostluk Kenti açıldı.

Antakya İlçesi Derince Mahallesi’nde Shangri-La Grubu ve Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) iş birliğinde 80 dönümlük arazi üzerine kurulan 300 konteynerlik Dostluk Kenti, Shangri-La Group Bölge CEO’su Kong Leong Chan, Shangri-La Group Bağımsız Direktörü Shulamite Khoo, Shangri-La Group İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan George Tan, Shangri-La Bosphorus, Istanbul ortaklarından Merve Tanrıverdi, Shangri-La Bosphorus, Istanbul Genel Müdürü TJ Joulak, Çin Ankara Büyük Elçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Liu Yu Hua, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren ve AFAD Hatay Geçici Barınma Alanları Koordinatörü Güray Karakaya ve AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun’un da katıldığı organizasyonla açıldı.

Grubun Asya mirasından gelen bulundukları bölgenin temel değerlerinden biri olan yerel toplulukları desteklemek mottosuyla hayata geçirilen Dostluk Kenti Projesi, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden etkilenen ailelere destek olmak, onlara hayati ihtiyaçları için gerekli yaşam alanı sağlamak ve geleceğe dair umutlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak amacıyla kuruldu.

Depremin hemen ardından Türkiye’de kurtarma çalışmaları başlatan Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti ve Hong Kong SAR Hükümeti’nden ilham alan Shangri-La Grubu, kurumsal vatandaşlık ve sürdürülebilir kalkınma konularında lider olmayı ve toplumların yaşamları üzerinde olumlu bir etki yaratmaya kendini adamış bir grup olarak ‘Dostluk Kenti’ adlı toplumsal destek projesini Hatay’da hayata geçirdi.

“GERÇEK DOSTLAR ZOR ZAMANLARDA ORTAYA ÇIKAR”

Açılış töreninde konuşan Çin Ankara Büyük Elçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Liu Yu Hua, son yıllarda, iki ülkenin liderlerinin stratejik öncülüğü ve tarafların ortak çabalarıyla, Çin-Türkiye stratejik iş birliği ilişkisinin istikrarlı bir şekilde gelişmekte olduğunu söyledi.

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinden sonra, Çin’de tüm kesimlerin aktif olarak yardım elini uzattığını kaydeden Çin Ankara Büyük Elçiliği Müsteşarı Hua, “Bu iki ülke ve iki halkın dostluk bağlarını tam anlamıyla yansıtmıştır. Çin’in tüm kurumlarının çabaları, deprem ve yardım çalışmalarına önemli bir katkıda bulunmuş ve Türk atasözünde ifade edilen “Gerçek bir dost en zor zamanlarda ortaya çıkar” sözünü canlı bir şekilde kanıtlamıştır. Çin’in de benzer bir atasözü vardır: “Dost kara günde belli olur” Bu durum, sadece kalplerimizin birleştiğini değil, kültürümüzün de birbirine benzediğini göstermektedir” dedi.

“DEPREMDE 95 PERSONEL VE 276 ÖĞRENCİMİZİ KAYBETTİK”

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Veysel Eren de 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde en çok zarar gören ve en çok can kaybının olduğu ilin Hatay olduğunun altını çizerek, Mustafa Kemal Üniversitesinin de depremlerden en çok etkilenen üniversitelerden biri olduğunu belirtti. Rektör Eren, depremde 95 personelini ve 276 öğrencisini kaybettiklerini aktardı.

Eren Konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Personelimizin büyük bir kısmı depremde evlerini kaybetti. İçinde bulunduğumuz bu alan üniversitemiz meslek yüksekokuluna ait 80 dönüm bir alan. Barınma imkanı sağlanması için AFAD’tan teklif geldiğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettik. Bu konteynerlarda kendi personelimizin de barınmasına olanak sağlandığı için mutluyum. Bu vesile ile AFAD’a ve Shangri-La Group’a bu kentin oluşmasına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

“SEVİNCİMİZ BURUK”

AFAD Hatay Geçici Barınma Alanları Koordinatörü Güray Karakaya ise “Kaybettiklerimizin acısını derinden yaşarken hayatta kalanlar için bir nebze de olsa destek olmanın buruk sevincini yaşıyoruz. Bu açılış vesilesiyle Hatay Dostluk Kenti’nin kuruluşuna destek olan Shangri-La Grubunun değerli üyelerine teşekkür ediyor, minnetlerimi sunuyorum” dedi.

“BARINMA İMKÂNI OLMAYANLARA GÜVENLİ VE EMNİYETLİ BİR YAŞAM ORTAMI SUNUYOR”

Shangri-La Group Yönetim Kurulu Başkanı Hui Kuok da açılışla ilgili mesajlarını şu şekilde iletti: 

“Dostluk Kenti’nin, toplumların tamamen iyileşmesine giden uzun yolda ilk adımlarını atanlara desteğimizi göstermek için küçük ama anlamlı bir jest olmasını umuyoruz. Hem İstanbul’daki hem de dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarımızın zorlu pandemi günlerini atlattıktan sonra kendi kaygılarını bir kenara bırakarak bu anlamlı projeye destek vermelerinden büyük memnuniyet duyuyorum.

Bu projenin hayata geçirilmesindeki güçlü destekleri için Türk hükümetine ve özellikle Hatay Valiliğine teşekkür etmek istiyorum. Son olarak, Hatay’da ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için yapılması gerekenler konusunda bizimle tam bir uyum içinde olan Tanrıverdi Holding’e ve İstanbul’da 10 yıldır faaliyet gösteren Shangri-La Bosphorus, Istanbul otelimizin ortağı Sayın Merve Tanrıverdi’ye de teşekkür etmek isterim. Hatay’ın geleceğinin yeniden inşasına yardımcı olmak üzere toplumun tüm üyelerini bir araya getirmede rol oynayabildiğimiz için onur duyuyoruz.”

DOSTLUK KENTİ’NİN ÖZELLİKLERİ 

Hatay Dostluk Kenti, yerleşecek depremzedelerin ihtiyaçları ve konforu göz önünde bulundurularak tasarlandı. Bölgenin sert ve değişken hava koşullarına dayanacak şekilde inşa edilen güçlendirilmiş yapılarla mevcut barınma imkânı olmayanlara güvenli ve emniyetli bir yaşam ortamı sunuyor. Konteyner kentte yer alan konutlar aynı zamanda tesisat, elektrik gibi temel olanakların yanında yatak, sandalye, buzdolabı gibi temel ev eşyalarını da içeriyor. Depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını gözeterek hazırlanan Dostluk Kenti, barınma alanı sağlamanın yanı sıra, bölgede kanser tedavisi gören çocuklara da destek oluyor; aileler içinse eğitim ve psiko-sosyal destek sağlıyor. 

Etiketler: Hatay
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Resul Aydemir’i silahlı kavgada öldürülen 2 kişi tutuklandı

Sonraki Haber

Cinayet şüphelisi saklandığı fıstık bahçesinde yakalandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Emlak Konut Anahtar Fikirler Zirvesi başladı
İş Dünyası

Emlak Konut Anahtar Fikirler Zirvesi başladı

25 Haziran 2026
5 metrekarelik iş yerinde tamircilik yapıyor
İş Dünyası

5 metrekarelik iş yerinde tamircilik yapıyor

25 Haziran 2026
Hatay, coğrafi işaretli ürün sayısında Türkiye üçüncüsü oldu
İş Dünyası

Hatay, coğrafi işaretli ürün sayısında Türkiye üçüncüsü oldu

25 Haziran 2026
TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Tarım sektöründen ayrılacak her çiftçi, ülkede gıda krizine sebebiyet verecektir
İş Dünyası

Tarım sektöründen ayrılacak her çiftçi, ülkede gıda krizine sebebiyet verecektir

24 Haziran 2026
Tadelle’den yaza özel yeni ürün: Tadelle Yaz Gofreti
İş Dünyası

Tadelle’den yaza özel yeni ürün: Tadelle Yaz Gofreti

24 Haziran 2026
Haziranda güven endeksi tüm sektörlerde arttı
İş Dünyası

Haziranda güven endeksi tüm sektörlerde arttı

24 Haziran 2026
Sonraki Haber
Cinayet şüphelisi saklandığı fıstık bahçesinde yakalandı

Cinayet şüphelisi saklandığı fıstık bahçesinde yakalandı

En Güncel Haberler

Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi
Yerel Haberler

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı
Yerel Haberler

Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

26 Haziran 2026
Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi
Yerel Haberler

Kütahya’da iş yerindeki patlamada yaralanan işçi, 8 gün sonra yaşamını yitirdi

26 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sazlığa düşen tayı kurtarmak için suya atladı; o anlar kamerada

26 Haziran 2026
Yaşam

Iğdır’da Kerbela şehitleri anıldı

25 Haziran 2026
Yaşam

Meslek lisesi, elektriğini güneşten karşılıyor

25 Haziran 2026
Yaşam

Deprem şehidi babasının izinden giden Şehriban, polis oldu

25 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

İçe dönüş; Kalbin kendi evine yolculuğu

- Esra Sinem Karataş
25 Haziran 2026

Modern dünyanın en büyük yanılgılarından biri, insanın aradığını dışarıda bulacağını sanmasıdır. Daha çok kazanmak, daha çok görünmek, daha çok sahip...

Duş alma sıklığı sağlık açısından önemli mi? Uzmanlar doğru dengeyi açıkladı

Emekli maaşında yeni düzenleme gelir mi? Gözler kritik tarihte

Telefon bataryası neden hızlı tükenir? En yaygın 7 hata

Sıcaklıklar neden mevsim normallerinin üzerine çıktı? Uzmanlar kritik nedenleri açıkladı

Güncel Haber

Avcılar'da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

Avcılar’da dron destekli ‘Huzur Uygulaması’ gerçekleştirildi

26 Haziran 2026
Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

Kesici aletle bekçilere saldıran şüpheli, bacağından vurularak yakalandı

26 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton