6 Ağustos 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Hastane geçici olarak kapandı

Hastane geçici olarak kapandı

Haberton - Haberton
11 Ekim 2022
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:8 dakikalık okuma
A A
0
Hastane geçici olarak kapandı

Hastane geçici olarak kapandı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yoğun bakımda yatan yaşlı hastayla alay edilirken çekilen görüntülerle ilgili Bakan Koca, “Hastane geçici olarak kapandı. Her şeyden önce o görüntülerin kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da yoğun bakımdaki hastayla alay eden çalışanların, hastane tarafından işten çıkarılmasına rağmen bakanlığa bildirilmediğini belirterek, “Olay bakanlığa bildirilmediği için belki de bu kişiler başka hastanelerde bu suçları işlemeye devam edecek dolayısıyla bakanlığa bildirim yapılmadığı için suçlu adeta gizlenmiş oluyor. Sağlık hizmetinde bir güven sorunu ortaya çıkmış oluyor. Soruşturmanın selameti ve bu noktadaki ihmalden dolayı biz geçici kapatma kararı verdik” dedi.

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, “Covid-19 artık grip gibi geçiyor. Korkmamız gerekmiyor; ama Avrupa’da, Almanya’da günlük vaka sayıları geçen hafta 140-150 binleri gördü. İspanya, İtalya, İngiltere’de 60-70 binleri gördü.

Bizde ise şu an 3 binlerde dolayısıyla 3-4 hafta sonra bizde de bu kadar olmasa da yükselişlerin olacağını tahmin ediyoruz. Vatandaşlarımızın tam uyumu ile dünyada pandemi ile en iyi mücadele eden ülkelerden biri olduk. Bu olumlu durumumuzu sürdürmemiz lazım. Onun için başta büyüklerimiz ve riskli gruptakiler olmak üzere aşılarımızı olalım, hiçbir endişeye mahal vermeyelim” dedi.

‘8 BİN HEKİM KAMUYA GEÇMEK İÇİN BAŞVURDU, ATAMALARI YAPILACAK’

Bakan Koca, yeni açılan Etlik Şehir Hastanesi’nde kadro eksikliği olduğu ve bu nedenle nöbetlerin fazla olduğu iddialarının sorulması üzerine, “Şu an Etlik Şehir Hastanesi’nde günlük 6 bin hasta bakılır hale gelindi. Yeni bir hastane olduğu için hasta sayısı arttıkça kadroları tamamlama planı yapıldı. Bildiğiniz gibi şu an 8 bine yakın hekim, açılan kamu kadrolarına geçmek için müracaatta bulundu. 2 hafta içerisinde atamaları yapılacak. Onkoloji hastanemiz başta olmak üzere diğer hastanelerimiz de kapanmayacak” diye konuştu.

Hastane geçici olarak kapandı
Hastane geçici olarak kapandı

‘HASTANE GEÇİCİ OLARAK KAPANDI’

İstanbul’da özel hastane çalışanlarının yoğun bakımda yatan yaşlı hastayla alay ederken çekilen görüntüleri ve söz konusu hastanenin açılma durumu ile ilgili soruya Koca, “Hastane geçici olarak kapandı. Her şeyden önce o görüntülerin kabul edilebilir bir tarafı yok. Toplum vicdanını yaralayan görüntülerdi. Biz hemen hızlı aksiyon aldık, müfettişler görevlendirdik. Soruşturmanın erken dönemde bitmesini bekliyoruz. Her bir sağlık tesisimiz vatandaşımızın istifade ettiği nadide müesseselerdir. Hizmete yeniden açılması için en hızlı şekilde soruşturmayı tamamlamaya çalışıyoruz.

Soruşturma bittikten sonra da zaten yapılması gereken neyse yapılmış olur ama özellikle ‘Beyaz Reform’un başladığı, başta hekimler ve sağlık çalışanları olmak üzere motive oldukları, hastaya hizmetin giderek normalleştiği böyle bir dönemde, adeta buzdolabından çıkarırcasına, 9 ay önce olan bir görüntünün bugün servis edilmesinin de manidar olduğunu düşünüyoruz dolayısıyla bunu da takip ettiğimiz bilinmeli” dedi.

‘BAKANLIK, OLAYDAN VİDEONUN YAYINLANDIĞI GÜN HABERDAR OLDU’

Bakan Koca, bakanlığın, olaydan videonun yayınlandığı gün haberdar olduğuna vurgu yaparak, “O videoya ustalıkla yerleştirilmiş ‘müfettişlerin rüşvet teklif ettiği’ cümlesi geçiyor biliyorsunuz. Adeta ‘daha önce bakanlığın müfettişlerinin geldiği’ iması verilmeye çalışılıyor. Bu cümlenin ustalıkla yerleştirildiğini düşünüyoruz.

Bizim bakanlık olarak olaydan, görüntülerin yayınlandığı gün haberimiz oldu. Bunun öncesinde olayla ilgili bize ulaşan bir bilgi olmadı. Daha önce bakanlıktan bir müfettişin gitmesi gibi bir durum söz konusu değil. O dönemde ilgili hastanenin kendi iç denetim işleyişi ile ilgili bir görevlendirme olduğunu anlıyoruz” diye konuştu.

‘BAKANLIĞA BİLDİRİM YAPILMADIĞI İÇİN SUÇLU GİZLENMİŞ OLDU’

Koca, hastanenin olaya karışanları işten çıkardığını ama bakanlığa bildirmediğini söyleyerek, “Olay bakanlığa bildirilmediği için belki de bu kişiler başka hastanelerde bu suçları işlemeye devam edecek. Bakanlık olarak benim bununla ilgili tedbir almam gerekiyor.

Dolayısıyla bakanlığa bildirim yapılmadığı için suçlu adeta gizlenmiş oluyor. Sağlık hizmetinde bir güven sorunu ortaya çıkmış oluyor. Soruşturmanın selameti ve bu noktadaki ihmalden dolayı biz geçici kapatma kararı verdik. Hastane ne yapmalıydı? Öncelikle durumu bakanlığa bildirmeliydi.

Savcılığa da suç duyurusunda bulunup bu kişileri işten çıkarmalıydı. Oysa olaydan 9 ay sonra haberimiz oluyor. Hastane, ilgilileri bilgilendirdiğini ifade ediyor. Ancak bu ilgililer her nasılsa Sağlık Bakanlığı değil. Görüntüleri kaydeden kişi şikayet ediliyor. Suçu işleyenlerin bakanlığa bildirilmesi gerekirdi. Şimdi adli süreç işliyor. Soruşturmamız da devam ediyor. Neticelenince gereği yapılacak. Konunun hem idari tarafını hem de oluşturulmak istenen algı tarafını yakından izliyoruz.

Bizim görevimiz halkımıza güvenilir sağlık hizmeti sunmaktır. ‘Beyaz Reform’ ile oluşan vatandaşımıza hizmet ikliminin baltalanmasına, sağlık çalışanları ile vatandaşımızın arasına girilmesine müsaade etmeyiz. Bu hadisenin 9 ay sonra gündeme gelmesinin tesadüf olduğuna inanmıyorum. Bu konuyu titizlikle takip ettiğimin bilinmesini isterim” dedi.

Bakan Koca: Küresel ölçekte örnek bir ülke konumundayız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Geleceğin Pandemileri’ sempozyumundaki konuşmasında küresel ölçekte örnek bir ülke konumunda olunduğunu söyleyerek, “Küresel hastalıkların yükünü azaltmak için oluşturulacak ortak misyonda, Covid-19 salgını ile başarılı mücadelesi dünyada kabul gören, pandemi sürecinde kendi aşısını, tanı kitini, ventilatörünü üretebilen, ülkemizin de katkısının büyük olacağı ortadadır” dedi.

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nca düzenlenen ‘Geleceğin Pandemileri’ sempozyumunun açılışında konuştu.

Koca, sempozyumda epidemiyolojiden koordinasyona, altyapı, teknoloji ve iletişim alanlarındaki çalışma ve gelişmelerden, teşhis, tedavi ve aşı çalışmalarındaki dönüşümler ve yeni klinik araştırma stratejilerine, potansiyel patojenler ve risklerin ortaya konulmasından gelecek pandemilerin önlenmesi için yürütülebilecek çalışmalara kadar, geniş bir çerçevede olası pandemilerin tüm yönleri ile ele alınacağını kaydetti.

Yoğun bakımda yatan yaşlı hastayla alay edilirken çekilen görüntülerle ilgili Bakan Koca, "Hastane geçici olarak kapandı. Her şeyden önce o görüntülerin kabul edilebilir bir tarafı yok" dedi.
Yoğun bakımda yatan yaşlı hastayla alay edilirken çekilen görüntülerle ilgili Bakan Koca, “Hastane geçici olarak kapandı. Her şeyden önce o görüntülerin kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.

Salgınlardaki en önemli görevin, erken tespit olduğunu söyleyen Bakan Koca, “Küresel ölçekte örnek bir ülke konumundayız. Elimizdeki imkan başka hemen hemen hiçbir ülkede bulunmayan bir altyapıdır. Sağlık sistemimizin dijital alt yapısı ile gurur duyuyoruz.

Bu alt yapıyı en etkin şekilde kullanmak için ise, iyi bir plana ihtiyaç var. Bu anlamda bu sempozyum ile, ülkemizin ve insanlığın ortak geleceğine katkı sunacak, bir eylem planı oluşturulmasına ve bugüne kadar başarı ile yürütülen salgınla mücadelemizin, olası salgınlarda daha da hazırlıklı ve etkin bir şekilde yürütülmesine katkı sağlanacağına, yürekten inanıyorum. 

Bunun yanında gelecek salgınlardan kaçınmak, olası salgınları önlemek için, öncelikle geçmiş salgınlardan çıkardığımız dersleri gözden geçirmenin sağlayacağı katkıyı da, göz önünde bulunduruyoruz” dedi.

Bilimsel çalışmalarla her yıl yeni insan ve hayvan patojenlerinin ortaya çıktığının tespit edildiğini belirten Bakan Koca, “Bunlardan herhangi biri, önümüzdeki pandeminin etkeni olabilir. Bir sonraki küresel salgının, ne zaman olacağını tahmin etmek mümkün olmasa da, bunun kaçınılmaz olduğunu, tarih bize öğretmiştir. Gelecekte karşılaşacağımız, küresel salgınların sonucu olarak, oluşabilecek insani ve finansal kayıpları sınırlamak için, bugünden planlama yapılması gerekliliği, açıkça ortadadır” dedi. 

‘OLASI BİR PANDEMİDE ERKEN TESPİT VAKA SAYISI İÇİN ÖNEMLİ’

Covid-19 salgını sürecinde, tanı testleri, tedaviler ve aşılar konusunda bilimsel çalışmalar ve elde edilen ilerlemenin hızının takdire şayan olduğunu vurgulayan Bakan Koca, “Gelecekte, tehditler ortaya çıktığında bu çalışmaları, daha hızlı ve sonuçlarını daha adil hale getirmek için, daha fazlasının yapılabileceğini umuyorum.

Ancak bu, ilk etapta hastalığı tespit etmek için, küresel yeteneklerin gelişmesine bağlıdır. Yarının hastalıklarının potansiyel olarak artmasını hızla tahmin etme, tespit etme ve önleme şansına sahip olmak için, sürveyans sistemlerinde, küresel bir dönüşüme ihtiyaç vardır.

Küresel hastalıkların yükünü azaltmak için oluşturulacak ortak misyonda, Covid-19 salgını ile başarılı mücadelesi dünyada kabul gören, pandemi sürecinde kendi aşısını, tanı kitini, ventilatörünü üretebilen, ülkemizin de katkısının büyük olacağı ortadadır.

Olası bir pandemide, mümkün olduğunca, erken harekete geçilmesinin vaka sayısının artışını önleyeceği ve birçok hayatın kurtulmasını sağlayacağı göz önünde bulundurulduğunda, ülkemizde, bu alanda yürütülecek çalışmaların, hem ulusal, hem uluslararası sahada, ne kadar önemli katkılar sağlayacağı hepinizin malumudur” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Taksi şoförü Azerbaycanlı sanatçıyı darbetti

Sonraki Haber

Yuva köyündeki mağdurlardan ‘suçlu bulunsun’ talebi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Koruma kararı vardı, şüpheli serbest bırakıldı! Nilda Müge Şahin cinayetinde kahreden detay
Öne Çıkan

Koruma kararı vardı, şüpheli serbest bırakıldı! Nilda Müge Şahin cinayetinde kahreden detay

6 Ağustos 2026
İstanbul'da suç örgütüne operasyon: 12 gözaltı
Öne Çıkan

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 12 gözaltı

6 Ağustos 2026
Bahçelievler'de dün tahliye edilen 4 katlı bina çöktü
Öne Çıkan

Bahçelievler’de dün tahliye edilen 4 katlı bina çöktü

6 Ağustos 2026
Özgür Çelik'ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! "Sinsi plan yapıldı"
Öne Çıkan

Özgür Çelik’ten Üsküdar seçimi sonrası çok konuşulacak iddialar! “Sinsi plan yapıldı”

5 Ağustos 2026
TBMM'ye tarihi teklif! Numan Kurtulmuş: Yeni dönemin kapısı aralanacak
Öne Çıkan

TBMM’ye tarihi teklif! Numan Kurtulmuş: Yeni dönemin kapısı aralanacak

5 Ağustos 2026
Aziz Yıldırım düğmeye bastı! Sosyal medya paylaşımları için suç duyurusunda bulundu
Öne Çıkan

Aziz Yıldırım düğmeye bastı! Sosyal medya paylaşımları için suç duyurusunda bulundu

5 Ağustos 2026
Sonraki Haber
Yuva köyündeki mağdurlardan 'suçlu bulunsun' talebi

Yuva köyündeki mağdurlardan 'suçlu bulunsun' talebi

En Güncel Haberler

Göztepe ve Galatasaray'ın 53 yıllık yarım kupası
Spor Haberleri

Göztepe ve Galatasaray’ın 53 yıllık yarım kupası

6 Ağustos 2026
Ters yönde ilerlerken motosiklet devrildi, sürücü otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu
Yerel Haberler

Ters yönde ilerlerken motosiklet devrildi, sürücü otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu

6 Ağustos 2026
71 ilde uyuşturucu satıcılarına operasyon: 844 tutuklama
Yerel Haberler

71 ilde uyuşturucu satıcılarına operasyon: 844 tutuklama

6 Ağustos 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

LGS birincilerinden Umut, Kabataş Lisesi hayaline kavuştu

6 Ağustos 2026
Yaşam

‘Bodrum’da herkese hitap eden dondurma fiyatları var’

6 Ağustos 2026
Yaşam

7 haftalık hamile kadından ‘boş gebelik olabilir’ raporu verildiğini öne sürdüğü hastane için suç duyurusu

6 Ağustos 2026
Yaşam

Serinhisar’dan 40’a yakın ülkeye leblebi ihracatı

6 Ağustos 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Dev vinç gemisi İstanbul Boğazı'nda-1

Dev vinç gemisi İstanbul Boğazı’nda

- Haberton
6 Ağustos 2026

Romanya'dan gelen Bahama Adaları bayraklı, dünyanın en büyük 3'üncü vinç gemisi 'Saıpem 7000', İstanbul Boğazı'ndan geçiyor.

Güneş lekeleri kalıcı mı? Nasıl geçer? Ciltte oluşan lekeler hakkında bilinmesi gerekenler

Göz seyirmesi neden geçmez? Uzun süren göz kapağı atmasının olası nedenleri

Aç karnına kahve içmek zararlı mı? Bilimsel araştırmalar ne diyor?

Sosyal medya detoksu gerçekten işe yarıyor mu? Araştırmalar dikkat çeken sonuçlar ortaya koyuyor

Güncel Haber

Göztepe ve Galatasaray'ın 53 yıllık yarım kupası

Göztepe ve Galatasaray’ın 53 yıllık yarım kupası

6 Ağustos 2026
Ters yönde ilerlerken motosiklet devrildi, sürücü otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu

Ters yönde ilerlerken motosiklet devrildi, sürücü otomobilin altında kalmaktan son anda kurtuldu

6 Ağustos 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton