29 Nisan 2026, Çarşamba
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Hasmane tutumlara cevap verme hakkımız mahfuzdur

Hasmane tutumlara cevap verme hakkımız mahfuzdur

Haberton - Haberton
5 Mart 2026
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
MSB: Hasmane tutumlara cevap verme hakkımız mahfuzdur

MSB: Hasmane tutumlara cevap verme hakkımız mahfuzdur

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

MSB Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta son bir haftada yapılan faaliyetleri değerlendirirken, hasmane tutumlara karşı cevap verme haklarının saklı olduğunu belirtti.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta son 1 haftada yapılan faaliyetlere ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün İran’dan ateşlenen balistik mühimmatın imha edilmesine ilişkin, “Söz konusu tehdidin imha edilmesi sonrasında Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşen parçanın, önleme faaliyeti kapsamında kullanılan hava savunma mühimmatına ait olduğu belirlenmiş olup, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir. Kimden gelirse gelsin hasmane tutumlara cevap verme hakkımızın mahfuz olduğunu bir kez daha vurguluyor; gelişmeleri NATO ve diğer müttefiklerimizle yakın koordinasyon içinde takip ediyoruz” açıklamasını yaptı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta son 1 haftada yapılan faaliyetlere ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tuğamiral Aktürk, dün İran’dan ateşlendiği ve Irak ile Suriye hava sahasını geçerek Türkiye’ye yöneldiği tespit edilen balistik mühimmata ilişkin, “Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından zamanında angaje edilerek havada etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu tehdidin imha edilmesi sonrasında Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşen parçanın, önleme faaliyeti kapsamında kullanılan hava savunma mühimmatına ait olduğu belirlenmiş olup, olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir. Türkiye, vatandaşlarının ve hava sahasının güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını ve kapasitesini en üst düzeyde muhafaza etmekte; bölgesel barış ve istikrarın korunmasını önceleyen sorumlu yaklaşımını sürdürmektedir. Ancak kimden gelirse gelsin hasmane tutumlara cevap verme hakkımızın mahfuz olduğunu bir kez daha vurguluyor; gelişmeleri NATO ve diğer müttefiklerimizle yakın koordinasyon içinde takip ediyoruz” dedi.

3 PKK’lı Terörist Daha Teslim Oldu

Terörle mücadele çalışmalarına değinen Tuğamiral Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülkemizin huzur, güvenlik ve istikrarı için gerçekleştirdiği görev ve faaliyetler kapsamında geride bıraktığımız hafta içerisinde; 3 PKK’lı terörist daha teslim olmuş, operasyon bölgelerinde mağara, sığınak ve barınak ile mayın ve el yapımı patlayıcı tespit ve imha çalışmaları etkin şekilde icra edilmiştir. Terör örgütü tarafından kullanılan tünel sistemlerinin imhasına yönelik çalışmaların başarıyla devam ettiği Suriye Harekat Alanlarında ise Menbic bölgesinde imha edilen 2 kilometrelik tünelle birlikte imha edilen tünel uzunluğu 761 kilometreye (Tel Rıfat 302 km/Menbic 459 km) ulaşmıştır” diye konuştu.

İran Sınırında Olağandışı Hareketlilik Yok

Hafta boyunca hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 126 kişinin yakalandığını aktaran Tuğamiral Aktürk, “1 Ocak’tan bugüne kadar yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 1200 olmuş, hafta içerisinde engellenen 1495 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısı da 11 bin 760’a ulaşmıştır. Yine, bu hafta içerisinde; Van ve Hakkari hudut hatlarında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde toplam 116 kilogram (Van 94 kilo 600 gram/Hakkari 21 kilo 750 gram) uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Diğer yandan, İran ile İsrail-ABD arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye-İran hudut hattında herhangi bir yığılma veya olağan dışı hareketlilik bulunmamaktadır. İran sınırımız dahil olmak üzere tüm hudutlarımızda yoğun güvenlik tedbirleri uygulanmakta olup doğabilecek risklere karşı devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli olarak gerekli önlemler alınmaktadır” dedi.

Tuğamiral Aktürk, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler çerçevesinde; Türkiye ile Yunanistan arasında tesis edilen Güven Artırıcı Önlemler kapsamında; Yunanistan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan bir heyetin, 9-11 Mart tarihleri arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ziyaret gerçekleştireceğini de aktardı.

Çatışmaların Sonlandırılmasını Temenni Ediyoruz

Tuğamiral Aktürk, İsrail ve ABD tarafından İran’a yapılan saldırılarla başlayan ve İran’ın üçüncü ülkeleri hedef almasıyla şiddetlenen çatışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, “Masum sivillerin hayatına ve bölgemizin huzur ve istikrarına kasteden çatışmaların derhal sonlandırılmasını temenni ediyoruz. Bölgemizdeki meselelerin barışçıl yöntemlerle çözülmesi için gerekli katkıyı sunmaya hazır olduğumuzu ve sorunların ancak diyalog yoluyla çözülebileceğini bir kez daha vurguluyoruz” diye konuştu.

Diplomasi Yoluyla Çözmeye Davet Ediyoruz

Tuğamiral Aktürk’ün sunumunun ardından bakanlıktan güncel konulara ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlık, İran’daki son duruma ilişkin olarak, “Türkiye olarak önceliğimiz bölgemizdeki saldırıların durdurulması, kalıcı ateşkesin tesis edilmesi ve tüm ihtilafların barışçıl yollarla çözülmesidir. Bu kapsamda; tarafları saldırılara bir an önce son vermeye ve sorunları diyalog ile diplomasi yoluyla çözmeye davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Manipülatif İçeriklere İtibar Edilmemesi Önem Arz Etmektedir

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “İsrail ve ABD’nin İran’a saldırmasıyla başlayan ve devam eden gelişmelere bağlı olarak İran’dan sınırlarımıza doğru kitlesel göç hareketlerinin olduğuna ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımları ve haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Hudut güvenliğimiz; sınırlarımızı korumak, yasa dışı geçişleri engellemek ve terörist faaliyetleri önlemek amacıyla ‘Hudut namustur’ anlayışıyla 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz bir şekilde; Cumhuriyet tarihinin en yoğun teknolojisi, en etkili ve kademeli tedbirleri ile sağlanmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgesel gelişmelere karşı her türlü senaryoya karşı gerekli önlemleri devletimizin ilgili kurumlarıyla koordineli olarak almaktadır. İran’dan Türkiye’ye yönelik kitlesel göç hareketlerinin olduğuna ilişkin manipülatif içeriklerle kamuoyunda algı oluşturmayı amaçlayan paylaşımlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Pjak’ın Faaliyetlerini Takip Etmekteyiz

Bakanlıktan yapılan açıklamada İran’da faaliyet gösteren terör örgütü Pjak hakkında ise “Türkiye, komşu ülkelerin bölünmesinden değil; toprak bütünlüklerinin korunmasından yanadır. Bu çerçevede, terör örgütü Pjak gibi etnik bölücülüğü körükleyen yapıların faaliyetleri sadece İran’ın güvenliğini değil, aynı zamanda bölgenin genel huzur ve istikrarını da olumsuz etkilemektedir. Terör örgütü Pjak’ın İran’da yürüttüğü faaliyetleri ve bölgedeki gelişmeleri devletimizin ilgili kurumları ile koordineli olarak yakından takip etmekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Türkiye KKTC’nin Yanında Ve Destekçisidir

Bakanlık, KKTC’nin güvenliğine ilişkin olarak ise “Türkiye, dün olduğu gibi bugün de KKTC’nin yanında ve destekçisidir. Türkiye olarak Kıbrıs Türklerinin güvenliğini tehdit eden hasmane tutumlara karşı garantörlüğün bize vermiş olduğu yetkileri kullanmaktan çekinmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Sağlıklı yaşam merkezi desteğiyle 26,5 kilo verdi: İnsan kuş gibi oluyor

Sonraki Haber

Mevsimlik tarım işçilerinin ortalama günlük ücretleri yüzde 37,8 arttı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Kahramanmaraş'taki okul saldırısı' tartışıldı
Politika

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Kahramanmaraş’taki okul saldırısı’ tartışıldı

28 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 29 Nisan 2026
Bakan Bolat: Uluslararası kamuoyu da Türkiye’nin güvenli liman olduğunu görmektedir
Politika

Bakan Bolat: Uluslararası kamuoyu da Türkiye’nin güvenli liman olduğunu görmektedir

28 Nisan 2026
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM'nin 64'üncü kuruluş yıl dönümü törenine katıldı
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AYM’nin 64’üncü kuruluş yıl dönümü törenine katıldı

28 Nisan 2026
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yentür: Dünya açık hava dersliğine dönüşmüştür
Politika

Dünya açık hava dersliğine dönüşmüştür

28 Nisan 2026
Barış gemisini limana ulaştıracağız
Politika

Barış gemisini limana ulaştıracağız

28 Nisan 2026
Ermenistan Ortak Çalışma Grubu toplantısı Kars'ta gerçekleştirildi
Politika

Ermenistan Ortak Çalışma Grubu toplantısı Kars’ta gerçekleştirildi

28 Nisan 2026
Sonraki Haber
TÜİK: Mevsimlik tarım işçilerinin ortalama günlük ücretleri yüzde 37,8 arttı

Mevsimlik tarım işçilerinin ortalama günlük ücretleri yüzde 37,8 arttı

En Güncel Haberler

İzmir’de evde çıkan yangında baba öldü, oğlu entübe edildi
Yerel Haberler

İzmir’de evde çıkan yangında baba öldü, oğlu entübe edildi

29 Nisan 2026
Ankara'da otomobil takla attı: 1 ölü, 2 yaralı
Yerel Haberler

Ankara’da otomobil takla attı: 1 ölü, 2 yaralı

29 Nisan 2026
Beykoz’da servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i ağır 11 yaralı
Yerel Haberler

Beykoz’da servis minibüsü ile otomobil çarpıştı: 1’i ağır 11 yaralı

29 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Osmaniye’nin yüksek kesimlerinde dolu ve sağanak etkili oldu

29 Nisan 2026
Yaşam

Aydın’da çilek sulama havuzuna düşen 5 yavru köpek kurtarıldı

29 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da ‘Gümüşhane’ye Değer Katanlar Ödül Töreni’ düzenlendi

28 Nisan 2026
Yaşam

Osmaniye’de yüksek kesimlerinde dolu ve sağanak etkili oldu

28 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM Genel Kurulu'nda, 'Kahramanmaraş'taki okul saldırısı' tartışıldı

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘Kahramanmaraş’taki okul saldırısı’ tartışıldı

- Haberton
28 Nisan 2026 - Güncellenme Tarihi 29 Nisan 2026

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, milletvekilleri arasında Kahramanmaraş'taki okul saldırısı ile ilgili tartışma yaşandı. TBMM Genel Kurulu, fahiş...

Erken yaşta sigara kullanımı neden artıyor? Görünmeyen riskler

Çamaşır yıkarken en sık yapılan hatalar: Doğru bilinen yanlışlar

Küçük evleri daha geniş gösteren basit düzenleme tüyoları

Başkaları ne der korkusu hayatı nasıl şekillendiriyor?

Güncel Haber

İzmir’de evde çıkan yangında baba öldü, oğlu entübe edildi

İzmir’de evde çıkan yangında baba öldü, oğlu entübe edildi

29 Nisan 2026
Osmaniye'nin yüksek kesimlerinde dolu ve sağanak etkili oldu

Osmaniye’nin yüksek kesimlerinde dolu ve sağanak etkili oldu

29 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton