5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Yaşam - Hasan Polatkan Havalimanı hizmete devam ediyor

Hasan Polatkan Havalimanı hizmete devam ediyor

Haberton - Haberton
30 Mart 2022
- Yaşam
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Hasan Polatkan Havalimanı hizmete devam ediyor

Hasan Polatkan Havalimanı hizmete devam ediyor

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca “Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılacağı yalandır; havalimanı hizmetine devam etmektedir” açıklaması yapıldı.

Bakanlıktan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında gündeme getirdiği bazı projelere ilişkin iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun “3 milyar dolara mal olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 9 milyar dolar veriyoruz” ifadesinin yalan olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

“26 Ağustos 2016 tarihinde milletimizin hizmetine sunulan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün, Kuzey Marmara Otoyolu ile birlikte toplam yatırım ve işletme süresi 10 yıl 2 ay 20 gündür. ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile hayata geçirilen, İstanbul’un ve Marmara Bölgesi için oluşturulacak Marmara Otoyol Ringi’nin önemli parçalarından Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün inşaat maliyeti 818 milyon dolardır. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 138 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Paşaköy kesimi için yapım, işletme, finansman, bakım-onarım ve yenileme maliyetleri toplam 7,18 milyar dolardır. Bu maliyete karşılık verilen garanti ise işletme yılı sonunda toplam 6,9 milyar dolardır. Şimdiye dek köprü için toplam 3,3 milyar liralık ödeme yapılmıştır.”  

‘OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ’NE VERİLEN GARANTİ 12,9 MİLYAR DOLAR’

“Osmangazi Köprüsü 1,2 milyar dolar; biz 15 milyar dolar veriyoruz” ifadesinin de yalan olduğu belirtilerek, “1 Temmuz 2016 tarihinde açılan, İstanbul-İzmir Otoyolu kapsamında, ‘Yap-İşlet- Devret’ modeli ile inşa edilen Osmangazi Köprüsü’nün toplam inşaat ve işletme süresi 15 yıl 9 ay 24 gündür. Osmangazi Köprüsü’nün yapım maliyeti 1,48 milyar dolardır. Osmangazi Köprüsü ve 384 kilometrelik İzmir-İstanbul Otoyolu için yapım, işletme, finansman, bakım-onarım ve yenileme maliyetleri işletme yılı sonu toplam 13,6 milyar dolardır. Bu maliyete karşılık verilen garanti ise işletme yılı sonunda toplam 12,9 milyar dolardır” denildi. 

‘ESKİŞEHİR HASAN POLATKAN HAVALİMANI HİZMETTEDİR’

Kılıçdaroğlu’nun “Zafer Havaalanı’nın şimdi açığını kapatmak için Eskişehir’deki Hasan Polatkan Havalimanı’nı kapatıyorlar. Eskişehir’deki havaalanını Yılmaz Büyükerşen devletten, Hazine’den 1 kuruş almadan yaptı” ifadelerinin de yalan olduğu kaydedilerek, şöyle denildi: 

“Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın kapatılacağı yalandır; havalimanı hizmetine devam etmektedir. ‘Yap-İşlet-Devret’ modeli ile hayata geçirilen, 3 Mart 2011 yılında sözleşmesi imzalanan ve 1 Kasım 2012 yılında faaliyete geçen Zafer Havalimanı, 50 milyon avroya mal olmuştur. 2044 yılında kamu malı olacak Zafer Havalimanı’nın işletme, bakım ve onarım giderleri dahil toplam maliyeti 254 milyon avrodur. Zafer Havalimanı için verilen, işletme süresi sonunda, yani 2044 yılına kadar toplam ödenecek garanti bedeli ise 206 milyon avrodur. Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) ihaledeki net karı 48 milyon avrodur.” 

‘İSTANBUL HAVALİMANI 2 YIL BİRİNCİ SIRADA YER ALMIŞTIR’

“İstanbul Havaalanı, şu kar yağışında bir bölümü çöken havaalanı. 6,3 milyar Euro’ya garanti vermişler, maliyetini henüz tam bilemiyoruz. Bunlar 2 milyar 100 milyon Euro ödeyeceklerdi, ödemediler. Erdoğan tek imzayla 2 milyar 100 milyon Euro’yu sildi” ifadelerinin de yalan olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: 

“İstanbul Havalimanı’nın kar yağışı sırasında hiçbir bölümü çökmemiştir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle çatısında kısmi çökme meydana gelen yapı, İstanbul Havalimanı’na 7 kilometre uzaklıkta, geçici olarak faaliyet gösteren bir binadır. ‘Yap İşlet Devret’ modeli ile hayata geçirilen İstanbul Havalimanı, 2020 yılında 23,4 milyon yolcu, 2021 yılında ise 36 milyon 988 bin 563 yolcuyla Avrupa havalimanları arasında iki yıl üst üste yolcu sayısı sıralamasında birinci sırada yer almıştır.

Bilindiği gibi İstanbul Havalimanı, ilk işletme yılında, garanti edilen 233,1 milyon avroluk ‘dış hat yolcu geliri’ni aştığı için devlete 22,4 milyon avro tutarında ek ödeme yapmıştır. İstanbul Havalimanı’nın inşaat ve işletmesini üstelenen İGA’nın 2 milyar 100 milyon Euro’yu ödemediği ve borcun silindiği iddiası yalandır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve DHMİ Covid-19 salgınından etkilenen ‘Yap-İşlet-Devret’ ve kiralama konumunda olan tüm havalimanları için işletmecilere geçerli olan destek paketini devreye almıştır. Bu karar uyarınca DHMİ, Covid-19 salgınını mücbir sebep kabul ederek, tarafların yükümlülüklerini pandemi etkisinin devam ettiği dönem boyunca ‘karşılıklı olarak’ askıya almıştır.”

‘ÜLKEMİZ İÇİN KRİTİK PROJELERDİR’

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasında pay sahibi olduğu belirtilen projelerin, Türkiye’nin yatırım, üretim, ihracat ve istihdam odaklı büyüme stratejisinin hayata geçmesi için gerekli altyapıyı sağladığına vurgu yapılarak, “Bu nedenle dünyanın lider ekonomileri arasına girme mücadelesinde son virajda yer alan ülkemiz için kritik önemdedirler. Bizler, 2023 hedeflerimiz ve 2053 vizyonumuz doğrultusunda; ülkemizin Asya ile Avrupa arasında 700 milyar doları aşan ticaretten aldığımız payı artırmayı hedefliyor, 4 saatlik uçuş mesafesiyle merkezinde bulunduğumuz 30 trilyon dolarlık küresel ticaret hacminden daha fazla faydalanabilmeyi amaçlıyor, bütün yatırımlarımızı bu doğrultuda gerçekleştirdiğimizi yüce milletimizin bilmesini istiyoruz.

20 yıldır neyin sözünü verdiysek inşa etmiş, neyi hayal ettiysek milletimizin hizmetine sunmuş bir iktidar olarak, pek çok yalan, iftira ve karalama ile de mücadele ettik. Bundan sonra da ederiz. Ancak ana muhalefet liderinin bir yalan makinesine dönüşmesini üzülerek izliyor, kendisinin en kısa sürede yapıcı bir muhalefet anlayışı ile ‘büyük ve güçlü Türkiye’ hedefimize katkı sunmasını ümit ediyoruz” denildi. 

Etiketler: Eskişehir
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Katar’a 201 bin 227 hayvan ihracatı yapıldı

Sonraki Haber

Koca’dan Adalet Komisyonu üyelerine teşekkür

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Vali Karakaya: Nemrut'u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Kars Çayı'na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Bursa’da sağanak ve dolu etkili oldu
Yaşam

Bursa’da sağanak ve dolu etkili oldu

5 Haziran 2026
Bakırköy'de 50 milyon TL değerinde 4 otomobilin yandığı olayla ilgili 5 gözaltı
Yaşam

Bakırköy’de 50 milyon TL değerinde 4 otomobilin yandığı olayla ilgili 5 gözaltı

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Koca'dan Adalet Komisyonu üyelerine teşekkür

Koca'dan Adalet Komisyonu üyelerine teşekkür

En Güncel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı
Yerel Haberler

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı
Yerel Haberler

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı
Yerel Haberler

Bodrum’da otomobil ile minibüs çarpıştı: 6 yaralı

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Mudanya’da denizden 2,5 ton atık çıkarıldı

5 Haziran 2026
Yaşam

Nemrut’u dünya turizmine daha güçlü şekilde kazandırmak istiyoruz

5 Haziran 2026
Yaşam

Kars Çayı’na düşen köpeği itfaiyeciler kurtardı

5 Haziran 2026
Yaşam

Havuzda mahsur kalan porsuk, itfaiye tarafından kurtarıldı

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsveç Kralı Gustaf tarafından kabul edildi

Numan Kurtulmuş, İsveç Kralı tarafından kabul edildi

- Haberton
5 Haziran 2026

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi ziyaret için bulunduğu İsveç’in başkenti Stockholm’de, İsveç Kralı Carl 16'ncı Gustaf ile...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

Virajda devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

5 Haziran 2026
Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

Devrilen kamyonun şoförü yaralandı

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton