25 Ekim 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Öne Çıkan - Hamile eşini darbeden iş insanına 1 yıl 3 ay hapis cezası

Hamile eşini darbeden iş insanına 1 yıl 3 ay hapis cezası

Haberton - Haberton
30 Ocak 2024
- Öne Çıkan
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Hamile eşini darbeden iş insanına 1 yıl 3 ay hapis cezası

Hamile eşini darbeden iş insanına 1 yıl 3 ay hapis cezası

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

İzmir’in Çeşme ilçesinde, 7 haftalık hamile eşini darbeden iş insanı Yiğit B. (34), 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Bir şirkette insan kaynakları yöneticiliği yapan Yonca B., 19 Haziran 2022’de Çeşme ilçesindeki yazlıklarında eşi, tanker kazanı fabrikası sahibi Yiğit B.’nin kendisine iki kez şiddet uyguladığını ve ölümle tehdit ettiğini belirtip şikayetçi oldu. 1 çocuk annesi Yonca B., avukatları aracılığıyla verdiği şikayet dilekçesinde, “Evliliğimiz boyunca iki kez şiddete uğradım. İlkinde eşim ve görümcemle, bir restoranda yemek yedikten sonra dayısıyla ilgili tartıştık.

Kendisine, ‘Dayına götüreyim onu döv, konu da kapansın ‘ diye söyledim. Eve gittiğimizde, eşim bana, ‘Sen insanların içinde bunu nasıl söylersin. Seni öldürürüm, ağzının burnunun yerini değiştiririm’ diyerek tehdit etti. Odama giderken, kolumdan ve saçımdan çekip, beni darbetmek istedi. Kız kardeşi araya girip, onu engelledi. 6 gün sonra yaşanan ikinci şiddet eyleminde ise 7 haftalık hamileydim. Kendisi işe giderken, ‘Seni de o karnındaki piçi de istemiyorum. Aldır, ara doktoru bu işi bitir’ dedi. Ardından tekme savurdu. Doktor raporunda, karnıma darbe aldığım ve sağ kolumda 3 adet ekimoz olduğu belirtildi. Kendisinden şikayetçiyim” dedi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Yiğit B., soruşturma aşamasındaki ifadesinde, “Yaklaşık iki sene önce dayım, anneme şiddet uygulamıştı. Eşim bunu gündeme getirip, bana ‘Götüreyim seni dayına döveceksen döv konu kapansın’ diyerek kırıcı konuştu. Yemek yedikten sonra birlikte eve döndük. Evde de bu şekilde konuşmaya devam etti. Kendisini ‘Yeter sus’ diyerek, uyardım. Bunun üzerine bağırmaya başladı. Kendisinin kolundan tutarak içeri çektim.

Kesinlikle darbetmedim. İkinci tartışmamızda eşim evden ayrılarak karşı komşuda kalıp daha sonra eve döndü. Dönünce kendisine, ‘Sağlıklı bir ilişki kuramıyoruz. Mantıklı bir karar vermemiz gerekiyor, İkimizin de yaşı genç. İkimizin de bir hayatı var. Doğru karar vererek duygularımızla değil mantığımızla hareket etmeliyiz. Çocuğu aldıralım, tek başına doğurmak senin kararın değil, ikimizin ortak paydasıdır’ dedim. Ancak, kesinlikle, ‘Seni de o karnındaki piçi de istemiyorum. Aldır, ara doktoru bitir bu işi’ demedim” diye konuştu.

Soruşturmanın ardından Yiğit B. hakkında ‘Eşi kasten yaralama’ ve ‘Kadına tehdit’ suçlarından toplam 8 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın 6’ncı duruşması Çeşme 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde, 25 Ocak’ta görüldü. Duruşmaya Yonca B. ve avukatı Asena Kılınç dışında katılan olmadı. Aynı gün Yiğit B.’nin avukatı ise duruşmanın belirtilen saate bekletilmesi için dilekçe verdi.

Yonca B.’nin avukatı Asena Kılınç, “Önceki beyanlarımızı aynen tekrar ederiz. İzmir’de duruşmalarımız ve süreli işlerimiz bulunduğundan ayrıca dosyada daha önce mütalaa alındığı için karar aşamasında olduğundan sanık müdafinin bekletme talebinin reddi ile dosyanın karara çıkartılmasını talep ederiz. Şikayetimiz devam etmektedir. Dosya kapsamında sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabittir. Dosya tekemmül etmiştir. Yargılamanın sürüncemede kalmaması açısından dosyanın karara çıkartılmasını talep ederiz” diye konuştu.

Savcı ise Yiğit B.’nin avukatının duruşmanın belirtilen saate bekletilmesi talebi hususunda takdirin mahkemede olduğunu belirterek, “Önceki mütalaamızı tekrar ederiz. Tüm soruşturma ve kovuşturma evrakı birlikte değerlendirildiğinde; Yonca B.’nin beyanlarına itibar edilmekle sanık Yiğit B.’nin eşini ‘Seni öldürürüm, ağzının burnunun yerini değiştiririm’ demek suretiyle tehdit ettiği ve darbedip, tekme savurmak suretiyle yaraladığı, dosya kapsamındaki katılan raporundan da anlaşılmaktadır. Sanığın cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur” dedi.

Yonca B.’nin avukatı esas hakkındaki mütalaaya katıldıklarını belirtip, bu doğrultuda karar verilmesini talep ettiklerini söyledi.

İKİNCİ OLAYDA SUÇU SABİT GÖRÜLDÜ

Hakim, beyanların alınmasını ardından kararını açıklayıp, Yiğit B.’nin avukatının duruşmanın bekletme talebini reddetti. Hakim sanık Yiğit B.’nin yaşanan ilk olaydaki ‘Tehdit ve kasten yaralama’ suçlarından beraatine, yaşanan ikinci olayda suçunun sabit görülmesi, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı dikkate alınarak, ‘Kasten yaralama’dan 1 yıl 3 ay hapisle cezalandırılmasına karar verip, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Çiftin, olayın ardından açtıkları boşanma davası ise sürüyor. 

Etiketler: İzmirKadına Şiddet
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Antalya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı

Sonraki Haber

Saç tasarımında yapay zeka dönemi başlıyor

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Ardan Zentürk hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan soruşturma başlatıldı
Öne Çıkan

Ardan Zentürk hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma başlatıldı

25 Ekim 2026
İstihbarat Albayı Sayit Gökgöz askerî araç kazasında şehit oldu
Öne Çıkan

İstihbarat Albayı Sayit Gökgöz askerî araç kazasında şehit oldu

25 Ekim 2026
Balıkesir açıklarında tekne battı: 8 kişi kurtarıldı, kayıp doktor aranıyor
Öne Çıkan

Balıkesir açıklarında tekne battı: 8 kişi kurtarıldı, kayıp doktor aranıyor

25 Ekim 2026
Öne Çıkan

Şarkıcı Nev hayatını kaybetti

24 Ekim 2026
Öne Çıkan

Maltepe’de yangında ölen Halil İbrahim’in akrabası: Anne, baba bir evladını kurtarıyor, diğerini kurtaramıyor

24 Ekim 2026
Fransa'da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada
Öne Çıkan

Fransa’da gösterilerde 135 gözaltı: 70 bin kolluk kuvveti sahada

24 Ekim 2026
Sonraki Haber
Saç tasarımında yapay zeka dönemi başlıyor

Saç tasarımında yapay zeka dönemi başlıyor

En Güncel Haberler

İYİ Partili isimden Balıkesir için çağrı: "Enerji yatırımları Balıkesir'e kazandırmalı"
Politika

İYİ Partili isimden Balıkesir için çağrı: “Enerji yatırımları Balıkesir’e kazandırmalı”

25 Ekim 2026
ASELSAN Çocuk Şenliği İzmir’de
Kültür ve Sanat

ASELSAN Çocuk Şenliği İzmir’de

25 Ekim 2026
Sırbistan'da halk erken genel seçim için sandık başında
Dış Haberler

Sırbistan’da halk erken genel seçim için sandık başında

25 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

‘Yer altındaki gizli Pamukkale’ Kaklık Mağarası, ziyaretçi sayısında kendi rekorunu geliştirdi

25 Ekim 2026
Yaşam

‘İlk olimpiyat ateşi’ efsanesinin adresi Yanartaş, turistlerin uğrak noktası

25 Ekim 2026
Yaşam

Karadeniz Havzası’nda istilacı böceklere geçit yok: AB destekli projeyle anlık takip başlıyor

25 Ekim 2026
Yaşam

Kağıthane’de sokakta silahlı saldırıya uğradı: Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

25 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Yargıtay'dan eski eşine dehşeti yaşatan saldırgan için emsal karar: 15 yıllık ceza bozuldu

Yargıtay’dan eski eşine dehşeti yaşatan saldırgan için emsal karar: 15 yıllık ceza bozuldu

- Haberton
25 Ekim 2026

İzmir'in Çiğli ilçesinde boşandığı Aysel Aydemir'i (39) pompalı tüfekle vurmaya çalışan ancak tüfek tutukluk yapınca belinden çıkardığı tabancayla bacaklarından vuran...

Altın değerindeki baharat safranın bilinmeyen faydaları! Bilim insanları araştırıyor: Herkes için güvenli mi?

Dünya Çocuk Felci Günü: Bir zamanlar binlerce çocuğu felç ediyordu! 2026’da tehlike hâlâ devam ediyor

Türkiye’de sigara kullanımında alarm! Yeni yasaklar gündemde, bilim dünyasından peş peşe uyarılar

Zihnimiz bizi nasıl yanıltıyor? Günlük hayatta fark etmeden yaptığımız 12 düşünme hatası

Güncel Haber

İYİ Partili isimden Balıkesir için çağrı: "Enerji yatırımları Balıkesir'e kazandırmalı"

İYİ Partili isimden Balıkesir için çağrı: “Enerji yatırımları Balıkesir’e kazandırmalı”

25 Ekim 2026
ASELSAN Çocuk Şenliği İzmir’de

ASELSAN Çocuk Şenliği İzmir’de

25 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton