26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - İş Dünyası - Hamdi Akın, TİKAV bursiyerleri ile bir araya geldi

Hamdi Akın, TİKAV bursiyerleri ile bir araya geldi

Haberton - Haberton
2 Ağustos 2025
- İş Dünyası
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Hamdi Akın, TİKAV bursiyerleri ile bir araya geldi
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

TİKAV’ın Bireysel Gelişim Programı kapsamında Elazığ Fırat Üniversitesi 1’inci sınıf öğrencisi olan 22 TİKAV bursiyeri Ankara’da Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile buluştu.

Akfen Holding tarafından 1999 yılında kurulan TİKAV, toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı hedeflediği Bireysel Gelişim Programı’nda (BGP) 350 öğrenciye ulaştı.

Program ile bursiyer öğrenciler üniversite birinci sınıftan başlayarak dördüncü sınıfın sonuna kadar çeşitli kişisel gelişim, yabancı dil ve bilgisayar eğitimlerine, kültür-sanat ve toplum hizmeti programlarına, ulusal ve uluslararası projelere, söyleşilere, mesleki programlara katılıyorlar.

Her iki yılda bir Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan üniversitelerde okuyan ve mülakatlarla seçilen 30 öğrencinin alındığı programlarda 4 yılın sonunda üniversitenin hangi bölümünde olursa olsun çoğu uluslararası geçerliliği olan 30’a yakın kişisel gelişim sertifikası ile mezun olduğu aktarıldı.

BGP’nin yaz programı kapsamında gençlerle buluşan ve sorularını cevaplayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Hayat sandığınız kadar kolay değil, iş hayatına başlarken birer tecrübesiz birey olduğunuz bilinciyle iş hayatına adım atmalısınız. Asıl önemli olan konu burada; iş hayatının kurallarının ne olduğunu sorgulamak ve ona göre adımlarınızı atmak” dedi.

‘TECRÜBELİ İNSANLARLA VAKİT GEÇİRİN, ONLARIN TECRÜBESİNİ BEDAVA SATIN ALIN’

Gençlerin kendilerinden daha tecrübeli insanlarla yola çıkması gerektiğini ve onların tecrübelerinden faydalanmanın iş hayatında onları bir adım öteye atacağını söyleyen Akın, “Kendinizden daha tecrübeli ve daha bilgili insanlarla arkadaşlık etmeniz çok değerli ve sizi birkaç adım ileri taşır. Sizin birbirinizden öğreneceğiniz çok bir şey yok, çünkü birbirinizin tecrübesi ve enerjisi hemen hemen birbirine eşit. Sizlerin kendinizden daha iyi seviyede olan insanlara ihtiyacınız var. Onlarla birlikte konuşmaya, dertleşmeye ve dolayısıyla onların tecrübelerinden istifade etmeye ihtiyacınız var.

Onun için kendinizden yaşça büyük ve tecrübesi olan insanlarla birlikte vakit geçirirseniz hem onların tecrübelerini bedavaya satın almış olursunuz hem de hayatınızdaki en büyük sermayeyi edinmiş olursunuz. Bir sonraki tavsiyem ise; en güvendiğiniz arkadaşlarınızla iş hayatına atılmayı deneyin. Birbirinizin bu yolda eksikliklerini kapatabilirsiniz, kendinizde olmayan bir şey arkadaşınızda var ise onunla beraber eksiklerinizi tamamlayarak iş hayatına atılırsanız isabetli ve başarılı bir iş hayatı tecrübesi olur” diye konuştu.

‘SİZ GENÇLERİN TİKAV ARACILIĞIYLA UFKUNUZU AÇABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE’

Akın, sosyal sorumluluk projelerinin önemli olduğunun altını çizerek TİKAV’ı kuruluşundan bugüne kadarki BGP projesi ile bir araya gelen bursiyerlerin yolunu açmanın çok değerli olduğunu söyledi.

Akın, “TİKAV’ı kurduğumuz günden itibaren bursiyerlerimize hayata dair bir adım attırabiliyorsak, ileriye yönelik ufkunuzu biraz da olsa açabiliyorsak ne mutlu bize. 25 sene önce kurduğumuz TİKAV ile oluşturduğumuz Bireysel Gelişim Programı aracılığıyla desteklediğimiz bizden mezun olan bursiyerlerimiz bizlerle hâlâ iletişimdeler. Siz gençlerin ufkunu açmak için çabalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yabancı dil bilmenin önemine vurgu yaparak gençlerin yabancı dil öğrenmesinin her zaman yaşadığı çevreye göre bir adım önde olma konusunda avantaj sağlayacağını belirtti. Akın, “Sizin nihai hedefiniz dünya vatandaşı olmak, dolayısıyla İngilizce dilini kendi diliniz gibi öğrenmeniz gerekiyor. Kendi yaşadığınız bölgede kalsanız bile bölgenizde ayrıcalıklı insan olabilmeniz için mutlaka yabancı dil öğrenmeniz şart” ifadelerine yer verdi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMAYI AMAÇ EDİNİYOR

TİKAV, Bireysel Gelişim Programı kapsamında özellikle toplumsal ve ekonomik nedenlerle eğitim, kültür ve kişisel gelişim olanaklarına ulaşmada zorluk çeken üniversite öğrencilerine fırsat eşitliği sağlamayı amaç edindi. Bu çerçevede üniversite birinci sınıftan başlayarak dördüncü sınıfın sonuna kadar bursiyer öğrenciler çeşitli kişisel gelişim, yabancı dil ve bilgisayar eğitimlerine, kültür- sanat ve gönüllü hizmet programlarına, ulusal ve uluslararası projelere, söyleşilere, mesleki programlara katılarak bilgi ve becerilerini zenginleştirmeyi hedefliyor.

Üniversite hayatları boyunca üç buçuk yıl devam eden BGP ile öğrenciler 40 ayrı programa katılırlarken, BGP öğrencilerinin yüzde 95’inin kısa sürede iş hayatına atıldığı açıklandı.

1999 YILINDAN BU YANA UYGULANAN PROGRAM

Bireysel Gelişim Programı ilk olarak 1999 yılında Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencilerinin katılımına açıldı. 2003 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde; 2006 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerinde uygulanmaya başlandı.

2009 yılında, eğitim kaynaklarına ulaşmada fırsat eşitliği yaratma hedefini benimseyen TİKAV, bu amaç doğrultusunda Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde on yılını doldurmuş üniversitelere yöneldi ve Elazığ Fırat Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitelerinde projeyi uygulamaya başladı. Bireysel Gelişim Programı, 1999 yılından bu yana Fırat Üniversitesi öğrencilerine uygulanıyor.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Türkiye’de denize yapılan 3’üncü havalimanını tasarladık

Sonraki Haber

Vodafone Türkiye 2025-26 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Sınırlı miktarda üretilen beyaz çayın kilosu 40 bin TL
İş Dünyası

Sınırlı miktarda üretilen beyaz çayın kilosu 40 bin TL

26 Nisan 2026
Klavyeyi bıraktı, merdaneyi ele aldı; yazılımcının 'pizzacıya' dönüşümü
İş Dünyası

Klavyeyi bıraktı, merdaneyi ele aldı; yazılımcının ‘pizzacıya’ dönüşümü

26 Nisan 2026
İş Dünyası

Türkiye genelinde dron eğitim merkezleri kuracağız

25 Nisan 2026
İş Dünyası

Yeni teşvikler Türkiye için yeni bir atılım süreci başlatabilir

25 Nisan 2026
'OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor'
İş Dünyası

OYAKKENT Silüet, ulaşım ve yaşamın merkezinde konumlanıyor

24 Nisan 2026
'Yüzyılın Konut Projesi'nde İstanbul'un kurası yarın çekiliyor
İş Dünyası

‘Yüzyılın Konut Projesi’nde İstanbul’un kurası yarın çekiliyor

24 Nisan 2026
Sonraki Haber
Vodafone Türkiye 2025-26 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

Vodafone Türkiye 2025-26 mali yılı birinci çeyrek sonuçlarını açıkladı

En Güncel Haberler

Kontak anahtarı üzerinde bırakılan kargo aracını çalan 2 şüpheli takiple yakalandı
Yerel Haberler

Kontak anahtarı üzerinde bırakılan kargo aracını çalan 2 şüpheli takiple yakalandı

26 Nisan 2026
Denizli'de sokak düğünü sonrası eşya toplama kavgası; 1 ölü, 1 yaralı
Yerel Haberler

Denizli’de sokak düğünü sonrası eşya toplama kavgası; 1 ölü, 1 yaralı

26 Nisan 2026
7. Uluslararası Nizamettin Kutlu Kültür Sanat Ödülleri sahiplerini buldu
Yazarlar

7. Uluslararası Nizamettin Kutlu Kültür Sanat Ödülleri sahiplerini buldu

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Demirci ikinci el oto pazarına kavuştu

26 Nisan 2026
Yaşam

Silopi’de yıldırım düşme anları kamerada

26 Nisan 2026
Yaşam

Güneşli havayı fırsat bilenler Bebek Sahili’ne akın etti; sıcaklayan kişiler denize girdi

26 Nisan 2026
Yaşam

Denizden 5 ton atık çıkarıldı

26 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Çeşme-Selçuk etabıyla başladı

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Çeşme-Selçuk etabıyla başladı

- Haberton
26 Nisan 2026

Bu sene 61'inci kez koşulan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 154.7 kilometrelik Çeşme-Selçuk etabını Team Flanders-Baloise Takımı'ndan Tom Crabbe 3 saat...

Kadına şiddet vakalarında artış iddiası: Gerçek tablo ne?

Gençlerde anksiyete ve depresyon artıyor mu? Uzmanlar uyardı

Deepfake tehlikesi büyüyor: Gerçek ile sahte nasıl ayırt edilir?

Orta Doğu’da tansiyon yükseliyor: Türkiye nasıl etkilenecek?

Güncel Haber

Demirci ikinci el oto pazarına kavuştu

Demirci ikinci el oto pazarına kavuştu

26 Nisan 2026
Kontak anahtarı üzerinde bırakılan kargo aracını çalan 2 şüpheli takiple yakalandı

Kontak anahtarı üzerinde bırakılan kargo aracını çalan 2 şüpheli takiple yakalandı

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton