16 Temmuz 2026, Perşembe
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - CHP Haberleri - Haluk Levent’e kurumsal düzeyde adaylık teklif edilmedi

Haluk Levent’e kurumsal düzeyde adaylık teklif edilmedi

Haberton - Haberton
13 Şubat 2024
- CHP Haberleri, Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Haluk Levent'e kurumsal düzeyde adaylık teklif edilmedi

Haluk Levent'e kurumsal düzeyde adaylık teklif edilmedi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

CHP Sözcüsü Deniz Yücel partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yücel, “Haluk Levent’e kurumsal düzeyde adaylık teklif edilmedi” dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Hatay Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş yerine Haluk Levent’e adaylık teklifi gittiği iddialarına ilişkin, “Hatay meselesi gündeme gelmedi. Dolayısıyla kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil. Hatay adayı konusunda toplantımızın ikinci bölümünde böyle bir görüş öneri gelirse toplantımızın ikinci bölümünde değerlendiririz” dedi.

CHP Sözcüsü Yücel partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yücel, 6 Şubat depremlerinin 1’inci yıldönümünde yaşananların ağırlığını dün gibi hissettiklerini kaydederek, “Kâğıttan yapılmış gibi yıkılan binaları, O binaların altında yitip giden hayatları, yakınlarından iyi bir haber alabilmek için bekleyen vatandaşlarımızı ve tüm bunlar olurken sadece seyreden iktidarı unutmadık.

Herkesin bildiğini, yaşadığını ve konuştuğunu Sayın Erdoğan; insan aklının ve vicdanının kabul etmeyeceği; ‘bu kadar da kötülük olmaz’ dedirtecek sözlerle Hatay’da itiraf etti. ‘Oy vermezseniz hizmet yok’ ne demek. Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış, en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay’ı hizmet getirmemekle nasıl tehdit edersin Sayın Erdoğan. Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir cumhurbaşkanısın? Bu tehdit diline, bu halkını küçük gören, aşağılayan, diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa, en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir. 11 ilde milyonlarca vatandaşımızdan, devletin sıcak elini esirgeyen bu hükümet, 21’inci yüzyılda boş vaatlerle depremzedeleri kandırmakta bir sakınca görmedi.

1 yıl içinde 319 bin konutu teslim edeceğini söyledi, söylediğinin 7’de birini yaptı. Televizyonlarda kampanyalarla toplanan 115 milyar liranın ise nereye harcandığı belli değil. Ama deprem bölgesine harcanmadığı kesin. Çünkü hala milyonlarca vatandaşımızın en temel ihtiyaçları karşılanmadı. Barınacak yerleri yok. Temiz içme suları, hijyen koşullarının sağlandığı tuvaletleri yok. Gidecek bir okulları, çalışacak bir işleri, tedavi olacakları hastaneleri yok. İnsanlar yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle yakınlarının, kayıplarının yasını bile tutamadı. Her şey bu kadar ortadayken, İnsanı insanlığından utandıran bir açıklama daha yapıldı.

Haluk Levent'e kurumsal düzeyde adaylık teklif edilmedi
Haluk Levent’e kurumsal düzeyde adaylık teklif edilmedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’ye göre depremzedeler, ‘Bak evimiz yıkıldı ama iyi olmuş, villamız oldu’ diyorlarmış. Sen nasıl bir insansın Sayın Özhaseki? Yıllarca bakanlık yaptın, bu millete hizmet ettin, Hiç mi insanlık öğrenmedin? Orada insanlar öldü, çocuklar öldü, Aileler, hayatlar yok oldu. Bakan Özhasaki kalkmış ‘Depremzedeler deprem oldu, oh ne iyi oldu, villa sahibi olduk diye seviniyorlar’ diyor. AK Parti’nin her olaydan siyasi rant ve oy devşirme çabası artık rezil bir boyuta ulaştı. Vicdansızlıkta, insafsızlıkta, utanmazlıkta sınır tanımayan bu zihniyet, bu memleketin başına gelmiş en büyük kötülüktür” diye konuştu. 

‘AK PARTİ VE MHP TERÖR KADAR TEHLİKELİ’

Terörü lanetleyen Yücel, yaralılara da acil şifalar dileyerek, şunları söyledi:

“Teröristleri etkisiz hale getiren kahraman emniyet görevlilerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Terörün, huzurumuzu ve birliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Fakat huzurumuzu bozmaya çalışan sadece terör değil, terör kadar tehlikeli AK Parti hükümeti ve yancısı MHP’dir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısını Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlama şuursuzluğunda bulundu. Bu bizi tabii ki şaşırtmadı. Her seçim öncesinde olduğu gibi adil ve eşit bir yarışı göze alamayan iktidar ve payandası, fütursuzca iftira atmaya başladı. Oysaki tıpkı Santa Maria Kilisesi’nde olduğu gibi Çağlayan Adliyesi’ndeki terör saldırısı da Türkiye’deki istihbarat ve güvenlik zafiyetini bir kez daha ortaya koymuştur. Durum bu kadar açıkken, bu hain saldırıları Cumhuriyet Halk Partili belediyelerle özdeşleştirmeye çalışmak en hafif tabiriyle kişiliksizlik ve alçaklıktır.

AK Parti ve MHP’ye sesleniyorum; CHP’yi terör örgütleriyle aynı cümlede kullanamazsınız. CHP bu devleti kuran partidir. Bugüne kadar yıllarca insanlarımızın milliyetçi duygularını sömürerek siyaseten var oldunuz. HÜDA-PAR ile aynı safta olan sizler, terör örgütleri konusunda ahkâm kesecek konumda değilsiniz. MHP Genel Başkanı da bu acizlikten nasibi almış olmalı ki DEM partinin, İstanbul’da aday çıkarmasına sinsi bir planın parçası demiş. Sayın Devlet Bahçeli bir rekabetten, nasıl sinsi bir plan çıkardı bilemiyoruz ama ‘sinsilik’ deyince bu ülkedeki tek adresin kendisi olduğunu biliyoruz.” 

‘İSTANBUL İTTİFAKI KURACAĞIMIZI İFADE ETTİK’

Deniz Yücel ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yücel, bir basın mensubunun sorduğu, Haluk Levent’in adaylık iddialarına ilişkin, “Hatay meselesi gündeme gelmedi. Dolayısıyla kurumsal düzeyde Haluk Levent ya da başkasına adaylık teklif edilmesi söz konusu değil. Hatay adayı konusunda toplantımızın ikinci bölümünde böyle bir görüş öneri gelirse toplantımızın ikinci bölümünde değerlendiririz” dedi. 

‘SİYASİ PARTİLER İSTEDİKLERİ ADAYI ÇIKARTABİLİRLER’

Bir basın mensubunun sorduğu, ‘CHP seçmene oylarıyla meclise taşınmış milletvekillerinin sizin İstanbul adayınızı değil Cumhur İttifakı’nın adayını desteklemesi sorun değil mi?’ sorusuna ise Yücel, “Genel Seçim İttifakı geçmişte kaldı. O dönemin koşulları bunu gerektirdi. Şu anda bir yerel seçim arifesindeyiz. Yerel seçim dengeleri farklıdır. Siyasi partiler istedikleri adayı çıkartabilirler, siyaseten geçmişte bir birliktelik yapılıp da daha sonra buna aykırı hareket edilirse bunun da halkımız nezdinde, seçmen nezdinde elbette bir karşılığı olur. Ama o süreç geride kalmıştır. Yerel seçim arifesindeyiz. Biz ittifakımızı sandıkta kuracağımızı, Türkiye ittifakı kuracağımızı, İstanbul ittifakı kuracağımızı ifade ettik. Neticede istediği adayı herkes destekleyebilir. Demokrasinin olmazsa olmazıdır” yanıtını verdi.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Rıza Kayaalp 13’üncü kez Avrupa şampiyonu olmak için mindere çıkacak

Sonraki Haber

Meselemiz bu sistemin değişmesidir

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan '15 Temmuz' mesajı
Politika

Kılıçdaroğlu’ndan ’15 Temmuz’ mesajı

15 Temmuz 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan 15 Temmuz gazilerine 'teşekkür beratı'
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan 15 Temmuz gazilerine ‘teşekkür beratı’

15 Temmuz 2026
Özgür Özel'den 15 Temmuz mesajı: "FETÖ'nün her türlü yapılanması ele alındı, siyasi ayağına gelince iş durdu"
Politika

Özgür Özel’den 15 Temmuz mesajı: “FETÖ’nün her türlü yapılanması ele alındı, siyasi ayağına gelince iş durdu”

15 Temmuz 2026
FETÖ terör örgütüyle mücadele bir milli seferberliktir
Politika

FETÖ terör örgütüyle mücadele bir milli seferberliktir

15 Temmuz 2026
Öğrenci affına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Politika

Öğrenci affına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, komisyonda kabul edildi

15 Temmuz 2026
DMM'den '15 Temmuz' mesajı
Politika

DMM’den ’15 Temmuz’ mesajı

15 Temmuz 2026
Sonraki Haber
Meselemiz bu sistemin değişmesidir

Meselemiz bu sistemin değişmesidir

En Güncel Haberler

Kağıthane’de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma programı düzenlendi
Yerel Haberler

Kağıthane’de ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programı düzenlendi

16 Temmuz 2026
Saraçhane'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi
Öne Çıkan

Saraçhane’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı düzenlendi

16 Temmuz 2026
Malatya'da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın
Yerel Haberler

Malatya’da otobüs bakım onarım atölyesinde yangın

16 Temmuz 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Denizli’de 15 Temmuz Hafıza Merkezi açıldı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Samsun’da 15 Temmuz anısına yürüyüş ve anma programı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Kayseri’de 15 Temmuz etkinliklerinde dev Türk bayrağı açıldı

16 Temmuz 2026
Yaşam

Pamukkale ve Hierapolis, 15 Temmuz’un 10’uncu yılında kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı

16 Temmuz 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

İletişim Başkanı Duran: 15 Temmuz 10. yıl aktiviteleri bütün coşkusuyla devam etti

İletişim Başkanı Duran: 15 Temmuz 10. yıl aktiviteleri bütün coşkusuyla devam etti

- Haberton
16 Temmuz 2026

İletişim Başkanı Burhanettin Duran, “Türkiye içerisinde ve yurt dışında yapılan paneller, FETÖ'yle mücadele çerçevesinde dünyaya anlattıklarımız ve bu çerçevede bütün...

Sivrisinekler neden bazı insanları daha çok ısırıyor? Uzmanlar merak edilen soruyu yanıtladı

İcra dosyası kendiliğinden silinir mi? İşte icra dosyalarının düşme süresi ve bilinmesi gerekenler

Denizler alarm veriyor! Deniz suyu sıcaklığındaki artışın anlamı uzmanları endişelendiriyor

Yeni dolandırıcılık yöntemi alarmı! Bu mesajı görür görmez sakın tıklamayın

Güncel Haber

Denizli’de 15 Temmuz Hafıza Merkezi açıldı

Denizli’de 15 Temmuz Hafıza Merkezi açıldı

16 Temmuz 2026
Kağıthane’de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma programı düzenlendi

Kağıthane’de ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ anma programı düzenlendi

16 Temmuz 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton