5 Haziran 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Halkın yüzde 85’i yoksul, yüzde 45’i açlık sınırının altında gelire sahip

Halkın yüzde 85’i yoksul, yüzde 45’i açlık sınırının altında gelire sahip

Haberton - Haberton
13 Mart 2024
- Politika
Okuma Süresi:5 dakikalık okuma
A A
0
Halkın yüzde 85'i yoksul, yüzde 45'i açlık sınırının altında gelire sahip

Halkın yüzde 85'i yoksul, yüzde 45'i açlık sınırının altında gelire sahip

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Halkın yüzde 85’i yoksul, yüzde 45’i açlık sınırının altında gelire sahip. Açlık sınırı 20 bine dayanmış” dedi.

Fatih Erbakan, Ordu’nun Ünye, Fatsa ve Çamaş ilçelerinde Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) açtı. Partililere seslenen Erbakan, 1 Nisan’dan itibaren ahlaklı belediyecilik ile vatandaşların derdine derman olacaklarını söyledi. Meydanlarda 1994 ruhunun hissedildiğini belirten Erbakan, “Meydanlar, ‘Yeniden Refah’ diyor. Milletimiz, ‘Yeniden Refah’ diyor. Anketler, ‘Yeniden Refah’ diyor. İnşallah 31 Mart’ta sandıklar da ‘Yeniden Refah’ diyecek.

Bunun en büyük ispatı, Yeniden Refah Partimizin üye sayısı. Artık hızına biz dahi yetişemiyoruz. Ünye stantlarımızın önünde artık kuyruk oluyor. Günde 2 bin 500 üye artışı yaşıyoruz. Ayda 75 bin yapar, 1 senede 1 milyon yapar. Bugün itibarıyla 470 bin sınırını aştık. 500 bine doğru koşar adımla devam ediyoruz. 6 ay önce, eylül ayı başında 260 bin olan üye sayımız, 6 ayın içinde 470 bini aştı. 6 ayda yüzde 80’inin üzerinde büyüme başka bir siyasi partiye nasip olmaz. Yeniden Refah Partimiz, Türkiye’nin en hızlı büyüyen siyasi partisidir; Türkiye siyasetinin parlayan yıldızıdır” diye konuştu.

‘YENİDEN REFAH PARTİMİZ, YÜZDE 20’NİN ÜZERİNDE OY ALACAK’

Erbakan, “Anketlerden görüyorsunuz, geçtiğimiz seçimde bizi diğerler kategorisinde gösteren anket firmaları, bugün 6-7 puan, 8 puan gösteriyor. Diğerlerinin içinde gösterdiklerinde, 0,2-0,3 oy gösterdiklerinde yüzde 3’e yakın oy aldığımıza göre, yüzde 6-7 gösterdiklerinde kaç oy alacağımızı gelin; siz düşünün. Allah’ın izni ile Yeniden Refah Partimiz, yüzde 20’nin üzerinde oy alacak. Bütün Türkiye’de meydanlar bunu gösteriyor. Milletimiz bunu söylüyor ve üye sayımız da bunu ispat ediyor. Milletimiz artık değişim istiyor. Artık yeniden Milli Görüş’ü istiyor.

Milli Görüş’ün hem yerel yönetimlerde hem de hükümette o efsane hizmetlerini özlüyor ve kurtuluşun adresi olarak, toplanma merkezi olarak, değişimin adresi olarak Yeniden Refah Partimizi görüyor. Akın akın Yeniden Refah Partimize koşuyor. Elhamdülillah. Bu hızla devam edip, bu güçlü rüzgarla devam edip, Milli Görüş’ün bereketiyle 31 Mart’ta sandıkları patlatacağız. Önce yerel yönetimlerde, arkasından 2028’de Milli Görüş iktidarını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Halkın yüzde 85'i yoksul, yüzde 45'i açlık sınırının altında gelire sahip
Halkın yüzde 85’i yoksul, yüzde 45’i açlık sınırının altında gelire sahip

‘YOKSULLUK SINIRI 53 BİN TL’

Ekonomiyle ilgili konuşan Erbakan, “Sözün bittiği yerdeyiz. Hiçbir anlatılan hikaye karın doyurmuyor, derde derman olmuyor. Sadece oyalama, sadece zaman kaybı. ‘Bir seçimi daha atlatabilir miyiz’ kaygısı ile anlatılan hikayeler. Peki, gerçekler ne Türkiye’de? Halkın yüzde 85’i yoksul, yüzde 45’i açlık sınırının altında gelire sahip. Açlık sınırı 20 bine dayanmış. Bu ne demek; 10 milyon asgari ücretli ve milyonlarca emekli, açlık sınırının altında. 10 bin TL alan emekli açlık sınırının yarısı kadar maaş alıyor demek. Yoksulluk sınırı, bu ülkede aylık 53 bin TL’ye gelmiş. Bu fiyatlarla, bu enflasyonla 4 kişilik ailenin aylık 53 bin TL geliri yoksa; o aile bu ülkede fakir konumunda.

İşte bu matematikle baktığınızda halkın yüzde 85’i yoksul, yüzde 45’i aç. Zaten sosyal yardımlar, dağıtılan erzaklar, gıda yardımları, çok övünerek söyledikleri aslında Türkiye’nin nasıl fakirleştiğinin bir ispatı. 2002’de 1 milyon haneye sosyal yardım yapılırken, bugün 4,5 milyon haneye sosyal yardım yapılıyor. Nüfusumuz 2002’den bu yana 4,5 kat mı arttı? Hayır. Ama fakirlik 4,5 kat arttı. 1 milyon hane sosyal yardıma muhtaçken, bugün 4,5 milyon hane yardıma muhtaç hale gelmiş. 20 sene önce vatandaşın bankalara borcu 6 milyar TL iken; bugün 2,5 trilyon TL’ye fırlamış.

Bir insan, bankaya, kredi kartına keyfinden borçlanır mı? Gelir seviyesi, maaşı yeterli olsa, imkanı olsa gidip de kredi çeker mi, kredi kartı kullanmak zorunda kalır mı? 85 milyon vatandaşın bankaya borcu, son 20 senede 400 misli artmış. Çiftçinin, köylünün borçları 20 senede 2,5 milyar TL’den 530 milyar TL’ye geldi. 220 misli artmış. Dar gelirli milyonlar, işçi, memur, esnaf, emekli, köylü, boğazına kadar borca batıyor. Neden? Çünkü gelir seviyesi yeterli değil. Çünkü açlık ve yoksulluk sınırının altında gelir ile hayatta kalmak mecburiyetinde kalıyor” dedi.

‘KENDİLERİ İLE ÇELİŞİYORLAR’

Doların iki seçim arasında 19 liradan 34 liraya çıktığını ifade eden Erbakan, “Nisan ayında, geçen seçimden önce dolar 19 TL’ydi. Bu hafta 34 TL’ye dayandı. Şimdi 33 TL seviyesinde. ‘Düşüreceğiz’ diye ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Bu gidişle seçime kadar 38 TL olursa hiç şaşırmayın. Orta vadeli programda; devlet, kendi ekonomi programında yazmış. ‘2024 sonu döviz kuru 45 TL olacak’ diyor. 45 TL olacak diye kendisi söylüyor. Sonra çıkıyor; ‘Enflasyon düşecek’ diyorlar. Kendileri ile çelişiyorlar. Doların 45 TL olacağı ülkede enflasyon düşer mi, düşmez. Hikaye bunlar. Enflasyonun düşmesi için denk bütçe lazım. İsrafın önlenmesi lazım. Milli kaynak paketlerinin hayata geçirilmesi lazım. Üretim ve ihracatla dış ticaret açığının önlenmesi lazım. Dış borçlanmadan kurtulması lazım. Bütün bunları olması için de Milli Görüş ruhu lazım” diye konuştu.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

İyi Partili Ahmet Çelik’i bıçaklayan kardeşi tutuklandı

Sonraki Haber

Eros’un katiline bugüne kadarki en yüksek ceza verildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Cemil Çiçek: Yeteri kadar kaliteli kanun çıkaramıyoruz
Politika

Yeteri kadar kaliteli kanun çıkaramıyoruz

5 Haziran 2026
Politika

İletişim Başkanı Duran’dan ‘Dünya Çevre Günü’ mesajı

5 Haziran 2026
Bakan Gürlek, Nevşehir'de
Politika

Akın Gürlek, Nevşehir’de

5 Haziran 2026
Politika

HAYAT 112 Acil uygulamasını indiren vatandaş sayısı 552 bin 150’ye ulaştı

5 Haziran 2026
Politika

Dezenflasyon sürecini sürdürmeyi hedefliyoruz

5 Haziran 2026
Cevdet Yılmaz: Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak
Politika

Yapay Zeka Vizyonu ve Eylem Planı, Cumhurbaşkanımız tarafından paylaşılacak

5 Haziran 2026
Sonraki Haber
Eros'un katiline bugüne kadarki en yüksek ceza verildi

Eros'un katiline bugüne kadarki en yüksek ceza verildi

En Güncel Haberler

CarrefourSA’nın Hayalet Ağlar projesine The One Show’dan 3 ödül
İş Dünyası

CarrefourSA’nın Hayalet Ağlar projesine The One Show’dan 3 ödül

5 Haziran 2026
Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı
İş Dünyası

Özbekistan’ın Cizzak bölgesinde hayata geçirilen nükleer güç santralinin inşası başladı

5 Haziran 2026
5'inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi
Yerel Haberler

5’inci kattan düşen Ebrar bebek, toprağa verildi

5 Haziran 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi

5 Haziran 2026
Yaşam

Malatya’da takside 28 bin uyuşturucu hap ele geçirildi; 4 gözaltı

5 Haziran 2026
Yaşam

Sultangazi’de otomobille kafa kafaya çarpışan motosiklet alev alev yandı; kadın sürücü öldü

5 Haziran 2026
Yaşam

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü

5 Haziran 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü

Sulama havuzunda bulunan 4 yaşındaki Alim Eray, öldü

- Haberton
5 Haziran 2026

İzmir'in Beydağ ilçesinde, evlerinin önündeki sulama havuzunda bilinci kapalı halde bulunan Alim Eray Karakuş (4), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay,...

Kalp krizinin sessiz belirtileri neler? Uzmanlardan hayat kurtaran uyarılar

Günde kaç litre su içilmeli? Yaşa göre ideal su tüketimi ve uzmanların önerileri

Dolar yıl sonunda kaç TL olur? Piyasalarda son beklentiler ve kritik senaryolar

E-Devlet’te yeni dönem başladı: Vatandaşları ilgilendiren değişiklikler neler?

Güncel Haber

CarrefourSA’nın Hayalet Ağlar projesine The One Show’dan 3 ödül

CarrefourSA’nın Hayalet Ağlar projesine The One Show’dan 3 ödül

5 Haziran 2026
Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi

Sahillerde ‘dumansız plaj’ dönemi

5 Haziran 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton