27 Ekim 2026, Salı
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Politika - Halkımız terörle mücadele istiyor müzakere istemiyor

Halkımız terörle mücadele istiyor müzakere istemiyor

Haberton - Haberton
3 Ocak 2025
- Politika
Okuma Süresi:4 dakikalık okuma
A A
0
Halkımız terörle mücadele istiyor, müzakere istemiyor
Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, DEM Parti heyetin yaptığı görüşmeleri eleştirerek, “Halkımız ne istiyor, referandumsa referandum. Halk ne istiyorsa da onu yapmamız lazım, benim gördüğüm halkımız terörle mücadele istiyor müzakere istemiyor” dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi Ulu Camii de ki Regaip Kandili programına katıldı. Program öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Destici, DEM Parti heyetinin yaptığı görüşmeleri eleştirdi. Büyük Birlik Partisi olarak kuruldukları günden bu yana terörle mücadelenin iki ilke üzerine götürülmesi gerektiğini ifade ettiklerini belirten Destici, “Birincisi terörle mücadelenin tüm unsurlarına karşın topyekün yapılması. İkincisi de terörle teröristle müzakere olmayacağı ve mücadele edilerek terörün kazanacağı söylememizdir. Biz dün, yani kurulduğumuz 1993 yılında ne söylemişsek, bugün de aynı söylemlerimizi tekrarlıyoruz. Tabi bu süreç başladığında, denildi ki; hiçbir pazarlık müzakere yapılmayacak ve tamamen bir İmralı’ya gidecek oradan direkt PKK’ya, ‘Silahları bırakın’ çağrısı yapılacak ve bu çağrı gerçekleşecek. Dolayısıyla da bir şart, pazarlık, müzakere yok ama şimdi gidildi gelindi, bakıyoruz DEM Parti tarafından 7 maddelik bir açıklama yapıldı ve daha terörist başının İmralı canisinin neler istediği de açıklanmadı” dedi.

‘TERÖRİSTBAŞI GARANTÖR ÜLKE İSTEMİŞ’

Görüşmelerin ardından DEM Parti heyetinin ‘garantör ülke’ istediğine yönelik duyumlar aldıklarını anlatan Destici, şöyle konuştu:

“Mesela benim kulağıma gelen bir şey var ki asla Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk milletinin kabul etmeyeceği bir şey, ‘garantör’ bir ülke istiyor. Daha başka maddeler de var ama sadece bu bizim için yeterli, yani bu sürece karşı çıkmamız için bu bile yeterli çünkü garantör ülke istemek demek, yani diyor ki; Amerika, Almanya ya da İngiltere bu sürece garantör olsun. Bizim durumumuz bu ama bunu açıklamadılar. Pazartesi günü başka partilere gittiklerinde bu açıklanacaktır diye tahmin ediyorum. Şimdi garantör ülke demek ne demektir? Bu meseleyi uluslararası alana taşımak demektir. Yani bu meseleyi uluslararası boyuta büründürmek demektir. Bu asla bizim ya da Türk milletinin kabul edebileceği bir şey değildir. Ben bunu duyduğumda kanım dondu, inşallah böyle bir şey yoktur ve dolayısıyla da böyle bir şey asla kabul edilemez. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve Türk milletinin herkese söyleyecek sözü de vardır, terör başta olmak üzere her meselesinde halledecek gücü de vardır. Kendi göbeğini kendi de keser. İçeride terör sona ermiş gibi bir durum var. Suriye’nin kuzeyindeki terör yapılanması bizim için en yakın ve ciddi tehdit ve dolayısıyla bence bu görüşmeler sürecinin oradaki harekatları da geciktirmemesini ve bir an önce başlatılmasını, orada terörün belinin kırılması ve tüm Suriye topraklarından Türkiye’de olduğu gibi çıkarılması, Irak’tan da çıkarılmasını bekliyoruz. Mesela kulağıma gelen ikinci bir şey, sadece Cumhur İttifakı partilerinin bu işe olumlu yaklaşması yetmez, bütün siyasi partilerin bir mutabakat halinde bu işe evet demesini de beklediği söyleniyor. O da yetmez bütün sivil toplum örgütleri, STK’lar, sendikalar da bu işe ‘evet’ demesi gerekiyormuş.”

‘ŞEHİT AİLELERİMİZ NE DÜŞÜNÜYORSA, BİZDE AYNISINI DÜŞÜNÜYORUZ’

Destici, terörle mücadelede kayıplar veren ailelerin düşünceleri ile aynı fikirleri paylaştıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Burada tabii ki şehit ailelerimiz, gazilerimiz var. Onlar ne düşünüyor? Onlar ne düşünüyorsa, biz aynısını düşünüyoruz. Yıllardır o bölgede terörle mücadelede bulunduğu coğrafyada bu mücadeleyi vermiş, pek çok kayıp vermiş aileler, korucular, korucu aileleri; devletinin, ülkesinin ve milletinin yanında durmuş bölge halkı var. Onlar ne düşünüyor? Onların iradesi çok önemli. Dolayısıyla da bizim Ankara’dan vereceğimiz kararlar, bazen kuşatıcı olmayabilir. Yani vatandaşın görüşünü yansıtmayabilir. Onun için halkımız ne istiyor, referandumsa referandum. Halk ne istiyorsa da onu yapmamız lazım, benim gördüğüm halkımız terörle mücadele istiyor, müzakere istemiyor. Devlet Türkiye içerisinde terörün belini nasıl kırmışsa, üstelik bu iktidar, bu ittifak yaptı bunu. Cumhur İttifakı yaptı. AK Parti iktidarı yaptı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapıldı bunlar. Dolayısıyla Türkiye’de terör nasıl bitirilmişse, Suriye’nin kuzeyinde de pekala bunu bitirmeye Türk Ordusunun gücü vardır. Onun için biz, ‘Müzakere değil mücadele’ diyoruz. Heyet bize gelmek istiyorlarsa önce şu açıklamayı yapacaklar; ‘PKK bir terör örgütüdür. Derhal silahlarını bırakması lazım ve devlete teslim olması lazım.’ bu görüşmeleri yapan heyet bu açıklamayı yapsın, ‘PKK silahlı bir terör örgütüdür ve silahını bırakıp devlete teslim olsun’ desin, biz ondan sonra görüşürüz. Biz herkesin fikrine düşüncesine saygılıyız, herkes fikrini söyleyebilir. Kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir. Elinde silah olanlarla, henüz silahı bırakmamış olanlarla konuşmayız da görüşmeyiz de müzakerede etmeyiz.”

Açıklamalarının ardından Ulu Camii önünde toplananların kandilini kutlayıp sohbet eden Destici, çocuklara da harçlık dağıttı. Destici daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte kandil programına katıldı.

Etiketler: Terör
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Ankara 2025: Bir Başkent hikayesi

Sonraki Haber

Gürz-35 operasyonlarında 42 şüpheli yakalandı

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile görüştü
Politika

Bakan Bolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüştü

27 Ekim 2026
30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı
Politika

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan'ı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, TÜRKPA Genel Sekreteri Hasan’ı kabul etti

27 Ekim 2026
TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi
Politika

TBMM Dışişleri Komisyonu’nda ‘Mekke Anlaşması’ kabul edildi

27 Ekim 2026
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula'yı kabul etti
Politika

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Kuzey Makedonya Devlet Bakanı Zeynula’yı kabul etti

27 Ekim 2026
Sonraki Haber
Gürz-35 operasyonlarında 42 şüpheli yakalandı

Gürz-35 operasyonlarında 42 şüpheli yakalandı

En Güncel Haberler

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"
Politika

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!
Gündem

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
Avcılar'da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt'ta yakalandı
Yerel Haberler

Avcılar’da bıçaklı kavgada husumetlisini öldüren şüpheli Esenyurt’ta yakalandı

27 Ekim 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Antalya’da su altı ekosistemini koruma projesi: ‘Üç Adalar’ saha ziyareti gerçekleştirildi

27 Ekim 2026
Yaşam

Datça’da sağanak nedeniyle yollar göle döndü

27 Ekim 2026
Yaşam

‘Polisiz’ deyip 1,2 kilo altını alarak dolandıran 3 şüpheli tutuklandı: “14 yıllık emeğimizi istiyorum”

27 Ekim 2026
Yaşam

Bingöl’de 7 büyüklüğünde deprem senaryolu tatbikat

27 Ekim 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

30 üniversiteye 'TYÇ logosu' kullanım hakkı

30 üniversiteye ‘TYÇ logosu’ kullanım hakkı

- Haberton
27 Ekim 2026

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından, ilgili yükseköğretim programları kalite güvencesi süreçlerini tamamlayan 30 üniversiteye 'Türkiye Yeterlilikler...

Okulda akran zorbalığı, tehdit ve şiddet varsa ne yapılmalı? Veliler nereye şikâyet edebilir, öğrencilere hangi cezalar uygulanır?

Sonbaharda zihninizi dinlendiren 7 farkındalık egzersizi! Doğada mindfulness ile stresten uzaklaşmanın yolları

Kasım indirimleri öncesi e-ticarette büyük hareketlilik bekleniyor! Gözler yılın en yoğun alışveriş döneminde

Türkiye’de saatler neden geri alınmıyor? Kalıcı yaz saati uygulamasının günlük yaşama etkileri

Güncel Haber

Bakan Güler'den Yunanistan ve Ege mesajı: "Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz"

Bakan Güler’den Yunanistan ve Ege mesajı: “Gerilimi artıran yaklaşımları kabul etmeyiz”

27 Ekim 2026
Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

Eksperler, tamirciler ve araç sahipleri şebeke kurmuş: 65 şüpheli hakkında işlem!

27 Ekim 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton