4 Eylül 2026, Cuma
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Gündem - “Haksız tahrik ve indirim uygulanmasın”: Eşini pencereden attığı öne sürülen sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

“Haksız tahrik ve indirim uygulanmasın”: Eşini pencereden attığı öne sürülen sanığa ağırlaştırılmış müebbet talebi

Haberton - Haberton
4 Eylül 2026
- Gündem
Okuma Süresi:6 dakikalık okuma
A A
0
Bedriye’nin ölümüne ilişkin eşine ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Bedriye’nin ölümüne ilişkin eşine ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Mardin’in Midyat ilçesinde, 5’inci kattan düşüp ölen Bedriye Naz’ın (27) tutuklu eşi Levent Naz (31) hakkında ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede Naz’ın, eşini, evlerinin penceresinden atarak öldürdüğüne ilişkin yeterli şüphe oluştuğu belirtilerek, ‘haksız tahrik’ ve ‘takdiri indirim’ uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Olay, 11 Ağustos’ta Midyat ilçesi Bağlar Mahallesi’nde meydana geldi. Çevre Yolu üzerindeki Tanlar Sitesi’nin 5’inci katındaki dairede oturan Bedriye Naz, henüz belirlenemeyen şekilde pencereden düştü. İhbar üzerine adrese sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin kontrolünde Bedriye Naz’ın yaşamını yitirdiği tespit edildi.

Naz’ın cansız bedeni, otopsi için hastanenin morguna kaldırıldı. Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde otopsi işlemleri tamamlanan Naz’ın cenazesi, ilçenin kırsal Acırlı Mahallesi’ndeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Soruşturma kapsamında, olaydan önce tartıştıkları iddiası üzerine gözaltına alınan Bedriye Naz’ın eşi Levent Naz, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği Midyat Adliyesi’nde çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Levent Naz’ın olaydan sonra evi terk edip marketten bıçak aldığı anların güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, markete girip aldığı bıçağı beline sokan Naz’ın ücretini vermeden çıktığı görüldü.

Tanıkların ifadeleri iddianamede

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianame, Midyat Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Bedriye Naz’ın ailesi ve komşularının ifadelerine yer verildi. İfadelerde Levent Naz’ın kıskançlık nedeniyle eşine baskı uyguladığı, dışarı çıkmasına izin vermediği ve olay öncesinde çift arasında sorunlar yaşandığı öne sürüldü. Komşu H.A., olay günü evden Bedriye Naz’ın ‘Yapma’ şeklindeki bağırışlarını ve çocukların ağlama seslerini duyduğunu belirtti.

Bunun üzerine eve çıktığını ifade eden H.A., Bedriye’nin kendisine, ‘Beni kurtar, öldürecek beni’ dediğini öne sürdü. H.A., çocukları alıp annesine bıraktıktan sonra yeniden eve gittiğinde Levent Naz’ın kendisine eşini aşağı attığını söylediğini, binanın önüne indiğinde ise Bedriye Naz’ı kanlar içerisinde yerde gördüğünü ifade etti.

Bedriye Naz’ın eniştesi V.D. de olayın ardından Levent Naz’ın kendisini WhatsApp üzerinden aradığını belirterek, görüşmede eşinin telefonunda başka kişilerle yazışmalar gördüğünü ve Bedriye’yi öldürdüğünü söylediğini öne sürdü. Bedriye Naz’ın kardeşi Filiz Dilekçi de Levent Naz’ın telefon görüşmesinde kendilerine eşini öldürdüğünü söylediğini iddia etti.

Olayın ardından Levent Naz’ın bindiği aracın sürücüsü A.A.’nın ifadesine de iddianamede yer verildi. A.A., olay yerinde tanımadığı bir kişinin aracını durdurarak kendisini götürmesini istediğini, araca aldığı kişinin telefonla konuşurken kardeşine, ‘Olayı ben yaptım, karımı ben attım, çabuk gel’ dediğini öne sürdü. A.A., daha sonra emniyette kendisine gösterilen fotoğraflardan araca aldığı kişinin Levent Naz olduğunu teşhis ettiğini söyledi.

Suçlamaları kabul etmedi

Levent Naz ise ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Olay günü eşinin telefonunda başka bir erkekle mesajlaştığını gördüğünü ve bunun üzerine aralarında tartışma çıktığını belirten Naz, eşinin bir anda salon penceresine koşarak pencereyi açıp aşağı atladığını öne sürdü. Eşini ellerinden tutmaya çalıştığını ancak engel olamadığını savunan Naz, olayın ardından panikleyerek evden çıktığını söyledi. Naz, “Eşimi kesinlikle aşağıya atmadım, kendisini öldürmedim” dedi.

Kamera görüntüleri ve otopsi raporu dosyada

İddianamede, güvenlik kamerası görüntülerinde Bedriye Naz’ın binanın bulunduğu cepheden yol kenarındaki kaldırıma düştüğü, olayın ardından Levent Naz’ın binadan çıkarak beyaz renkli bir araca bindiğinin tespit edildiği belirtildi. Araç sürücüsünün ifadesinin de şüphelinin olayın hemen ardından bölgeden ayrıldığını desteklediği kaydedildi.

Mardin Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan otopsi raporunda ise Bedriye Naz’ın kesin ölüm nedeninin yüksekten düşmeye bağlı kafa ve genel beden travması, kafa kemiği ve ekstremite kırıkları, kafa içi travmatik değişiklikler ile iç organ yaralanmasına bağlı iç kanama olduğu belirtildi. Savcılık; tanık anlatımları, kamera görüntüleri ve dosyadaki diğer delilleri birlikte değerlendirerek Levent Naz’ın eşini 5’inci kattaki evlerinin penceresinden atarak ölümüne neden olduğuna ilişkin kamu davası açılması için yeterli şüphe bulunduğu kanaatine vardı. İddianamede Naz hakkında ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

“Haksız tahrik indirimi uygulanmasın”

Bedriye Naz’ın ailesinin avukatı Gurbet Bilbay, hazırlanan iddianameden memnun olduklarını belirterek, dosyadaki delillerin ve tanık beyanlarının olayın aydınlatılması açısından önemli olduğunu söyledi. Bilbay, “Savcımız 15 gün önce iddianameyi teslim etmişti. İddianamemiz kabul edildi. Levent Naz, ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacak. Biz haksız tahrik indirimi yapılmasını istemiyoruz. Çünkü bizim gözümüzde bu planlı bir cinayet. Kendisi 1 yıldır bu cinayeti planlamıştı. Bununla ilgili elimizde kanıtlarımız, delillerimiz var. Bedriye Naz 1 yıl öncesinden itibaren boşanmak istemiş. Kendisi de iş yerinde ve kardeşinin iş yerinde bu insanı öldüreceğini söylemiş. Bu planlı bir cinayettir. Kendisi olay günü de arabasını farklı bir noktaya park ediyor. Bedriye’nin son sözü ‘Abla beni kurtar’ oldu. Sanık kaçma esnasında ağabeyini arıyor ve ‘Ağabey ben olayı hallettim. Bana yardım et’ diyor. Bununla ilgili de iddianamede beyanlar var. Bıçak aldığına dair görüntülerimiz var. Mağdurun çocuklarının velayetinin sonlandırılması ve anneannenin vasi olarak atanması için hukuki süreç başlattık. Gereken sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

“Boşanma ve yaşam hakkı elinden alındı”

Bedriye Naz’ın 12 yıllık evliliği boyunca baskı gördüğünü belirten Bilbay, “Bu kadın 12 yıllık evliliğinde sadece son 1,5 yılda boşanmak istiyor. Bu kadının yaklaşık 12 yıllık evliliğinde hiçbir şekilde ne gezebilmiş ne bir yere gidebilmiş. Hiçbir hakkı yok, boşanma hakkı yok, gezme hakkı yok. Bununla ilgili biz zaten başvurularda bulunduk. Yaşam hakkı elinden alındı. Bununla ilgili herkesten destek bekliyoruz. Biz burada aldatmayı meşrulaştırmıyoruz. Ama somut olaya bakacak olursak zaten bu insanın boşanma hakkı yok, normal bulunması gereken bir hakkı bile yok. Kesinlikle haksız tahrik indiriminden faydalanmasın.” diye konuştu.

Etiketler: CinayetEğitimKadınMardinPolis
PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Silivri açıklarındaki gemi kazası soruşturmasında yeni gelişme: 1’inci ve 3’üncü kaptan tutuklandı

Sonraki Haber

Bağcılar’da okul bahçelerine geleneksel oyun alanları çizildi

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Sokakta akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin istinafta görülen davaya devam ediliyor
Gündem

Sokakta akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin istinafta görülen davaya devam ediliyor

4 Eylül 2026
Bakan Gürlek açıkladı, faili meçhul cinayetler tek tek aydınlatılıyor
Gündem

Bakan Gürlek açıkladı, faili meçhul cinayetler tek tek aydınlatılıyor

4 Eylül 2026
Sultanbeyli’de korkunç İETT otobüsü kazası: 1'i bebek 4 kişi yaralandı
Gündem

Sultanbeyli’de korkunç İETT otobüsü kazası: 1’i bebek 4 kişi yaralandı

4 Eylül 2026
Şırnak'ta polis memuru şehit oldu: Trafik kazasında yaralanmıştı
Gündem

Şırnak’ta polis memuru şehit oldu: Trafik kazasında yaralanmıştı

4 Eylül 2026
6 yıl hapis cezası bulunan FETÖ hükümlüsü Bursa'da yakalandı
Gündem

6 yıl hapis cezası bulunan FETÖ hükümlüsü Bursa’da yakalandı

3 Eylül 2026 - Güncellenme Tarihi 4 Eylül 2026
Sarıyer’de sitede kurutma makinesinden yangın çıktı; mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı
Gündem

Sarıyer’de sitede kurutma makinesinden yangın çıktı; mahsur kalan 8 kişi kurtarıldı

3 Eylül 2026
Sonraki Haber
Bağcılar’da okul bahçelerine geleneksel oyun alanları çizildi

Bağcılar’da okul bahçelerine geleneksel oyun alanları çizildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

En Güncel Haberler

Silivri’deki gemi kazasının 3’üncü gününde arama çalışmaları sürüyor
Öne Çıkan

Silivri’deki gemi kazasının 3’üncü gününde arama çalışmaları sürüyor

4 Eylül 2026
Talent Week Diamond Programı’na uluslararası arenadan 2 ödül
İş Dünyası

Talent Week Diamond Programı’na uluslararası arenadan 2 ödül

4 Eylül 2026
Limandaki konteynerin üzerine iş makinesi devrildi; yaşanan sızıntıdan 35 işçi etkilendi
Yerel Haberler

Limandaki konteynerin üzerine iş makinesi devrildi; yaşanan sızıntıdan 35 işçi etkilendi

4 Eylül 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Türkiye Milli Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti

4 Eylül 2026
Yaşam

Derede kayalıklar arasına sıkışan bozayıyı mahalleli kurtardı; o anlar kamerada

4 Eylül 2026
Yaşam

Kayseri’de kırtasiyelerde fahiş fiyat ve ürün güvenliği denetimi

4 Eylül 2026
Yaşam

Engelli ve eski hükümlülere hibe desteği 5’inci dönem başvuruları başladı

4 Eylül 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Aliağa FK'ya iki takviye geldi: Emrehan ve Berkay renklerine katıldı

Aliağa FK’ya iki takviye geldi: Emrehan ve Berkay renklerine katıldı

- Haberton
4 Eylül 2026

2'nci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Aliağa Futbol transferin son gününde iki takviye yaptı. Sarı-siyahlılar son olarak Belçika temsilcisi Standard Liege...

Türkiye’de tarım ilacı kalıntıları: Meyve ve sebzeler ne kadar güvenli?

SGK primleriniz yatıyor mu? e-Devlet’ten sigorta kaydı kontrolü nasıl yapılır?

Kullanmadığınız telefon hattını nasıl iptal edebilirsiniz? e-Devlet’ten hat kapatma işlemi

Mevsim geçişinde bağışıklık nasıl desteklenir? İşte bilimin önerdiği besinler

Güncel Haber

Emine Erdoğan, Türkiye Milli Botanik Bahçesi'ni ziyaret etti

Emine Erdoğan, Türkiye Milli Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti

4 Eylül 2026
Derede kayalıklar arasına sıkışan bozayıyı mahalleli kurtardı; o anlar kamerada

Derede kayalıklar arasına sıkışan bozayıyı mahalleli kurtardı; o anlar kamerada

4 Eylül 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton