26 Nisan 2026, Pazar
  • Giriş
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Yazı Gönder
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
Haberton
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa - Spor Haberleri - Hakemlerin açıklaması kulüp başkanları arasında rahatsızlık yarattı

Hakemlerin açıklaması kulüp başkanları arasında rahatsızlık yarattı

Haberton - Haberton
14 Aralık 2023
- Spor Haberleri
Okuma Süresi:9 dakikalık okuma
A A
0
Hakemlerin açıklaması kulüp başkanları arasında rahatsızlık yarattı

Hakemlerin açıklaması kulüp başkanları arasında rahatsızlık yarattı

Facebook'da PaylaşX'de PaylaşLinkedin'de PaylaşWhatsapp'da Paylaş

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, “Hakemlerin açıklaması kulüp başkanları arasında rahatsızlık yarattı. Hakem müessesinin durumu ve performansı ortada. Yaşanmasını istemediğimiz bir olay yaşandığı için onları unutacağız, göz ardı edeceğiz diye bir durum yok” dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın Maslak’taki ofisinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve kulüp başkanlarının katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının arından Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, açıklamalarda bulundu. Uzun bir toplantı olduğunu söyleyen Ali Koç, “Toplantımızın büyük bir bölümüne sayın Spor Bakanımız da katıldı. Katılması çok da faydalı oldu. Pazartesi akşamı hepimizin gözü önünde yaşanan olaylar, başta futbolun paydaşları olmak üzere ama sadece futbolun paydaşları değil tüm ülkemizi derinden yaralamıştır. Ülkenin futbol marka değerine de uluslararası alanda zarar vermiştir.

Böyle şiddet içeren bir olayın kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Halil Umut Meler’in yaşadıkları ve kare kare seyrettiğimiz kameraya yansıyanalar hepimizin içini acıttı. En çok doğal olarak ailesinin içini acıtmıştır. Kendisine, ailesine, maçı yöneten hakemlere ve Türk futbolunun geneline çok çok geçmiş olsun demek istiyoruz. Önemli olan Halil Umut Meler’in bir an önce sağlığına kavuşması ve o anın verdiği üzüntü ve şokla verdiği kararı değiştirip yeşil sahalara dönmesini gönülden diliyoruz. Zaten hakem kalitesindeki sıkıntılar hepimizin malumu.

Türkiye’nin en iyi hakeminin bu trajik olaydan sonra kararını gözden geçirip dönmesini canı gönülden arzu ediyoruz. Pazartesi akşamı yaşananlar yeşil sahalara hiç yakışmadı, sporun ruhuna hiç yakışmadı ve görmeyi hiç arzu etmediğimiz bir olayla karşı karşıya kaldık. Ancak şunu da unutmayalım bu hadisenin daha önce statlarımızda defalarca yaşandığını da unutmayalım. Belki bu kadar göz önünde olan bir maçta değil ama yıllarca pek çok maçta benzer olaylar ne yazık ki yaşanmıştır. Gün büyük bir cesaret ve kararlılıkla birikmiş sorunların üzerine gitme ve bir daha benzer olayların yaşanmaması için ne adım gerekiyorsa atma günüdür.

Bu yaşananları geniş açıdan ele almamız lazım, buralara nasıl geldiğimizi iyi anlamamız lazım. Gerçeği hep birlikte görmemiz gerekmektedir. Türkiye Futbol Federasyonu, MHK, hakemler, kulüplerimiz, medya, taraftarlar, teknik direktörler herkesin nereden nereye geldiğimizi çok iyi irdelemesi gerekmektedir. Hepimiz bu son yaşananlardan hareketle Türk futbolunu enine boyuna düşünmek zorundayız. Biz bu noktaya nasıl geldiğimizi anlarsak, bundan sonrası için çözüm yaratabiliriz. Çünkü bu tabloda herkesin payı var. Kimse de sorumluluktan kaçmamalı. Bu sorunlar Türkiye Futbol Federasyonu’nun kendisini ayırıp, sorumluluğu başkalarına yükleyerek çözebileceği sorunlar değildir.

Türk futbolunun yönetiminden sorumlu olan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımızın spor medyasını, teknik direktörleri, eski hakem yorumcularını, televizyon yorumcularını, büyük fedakarlık eden spor kulüplerimizi, bu spor kulüplerimizin başkanlarını ve yöneticilerini bu olayda suçlayıcı, azmettirici hatta mahkum edici tavrı biraz önce yaptığımız toplantıda şiddetle reddedilen ve kabul edilemez bir unsur oldu. Ayrıca sayın Büyükekşi’nin 2019-20 ve 2020-21 sezonlarında Gaziantep Futbol Kulübü Başkanlığı yaptığı dönemde hakemlerle ilgili yaptığı açıklamalarda göz atmanızı rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Hakemlerin açıklaması kulüp başkanları arasında rahatsızlık yarattı
Hakemlerin açıklaması kulüp başkanları arasında rahatsızlık yarattı

“HEPİMİZİN BİR HEDEFİ VAR”

Artık herkesin üzerine düşeni yapma zamanı geldiğini belirten Koç, “Hepimiz yarışın içerisinde olmak istiyoruz. Hepimizin bir hedefi var. Kazanmak, kaybetmek, sevinmek, üzülmek bu işin doğası ve olmazsa olmazı. Türk futbolu artık yarışma değil çatışma hatta yıllardır ifade ettiğimiz ayrıştırma noktasın gelmiştir. Bu durum sadece Türk futboluna değil, ülkemize ve toplumumuza son derece zarar vermektedir. Ülkemiz birlik, beraberliği ve huzuru her türlü sportif rekabet ve çekişmeden çok daha önemlidir.

Zaten ülkemizin huzurunu bozan birçok unsur varken futbol bunların başında gelmemelidir. Artık herkesin üzerine düşeni yapma zamanı gelmiştir. Hepimiz bir paydada buluşup adımlar atmalıyız. Futbolda şiddet, herkesten ve her şeyden önce futbol camiasının sorunudur. Bu aşamada asla yapılmaması gereken unsurlar; sorumluluğu başkalarına yıkmak, kendi sorumluluklarını görmezden gelmek, kronikleşmiş sorunları çözmek için bu olayı fırsat olarak kullanmaktır. Bir kez daha bu tabloya baktığımız zaman futbol rekabeti üzerinden ne kadar ayrıştığımızı görebiliyoruz.

Hala gerçeği idrak etmek yerine daha da ayrışmaya ve çatışmaya evriliyoruz. Artık bunun yeri ve zamanı değildir. Bunu bilerek yapanlara izin verilmemelidir. Bugüne kadar örtbas edilen çok ama çok daha vahim olaylar ülkemizde yaşanmıştır. Hayat ve futbol bir şey yaşanmamış gibi devam etmiştir. Bu defterleri de açmanın zamanı gelmiştir. Ama bugünden sonra başta TFF olmak üzere tüm paydaşların yaptıkları yanlarına kar kalmamalı ki bu sorunlar inandırıcı, kalıcı bir son bulsun. Bu kararlılığı hep beraber göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“KRONİKLEŞMİŞ YAPISAL SORUNLARIMIZI ETRAFLICA DEĞERLENDİRDİK”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile sorunları değerlendirdiklerini aktaran Ali Koç, “Bakanımız bizi ziyaret etti. Bu ziyaret bahsettiğim anlayışın somut bir yansımasıdır. Bakanımızın teşrifiyle kulüpler olarak bir araya gelerek kronikleşmiş yapısal sorunlarımızı etraflıca değerlendirdik. Aslında iki tane önemli sorun var. Biri adil rekabet, ikincisi de finansal sorunlarımız.

Sayın Bakanımızın sorunlarımızı, kulüplerin TFF’ye bakışını bizlerden duymasını son derece kıymetli buluyoruz. Aynı şekilde bugüne kadar Türk futbolunun sorunlarını sadece TFF Başkanımızdan dinleyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Adalet ve İçişleri bakanlarımızdan da en kısa zamanda ziyaret etmek için randevu talep edeceğiz. Karşılıklı anlayış ve güç birliğiyle hepimizin guru duyacağı bir futbol iklimi yaratabileceğimize inanıyoruz” dedi.

“HER ŞEYİN NORMALE DÖNECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ”

En kısa zamanda her şeyin normale döneceğini ümit ettiklerini söyleyen Ali Koç, şu ifadeleri kullandı: “Futbolda her türlü şiddetin sahalarımızdan silinmesi, şiddetin ana sebebi olan adaletsiz rekabet ortamına son verilmesi için kulüpler olarak gerekli çalışmaları başlatacağımızı ve tüm inisiyatifleri alacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

En kısa zamanda her şeyin normale döneceğini ümit ediyoruz. “Bu talihsiz olay yaşandıktan sonra hem Kulüpler Birliği Vakfı olarak hem tüm kulüplerimiz olarak, kulüplerimizin teknik direktörleri, yöneticileri, sporcuları reaksiyon göstererek Halil Umut Meler’in yaşadığı olayla ilgili samimi ve saf düşüncelerini iletmişlerdir. Onlara da teşekkür ediyorum” sözlerini sarf etti.

“ASLINDA ÇOK ŞEYİ İFADE EDİYOR”

Başkanların rahatsızlığı olan bir konuyu paylaşan Ali Koç, “Toplantımızı bizleri rahatsız eden unsurlardan bir tanesi de UEFA’ya, FIFA’ya, İngiltere’ye teşekkür eden TFF başkanının hiçbir şekilde kulüplere, Kulüpler Birliği Vakfı’na, sporculara bu konuda gösterdikleri refleks için teşekkür etmemesi de aslında çok şeyi ifade ediyor. Başkanlarımız bu rahatsızlığın gündeme getirilmesini rica etti” ifadelerini kullandı.

“MEHMET BÜYÜKEKŞİ’NİN İSTİFASINI İSTEMEK GİBİ BİR DURUM KESİNLİKLE OLMADI”

Ali Koç, gerçekleştirilen toplantıda TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasının konuşulup konuşulmadığı ile ilgili yöneltilen soruya, “Kesinlikle böyle bir durum olmadı. Az sayıda federasyondan memnun olan kulüpler var. Belli bir sayıda hiç memnun olmayan kulüpler var. Destek olalım ama bu kadrolarla, bu yaklaşımla, bu yönetim anlayışıyla bu sorunlara çözüm sağlayamayız diyen kulüplerimiz var. Federasyonlar, Merkez Hakem Kurulu değişiyor sorunlar aynen devam ediyor. Bu konuda federasyon bir irade göstereceğini bizlere iletti. Bakalım bu olaydan sona ne olacak göreceğiz” dedi.

“CİDDİ BİR ACEMİLİK OLDUĞU GÖRÜLÜYOR”

Mehmet Büyükekşi’nin Gaziantep FK Başkanlığı yaptığı dönemde de hakemlerden sorun yaşadığını dile getiren Ali Koç, “6-7 defa hakemlerle ilgili açıklaması var. Dolayısıyla sınırın bu tarafına geçince herhalde o yaşadıklarını unutmamıştır diye düşünüyorum. İşlerin ele alınış şeklinde baktığımız zaman ciddi bir acemilik olduğu görülüyor” diye konuştu.

“SÜRESİZ ERTELEME KARARINDA HEMEN SALI GÜNÜ MAÇLAR BAŞLAMAZ”

Halil Umut Meler’e yapılan saldırının ardından TFF’nin maçları erteleme kararı hakkında kulüplere başvurulmadığını dile getiren Ali Koç, “Süresiz erteleme kararında hemen salı günü maçlar başlamaz. Herhalde kafasında başka bir takvim vardı. Fenerbahçe takım otobüsü kurşunlandı. 50 kişi vardı otobüste. Viyadükte kurşunlandı. Hala faili meçhuldür ve bu Türkiye Cumhuriyeti’nin ayıbıdır. Orada bile maçlar oynandı. ‘Fenerbahçe sahaya çıkmazsa cezaya katlanır’ dendi. Bence acele verilmiş bir karardır. Saygı duymak zorundayız bu karara” ifadelerini kullandı.

“PAZARTESİ YAŞANANLARDAN SONRA GÜNDEM DEĞİŞTİ”

Ali Koç, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile gerçekleştirilen toplantının 10 gün önceden planlandığını belirterek, “Pazartesi günü yaşananlarla hiçbir alakası yok. Tabii pazartesi yaşananlardan sonra gündem değişti. E bilet konusu vardı, yayın ihalesi konusu vardı, yayın gelirinin dağılımı ve yeni lig formatını konuşacaktık. Onları başka bir toplantıda görüşeceğiz” diye konuştu.

“HAKEMLERİN HASTANE ÇIKIŞINDA YAPTIĞI KONUŞMA RAHATSIZLIK YARATTI”

Kulüp başkanlarının çoğunda Halil Umut Meler’i ziyaret eden hakemlerin yaptığı açıklama hakkında bir rahatsızlık olduğunu vurgulayan Ali Koç, “Hakem müessesinin durumu ve performansı ortada. Yaşanmasını istemediğimiz bir olay yaşandığı için onları unutacağız, göz ardı edeceğiz diye bir durum yok. Bir adım daha öteye gidelim. Bizim yaptığımız toplantılarda federasyonumuzda devre arasında çok ciddi radikal adımlar atılacağı, bu hakem hatasının minimize edilmesi için ciddi anlamda yol haritası olduğu bizlere anlatıldı.

Federasyon da bu hakemler gitmeyeceğini defalarca ifade etti. Şimdi bu olaydan sonra federasyonumuz hangi noktada göreceğiz. Hakem atamaları için yeni bir sistem getirileceğini bunun içinde kulüplerin de olacağı ifade edildi. Hatta federasyon bir ara ‘bu hakemler bizi de mi yemeye çalışıyor bu hakemler’. Hakem sorunu devam etmektedir. Türkiye’nin en iyi hakemi yaşadı. En son yaptığımız toplantı da bazı talimat değişiklerinin yapılacağı bize bildirilmişti” dedi.

Ali Koç, toplantıda Süper Kupa maçı ile ilgili bir şey konuşmadıklarını, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile finansal durumlar, e bilet, yayın ihalesi, yayın gelirlerinin dağılımı, yeni lig formatı gibi birçok konuda görüştüklerini dile getirdi. Koç ayrıca Bakan Bak ile daha sık bir araya geleceklerini kaydetti.

PaylaşTweetPaylaşGönder
Önceki Haber

Fotoğraf çekmek isterken kayalıklardan uçuruma yuvarlandı

Sonraki Haber

Burada alacağımız galibiyet önümüzdeki maçlar için de moral olur

Haberton

Haberton

Son dakika haberleri, güncel haberler, magazin, spor ve ekonomideki gelişmeler, yerel ve dünya haberleri haberton.com'da. Haberton, sizin için tonla haber! Türkiye’de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşabileceğiniz yeni mecranız.

İlgili Haberler

Trabzon'da boks maçında kavga kamerada
Spor Haberleri

Trabzon’da boks maçında kavga kamerada

26 Nisan 2026
Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu
Spor Haberleri

Merih Demiral’lı Al-Ahli üst üste ikinci kez AFC Şampiyonlar Ligi şampiyonu

25 Nisan 2026
Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından
Spor Haberleri

Zecorner Kayserispor- Çaykur Rizespor maçının ardından

25 Nisan 2026
Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı
Spor Haberleri

Fenerbahçe’de Asensio antrenmanın ilk bölümünde takımla çalıştı

25 Nisan 2026
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak
Spor Haberleri

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda milliler 1 bronz ve 2 repesaj maçına çıkacak

25 Nisan 2026
24 yıl sonra 1'inci Lig'e yükselen Batman Petrolspor, kupasını aldı
Spor Haberleri

24 yıl sonra 1’inci Lig’e yükselen Batman Petrolspor, kupasını aldı

25 Nisan 2026
Sonraki Haber
Burada alacağımız galibiyet önümüzdeki maçlar için de moral olur

Burada alacağımız galibiyet önümüzdeki maçlar için de moral olur

En Güncel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı
Yerel Haberler

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada
Yerel Haberler

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Yerel Haberler

Bursa’da iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

26 Nisan 2026

Günün Popüler Haberleri

  • Tümü
  • Sağlık Haberleri
  • Kültür ve Sanat
Yaşam

Emine Erdoğan, Rami Çocuk ve Sanat Bienali’nin açılışına katıldı

25 Nisan 2026
Yaşam

Ankara’da hayvanseverlerden yürüyüş

25 Nisan 2026
Yaşam

Deniz kaplumbağası ölüsü sahile vurdu

25 Nisan 2026
Yaşam

Tarihi kervansarayda Kadın Emeği Yöresel Ürünler Pazarı açıldı

25 Nisan 2026
Önceki Sonraki
Haberton

Haberton

Sizin için tonla haber!

Türkiye'de tarafsız bir medya, vatandaşın haber alma hakkı çerçevesinde gerçek haberleri takip edebileceğiniz, tonlarca habere ulaşın!

Son Dakika

Mersin'de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

Mersin’de 100 milyonluk işlem hacmine sahip dolandırıcılık çetesine operasyon; 7 tutuklama

- Haberton
25 Nisan 2026

Mersin’de vatandaşları farklı illerden iş vaadiyle getirerek adlarına banka hesabı ve Gsm hattı açtıran, bu hesapları dolandırıcılıkta kullanan 12 şüpheliden...

Kalori açığı nasıl oluşturulur?

Komşu gürültüsünde haklar neler?

İşten çıkarılınca tazminat nasıl alınır?

Duygusal manipülasyon nasıl anlaşılır?

Güncel Haber

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

Fatih’te takla atan otomobil parka savruldu: 1 yaralı

26 Nisan 2026
Bursa'da  polisin 'dur' ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan alkollü aday sürücüye 400 bin TL ceza; takip anı kamerada

26 Nisan 2026
  • Hakkımızda
  • Yayın İlkeleri
  • İletişim
  • Kullanım Şartları ve Gizlilik Politikası
  • Güvenlik Politikası

© 2026 Haberton

Tekrar Hoş Geldiniz!

Aşağıda hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin lütfen.

Giriş Yap

Yeni Çalma Listesi Ekle

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Göster
  • Öne Çıkanlar
  • Özel Haber
  • Gündem
  • Politika
  • Dış Haberler
  • İş Dünyası
  • Kültür & Sanat
  • Sağlık
  • Yaşam
  • Yerel
  • Spor
  • Yazarlarımız

© 2026 Haberton